Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 208 627
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
  • Мнения: 7 168
Моля за отзиви за този тиган.  А с какъв капак мога да го комбинирам  Thinking?

http://www.technopolis.bg/b2c/details/827600/P11130413/Domakinsk … MIS-CERATECH-24SM


И ако може някой да ми обясни, защо тази тенджера не може да се ползва с индукционни котлони?
Поне така пише в този сайт, на друго място няма подобна информация. Звънях в Тефал...не вдигат.  Взех я на супер цена и нямам намерение да я връщам  Naughty

http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=73077

# 1 021
  • Мнения: 92
Да се похваля, от вчера съм горд собственик на грил тиган на Le Creuset http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Square-Grillit-Volcanic/dp/B0 … ywords=Le+Creuset

Зузи, честито! Ще чакам отзиви, че отдавна се каня да си взема грил тиган Simple Smile

# 1 022
  • София, България
  • Мнения: 2 222
ние имаме друг грил тиган, но не съм доволна - много пръска ... не ми е удобен. Взехме си скара, и ММ се забавлява с нея на терасата.

Еликс, вземи си направо с капак. Ние имаме нов, на Grammy, много е хубав

http://www.mira-n.net/images/gramy/IMG_0710.png

Ето такъв е, но е кафяв. Извивката му е много добра и побира много. И не излиза като разбъркваш. Имам и такъв, като този, който показваш /друг някакъв, но от този тип/, но изобщо не ми е удобен - когато разбъркваш излиза, пръска ... абе гадна работа.

# 1 023
  • Мнения: 1 709
И ако може някой да ми обясни, защо тази тенджера не може да се ползва с индукционни котлони?
Поне така пише в този сайт, на друго място няма подобна информация. Звънях в Тефал...не вдигат.  Взех я на супер цена и нямам намерение да я връщам  Naughty

http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=73077
Защото съдовете трябва да са от материал, който да привлича котлона. Нали работят на принципа на електромагнитното поле. Ето тук има информация - Индукционните котлони.

# 1 024
  • София
  • Мнения: 1 546


Еликс, вземи си направо с капак. Ние имаме нов, на Grammy, много е хубав

http://www.mira-n.net/images/gramy/IMG_0710.png

Ето такъв е, но е кафяв. Извивката му е много добра и побира много. И не излиза като разбъркваш. Имам и такъв, като този, който показваш /друг някакъв, но от този тип/, но изобщо не ми е удобен - когато разбъркваш излиза, пръска ... абе гадна работа.
А нещо повече за покритието проучила ли си. Никъде не намерих информация. Благодаря ти ако кажеш нещо повече.

# 1 025
  • София
  • Мнения: 7 168
ние имаме друг грил тиган, но не съм доволна - много пръска ... не ми е удобен. Взехме си скара, и ММ се забавлява с нея на терасата.

Еликс, вземи си направо с капак. Ние имаме нов, на Grammy, много е хубав


Мерси, радос, обаче аз вече съм си взела онзи тиган и ще му търся капак от тази серия, ако имат  Thinking


Защото съдовете трябва да са от материал, който да привлича котлона. Нали работят на принципа на електромагнитното поле. Ето тук има информация - Индукционните котлони.


Мерси за разяснението! Стана ми ясно, че не всички стъклокерамични котлони са индукционни, така ми казаха и от сервиза  Peace  Значи ще си готвя, та пушек ще се вдига  bowuu

# 1 026
  • София, България
  • Мнения: 2 222


Еликс, вземи си направо с капак. Ние имаме нов, на Grammy, много е хубав

http://www.mira-n.net/images/gramy/IMG_0710.png

Ето такъв е, но е кафяв. Извивката му е много добра и побира много. И не излиза като разбъркваш. Имам и такъв, като този, който показваш /друг някакъв, но от този тип/, но изобщо не ми е удобен - когато разбъркваш излиза, пръска ... абе гадна работа.
А нещо повече за покритието проучила ли си. Никъде не намерих информация. Благодаря ти ако кажеш нещо повече.

Ами не съм го проучвала  Blush, милото го купи, даже не знам от кой магазин. Мисля, че е с керамично покритие. Около 40 лв му е цената, така че сигурно не е нещо особено, но в къщи отдавна не е имало толкова хубав и удобен тиган. В смисъл, че формата и капака го правят многофункционален. Вчера готвих пиле с ориз и гъби на фурна. Запържих лука, морковите и ориза, изсипах от него. Веднага сложих гъбите, задуших ги, изсипах и тях. После пилето, запържих, изсипах и него. Без да почиствам, без нищо. Лошото е само, че пише, че не става за миялната. Но сигурно за всички с такова покритие е валидно това.

# 1 027
  • Мнения: 0
За съжаление не малка част от производството на Le Creuset е изнесено в Китай. Това важи за цялата серия от стомана 18/10 и не малка част от чугунените съдове. В специализираните форуми е пълно с потребители почитатели на марката и ползващи я от дълги години, които коментират че е паднало качеството(най-вече на емайла, затварянето на капака), справка http://www.chow.com/search?q=Le+Creuset+&c%5B%5D=#!q=Le+Creu … rt=0&c%5B%5D= .

# 1 028
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Къде е произведен съда си има код, отпечатан на отливката като номерче, ако някой не вярва на кутиите. Аз лично нямам съмнения, нито в качеството, нито къде точно са произведени съдовете ми (говоря единствено за чугунените съдове, стоманени на Le Creuset нямам) .  Peace

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 18:20 от Vermilion`

# 1 029
  • Мнения: 0
Аз разбира се съм нямал предвид вашите съдове,нито ми е работа нито има как да знам. Коментирам общата тенденция голяма част от производствата на водещите марки да се изнася в Китай, а малка част в страната в която са създадени. Същото важи и за Fissler и WMF. Например тази серия на Fissler http://www.amazon.de/Fissler-Kochtopf-classic-20cm-Deckel/dp/B003JS1E1Y доста продавана в България е произведена в Китай.
А на тези, които не робуват на авторитети и цени бих препоръчал тази серияhttp://www.amazon.co.uk/s?ie=UTF8&field-keywords=La%20Cuisin … mp;search-type=ss. Има голямо намаление в момента и е на много добра цена и понеже поръчах една La Cuisine 24 cm Cast Iron Round Casserole по скоро от любопитство мога да споделя, че е добре направена и не виждам голяма разлика от същия вид на Le Creuset.

# 1 030
  • Мнения: 6 713
Чугунът не може да има кой знае каква разлика, независимо какъв е моделът. В крайна сметка чугун си е чугун, без значение каква точно е марката.
Всъщност точно в темата съм чела че на някой му се пукнала тава на Le creuset и то два пъти мисля, така че очевидно не всички продукти са с много високо качество. Не че това ме е спряло да опитам с Le creuset, но ако ми попаднат други чугунени съдове, може и друго да предпочета. Всъщност не ми е ясно какво точно означава емайлиран чугун, и дали няма опасност от надраскване повече от обикновения чугун? newsm78

Мнението ми донякъде съвпада с това на aum7 по отношение на парвенющината, и аз съм с наблюдението, че има потребителки, за които да изпъкнат в един html формат е много интересно изживяване.

# 1 031
  • Мнения: 599
Честито ти чугунени съдове ggbg.bg,,не обръщай внимание ,ползвай си ги със здраве!А аз ще се възползвам от предложението ти .Очаквам да ми пишеш на лични.

# 1 032
  • Мнения: 762
Ако влезеш в чужди(американски, английски, френски и немски) форуми, където потребителите нямат комплекси за избиване можеш да научиш нещо полезно, каква е разликата между емайла на "Staub" и "Le Creuset"например, какви са конкретните им предимства при различните видове готвения, дебелина на чугуна и др.
Ще съм ти благодарна ако споделиш линковете на тези форуми. Опитвам се да намеря такава информация , но все не успявам.

# 1 033
  • Мнения: 0
Конкретно за чугуна в този намерих интересни дискусии ====http://www.cheftalk.com/t/79203/does-le-creuset-have-better-enamel, а този ми е бил изключително полезен, когато съм търсил информация за различни съдове и пособия за готвене====http://chowhound.chow.com/boards/41====
Много полезна информация съм намирал и в коментарите на Амазон - (американския(най-вече), английския, френския и немския). В България има два три сайта за онлайн продажби на добра посуда, в която не можеш да видиш нито един коментар, а в споменатите хората масово влизат и изказват мнения, техники с които са постигнали по-добри резултати или съответно недостатъци. И не само това, но и имат навика да влизат няколко месеца дори години, след покупката и да дават актуална информация за състоянието на продукта. Като хвана една марка и проследя всички коментари и добивам доста подробна представа. Само да има време и желание човек да търси и чете. ...............Това за Амазона съм сигурен, че е известно, но го споменавам по повод на едно мнение, което споделих по рано свързано с качеството на нашата дискусия тука.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 23:52 от aum7

# 1 034
  • Мнения: 2 545
Някой да е ползвал Magicook MK-7825
Някакви отзиви?

Препоръчаха ми домакински съдове с чугунено дъно на една варненска фирма (забравих й името, но започваше с "Е"). Въпросът е дали да се откажа от Magicook MK-7825 в полза на чугунените съдове. Имам възможност да направя замяна.
Дайте ми съвет, моля.

Общи условия

Активация на акаунт