Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 140
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Sash, не знам от къде мислиш да купуваш дунапрена, но последния път се сдобих с такъв от едно магазинче за възглавници, чаршафи и подобни на Женския пазар - виж по картата пресечката на Княз Борис и Стефан Стамболов. Ако вървиш от Сливница към Центъра по най-дясната част на пазара е точно след кръстовището на двете улици. Там има и пълнеж за възглавници и различни размери дунапрени. Поне имаше преди време де .....

# 286
Ето нещо подобно- поне в горната част. Предполагам за страничните къдрици може да се ползва същата техника.
http://www.ecabonline.com/2011/03/diy-tufted-ottoman-in-more-detail.html
и
http://www.ecabonline.com/2011/02/building-tufted-ottoman.html
Казвайте ако има проблем с английския да помагам в превода.

# 287
Момичета, какъв най-добър удобен и траен пълнеж препоръчвате за "направи си сам" възглавници (за легла, не за сядане)? Моля ви ако знаете и къде в София е най-изгодно, трябват ми няколко нови за в къщи. Bertichka пише за смес дунапрен и силикон - дунапренът е на плочи с разл. дебелина, а силиконът нямам идея как се продава?

# 288
  • София
Ако е някакъв зърнест, ще се измъква от приличащото на тропоска прихващане на плата.

А ако предварително е затворено във вътрешна калъвка? newsm78

# 289
  • Пловдив
Ако е някакъв зърнест, ще се измъква от приличащото на тропоска прихващане на плата.

А ако предварително е затворено във вътрешна калъфка? newsm78
Аз имах предвид, да се измъква от този декоративен ръб и да седи празен.

Аз съм си правила големи възглавници - облегалки за диван с дреб от дунапрен. Сега с ръка пристиснах краищата за да видя дали ще се получи ефекта и се измъква. Но пък и под дамаската има вътрешна възглавница.
Идва ми друго на акъла...  Mr. Green Може да се вземе тънък лист дунапрен и от него да се направят ивици от по 10см, които да се подпъхнат по ъглите на калъфката, да се направят декоративните шевове и после да се напълни с дреб, силикон или каквото и да е.

# 290
  • Sofia
Много харесвам тези модели възглавници,но не бих се наела да ги правя,много са трудни за изпълнение,а и материалите ще ми излезнат колкото да си ги купя готови.В ДЖЪМБО ги имаше преди за около 10лв./бр.

# 291
  • русе
малко оф от мен но не мога да не се похваля с това което направих днес то е малко различно от шиенето
преди промянатаhttp://puma4.snimka.bg/travel/ohrid-albaniya-cherna-gora.676302.27458525
след моята намесаhttp://puma4.snimka.bg/travel/ohrid-albaniya-cherna-gora.676302.27458528

а тези са на децата старите сандали и заедно с тях се получи товаhttp://puma4.snimka.bg/travel/ohrid-albaniya-cherna-gora.676302.27458542

# 292
Много креативни мами тук. Браво  Party
benitta, и аз точно това имах предвид, но! Дунапрена се шие много трудно за подобни неща, От личен опит казвам. Правихме с мама легло на кучо и направо си останахме без пръсти докато направим една декорация.
Може да се направи спокойно калъфката, като се подплати дамаската с дебела вата (най-обикновена вата от магазините за платове) С нея такива неща се правят много лесно, защото иглата минава лесно през ватата, докато дунапрена си е хард за такива декоративни истории.
В този случай вече може да се оставят едни 5-6 допълнителни см. които да са само за тази декорация (ръбчето с къдричките) като в тези см разбира се влиза и резервата.
Но калъфката трябва винаги да е малко по-малка от вътрешната част, защото когато вътрешната част се натъпче със силикон тя става издута и не успява да запълни краищата на калъфката (това пак от опит го казвам  Joy) И после се налага или да правиш нова вътрешна част или да смаляваш калъфката.

Някой питаше за силикона. Ние си купихме един чувал силиконов пух, с която си направихме огромни възглавници за хола. Мисля че килограма беше 9 лв. Ето такава е http://bg.all.biz/img/bg/catalog/25441.jpeg
Наистина да си я направиш сам и да си я купиш май идва еднакво. За една възглавница от този тип ще е нужен 500-600 гр. силикон. Зависи колко ще е натъпкано де.
А иначе смеската от силикон и дунапрен е удачна много, защото силикона се сплесква бързо. може и само дунапрен но трябва да е по-ситно нарязан. newsm78

Ето и нашето тридневно мъчение. Не се вижда хубаво цялото легло, но по натам ще го снимам хубаво https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/55 … _1524112133_n.jpg

# 293
"мъчението" е идеално, направо бонбон, а манекенчето - нямам думи  Heart Eyes Heart Eyes

# 294
mypi1975 сандалите много ми харесват и тъй като и аз се опитвам и шия и обувки...да попитам...всъщност ти ги боядиса ли старите сандалки или как? Simple Smile

# 295
  • София
Много ви благодаря на всички за всеотдайните съвети, много полезна дискусия съм предизвикала с моите възглавнички.

Да, знам, че е доста трудоемко и с удоволствие бих си ги купила готови, но пейката, за която ги искам е малко нестандартна. На тази снимка е част от нея, не се вижда добре съвсем цялата
,
в момента там слагам едни дунапрени, които завивам с подръчни материали Confused , а тази снимка

е правена преди пейката да се направи и се вижда колко е тъпо мястото с тая колона. Та сега ми трябват две различни по големина възглавнички за от двете страни на колоната, затова трябва сама да ги направя.

Смятам да ги правя без вътрешна и външна калъфка, а само с една постоянна, от дамаска, която вече съм избрала. Мислех да ползвам наличните ми дунапрени и, да, DarinaK, знам този магазин, благодаря ти за инфото, точно от там смятам да си взема и за столовете, и ако не ми стигне за пейката.

Bertichka, благодаря за идеята за ватата, мисля, че с нея наистина ще стане най-добре. За силиконов пух не се и замислям, имам от едни възглавници, дето бяха много надути и извадих част от него, но не смятам да го ползвам, защото наистина мисля, че ще се измъкне и краищата ще останат празни.  Мисля декорирането след напълване да бъде направено на ръка с тапицерска извита игла и тапицерски конец - дебел и здрав.

Doli, едва ли могат да се намерят за 10 лв. Ако бях видяла толкова евтини, бих си купила, дори и да не ми пасват като размер.

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 10:37 от Sash

# 296
# 297
# 298
  • русе
mypi1975 сандалите много ми харесват и тъй като и аз се опитвам и шия и обувки...да попитам...всъщност ти ги боядиса ли старите сандалки или как? Simple Smile

Dragony да старите сандали на децата бяха бели и само  ги боядисах всъщност и те участваха и много се забавляваха , а ти как шиеш обувки не е ли сложно

# 299
Фри, благодаря. Мъчението наистина си струваше, защото се оказа, че да намериш здраво кучешко легълце от естествени материали е много скъпо или да не кажа почти невъзможно!
Това го направихме с дамаска и се надявам да изкара поне няколко години, че старото и легло се разпадна за месеци от пранетата и от нейното глубо отношение към леговището Laughing. На всичко отгоре тя му изяде дъното още като беше бебе. После му разпърца възглавницата и се наложи да я реставрирам. Абе изобщо за такъв дзвер си трябва стабилно легло Joy

бтв съм ви излъгала за цената на силиконовия пух. Към 4.50-5лв е килограма.
Малко по-късно ще кача и други мои творения Hug

Общи условия

Активация на акаунт