Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 831
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
golden, SATs Past Test Papers Това е ориентировъчно какво се учи и какви са тестовете в 6-ти клас. Ако искаш по-подробни учебници и материали, аз лично харесвам тези на WHSmith. Ако се целиш за частно или селектив скул, тестовете са по-различно оформени, 11+. За тях бих ти препоръчала да ползваш частен учител за по-сигурно, защото нямате много време. Изпитите обикновено са между декември и март месец, зависи от училището.
И ние си имаме зайче за домашен любимец. Само където е малко дивичко и живее постоянно в двора. Точно преди малко се върнахме от вета Wink

Днес излизах за обяд с приятелка, беше много красиво навън, точно бяха подкастрили храстите и тревата, миришеше на пролет  Heart Eyes
Много, много ти благодаря. Определено  няма да е лесно, но се надявам да се справим.
Той е записан в частно училище, но ако не се представи добре няма да може да продължи там secondary school.

# 211
Здравейте, дами.
Аз съм в еуфорията за училищата и с избора им за 15-те часа, които могат да ползват децата. Вие как разбирате и къде проверявате кое училище е по-добро от друго?
И още нещо... За записване на GP трябва ли аз и детето съответно да имаме доказателство за адрес.
Хубав ден, въпреки поредния дъждовен ден.

# 212
golden, по-нагоре си писала че децата са на 7 и 9 години. Моя син е на 7, ще навърши 8 през Септември и в момента е в У2, ще бъде У3 наесен. Хубаво провери пак, да не ги засилиш децата с материал за след една година Wink 9 годишно дете би трябвало да е в У4 и да има още 2 години до секъндъри. Освен ако няма някаква разлика между държавните и частните училища.

# 213
 A kakvo se slu4va kogato iskash da zapishesh sega na u4ilishte momi4e na 9g...kakvi dokumenti trqbva da imame i naistina kak razbirate koe u4ilishte e po dobro i koe ne....

# 214
Добре ми почва седмицата.На вън пече слънце току що получих и и-мейлите за местата на децата в училище.
Лека седмица на всички Peace

# 215
  • Лондон
meri_zajo, можеш да прочетеш рипорти ето тук :http://www.direct.gov.uk/en/Diol1/DoItOnline/DG_4017602, също на сайтовете на училищата. Тези рипорти не са меродавни, разбира се, затова най-добре да отидеш и да видиш училището на живо, също да се срещнеш с директорката, допълнително можеш да разпиташ и познати, чийто деца учат там, ако имаш такива.

Анджи, честито...

яхнала метлата, как си ти? много делово го даваш Heart Eyes Мисля обаче, че малко бъркаш сметките, защото твоят син е роден септември и е започнал на 5 години и на 8 ще бъде в year 3, а ако детето е родено преди септември, започва на 4 и на на 9 години ще бъде в year 5... Дано да не бъркам де, но на мен така ми се връзват сметките

# 216
  • Манчестър
meri_zajo, можеш да прочетеш рипорти ето тук :http://www.direct.gov.uk/en/Diol1/DoItOnline/DG_4017602, също на сайтовете на училищата. Тези рипорти не са меродавни, разбира се, затова най-добре да отидеш и да видиш училището на живо, също да се срещнеш с директорката, допълнително можеш да разпиташ и познати, чийто деца учат там, ако имаш такива.

Анджи, честито...

яхнала метлата, как си ти? много делово го даваш Heart Eyes Мисля обаче, че малко бъркаш сметките, защото твоят син е роден септември и е започнал на 5 години и на 8 ще бъде в year 3, а ако детето е родено преди септември, започва на 4 и на на 9 години ще бъде в year 5... Дано да не бъркам де, но на мен така ми се връзват сметките

Моя син е роден преди семтември, сега е Y2 и на 7 години.....на 9 години ще бъде в Y4 през Май месец......или при започването на учебната година - Y5 ще бъде на 9.

# 217
Помощ, канени сме на детски РД, получихме поканата в училище. До тук добре, но какви подаръци се купуват и купуват ли се въобще:)?

# 218
  • Манчестър
Помощ, канени сме на детски РД, получихме поканата в училище. До тук добре, но какви подаръци се купуват и купуват ли се въобще:)?

Ако е приятелче и знаете какво иска се купува, иначе пари в картичка.

# 219
колко горе-долу?

# 220
Аз само веднъж съм давала парички- детенцето събираше за някакво Лего. Винаги питам на какво ще се радва и купувам такова. От други майки знам , че за подарък до колко 10 паунда и аз за толкова взимам.

# 221
Здравейте, пак бяха заети дни с малката. Обрива се подобрява, засега се поуспокоих. Ana Mu и Шу, благодаря че мислите за нас. Толкова много съм го мислила от какво може да е обрива. Мислехме че е от едни играчки които ни дадоха в БГ, махнахме ги обрива продължи, мислехме че е от едни дрешки които ни подариха, и тях махнах и пак нищо, и още колко неща ми минаха през ума. Не съм сменяла прах за пране или козметика, или каквото и да е. Единствено й купих нови боденца, щото другите й умаляха. Засега се подобряваме, ще видим. Иначе не се спира, вече взе и да ми говори казва "ррррррррррр"
Ana Mu дано си намерите хубава къща!
Шу утре ли беше операцията, дано всичко мине добре! Стискам палци!

# 222
Здравейте, имам две деца, едното е на 12г. а другото след месец ще навърши 15г. т.е. сега  в бг са в 5клас и в 8клас, но ни предстои заминаване в началото  на юни, та въпроса ми е там ще има ли възможност да ги запиша през лятото да изучават английски език някъде безплатно, за да се подготвят за есента и да им бъде после по лесно, защото езика го знаят само от училище, също в кой клас ще бъдат там и ще повтарят ли година? Благодаря предварително за отговора. newsm51

# 223
Днес летим за Лондон, прибираме се при тати  newsm44 Но направо се плаша от пътуването - с 2 деца и багаж - вече знам какво е и ме е страх повече от първия път  Confused

# 224
E.L. лек път  Peace аз бях така миналата год като се прибирахме от БГ и сега пак ще летя сама с децата.За багажа си взех количка а децата качих отгоре на куфарите да се возят  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт