Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 764
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • UK/София

Ell , много съжалявам, моите съболезнования! Hug

Мери, честито на Елена!Браво на нея!

zlatnata tolumba , съжалявам, изпуснала съм клюката - честито!Като дойде време за коментарите за акитата ще помагаме - споко. LaughingАз още имам спомени, но сега да ме накара някой да раждам пак е абсурд.
 Оценява ли някой колко е хубаво да имаш деца на близка възраст, да си играят прекрасно двамата и да усещаш как порастват и стават по-самостоятелни.Това чувство за мен е прекрасно!
    golden , браво на твоите деца!Това е магнетизма на английските училища, децата ходят с кеф там.
    Относно домашните посещения от училище съм чувала и аз за такива в нашия град.Александър започна със седмица по-късно, защото чакахме свободно място и вкъщи не са идвали.Сега за Калин не знам дали ще идват, но аз бих предпочела да го направят.Най-вече защото сме чужденци. Rolling EyesТова е чудесен повод да разберат, че сме нормални хора и че живеем в доста по-подредени и чисти къщи от някои техни сънародници.И много бих искала да добият някаква представа за БГ, а не да питат дали на всички тоалетните в БГ са на вън.Освен това същите посещения помня, че се правиха в БГ преди децата да започнат първи клас.Чудесен повод са се запознаеш с учителката.

Относно молбата за пътуване в БГ с 8 дни по-рано се получи интересна история.Първо започнах да съжалявам директорката колко е права и колко нахално е било от наша страна да й създадем толкова проблеми, защото нямало как да се отчете пред Офстед за отсъствията за тези 8 дни.Пазари се само за 4 и да се върнем.....и накрая след уговорка с мъжа ми да изнесе няколко волантъри урока по волейбол в тяхното училище се съгласи да пусне Алекс.За това тази поговорка за българска работа, не е само българска работа.И аз упреквайки се тайничко, че тази добра жена е направила такъв жест за нас, видях съседката ни, на която децата учат в същото училище, как в понеделник натовариха багажа и заминаха за седмица на почивка.Каза, че не е имала проблеми с пускането на децата и аз замълчах чешайки се по главата.Вчера пък в класа на Алекс се върна едно момиченце от почивка в Испания.......някои хора наистина никога няма да свикнат с чужденците в страната им, но здраве да е.
 Някой ще ходи ли на Олимпиадата?Днес мъжа ми ще купува билети за волейболния мач Англия - Италия.Ще го изпусна за съжаление.
 Има ли обичащи волейболната игра?Освен, че търсим още попълнения за мъжкия и женския волейболен отбор (мъжът ми е треньор), когато е хубаво времето играем и външен волейбол.Има мрежа и всичко необходимо и е много весело.Ако има някой живеещ наблизо и със желание, нека ми пише на лични.

# 646
Биляна, има фенове на волейбола! Тази игра тук не е много популярна, но аз навих мъжо.  Flutter Ние имаме билети за 31 юли и за малко изпускаме мача на българския отбор. Много ме е яд, но няма как. Ще гледаме двата следобедни след него - Италия-Аржентина и САЩ-Германия. А бяхме приготвили голямо знаме, шапки с трибагреника и т.н. Пак ще ги носим, де, и знам, че добре ще си изкараме, но щеше да е върховно преживяване да видим играта на българския отбор и да подкрепим нашите момчета на Олимпиадата.

Не знаех, че още има билети за волейбола.

# 647
По повод на чужденците, аз рядко съм срещала пренебрежително отношение, поне не съм усещала. Онзи ден обаче, ходихме на разходка и на едно кръгово точно на пешеходна пътека едно англе блъсна една жена и избяга гаднярът. Моят мъж веднага обърна след него да го търсим, но кой знае къде се е шмугнал. В суматохата никой не му е видял номера. Както и да еизвикаха полиция линейки ала = бала. когато дойде полицаят и почна да ни разпитва, още като разбра че сме чужденци и направо как не се врътна да си замине не знам. Аз му обяснявам той си блее и ги говори по станцията. Мъжът ми отиде да му каже как са изглеждали тези от аудито, понеже аз ги видях, а онзи изобщо не го отрази поне 3-4 минути. Накрая тъкмо милото се обърна да си ходи и полицаят му обърна внимание. През това време нашата кола стоеше на кръстовището и понеже е с бг регистрация, минаващите хора ни гледаха странно и вероятно гледайки чуждия номер и линейките и полицията си мислеха, че ние сме виновни за катастрофата. Един с един джип даже погледна към нас и почна да ни псува.
Вероятно, ако бяхме в БГ и ние щяхме да постъпваме като тези хора, не ги съдя. Има много чужденци, които само смучат от държавата, но в интерес на истината има и много англичани такива. По цял ден пазят къщата и правят деца. После вземат помощи за деца, помощи за къща, помощи за какво ли не и си живея безметежно и идиотски, дебелеят си и тЕ така.

