Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 224
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
да,леко се разпъва

# 151
Скъпи Храбри шивачки,

Заповядайте в страницата "Ние Шивачките" във Facebook.

Тук можете да споделяте опита си, да научите нещо ново, да създадете полезни контакти и най - вече да се забавлявате!

Тази страница е създадена за всички вас - любителите на иглата и конеца!

За всеки, на когото му "идва от вътре" да твори;
за всеки, който тайно е надничал зад гърба на баба докато работи на шевната машина;
и за всеки, който е превърнал хубавата пола на мама в куп изрезки заради новата рокля на котарака
(моят котарак така и не я носи тази рокля);
за всеки, който някога е хващал парче плат и го е превърнал в комплект чанта, колан и блузка;
за всеки, който има идеи и куража да ги осъществи!

http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100003609921046

# 152
татунка   по принцип за бански се ползват плоски  гумени ластици, които не съм виждала да продават по магазините   Thinking, обаче  аз ти препоръчвам да слижиш плосък ластик, като леко опъваш ластика и шиеш на зиг заг, но да не се повтаряме, момичетатат са го написили  Mr. Green

# 153
  • Бургас
търся си кройка за възглавница за кърмене, ако някой може да ми помогне Rolling Eyes

# 154
  • русе
Момичета не знам дали въпроса ми е за тук но да ви питам какво е "наръчник"като длъжност,какво точно прави като процес на работа newsm78/простете невежеството ми/

# 155
  • София
Здравейте Simple Smile
записвам се и аз при вас - реших да изтупам прахта от това позабравено мое хоби и пак да си шия красиви неща Simple Smile
Тия дни се оборудвах с някои нови неща, едно от които много интересна креда, под формата на молив - продавачката ми го препоръча, било много удобно; изглежда така:

За удобно, е много удобно - не се подостря, а се дърпа конеца и се размотава една ивичка от половин сантиметър, и продължаваш да си чертаеш по плата.
Но, ако някоя от вас има такова, може ли да сподели как се маха (почиства) след това от плата? Rolling Eyes

# 156
  • на втория етаж
търся си кройка за възглавница за кърмене, ако някой може да ми помогне Rolling Eyes

http://www.newsewing.com/view_post.php?id=78

# 157
  • на втория етаж
Дами, имам лек проблем с шевна машина - Лужник модел Диана, абсолютно нова е, шила съм 2 пъти с нея, но сега ми прави проблем - след няколо бода и блокира, иглата въобще не може да се движи. Като отворя и освободя долния конец се оправя. Разглобявах и сглобявах няколко пъти калерчето, но ефект няма. Сменях вида на шева, стягах, отпусках горен конец, абе въобще всичко за което се сетих. Моля ако някой е с подобна машина да даде съвет на ЛС. Благодаря. Peace

Galactic Voyager,не бързай с майстора,най-вероятно не е вдяната правилно или совалката не е щракнала на мястото си.Ако не си чупила игла и да затегне, няма как да се разцентрова или нещо да се повреди.Опитай отново по книжката да я вденеш и като започваш да шиеш,като пуснеш крачето с едната ръка придържай краищата на конците,докато направи няколко бода.Ако имаш нужда от помощ на ЛС ще помогна. Peace

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 23:31 от lina kaz

# 158
пууу аз още немога да разбера кой размер съм. Уших си едно рокле от бурдата в гърдите ми е малко малко, №40 извадих. Сега уших една блузка пак №40 ама ми е доста малка. Добре че си накупих евтини платове, че да не ме е яд много като бъркам.

# 159
Днес намерих полар от един магазин за платове - бяло на цветенца и сматам да направя одеалца за малката, мисля само да ги зачистя и се чудя да ги подгъвам ли или не ... мисля че май няма да е нужно да ги подгъвам  Thinking

# 160
  • Sofia
Полара не се нищи,така че не е нужно да се подгъва,но може някакъв интересен бод да се мине в края му...

# 161
  • Бургас
doli,marrie,didiela благодаря за помощта

# 162
Продавам триконечен китайски оверлог ,заедно с изработена за него маса - цена 80лв,цената подлежи на коментар.За повече информация на ЛС .

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 14:41 от vanessa2006

# 163
Момичета не знам дали въпроса ми е за тук но да ви питам какво е "наръчник"като длъжност,какво точно прави като процес на работа newsm78/простете невежеството ми/

Наръчника в шивашката фирма реже/почиства конци от готовите вече изделия, може да закопчава, опакова, бележи места на джобове по шаблон, на свивки, на илици, на копчета. Реже ъгли, обръща (примерно сака с хастар)... изобщо всичко каквото се сетиш и е ръчна работа.

# 164
  • София
Полара не се нищи,така че не е нужно да се подгъва,но може някакъв интересен бод да се мине в края му...

и аз си харесах един полар, на цветенца, имаше във всякакви гами, ровово, синьо, зелено, лилаво, и мисля да купя за одеалца за малките. но много пухчета пуска по незачистените краища и си мисля да му сложа лента тип бие.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт