Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 748
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, имам нужда от помоща ви. Може ли да ми кажете как да попълня cv, в смисъл имат ли някакъв образец. И да ми препоръчате, ако имате идея сайтове за търсене на работа. Или просто да ми дадете съвет как да търсим работа на младеж на 20 год с никакъв опит ooooh!

# 76
  • UK
tzvetak каза ми тя, че сте се засекли  Laughing М/у другото преди като говореше за 2-ро училище в София, това в Бъкстон/Павлово ли имаш предвид? Да не се окаже, че сме били съседки  Grinning
  Маслата се поръчват от нета. На друго място не съм виждала тук. иначе в БГ аптеките продават доста видове, но пак няма всичко.

# 77
  • UK
ако учи в Уни да гледа graduate програмите и стажовете, както и плейсмънтите по време на учебната година. инфо за св и други има в сайтове като prospects.ac.uk, milkround, thestudentroom

мисля,че формат точно определен няма. но съвет как да си го напишеш има на страниците на всяка рекрутмънт агенция-примерно HAYS.Също и в сайтове от типа на Монстър.

# 78
  • Лондон
trollipen, в нашето писмо от общината изрично пише, че ако искаш да протестираш, трябва да го направиш поотделно към всяко училище, което ви е отхвърлило, като се свържеш с Admission Authority на съответното училище, поискаш им тяхната процедура и датата, до която твоят протест трябва да бъде получен. Според мен междувременно трябва да приемеш предложеното място, а после ако спечелиш срещу другото училище, да се откажеш. В горния десен ъгъл на писмото имам и телефон на School admisions към нашата община, виж ти дали имаш такъв и най-добре им се обади като начало

svidni4ka, същото училище е, откакто съм се родила, съм живяла в блока до оградата му, родителите ми са още там, а новото ми жилище е оттатък реката, до Фантастико....  Laughing малка София

# 79
Благодарности, Маймунка   bouquet

# 80
  • След завоя в дясно
Тrollipen на първо време ще те посъветвам да направиш няколко неща:
- Погледни каква е процедурата по обжалване във вашата община както tzvetak те е посъветвала, имай в предвид че процедурите за различните общини са различни т.е. за едни ако трябва да обжалваш в общината в др. обжалваш пред самото училище
- Запиши детенце в листа на чакащите и виж кой номер сте там
- Помисли много добре какъв довод ще ползваш като обжалваш, трябва да е много добре аргументиран за да го вземат под внимание ,обикновено здравословни причини са с най- голяма тежест
- В нетмамс имаше раздел само за такива проблеми и отговаряха специалисти от общината занимаващи се с това, прочети и темите там могат да ти дадат добри идеи пък и представа какви са ви шансовете
- Отиди до училището и поговори с директора/ката, не казвам да досаждаш и нахалстваш а да поговориш с него/нея какви са ви шансовете понякога такъв контакт може да се окаже определящ тъй като за нея/него не си просто едно име от тълпата, а образ с който е имал контакт и този образ е заинтересуван  да допринесе  Wink за благото на училището.
tzvetak -що се нервиш за такива теми, а директно не ги отминаваш? Честно аз даже и не ги зачитам, има толкова по стойностни неща и то тук във форума Hug
Е.Л- от къде взимаш восък
Мари- свежо звучиш, радвам се, че си презаредила батериите.
Аз правя торта newsm29 ако има желаещи опитни зайчета да се обадят без бой, резултата не е гарантиран Laughing
Хубава Събота и Неделя от мен

# 81
Здравейте мамчета, искам да споделя какво ми се случи и да ми кажете дали това е нормално според вас. След положителния тест се обадих на мидуайф за преглед и вчера ми беше часа. Аз съм в 5-та седмица. Та отидох на "прегледа", който всъщност беше попълване на документи, отговаряне на въпросчета и накрая ми бутна една книжка в ръцете да си чета. Въпросите са следните:
Как тази жена ме регистрира като бременна в 5-та седмица, без да провери това?! Тоест не ми направиха кръвен тест, не ме прегледаха, не ми мериха дори и кръвното. Тя разчита на моите думи! Накрая каза, че ще ми прати писмо с дата за следващ преглед, който ще е някъде към 9-та седмица. Това нормално ли е в Англия? Нормално ли е да не ми проверят белтъците? Да не ме прегледат за наличие на бременност или поне едно кръвно ей така информативно?!
Първа бременност ми е, от година съм в Англия и ми е малко шах положението. Ще ви бъда много благодарна ако споделите опита си в това отношение.   bouquet
Готин, слънчев и пролетен ден ви пожелавам!

# 82
Ell, tzvetak мерси  bouquet, много сте ми полезни да знам поне откъде да започна.

# 83
*Дидито* аз идея си нямам за тия неща, но на първа страничка има писано за бременността тук.Погледни ако искаш  Peace

# 84
*Дидито* аз идея си нямам за тия неща, но на първа страничка има писано за бременността тук.Погледни ако искаш  Peace

Благодаря Ели,    bouquet  разгледха и страничката и до колкото разбрах май това е нормална процедурка тук. Но това не ме успокоява много, защото до колкото знам в Бг се рави кръвен тест за проверка още на първата среща с доктор.  newsm78 newsm78 newsm78

# 85
  • Лондон
Елица, аз това за малоумието го казах с ирония, но може би не е проличало Wink

Дидито, точно това ми се случи и на мен, и на други също, така, че може да се каже, че е типично за Англия... затова някои тук сме големи "фенове" на английското здравеопазване Confused Не очаквай много да ти се случи до 12-13 седмица, ако ще си караш бременността тук... Не се притеснявай много обаче, положителната нагласа е най-важна. Аз като теб имах същите мисли, но тогава не бях регистрирана във форуми и си мислех сама Simple Smile Успех ти желая...

# 86
Ха, честит ви петък.
Оцеляхме след първата седмица обратно на училище.
В драма съм, поповите лъжички хранят ли се с нещо или водораслите им стигат.
Ако не оцелеят през уикенда, ще ги погребваме в понеделник, вместо да ги гледаме как растат.
Имаме си и гъсенички. Преди години е имало и змия в училище на име Wrong.
Обаче много грозно акал и оставял гнусни следи. И на децата им било жал за мишките.
Wrong бил още жив, една от ТА го осиновила. Изобщо, при нас, както винаги е веселба.

svidni4ka,

Маслото от малинови семки е много хубаво.
Аз ползвам и 99% гелове от алое и от чаено дърво, без парабени.
Отказала съм се от всички кремове. Много съм доволна. Изчисти ми се лицето от пъпки.
Черни точки се появяват много по бавно и малко. Но и съм на хранителен режим.
Въпреки това, горещо препоръчвам всякакъв вид натурални масла, вместо кремове.

Много благодаря на всички за пожеланията и подкрепата.
Радвам се, че мога да споделям приятни емоции, ще ме изтърпите до октомври с моите сватбени вълнения.

В онази приятна тема се разписах, че направо ме изуми как хората си "декларирали" децата аутисти тук.
Пука ми иначе на коя шуранайка й къде живее, какво работи и какви съвети дава.
Моите роднини и приятели още ми говорят и ме търсят, значи съм ок.

За лекари не ми се разправя. Мир  Heart Eyes

# 87
Чист пчелен восък си взимам от Бг - струва стотинки и с 20-30гр и 100 гр зехтин правиш малко бурканче, което стига за поне 3-4 месеца. На 1 май пристигам /Южен Лондон/ и ако някой иска мога да му взема парченце.
За обжалването за у-щата - в сайта на нашата община си пише, че е мнооого малко вероятно да се с печели и пише че напр мин година от 77 жалби само 2 са били определени за основателни.  Wink

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 18:24 от E.L.

# 88
Елица, аз това за малоумието го казах с ирония, но може би не е проличало Wink

Дидито, точно това ми се случи и на мен, и на други също, така, че може да се каже, че е типично за Англия... затова някои тук сме големи "фенове" на английското здравеопазване Confused Не очаквай много да ти се случи до 12-13 седмица, ако ще си караш бременността тук... Не се притеснявай много обаче, положителната нагласа е най-важна. Аз като теб имах същите мисли, но тогава не бях регистрирана във форуми и си мислех сама Simple Smile Успех ти желая...

Ох благодаря ти много  tzvetak   bouquet
не само бременноста ами планирам и живота да си прекарам тук.  Laughing  Мъжо ми е британец и хич не му се нрави идеята да живеем някъде другаде  Blush
освен това сме в супер малко градче, където има само една малка клиника с трима доктори вътре и това още повече ме кара да се замислям. А иначе от към положителна нагласа съм го докарала до високи граници Rolling Eyes почти налудничава оптимистка  Laughing
Благодаря още веднъж   bouquet

# 89
И аз да се запиша....

Голямо разочарование преживяхме с тези училища.Живеем в черната дупка на квартала и няма за нас никакво училище.... и за още повече от 15 деца...

Ще я пратят където си искат, когато си искат... евентуално до 5 и рожден ден и есетвено не в нашият квартал.

Бясна съм.А трябва да чакам.
Ще се организират срещи с мп-то и кой ли още не, лифлети...но това не ме успокоява.Яд ме е, че ни казват да подаваме за училища, а знаят че няма такива....Много ме яд и че ще я пратят където си решат в целият Ричмънд кансъл.
Яд ме е, че сегашната директорка от градината ми иска потвърждаване, че Натали остава при нея и септември, но ако изкочи училище иска да и се плати целият търм.Тя смята, че няма да се намери скоро училище.
Формираха една групичка във ФБ, за децата ни, надъхани мами.. ббс журналистка има даже се е заинтересувала, но все имам чувството, че ще ни разочароват.

И друго чувство имам.... и тук нещата се решават с ваши и наши... почти съм сигурна.

И  немога да се заредя с търпение, много ми е трудно...

И съм на диета, а когато нещо е забранено, така ми се хапва.......Но пък се обнадеждавам, че има ефект.

Лек уикенд на всички    bouquet

Офф, това време  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт