Операция на щитовидната жлеза-6

• 83 047
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Привет,момичета Hug
Имам актуални координати и пресни впечатления от доц.Пандев.При нужда съм насреща:)
Има ли новини от Гелика?Дали е още в болница?
Фри,страхотни резултати SunglassesПоздравления!!
Хубави празници!!

# 556
  • гр.Гоце Делчев
СМЕХОРАНА силно палцестискане и от мен,не се притеснявай всичко ще е наред и ще чакаме новини как е минало всичко.Хубави и приятни празници и от мен на всички.

# 557
  • При елфите ...
Привет,момичета Hug
Имам актуални координати и пресни впечатления от доц.Пандев.При нужда съм насреща:)

М Е А, когато имаш възможност и време да ми споделиш координатите и впечатленията!   bouquet

# 558
Привет,момичета Hug

М Е А, когато имаш възможност и време да ми споделиш координатите и впечатленията!   bouquet
И аз бих се радвала на това!
Simple Smile

И... честит празник на всички! Simple Smile
Хубави почивни дни!

# 559
Привет ма всички, ето ме и мен. Наближава и моят преглед при Пандев след няколко месеца. До колкото знам лятото нали се почива от лекарствата или съм в грешка. Той не каза да ги спирам и аз си ги пия цяло лято, но напоследък нещо все ми е лошо. Чувствам се много уморена и все нещо ме боли.
Да питам и друго. За прегледа той не ми каза какво да изследвам отново, ако отида без изследвания при него, той после ще ми назначи вероятно и пак трябва да си записвам час отново и отново такса. Мога ли като отида в лабораторията да кажа какво искам без да е написано от лекар, да кажа какво ми е изследвано предишните пъти и сега да е същото.

# 560
4eri,ако е за тиризол-не знам,елтирокса се пие в по-ниски дози през горещите месеци,заради повишено освобождаване на хормон от жлезата(който има)Защо преди прегледа не изхитруваш и не звъннеш по телефона за уточнение?От опит глава не боли,може пък да сработи.
Горещините не действат добре,а ти не си слагаш лоши мисли в главата,нали?

# 561
  • При розите и топлата вода ......!
Привет, прекрасни!
М Е А благодаря ти мила за загрижеността! Hug Heart Eyes В къщи съм изписаха ме още миналата седмица. Всичко си е същото. Просто потвърдиха диагнозата и ми увеличиха лекарствата.  Cry Как мина почивката?
Фри  , радвам се за добрите резултати. Поздравления и все така. Ти какво направи с възела? /дано не греша че имаше след операцията останало възелче/.
*Dory* , успех при прегледа. Не се притеснявай, може да е нещо банално и да не е свързано със щитовидната.
yala, радвам се че си добре.
dobi_bi, dobi_bi  , нормално е момичета при по- високо ТСХ да се качват кг.
deni-sta, какво стана, намаля ли сковаността?
Ivka_com  , прочети хубаво темата. Успех!
Сънчи - Пънчи, аз съм от 2 години в темата, но за този лекар не съм чула.
Смехорана, стискам палци. Бъди спокойна, до сега не съм чула някой да е имал проблем след операция при Пандев! Peace
4eri., привет! В лабораторията можеш да изследваи всичко срещу заплащане, но и повечето изследвания може да ти ги напише личния. Защо да плащаш. ТСХ можеш да изследваш по каса 2 пъти в годината.
Пепи, Детелинката и Морето пак забегнаха!  Wink Hug Heart Eyes
Леки и приятни почни дни. Утре е Рождество на Пресвета Богородица. Да се помолим за здраве. Praynig

# 562
  • при моите деца .....
Привет, момичета!
Лятото работих много, но и пътувах - стигнах до морето, до Рилските езера, до Белоградчишките скали, до Рупите.....
Пия си еутирокс 125
Гелика, много полезна информация, ще отида да си поискам още едно направление за ТСХ - да видя как е.
Приятни почивни дни!

# 563
 Здравейте момиченца!
И аз да се разпиша.Гледам завръщаме се една по една.
Гелика,радвам се ,че се завърна. Heart Eyes HugКаква диагноза ти поставиха в крайна сметка и има ли шанс за оздравяване?
 Доби,аз и с ниското ТСХ си дебелея,ама и си хапвам,и все си викам от утре намалям....ама не.
 Пепи,Инка как сте?
 Боби ,браво за разходките.И аз искам натам да забегна,но тази година не стана,малко почивах,само 5 дни и скокнах до мсрето само.
 Смехоранка ,стискам ти палци.Пиши като се прибереш.
 Хубави почивни дни на всички!!!

