Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 052
  • 617
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета Simple Smile
Аз да ви питам само нещо: В тази жега как обличате малчовците и с какво ги завивате ?
Моят малчо е на 8 дена и само се чудя дали не му е студено или пък дали не му е топло!!!Вече бяхме на терасата за първи път вчера и откарахме 3 часа там . Спа много спокойно Simple Smile Мисля скоро да го изведа на разходка около блока. Нашата педи каза да почакаме малко, но в това хубаво време си мисля, че трябва да съм луда да си седя в къщи. Вие какво ще кажете по въпроса? Хайде отивам да хапна, че съм много гладна Simple Smile Моя малчо е постоянно гладен и аз не спазвам някакъв режим и когато си примрънка му давам, но за сметка на това съм гладна постоянно Simple Smile

# 526
Айде консултираха ни и нас..  Crazy И казаха, че сме се оляли  Blush (нормално де)
За 14 дни - 900 гр. се е наляла госпожицата..
Хубавото е, че за това време мама е свалила почти 10 кг (отделно от сваленото от раждането)  Blush
Та общо взето се запазва тенденцията 1 неин кг = 10 мои  Joy Ама се радвам, че балансът вече е отрицателен за мен  Joy
Останаха още 15-20.. ама едва ли с нейния темп ще успея да съм в крак със съотношението  Laughing

Отивам да гоня лактата, че нещо мноо омекнала работата и ми омръзна час по час да се смучим заради което  Crossing Arms

# 527
Duhi, направо ме уби- все повтаряш, че госпожицата само спи и не яде а сега за две седмици едно кило, предтсавям си ако не спеше и ядеше.... #Crazy

# 528
Duhi, направо ме уби- все повтаряш, че госпожицата само спи и не яде а сега за две седмици едно кило, предтсавям си ако не спеше и ядеше.... #Crazy
Извод - от спането се дебелее  Crazy
Виж аз като не спя как се спихвам  Mr. Green

# 529
  • Пловдив
Здравейте на всички Мами!
Да се похвалим и ние, преди малко се върнахме от ДК. За един месец малкия е качил 1200 гр. и е пораснал с 4,5 см.   Party
За сега не мога да се оплача- много е спокоен Бебчо! Само ръмжи, напъва се и пръцка( дано и така да си остане).   Peace

# 530
Здравейте, браво на бебчетата ви дето толкова качват. Дано и ние вземем да понаддадем, че от изписването до сега- 350 гр. Сега със смяната, която направих да я кърмя на поискване белкем качи много повече Simple Smile
Не съм  с инфакола и при нас е така, все ми се иска да я снимам, ама то така се мъчи детето, че само ми е до снимки, като бързам да й го дам
За секса- ами ние не сме спирали  Embarassed Изкарахме сигурно 5 дена след като излезнах от болницата, ама аз бях секцио, де.
Мойта шушулка се оказва абсолютна скитня (на кой ли се е метнала  Rolling Eyes) в момента в който излезнем се успокоява и заспива. Когото и да срещнем навън се учудва колко ни е кротко детето  Grinning
Да се похваля най- накрая се дигнах до общината и вече си имаме акт за раждане.
Сега съм решила тая седмица да оправя всякакви документи за еднократна помощ, детски, болничния да занеса в работата и т.н. , та това е само началото, но все от някъде се почва, нали?!
А тепърва ще прибирам зимните дрехи и ще вадя летните, че и това мене чака  Mr. Green

# 531
  • sofia
Ехее, duhi_puhi, ти ме уби!!! Crazy Браво на вас - страхотно наддавате, при положение, че сте поспаливи!!!  bouquet
Твоят репорт до някъде ме успокоява и се надявам и мойто поспаливото да наддава добре!!! Hug Grinning

Аз от вчера го забелязам моето беб, че по-малко спи през деня. Сутрин до към 10.30 е един нервен такъв и после след 5 също...Колики го мъчат, то се вижда как се сгърчва, а и нещо има изблици на глад, в които яде по час и половина!!! Crazy Аз спрях да давам каквото и да било за колики - май са просто плацебо, че и по-зле става положението. Вие виждате ли реален ефект от някакви капки? newsm78

