Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 684
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
  • В светлината на слънцето
Шунка, там е работата, че тя си мисли, че книгата е като филма. Нищо няма да разбере от книгата и просто ще си загуби времето. А би могла в същото време да си чете неща, подходящи за възрастта й. Просто това не е за нея още. Ама пусти инат.  ooooh! Ама и аз с кой акъл се съгласих да го гледа. Проблемът е, че заради дължината на филма и късния час, го прекъснахме и я пратих да си ляга, разказвайки набързо какво се случва оттам-нататък. Може пък и това да е провокирало интереса и да я е налегнал спортен хъс да изчете книгата.  ooooh! Не че ще стане де. Дори и да я почне съм убедена, че на десетата страница ще разбере за какво иде реч и ще я зареже. Mr. Green
Чудя се дали един "Хари Потър" няма да й отвлече вниманието.  newsm78 Пак е фентъзи, ама по-разбрано. Thinking

# 406
lulumba да ти имам проблема. Mr. Green
Кога и аз ще дочакам такъв ден да иска сам да чете и аз да не давам.
Хари Потър също е тухла, но е много по лесна за четене. Peace Мисля че ще имаш успех с нея.
Ако ли не ,дръпни филма от нета и  и го пусни да си го изгледа. Laughing

# 407
Ако ли не ,дръпни филма от нета и  и го пусни да си го изгледа. Laughing

Това ми беше другият вариант, който ми хрумна, освен "Хари Потър".  Peace Проблем ми е, защото диването започва да се инати и тръшка като за световно, като си навие нещо на пръста. Не че не става да й тръшна тухлата сега и да я оставя да си блъска главата, докато й омръзне. Но опитвам да обяснявам защо точно това в момента не е за нея. И да предложа някаква приемлива алтернатива. Thinking

# 408
  • София
lulumba , ви четете май отдавна, нали така? Защо се инатиш? Нека чете.
Аз още помня как във втори клас хванах да чета "Под игото" и се скъсаха да ми обясняват, че не е за мен, че няма да ми хареса и т.нат. Прочетох си я, хареса ми, след това още два пъти съм я чела и ми е любима книга. Остави я да чете.  Peace

# 409
  • София-в сърцата на моите деца
Аз пък четох "Вечната Амбър" в трети клас! LaughingНищо не разбрах, ама я прочетох, щото баща ми я беше скрил под дюшека и аз ...от любопитство Peace

# 410
  • София
Така де, важно е четенето! Аз пък така и не разбрах какво забранено има в тази "Вечна Амбър", че ми я криха и на мен! ooooh!

# 411
  • Варна
Ние също завършваме на 24,05 и днес бях изненадана, че домашното по БЕЛ за 22.05 е писмен преразказ на една приказка.

Момичета, ако не сте разбрали, днес е Нощта на музеите - от 18:00 до 24:00 освен, че са безплатни, има и специални моменти във всеки един от тях. Ние ще ходим в музея на Владислав Варненчик и ще обличаме рицарски доспехи и ще пробваме колко тежи един меч.

Днес купих и едно страхотно помагало за лятото - http://www.book.store.bg/p74668/az-sym-vyv-vakancia-sled-1-klas- … -s-stancheva.html

Аз съм във ваканция след 1 клас - темите са по български, литература, роден край и мъничко математика. Определено съм впечатлена от находката си и я препоръчвам с две ръце.

# 412
  • София
Момичета, как мислите да процедирате лятото?
Ще има ли всеки ден четене, диктовки, задачи?
Ние сме си заедно, няма да остават при баба, дядо, аз ще ги гледам цяло лято. Та всичко зависи от мен само. Мислим да прекараме поне два месеца при дядото на море - не знам там трябва ли да я занимавам или да я оставя да си почива? В София е лесно - и без това няма какво да правят толкова, но на морето...
Като начало мисля да й връча всички книги за четене, но да я оставя да почине поне две седмици без задължения. И после може би по една диктовка на ден и една страница задачки? Ок ли ви се струва?  Thinking

# 413
Klemy Аз мисля да го оставя да почива две седмици през които ще е на морето.После четене, ако мога да го накарам  всеки ден ,  по малко.И през ден диктовки и задачи.В събота и неделя ще почива.
На нас диктовки, упражнения, преписи и др. ,ни отнемат около час. Вече за четенето ще реша по колко да чете.Това ни е болната тема.

# 414
  • Варна
Aми аз както се вижда по помагалото смятам да редуваме един ден задачи, един тема по БГ или роден край, но по-скоро ще наблягам на преразказа и четене с разбиране, защото от 2 клас вече ще имат "Развитие на речта" и тези неща ще му са нужни. Точно по тази причина ми хареса горното помагало. Ще четем и книжки, разбира се, но ние четем непрекъснато, така че това не се брои. Той с диктовките няма проблем, отдавам го на това, че има изключителна зрителна памет и от многото четене просто е запомнил как се пишат думите правилно, та диктовки не смятам да правя.

Иначе, в началото на юни е записан за 2 седмици на зелен градски лагер, така, че тогава ще почива и спортува, а последната седмица на юни ще посещава един летен семинар по математика за 5 дни. В останалото време ще редуваме горната програма, но не мисля да му отнемам повече от час през деня за "училище", като се има в предвид, че аз работя на пълен работен ден.

Клеми, вие къде ще ходите на море? Ако сте във Варна, непременно да се обадите - може да си уредим една сбирка на варненските майки.

Ние току що се върнахме от посещението в музея - пробвахме ризница, държахме меч, четохме за рицарите. Ники беше много въодушевен, още повече че научихме за нощта на музеите в последния момент тази вечер и решението да отидем беше повече от спонтанно.

# 415
  • край голямата локва
lulumba, остави я. Нека се помъчи малко. Най- вероятно сама ще се откаже, но пък виж те изненадала. Аз така бях със Стършел - не знам как я изрових, ама я почвах поне 5 пъти. Когато най- накрая все пак я прочетох - нищо не разбрах. После като поотраснах ми стана любима.  Whistling
Остави и' и нещо което смяташ за подходящо, но нека тя да си избере.

# 416
  • София
Manzhelka , Варна, да! Ще пиша като "кацнем".  Peace

# 417
Стиснахме си ръцете с девойката - ще я чете, но без да се насилва да я кара докрай. Разбрахме се, че ако й омръзне, я оставя настрана и ще продължи с нея по-късно. Grinning Току-виж пък й харесала. Grinning
За лятото със сигурност ще чете книги, защото на нея това й е любимо нещо и без да я карам. От два се е запалила страшно да учи таблицата за умножение - явно се е коментирало нещо такова в училище. Ще разберем във вторник на тържеството дали трябва да я учат. Но щом се е навила сама, мисля да не изпускам момента и да учим. Снощи я обяснявах визуално как да си представя нещата и като че ли така стана по-лесно. Със сигурност ще гледам да упражняваме диктовки и най-вече краснопис, че последните й неща по БЕЛ са направо срамно грешни и грозно написани. И малко задачки, че да не забрави смятането покрай игрите. Grinning

# 418
  • при моите деца .....

Днес купих и едно страхотно помагало за лятото - http://www.book.store.bg/p74668/az-sym-vyv-vakancia-sled-1-klas- … -s-stancheva.html

Аз съм във ваканция след 1 клас - темите са по български, литература, роден край и мъничко математика. Определено съм впечатлена от находката си и я препоръчвам с две ръце.
Това е и нашето помагало, препоръчаха ни го, но не е задължително...
Аз го купих. Чакаме доставката.

# 419
На нас госпожата ни даде това за ваканцията: http://www.book.store.bg/p10609/diktovki-za-razvitie-na-pismenat … na-dimitrova.html

Имаме и сборник по математика, но не се сещам как изглежда, за да го намеря и да дам линк.

Общи условия

Активация на акаунт