# 564
Здравейте!
Ето , наближава понеделник 10.09. , датата , за която е насрочена операцията и аз все повече се притеснявам.
Ще ви засипя с въпроси!!!
Ще ми махат възела на левия лоб.
С каква анестезия и как се чувствате при такава?
Колко време ви е продължила операцията?
Как протича и колко време остава болния в реанимацията?
Как се чувствате след самата операция?
След колко дни изписват?
Имам куп, такива въпроси на който няма точен отговор но не си намирам място !
Всички изследвания са ми готови , имам анемия , желязо дефицитна, но аз винаги съм я имал!
Благодаря! Благодаря! Благодаря!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 565
Здравей,niram63!
1.Пълна анестезия
2.Дължината на операцията-зависи от много неща,но теб това така или иначе не те касае.
3.В Ендокринологията е ден престоят в реанимация,в еднодневната на ИСУЛ такава няма.
4.Чувстваш се не съвсем свеж след самата операция:)но в замяна на това болка няма.Има схващане на врат и рамене,като при спане на неудобна възглавница и това при положение,че операцията е продължила дълго.Излизането от упойка е неприятно,но и то преминава след няколко часа.
5.Всяка болница си има правила за изписване,Ендокринологията 2 дни след операцията,еднодневната-още на следващият ден.
В момента се намираш на най-трудната отсечка-очакването.Разбирам под какво напрежение си,но сам ще се убедиш,че това са едни от най-леките и бързи като възстановяване операции.
Успех!!!!!

# 566
Здравейте НИРАМ63,
на 27.8.2012 ме оперираха в Александровска болница, Втора хирургия, Доц. Тодоров. За времетраенето, зависи колко е голям възела, дали има прорастване и т.н., но, бъдете спокоен, хирурзите си знаят работата (добрите, имам предвид). Анестезията е пълна. Престоя в реанимацията - около 24 часа. Два, до 3 дни след това - в болничното легло. Лекарства, мерене на температура, малко инжекции (да не забравяте къде сте:) ) и това е. Около 12-13 дни отшумяват всички странични болки (от операцията няма болки, само донякъде разреза). При мен болките бяха в гърдите и гърлото - доста травмиран бях от интубирането. Успокоиха ме, че постепенно всичко минава и се оказа точно така. Лекарства не вземам никакви сега. От 2-3 дни кръвното и особено пулсът ми започнаха да се стабилизират, което е най-хубавото! Не се притеснявайте, на 3-4я ден ще се чувствате готов за подвизи:) . Щом аз, на 63, опериран в понеделник, в неделя си се прибрах шофирайки сам във Варна, значи няма страшно! Друг е въпроса колко съм благодарен на всички, които се грижиха за мен и лично на Доц. Тодоров, хирурзите Др.Гроздев и Др.Тошев, сестри, санитарки... - Нямам думи да изразя благодарността си към тях. Желая Ви успешна операция, още по-добро здраве след това и... горе главата!

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 19:28 от mitang1

# 567
  • София
Благодаря ви момичета за подкрепата. Още ме е страх, но с днешна дата по-малко.
Гелика, и аз не съм чувала оплаквания от оперирани при Пандев Simple Smile
Случайно да знаете дали след операция при Пандев пак се полагат 6 м болнични, защото забравих да попитам онзи ден като бях на последни обяснителни бележки при него?

# 568
Гелика,радвам се,че си се сетила са мен...Аз също ходих при Пандев.Гледа ме на ехографа,гледа ми и всички изследвания.Каза,че съм с Хашитоксикоза с нодозен вариант,за сега не съм за операция.Според него сковаността ми не е от щитовидната и почти отхвърли Латентната тетания,по скоро каза,че съм с недостиг на вит.Д.Аз за 1 месец по 20 капки седмично Вигантол влязох  малко в граници на вит.Д.но сковаността я има,за съжаление.На 10.09.влизам в "Иван Рилски" в неврология за диагностициране,май е нещо на нерви и мускули....Та момичета-стискайте палци да получа диагноза и да започна лечение,че в момента на своя глава пия какво ли не(Невробекс,Геритамин,Герикапс,Магнерот-все витамини )....Но това не ми попречи дори и скована да стигна до Банско... Grinning

# 569
Смехорана,няма оплаквания:)права си.Може би ако се обадиш на регистратурата на еднодневната хирургия ще ти отговорят,защото болничните се издават там.
Дени,стискам палци нещата да се развият по възможно най-добрият начин Hug

Общи условия

Активация на акаунт