Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 227
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
  • София-в сърцата на моите деца
таня, къде точно на женския пазар?
И аз  да питам къде? дамаски има ли?

# 136
не е само един, виждала съм няколко, но съм пазарувала само в магазина на ул. Симеон 100. Девойката която работи там е много готина и любезна, ама много   bouquet не се цупи, не лъже в метража и ми изтърпя капризите  Embarassed  Има дамаски и са евтини мисля най-скъпото е 7лв.
Имало няколко магазина и на Илиенци, аз съм пазарувала от 1, доста голям с наистина много платове. Намира се срещу централния вход на търг. комплекс И-ци. Чак ме е яд че не мога да изляза през работно време да си избера каквото ми трябва.

# 137
  • Beyond the Frontiers
Дами, имам лек проблем с шевна машина - Лужник модел Диана, абсолютно нова е, шила съм 2 пъти с нея, но сега ми прави проблем - след няколо бода и блокира, иглата въобще не може да се движи. Като отворя и освободя долния конец се оправя. Разглобявах и сглобявах няколко пъти калерчето, но ефект няма. Сменях вида на шева, стягах, отпусках горен конец, абе въобще всичко за което се сетих. Моля ако някой е с подобна машина да даде съвет на ЛС. Благодаря. Peace

# 138
  • София
Галактик, провери дали някъде долу около совалката и калерчето не се е набило някое конче, мъх или някакъв боклук
На мен в началото ми правеше нещо подобно, докато не прочетох, че когато се започне да се шие, преди първия бод иглата се вкарва в плата, тогава се сваля крачето и започва да се шие, иначе горния конец се опъва, оплита ми конците и ми е бокирало точно по описания от тебе начин. И аз така правех - разглобявам, разчиствам и всичко отначало. След като започнах да вкарвам първо иглата вплата - оттогава проблеми не съм имала.

# 139
  • Beyond the Frontiers
Галактик, провери дали някъде долу около совалката и калерчето не се е набило някое конче, мъх или някакъв боклук
На мен в началото ми правеше нещо подобно, докато не прочетох, че когато се започне да се шие, преди първия бод иглата се вкарва в плата, тогава се сваля крачето и започва да се шие, иначе горния конец се опъва, оплита ми конците и ми е бокирало точно по описания от тебе начин. И аз така правех - разглобявам, разчиствам и всичко отначало. След като започнах да вкарвам първо иглата вплата - оттогава проблеми не съм имала.

Аха, ще пробвам. Прави няколко бода и ....до там ни нагоре, ни надолу.

# 140
  • Пловдив
Пробвай да прекараш и горния конец наново. Може да се е измъкнал от... онова дето него знам как се казва  Blush Mr. Green Няколко пъти ми се случва така и все отдолу си мисля, че е причината, а тя била съвсем... незначителна  Mr. Green

# 141
  • Beyond the Frontiers
Пробвах, но не става. Иглата имам чуството не слиза напълно до долу newsm78

# 142
  • Sofia
Смени иглата

# 143
Смазана ли ти е машината с машинно масло?Щото чета ,че отдавна не си я ползвала? Peace

# 144
  • Beyond the Frontiers
Машината е чисто нова, даже би трябвало да е в гаранция.
Смених иглата, но не става, не прави въобще оборот в момента.

Мерси за съветите ще звъня уте в сервиза да ги питам.

# 145
Таня Душкова, това краче мисля, че струва около 60-70лв.Аз съм го виждала в магазина на ул."Янко Сакъзов"
Сега видях цената в сайта-45лв.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 23:02 от kremidi

# 146
Аз съм с машина Lucznik Diana, но нямам проблем с нея. Много често ми се изплъзва конеца от едната кукичка в горната част и тогава ми блокира машината.

# 147
  • Бургас
шия си долница на бански от лъскаво трико и се чудя дали се слага нещо на обиколката на крака.Ако го мина само зиг заг дали няма да се нагърчи.Някой знае ли какво се слага?

# 148
шия си долница на бански от лъскаво трико и се чудя дали се слага нещо на обиколката на крака.Ако го мина само зиг заг дали няма да се нагърчи.Някой знае ли какво се слага?
Има едни като декоративни  плоски  цветни ластици по магазините, които се продават на метър Peace и аз как го обясних,дано си разбрала

# 149
  • Бургас
Има едни като декоративни  плоски  цветни ластици по магазините, които се продават на метър Peace и аз как го обясних,дано си разбрала
разбрах,но се чудя дали изобщо да слагам ластик,ако сложа трябва ли да го опъвам при шиене?

Общи условия

Активация на акаунт