# 532
  • София
Здравейте, да се отчетем и ние. За първия месец бебка е качила 1 кг и е +3 см. Само на кърма е и без режим. Беше ми малко притеснено, защото спи по 6-7 часа нощем и се чудех дали качва достатъчно. Баткото ядеше през 1 - 2 часа  нощем и така до 1 година, затова сега ми е много странно, че бебе може да спи 7 часа непробудно.  Laughing Дано да продължи така и занапред  Praynig
Hadji и ние вчера правихме погача, но с доста по-скромно присъствие. 3 приятелки дойдоха на гости и се събраха 7 деца. Малко беше шумно и доста разхвърляно, но пък бебето спа почти през цялото време, въпреки цялата лудница.
Beni и аз съм така с лохиите. Имам чувството, че ще спрат и направо ще ми дойде цикъла. Ужасна работа  newsm78
gyoreva_valentina Аз я обличам по боди с къс ръкав и тънко гащеризонче. Завивам само с пеленка и то ако сме на сянка. Въпреки това, пак имам съмнения, че и е горещо..

# 533
На и аз й се чудя на госпожицата как го прави, ама явно има как  Crazy Дано само като порастне не й се лепи така всичко на дупето  Joy
Капки съм взела Колийф ама ми е много трудно да й ги давам - сама абсурд - трябва някой да я държи и пак се оливаме целите. Пише да ги добавям към 15 мл. кърма - е абсурд да й пробутам толкова без цица.. Затова цедя в една много малка лъжичка и слагам 2-3 капки.. Та поне половината от това успява да й влезе в устата.. И пак прави едни физиономии милата  Crazy Но да успявам максимум 1-2 пъти на ден да й дам капки и то не всеки ден..
То ако ни загони шаро с големите колики ще му хвана цаката (ама пу-пу дано не  Praynig като засега).
За обличането - през деня е по боди с къс ръкав, макар че у нас е хладно - на 1 етаж сме и е дълбока стаята, та повече от 20-21 градуса не става..
Вечер й слагам и едни тънки ританки, че са й лед краката  Rolling Eyes
Гледам пити обсъждате.. Аз както я смятам нашата се пада точно 2 дни преди на баткото рождения ден.. Или точно деня преди това (всъщност как броите дните? Денят на раждането брои ли се или той е "нулев" ?)
Та както и да е де - ще стане мазало ако всеки ден се събира по една тайфа вкъщи  Crazy Май ще си идем двечките на църква, а пък на РДто ще ги мина и двамата  Mr. Green
Че и на баткото на 25-6 ще имат "абитурентски бал" - изпращанка от предучилищната  Crazy
На 25ти сме и на бал на братовчед ми..
Милата от малка ще е по светските събития и купоните  Joy

Отивам да си допускам пералните докато дребос дреме, че след малко започва забавата при нас  Laughing

# 534
Здравейте, мами, благодарим за поздравленията за наша Стела!

Гледам, обсъждате колики, моя кошмар от принцеса номер 1 Simple Smile Сега също сме с газове от втория ден, но по-се търпи като се кърмим нонстоп.

Ама какви са ви поспаливи бебетатааа на някои.... Моето пък ящно и сваля според мен (консултацията ни е в петък, но по дрехите съдя).

ВЪПРОС към ЛЛЛ (двоен:)).  Момичета, кажете какво да правя с моите разкървавени зърна. Знам, че обикновено са от неправилно поставяне на гърда и отчасти може и така да е, въпреки 14мес ми стаж с каката. Мн ми порасна бюста с тази бременност (никога не съм предполагала, че ще го кажа с моите А-Б чашки).  Зърното на практика запълва малката устичка и за ареолата не оставя място, знам, че глупаво звучи... Основно за разкървавяването виня обаче напукването на зърната по време на брменността. Малко неглижирах тогава и не мазах достатъчно и сега всеки път мажа, но малки парченца кожа от върха на зърното падат и отдолу са ранички. Не много, ама си боли. Не знам дали добре го обясних. Втората част от двойния ми въпрос: малката от първия си ден мн суче и аз съответно от 3тия някъде усилено произвеждам и съм с бомби. Помпата само ме разранява повече и минах на др методи: давам от една и съща гърда 2-3 хранения подред, малко ръчно изтисквам и има известен резултат. Замислила съм се обаче, че аканите памперси са по-скоро като малко пръцкано върху мокрия памперс, отколкото като пълен с ако памперс... По 4-5 на ден са, нормална консистенция и цвят, но малки количества. Дали не готвя на малката само предно мляко?
А, Стела днес става на 5 дена и не знам колко тежи, но ни изписаха 3800 от 4190 при раждане.

Много благодаря предварително!

# 535
  • Варна
Привет ...нищо ново няма да кажа и аз ...

Ситуацията е ток и жици у нас, че и баткото много взе да" подгрява" напрежението, ще ровя в нета да чета, да не би и той да е в някой "скоклив период", че аман вече  Close ...

Няма угодия, толкова е станал чувствителен, откакто дойде бебето вкъщи, нито мога да му направя забележка,нито да го накарам да свърши нещо,което обикновено сам прави...второ бебе все едно си имам... Twisted Evil

И както казва Хаджи, явно няма да имам спящо и кротко дете в тоз живот...за туй съм и аз такава-реактивна ракета ...и всички покрай мен ме заобикалят

Мисля ,че  след още месец ежечасовото реване , денонощното неспане и домакинската работа ще ги приемам като "Добро утро" , дотогава ще помрънквам и аз ...пък дано дойдат и по -светли времена за нас
Хайде хубав ден на вас  Sunglasses

П.П. За обличането-аз писах, ама да кажа пак-боди къс ръкав и вън и вкъщи, панталонки без петичка, но слагам тънки чорапки
Навън и вкъщи -завивам само с бархетна пелена, вчера обаче беше малко ветровито към 19ч в морската и сложих памучно одеало, което е малко по-плътно от бархета

...иии косата ни взе да капе, не моята де-на Стами, а толкова да ми е сладък с този перчем ... Laughing

# 536
Здравейте мами,
няма да ви казвам добро утро или добър ден, защото не знам кой къде е във времето. Crazy
Rouzi   - еее виж какво съвпадение на този хубав ден и вие сте имали погача. Не знам 25 възрастни или 7 малки причиняват повече щети Thinking, но нали мина Peace

Духи, денят на раждането се брои, Чистата молитва трябва да е точно на деня, а Погачата може и друг ден. Така ми каза попа от нашата църква още с първото ми детенце.
И ако всички бебета "не ядяха" като твоето - ехааааа Crazy

dale4na - минах през подобен кошмар, момичетатa от ЛЛЛ ще ти помогнат Peace
mpapukova   - браво на вас, дано да ти остане кротушко.
cvety_cholakova  - честита рожба! Аз още не мога да повярвам, че при тази техника бъркат, е вярно всички сме хора, ама.....
Г-ца Димитрова   - аз съм вече във фазата, която ти очакваш да ти се случи:
Цитат
Мисля ,че  след още месец ежечасовото реване , денонощното не спане и домакинската работа ще ги приемам като "Добро утро" , дотогава ще помрънквам и аз ...пък дано дойдат и по -светли времена за нас
Стами е роден 13 дни след Герка, така че още малко Hug

А и вчера моя мъж реши, че е "жизненоважно" да отиде на служебна вечеря и направо ми идваше да го #2gunfire обаче реших, че няма смисъл да си причинявам емоции и бройх до 100, а той онемя как така няма да кажа нищо newsm78

# 537
Г-ца Димитрова то е ясно, че баткото ревнува и страда, че вниманието вече не е само към него насочено. Единственото, което помага е всяка възможна минутка да му обръщаш специално внимание, така че да не се чувства пренебрегнат и да спасите положението.

Аз пак да си питам, пък може някой да каже: Знаете ли откога можем вече да се натоварваме след нормално раждане?, иска ми се да започвам коремни преси, че шкембака не се търпи вече
 PraynigМами, моля ви помагайте със съвети - Лъчко започна да си намира ръката и да си я лапа, колкото и да му я бутам, все му там ръката. Принудих се да купя биберон(а съм върл противник) - по добре да го отучвам после от биберон, отколкото от пръст, но той упорито не го иска и го плюе отвратен. Като е в количката или в столчето все търси нещо да му допира до устата, за да заспи и явно и затова търси и ръката....вчера беше голяма борба.  Ще ви бъда много благодарна, ако ми кажете какво да направя, така че да му пробутам биберона.