# 648
Относно домашните посещения - някъде из сайта на нашата Община бях чела, че ако нямате доказателство за адрес или ако имат съмнения че използвате чужд адрес общински служител има право да дойде на домашно посещение. Но това е само ако участвате в редовното класиране и там има значение разстоянието до адреса, понеже за добрите у-ща всички се натискат да са максимално близко. За записване извън класирането няма значение, тъй като го пласират където има възможност. Аз като записвах октомври голямата дъщеря на нърсери към у-щето абсолютно нищо не ми искаха освен паспорта на детето.
Ето го текста:
http://www.merton.gov.uk/learning/schools/changingschool/admissi … _2012_-_final.pdf

It is not permitted for a family to use a temporarily
rented address to secure a place of their
preference. The council will investigate any cases:
•    where there are any doubts
•    where information has been received from a
school or member of the public to suggest a
fraudulent application has been made
•    where records show a recent change of address.
The local authority reserves the right to seek
evidence from parents, Council records, primary
schools or any other source deemed appropriate.
We may also make a home visit and refer cases to
the borough’s Investigation Officers where benefits
are being paid. An application that uses false
information may be subject to legal proceedings.
If an application is found to be fraudulent after
places have been offered, the place will normally
.....

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 15:41 от E.L.

# 649
  • След завоя в дясно
Aniji, Doret,Miss Fine, Ev:) Мари, Биляна благодаря Ви момичета Hug Hug Hug
Мери- браво на детенце поздравления, аз сега видях че медал имате.
Ev:) - стиснати палци от мен за другите желани работи имаш. 
Абе ти каква енергия имаш всичко около теб гори Mr. Green Laughing
Golden- права си моята е фаленопсис (досега гледах снимки да я разпозная ooooh!) моята беше напъпила, но не бе цъфнала и я полях, след това започна да линее като от стъблото сълзеше. Сега стъблото е напълно сухо, повечето листа и те, но корените са в добро състояние. Не съм и менила мястото, и не мисля да съм я преполивала newsm78 Идеи?
inaa3 - на място с агенции имаш най големи шансове.
Биляна - ние ще ходим на четвърт финал волейбол на 4 Август с децата, дано издържат и дано гледаме България. Билетите дойдоха даже и с травелкарти за деня.
Ако някой ще ходи тогава ще се радвам да се обади.
Miss Fine- този вашия LIDL е много модерен Laughing
Мишолина- добре завърнала се, за пореден път се уверявам, че Лондон е друга държава.

# 650
  • UK/София
      milada , виж този линк.Преди минути купихме билети за мача БГ - Италия.Има и по 20 лири, но много бързо свършват.Дори бяха свършили и преди 15 мин.  пуснаха нови.Залата в която ще се играе мачът е малка, не е проблем билета от 20 лири - ще се вижда идеално.

# 651
  • ENGLAND
Дорет, ще ти пиша, като наближи и имаме конкретни дати Simple Smile Аз не съм *лондончанка*, в дивия Уелс съм  Simple Smile до Chester
Сори, обърках се нещо, макар че знам че си в Уелс. Чакам да се обадиш.
Черноглав Врабчов кОмар  много ти е рано да се разочароваш, чети тук и се подготвяй психически какво те очаква.

# 652
Благодаря, Биляна   Flutter

Домашни посещения и аз правя на моите деца, но не да ги проверявам дали живеят там,
а точно както е беше в България-да ги опозная по-добре, да си поговорим с родителите.
С деца, като нашите, е много важно да имаме отлична връзка с родителите.

Аз намирам англичаните за принципно толерантни.
Ако ми е важно, се изяснявам с човека, от когото съм почувствала особено отношение.
В общи линии, не ми пука. Където трбва, съм си заслужил уважението.
За мен е нормално хората да имат предразсъдъци, аз самата се боря постоянно с моите.

# 653
На нас са ни идваи на посещение от училище. Беше учителката на Марти и не е идвала, за да докажем адреса а за чат и Марти да я види в неофициална обстановка. той започна училище при ве4е започната учебна година- записах го август ( той беше в Бг тогава) и им казах че ще го взема ноември. Нямаше проблем, но предполагам е било, защото тогава беше на ненавършени 5.
И жената наистина дойде за чай и да ме успокоява мен, че аз се бях ошашкала  Embarassed

За толерантността- с няколко познати англичани съм коментирала темата. Никой не е споделил лоши отзиви, даже пове4ето са ходили на почивки в БГ и имат хубави спомени. Имаме познат , който  е работил  нещо във външната търговия на Ук с Бг .Явно е бил клечка, защото си е хапвал и пийвал с Андрей  Луканов и обкръжение. И до сега като види мъва ми пита за коняк Плиска  Laughing

Аз самата обаче имам много предразсъдаци. Ама моите са оправдани- да не ми се показват Пакистанци насреща  Joy

# 654
   Моята орхидея е наводнена  Confused Нищо, ще купим друга, май най-добре ще е да е изкуствена  Crazy Иначе фрезиите ми цъфнаха, много се радвам  Simple Smile
   За отношението на месните, до хора си е. Тука всички са много любезни, на третото изречение обаче питат кога мислим да си ходим  Mr. Green Мен това ме забавлява вече, не мога да се ядосвам. Колежката ми на работа мрази чужденци и не го крие. Имахме доста сблъсъци в началото, но сега се е укротила. Но всеки ден не пропуска да каже нещо гадно за чужденците, сега едни френски студенти мрази и псува по цял ден, защото не се нареждали на опашка за автобуса и не и правили место да седне, все едно англичаните правят пък като се наредят. Добре, че шефа е мароканец и тя си е насочила злобата основно към него, щото и е шеф  Mr. Green Но и собствениците англичани мрази, защото са богати  Crazy Ох, почнах да се обеснявам като Ев вече  Mr. Green Hug
  Ев успешна работа, дано ти хареса  Simple Smile Чакаме разказче  Simple Smile
  И да кажа нещо смешно. Мъж ми има алергия от пухчетата, сенна хрема май се казва. Та от две седмици подсмърча, очите му са червени, боли го, сърби го, мрънка нон стоп. Та сутринта си спрял хапчетата за алегии и пил два парацетамола и вече е добре, нищо му няма  Shocked Аз си знаех, че парацетамола е вълшебен тука  Mr. Green

# 655
Б
В общи линии, не ми пука. Където трбва, съм си заслужил уважението.
За мен е нормално хората да имат предразсъдъци, аз самата се боря постоянно с моите.

И аз така.  Laughing

Отивам на интервю за работа (не ме питайте що по това време  Crazy ), та ако стиснете по едни палци ще съм особено задължена.  Hug Шефката от магазина за сутиени, като чу и без да се замисли каза: "Надявам се да не те вземат!"  Shocked  Joy Разбирам, че трябваше ад е нещо като комплимент и много се сдушихме с нея за по-малко от седмица, ама и работа на пълен работен ден ми се иска.  Whistling

Вчера се върнах и от втората част на имигрейшън трейнинга в Единбург и беше страхотен курс. Много неясноти ми се разясниха, а най-хубавото беше че се водеше от сеньор адвокат към етник майнорити центъра, та всеки въпрос допълнителен биваше отговарян на момента.

Отивам сега да се напудря и на интервю. Малко ми дойде неподготвена тази покана и без предизвестие (тази сутрин се обадиха), но сигурно е по-добре така. Поне не се притеснявах с дни преди това.  Hug

# 656
Стискам и не питам, какви са тези вечерни интервюта  Whistling

Аз си знаех, че парацетамола е вълшебен тука  Mr. Green

Много ме разсмя поста ти, последното най-много  Laughing

# 657
Вече наистина ми е неудобно да ви занимавам .Днес сутринта най-накрая получих името си върху последната сметка за газ и ток .Вчера ме надъхахте ,че нямат право да ми искат това -онова и аз още в 10 ч. в училището .Показвам ,че вече има 2 ютилити билс и тя пак "да,но нямаш канцсъл бил",не става .В изискванията пише кансъл бил И 2 други сметки ,а не ИЛИ.
Преди ме една пакистанка,забулена с каносани крака и джапанки ,никой не искам да обидя ,но тя получавала хаус бенефит ,това било официалнен пруф .
Тогава и казах ,че явно не иска детето там ,че не е добре за него да стои в къщи и всичко останало ,което сте ме посъветвали и ми дойде на момента.Но нищо тя ми си знае едно и също ,това са правилата и аз ги следвам ,чакай домашно посещение и то чак другата седмица.
Обадих се на едукейшън офиса и един индиец ми каза ,каквото са ви казали в училището това е ,те си знаели . Не знам дали ми е вариант да чакам за друго училище ,това училище  ми е второто желание,а в първото няма да ме огрее.Толкова много си променихме плановете за да започне сега ,всичко беше планирано за септември .
нана кул Успех и от мен
miss fine и моя мъж ликува всичко с парацетамол , от болки в окото до стомашни болки  Laughing

Мари  точно това й казах ,нейния отговор беше ,че проблема си е мой .Колкото по-рано ме намерят в къщи ,толкова по-скоро ще започне училище

golden мерси за съвета . само на адвайзер не съм звъняла ,но ще пробвам  утре и там

# 658
  • Манчестър
Стискам и не питам, какви са тези вечерни интервюта  Whistling

Аз си знаех, че парацетамола е вълшебен тука  Mr. Green

Много ме разсмя поста ти, последното най-много  Laughing

Aaa....ми те не са само вечерни.....на интервюто за сегашната си работа ходих в 6 сутринта....

# 659
  • UK
nana_cool стискам палци   bouquet
 Ади не ти е лесно с такова начало  Confused Дано детето да тръгне по-скоро на у-ще, някой ден ще си спомняш с усмивка  Simple Smile
Толумби как върви подготовката? Днес сутринта като си включих BBC-то и тъкмо имаше репортаж от Роял Аскот. То едни рокли, едни шапки и веднага за теб се сетих  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт