Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 684
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Честит празник и от мен!

Ние си изкарахме много хубав ден - мина много приятно /а сънувах, че заспиваме с децата на 31 май и се събуждаме на 2 юни и пропускаме празника/. Ходихме в Националния природо-научен музей, имаше представяне на книжката "Чичо Фьодор, кучето и котаракът", а художничката на илюстрациите гостуваше и рисуваше на всяко дете в книжката нещо за него - за нашата кака й нарисува една балеринка и сега тя е толкова щастлива, чете и се смее. Разгледахме с двете ми момиченца целия музей - голямата беше много любопитна какви животни вижда, а Анни се радваше на препарираните птици, целуваше ги през витрината и искаше да гушка едни малки мечета. Като цяло беше много приятно и за двете и много се забавляваха. След това поиграха на площадка и се почерпихме с торта в сладкарница. Сега Анни спи, кака чете, а аз отпочивам блаженно! Дано и вие сте изкарали приказен ден!

# 526
Здравейте,може ли да помоля ако някой си спомня линк към задачите от великденското състезание по математика спомням си,че имаше,но не можах да го намеря назад в темите.

# 527
  • Пловдив
Привет!
Моя синковец се наслаждава на ваканцията и по цял ден е на вън с приятели. Общо взето се прибира само да хапне и пак  игра. От утре вече започваме да четем от списъка и да попишем по-малко.
Слънчев и усмихнат ден!

# 528
  • Варна
Здравейте,може ли да помоля ако някой си спомня линк към задачите от великденското състезание по математика спомням си,че имаше,но не можах да го намеря назад в темите.

Тук има задачите и отговорите от тазгодишното състезание. А тук са от няколко години назад.

# 529
Много ти благодаря.

# 530
  • София
И нашите тържества минаха миналата седмица и получихме дипломите си и ние.
Моята дъщеря е много огорчена, че на българското тържество, имам предвид с класната има грамота с отличие а по немски се е по изложила и съответно завършва с много добър 5.
Много се терза, но с надявам да и подейства мотивиращо догодина. Най- малкото вече ще знае, как не иска да се чувства догодина при раздаването на дипломите.
Не, че 5цата е лоша оценка. Никак даже. За немски език си е отлична, но си е друго, като видиш че оценката в твоята грамота е различна от 6ца. Wink

Иначе, си учат до 15юни с облекчен режим, а имаме и списък с книги за лятото, както и задължителните тетрадки за 2ри клас.

# 531
  • София
Здравейте,
ние събота и неделя бяхме на Детския панаир на изкуствата, а от днес обикаляме обектите на Sofia design week. Междувременно е накрая на прословутите басни. /Още не съм намерила време да намеря онлайн тези с неразбираемата поука, но съм обещала и ще го направя!/

# 532
  • България
 ваканцията ни се отразява добре
до късно играе на вън с приятелчета от улицата :)22ч и се вижда рано за прибиране и се започват едни уговорки за ощеее малкооо Wink
следобед чете от списъка с книги
започна с Пинокио и ми чете на глас за да не съм скучаела Laughing
при майка ми открихме апарат за прожектиране на детски филмчета и като и до скучае сама си прожектира и си ги чете
не пишем и не смятаме

# 533
  • sofia
По колко страници на ден четат децата ви?
Моята хубавица се пазари постоянно. 4-5 страници ми се виждат малко- по 1 книга на месец се пада  newsm78

# 534
  • Sofia
На ден не знам по колко й се падат, но от 18ти май до вчера е прочела Патиланско царство и Историята на д-р Дулитъл, те са по около 120 стр. всяка.

# 535
На ден не знам по колко й се падат, но от 18ти май до вчера е прочела Патиланско царство и Историята на д-р Дулитъл, те са по около 120 стр. всяка.
Направо ви завиждам за темпото. Ние сега дочитаме " Чичо Фьодор кучето и котарака" . В четвъртък заминава на море за две седмици  и  след това ще почваме Мечо Пух, но съкратен вариант.Абсурд е да прочете всички книги за цялото лято.
Четем почти всеки ден.

# 536
  • България
аз не съм определила по колко да чете на ден newsm78но сега като се замислих трябва да няма дни без четене
тя чете бързо и гладко,но трябва да определя от сега правилата-всеки ден да се чете колкото може по-вече Winkще започна с половин час и ще засека колко страници ще прочете..още утре
в главата и все игри...игри...ами лято е ..ваканция ура....
..днес и обеснявам че след 20ч не трябва да е сама на улицата да играе,а тя не иска дори в 22ч да се пребира.....-мамооо на нас децата този закон не ни харесва ooooh!

# 537
  • Sofia
Ех, то си е направо кеф да тича по улицата цял ден! Аз не съм я пускала досега сама навън, ако ми изчезне от погледа за повече от 2 мин. леко ме хваща истерията, какво остава за повече.  Crazy
Тя зацикля на ТВ или на някоя комп. игра, особено в това дъждовно време и затова по 2 пъти дневно й предлагам да чете, не се дърпа най-често. Но ако е при баба си, това й е последна грижа.

Купихме от тия карти "100 игри за ваканцията", но повечето се играят с голяма компания, а си няма такава тук. Но игрите изглеждат адски забавни (някои от тях са познати - криеница, морков...).

# 538
  • България
шунка ние сме в провинцията
тук живота на децата е по-различен
ограбва ги и им дава друго
радвам се че все още могат да играят както нас на времето
и дъщеря ми стой на компа..не избежно е...в това дъждовно време си чати с приятелчета и съучиници

# 539
  • София
Нашето темпо за четене е бавно - около 2 приказки (3-4 странички на ден), от 33 приказки от 22 май насам са прочетени 21-2 някъде. Чудя се и аз как ще прочете още Пипи дългото чорапче и Мечо пух, освен Патиланци и Приказен свят newsm78.
Карам го зорлем да пише на ден по един кратък текст, понякога решава по задачка две от сборник.
При нас ваканцията юли август, сега ходи на летни занимания в училището.
Как мислите да се води читателски дневник, сега мисля да изберем две три приказки и да попълним...
Лека Hug и весела ваканция Hug

Общи условия

Активация на акаунт