да разкажа какво знам аз за погачата:
Нашата погача я направихме в неделя(преди 40тия ден) - така ни казаха, че се прави. Събота била за умрелите. Трябва да се събират само жени и деца, орисници... Носи се сладичко. На трапезата трябва да има предимно сладко, да се омеси(поръча) сладка погача, да сложите купичка мед, с която да се захраните и да топнете на устната на бебето...
Разчупва се питката над главата на майката с бебенцето върху една кърпа(разчупва се от 2 жени, чиито родители са живи) после се минава с тази кърпа и се пускат парички в нея. Завързва се кърпата според това колко искате да ви е стиснато или с широки пръсти детето и се качва на високо да седи 2 дена там вързопчето, първото парченце питка също се качва горе за Богородица. Не се изнася нищо от къщата(да не стане детето крадец), гостите трябва да си тръгнат преди да се стъмни и не се изпраща и не се казва довиждане...
Гостите купуват нещо за бебчето и оставят на кърпата някаква сума парички...някъде го знаят, че трябва да е жезезна, другаде каквото си прецените вие.

и при всичките ми тези знания за погачата, ето как мина при нас... забравих за кърпа и се сетих в последния момент...търсих търсих бяла кърпа - няма у дома...затова намерих кърпа за глава с английското знаме Joy Joy Joy
след това забравихме процедурата с меда Embarassed и най накрая си изпратих всичките гости с "чао" и "довиждане", че даже на някои им дадох хапване за вкъщи.

Извинявайте, че съм така многословна днес Embarassed

# 538
Здравейте  Hug

laguna
, по добре е с биберон от колкото пръста. Аз си смучех пръста до 4 клас и се отказах на един лагер, че умрях от срам.  Embarassed И двете ни деца не харесваха биберон, но аз с упоритост ги няучих. Синът ми се отказа лесно, преди 2та год., няма проблеми със зъбите или захапката. Трудно се учи, отнема време и търпение - смених няколко вида биберони, докато намеря подходящия. Синът ми не можеше да суче този на Авент и само Нук харесваше, сега Ема не харесва Нук - направо повръща от него, явно е мн. дълъг. Обаче Авент успява да задържи. Пробай кой ще засуче поне за малко. Също съм потапяла бибата в кърма, за да го засуче и после я гушвам както при кърмене и подпирам с гърдата. Вечер като заспива, много го изпуска и подпирам биберона с пелена.
Успех  Hug

за баткото - хич нямам време за него и ми е мн. гузно и тъжно, че все баща си търси за всичко. Иначе мн. се радва на беба, все иска да я целува, да й пуска песнички точно като е заспала  Laughing Единствения малък проблем, който забелязах е, че не иска да ме слуша и започна да прави нарочно. Казвам му да не влиза при бебето като спи, той нарочно влиза и пуска телевизора. Като беше болен не му давахме да я целува, но нарочно издебвзкато не го гледаме и действа. Веднъж я взел сам от креватчето й и я донесе в хола.  Crazy

Да ви разкажа вчера в какъв филм се вкарах с тез 40 денаа  ooooh!
Първо голям зор докато открия погача, цял предиобяд съм обикалял да търся и накрая открих в Кауфланд. После се оказа, че манастира при нас не работи в понеделник и хоп на метрото и до центъра. Вече беше станало 4 и без малко да изпусна свещеника в "Ал. Невски", то стана и време за хранене и малката заплака, но като почна да чете попа веднага заспа  Simple Smile
От толкова ходене вечерта бях смазана от умора. Легнах си в 9,30. През нощта ставах 3 пъти да я кърмя и само половин час съм я носила,  и сега се чувстам добре.
Та днес с нови сили ще търча до педито за болничния, общината и социалните. Дано не е голяма жега, че вчера съм изгоряла.  Simple Smile
И последно да се оплача - млекодобива хич го няма тези дни, от умора и нерви ли, не знам, но слаба работа...  Tired Ей я на сега суче малко, пуска и реве, извива се на дъга... Ще купувам май днес хомеопатчни, че колко чай изпих и нищо...

# 539
ВЪПРОС към ЛЛЛ (двоен:)).  Момичета, кажете какво да правя с моите разкървавени зърна. Знам, че обикновено са от неправилно поставяне на гърда и отчасти може и така да е, въпреки 14мес ми стаж с каката. Мн ми порасна бюста с тази бременност (никога не съм предполагала, че ще го кажа с моите А-Б чашки).  Зърното на практика запълва малката устичка и за ареолата не оставя място, знам, че глупаво звучи... Основно за разкървавяването виня обаче напукването на зърната по време на брменността. Малко неглижирах тогава и не мазах достатъчно и сега всеки път мажа, но малки парченца кожа от върха на зърното падат и отдолу са ранички. Не много, ама си боли. Не знам дали добре го обясних. Втората част от двойния ми въпрос: малката от първия си ден мн суче и аз съответно от 3тия някъде усилено произвеждам и съм с бомби. Помпата само ме разранява повече и минах на др методи: давам от една и съща гърда 2-3 хранения подред, малко ръчно изтисквам и има известен резултат. Замислила съм се обаче, че аканите памперси са по-скоро като малко пръцкано върху мокрия памперс, отколкото като пълен с ако памперс... По 4-5 на ден са, нормална консистенция и цвят, но малки количества. Дали не готвя на малката само предно мляко?
dale4naHug,
14 месечен стаж – браво на вас  bouquet!
Как беше в началото с каката? Случва се понякога, особено в началото на кърменето да има разранени зърна и/ли препълнени гърди, но често с малки промени тези неща отпадат Peace
В повечето слуаи гърдите се променят интензивно по време на бременността и това продължава след раждането:) При някои мами отнема време – може би към месец, да се нагодят към новия режим:) В това време и  устичката на бебето става по-голяма, така че му е по-лесно да захапва зърното. Обикновено не е нужно гърдите да се подготвят предварително – т.нар. Жлези на Монтгомъри служат за това, като изпускат секрет, който предпазва кожата на ареолите и зърното от изсушаване, а (прекаленото)измиване  на гърдите със сапун изсушава допълнително кожата и не е необходимо  Peace Можеш да пробваш да ходиш вкъщи без сутиен и с удобни дрехи, така че да няма излишно триене върху зърната(дори без дрехи, ако се чувстваш комфорно)Simple Smile Друг начин за заздравяване на зърната, който знам, че работи при някои мами е да се остави малко кърма върху зърната даизсъхне Peace
Ако мислиш, че позата и засукването може да са причината дали искаш да пробваш да ги смените? В тази статия Как да разположим бебето за кърмене? http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=403 малко по-надолу има различни пози за кърмене -може би някоя от тях да ви е по-удобна, а и ти да не усещаш болка? Биологичната поза също работи добре при някои мами http://lalechebg.com/2011/01/biological-nurturing/ - удобна е и лесна за изпълнение:).
Може би ако изцедиш малко преди кърмене, така че зърното да се пооформи и струята да не е много силна, за Стела ще е по-лесно да го захапе – добре е устничките  плътно да обхващат зърното, както и да следиш да преглъща добре:).
За втория въпрос - понеже Стела е само на 5 дни, дали това препълване да е първоначалното от "слизането" на кърмата?Дали може да ми кажеш кога и как цедиш-понякога цеденето след кърмене „задава“ на гърдите да произвеждат още и още мляко, а  ако бебето не може да го изсуче, това води до препълване.Ако пробваш да предложиш едната гърда на едно кърмене, а после другата на следващото  – дали по този начин бебка няма да може да изсуче добре и „задното“ мляко и да изпразни гърдата?
Ако прецениш напиши ми как се случва храненето при вас – дали даваш изцеденото мляко от шише,залъгалка, биберон, брой кърмения за денонощие ( дали имате нощно също е важно), брой  напишкани пелени, то тогава може би ще мога да съм ти по-полезна:)

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 12:41 от velv

Общи условия

Активация на акаунт