Операция на щитовидната жлеза-6

• 83 035
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
М Е А, pipi81, четирилистна детелина благодаря за съветите.  Hug
Все още нищо не съм си купила за мазане. Доц. Пандев ми е писал за външно мазане Контратубекс или Репарил гел, но ще прочета и за СОДЕРМИКС и може и него да взема.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 19:47 от Смехорана

# 601
Привет на всички. Искам да питам трябва ли да се притеснявам от това че осезаемо ме боли възелечето, просто го усещам като някакъв дразнител и някак си го усещам че го има. Преди не беше така. и още нещо, имам някакви непрекъснати панически нощни атаки, струва ми се че нещо ми става на главата и полудявам. Дали има нещо общо със жлезата или си ми е "от главата" не знам , но вече не се търпи. Непрекъснато съм с главоболие. Доц. Пандев каза да отида декември на преглед, но май ще отида по-скоро. Кажете две думи за това да ми олекне. Целувам ви.  bouquet
Като боцкане ли го усещаш и леко подуто?

Аз съм писала тук, че при мен имаше съмнения за възли, но се оказа, че нямам. Жлезата е двустранно увеличена, като завъртя наляво и надясно глава се напипва като топчета. Изпитвала съм болки на места в жлезата, като ги усещам с боцкания, и при преглъщане ми е едно такова подуто. Обикновено са по 3-4 дена и после преминават. Когато ги има ми е едно задушливо и чувствам тежест в гърдите.
Като се чувствам така, сядам по турски, затварям очи, започвам да вдишвам и издишвам, докато се отпусна и имам чувството, а и го виждам, че подуванията в жлезата ми спадат и тежестта в гърдите изчезва.
Като се нервирам за нещо, ако се претоваря или съм под напрежения през деня, направо ми се подува жлезата и започва да ме души.

Мисля че всичко е на хормонално ниво, а не заради възли. Simple Smile

За паническите атаки, не мога да си обясня, какво е чувството. По-точно как се чувстваш и какво изпитваш. Ако е нещо като нервност, приповдигнатост и трудно успокоение, макар да няма причина - то и аз на моменти съм така. Особено сега като като застудя навън.
Аз възела си го имам, но не ме болеше. Пандев го следи и каза да не го оперирам за сега.
Мен също много ме души и тези усещания ги имам при ядове , както всички всъщност.
Сега болката не е боцкане, а по-скоро като болна сливица, но я усещам много ниско точно там където е възела. Ще пробвам и аз твоят метод,но при мен лошото е че лесно се паникьосвам и трудно ми минава, много го мисля.

# 602
  • гр.Гоце Делчев
Чери,всичко е на нервна почва,но понякога се дължи и на жлезата,не се паникьосвай,а се успокой и ще видиш,че всичко ще е наред.Не му мисли много,всимко с времето си. Hug Hug Hug на всички от мен и най-много на моите дружки Детелинка,Инка и Гелика.

# 603
СМЕХОРАНКЕ добре дошла! Разбирам ,че всичко е минало нормално! Чаках на лични да ми пишеш, както обеща, затова не съм влизала тук ! Бързо възстановяване ти желая и ми пиши Simple Smile

# 604
Привет на всички. Искам да питам трябва ли да се притеснявам от това че осезаемо ме боли възелечето, просто го усещам като някакъв дразнител и някак си го усещам че го има. Преди не беше така. и още нещо, имам някакви непрекъснати панически нощни атаки, струва ми се че нещо ми става на главата и полудявам. Дали има нещо общо със жлезата или си ми е "от главата" не знам , но вече не се търпи. Непрекъснато съм с главоболие. Доц. Пандев каза да отида декември на преглед, но май ще отида по-скоро. Кажете две думи за това да ми олекне. Целувам ви.  bouquet
Като боцкане ли го усещаш и леко подуто?

Аз съм писала тук, че при мен имаше съмнения за възли, но се оказа, че нямам. Жлезата е двустранно увеличена, като завъртя наляво и надясно глава се напипва като топчета. Изпитвала съм болки на места в жлезата, като ги усещам с боцкания, и при преглъщане ми е едно такова подуто. Обикновено са по 3-4 дена и после преминават. Когато ги има ми е едно задушливо и чувствам тежест в гърдите.
Като се чувствам така, сядам по турски, затварям очи, започвам да вдишвам и издишвам, докато се отпусна и имам чувството, а и го виждам, че подуванията в жлезата ми спадат и тежестта в гърдите изчезва.
Като се нервирам за нещо, ако се претоваря или съм под напрежения през деня, направо ми се подува жлезата и започва да ме души.

Мисля че всичко е на хормонално ниво, а не заради възли. Simple Smile

За паническите атаки, не мога да си обясня, какво е чувството. По-точно как се чувстваш и какво изпитваш. Ако е нещо като нервност, приповдигнатост и трудно успокоение, макар да няма причина - то и аз на моменти съм така. Особено сега като като застудя навън.
Аз възела си го имам, но не ме болеше. Пандев го следи и каза да не го оперирам за сега.
Мен също много ме души и тези усещания ги имам при ядове , както всички всъщност.

Да, разбрах, че имаш възел. Мисълта ми беше, че аз нямам (уж), а симптомите са същите.

Цитат
Сега болката не е боцкане, а по-скоро като болна сливица, но я усещам много ниско точно там където е възела. 
Точно! Все си мисля, че е настинала сливицата и смуча разни таблетки, а то си е от жлезата.

# 605
Здравейте, вчера ми казаха , че съм за операция на нодозна гуша. Страшно се притесних. От малък град съм и тук специалисти много няма. Посъветвайте ме моля къде в Пловдив да отида за още едно мнение и евентуално операция. Може би има частна и добра клиника, но не знам коя. Хормоните са в норма, но имало възли. И понеже не съм раждала, после дали ще имам проблем със забременяване ?

# 606
  • при моите деца .....
Здравейте, вчера ми казаха , че съм за операция на нодозна гуша. Страшно се притесних. От малък град съм и тук специалисти много няма. Посъветвайте ме моля къде в Пловдив да отида за още едно мнение и евентуално операция. Може би има частна и добра клиника, но не знам коя. Хормоните са в норма, но имало възли. И понеже не съм раждала, после дали ще имам проблем със забременяване ?
Привет!
Аз също съм оперирана - имах възли, но нямах промяна в нивото на хормона. Отстраниха ми жлезата. На хормоналнозаместителна терапия съм. Не съм правила опит за бебе след операцията, но знам, че се поддържа друго ниво на TSH при бебеправене и бременност - ще потърся статията
Етърва ми е опериране - отстранени са й 2 възела - нямаше проблем със забременяването, нямаше нарушения във функцията на жлезата, не приема хормон.

# 607
Много благодаря на * Боби * Аз от вчера не знам на кой свят съм. А с пълна упойка ли се прави операцията ? Ох, лекарката нищо не ми обясни. А преди 4 год бях при друга лекарка, пак с възли и тя ми каза, че не съм за операция...

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 21:19 от anichi

# 608
anichi, spoko
Виж какъв голям отбор сме и всяка от нас е минала през това.
Разкажи какво ти каза лекарката и ще ти обясним какво ние знаем по въпроса:)
 Hug Hug Hug

# 609
Ами аз съм с гуша от 2000 г или поне от тогава се изследвам .Бях на Л - тироксин. О 2005 до 2009 живеех в Стара Загора и ходих там на ендокринолог. Правена ми бе и сцинтиграфия. И на последния преглед лекарката ми каза да спирам Л - тироксина и след 1 год да си направя преглед пак. Имах и възли, но според нея не бях за операция. После обаче се преместих в малък град и за преглед пътувам в друг град на 50 км където има 1 ендокринолог само. Та аз не бях ходила на преглед от 4 год. С прекъснати здравни права съм, пък и нали ми казаха, че няма страшно, бях спокойна. До вчера...Отидох на лекар от там хормони и ехография. И лекарката каза подготвяй се за операционната маса може в Пловдив, може и в София, но за нас е далече там, плати си осигуровките, за да ти е по - евтино и ела да те пращаме, защото образно казано носиш в себе си бомба със закъснител. Попитах а после какво? После каза пиеш хормони цял живот и на 6 месеца на преглед. Наистина се шокирах и това е , което си спомням от думите й. Излязох плачейки, нищо не знам за тези операции, не знам къде да отида...И до сега не съм претърпявала никакви операции. Знам само, че искам да отида и при друг лекар за още едно мнение,

# 610
Само да отбележа, не че нямам доверие на тази лекарка Аз съм ходила при нея и преди години, но сега тя вече е много възрастна, струва ми се минава 80 - те

# 611
anichi, операцията е с пълна упойка, следоперативния период минава леко.Ти обаче трябва да потърсиш и второ мнение/аз лично се консултирах с трима ендокринолози/ и ако се потвърди  мнението за операция си избери много внимателно хирург. Не се страхувай от самата операция Hug

# 612
Да, препоръчайте ми някой в Пловдив, защото тук други няма

# 613
Здравей и от мен! Не се тревожи преди да си се консултирала с още един, двама специалисти преди да се решиш на стъпката - операция. Тук момичетата ще ти дадат добри съвети, при кой да отидеш за мнение.
Според мен е добре да посетиш хирург. Моето предложение е доцент Пандев в София - Дойче Клиник. Записваш си час, взимаш си изследванията, сцинтиграфията и на преглед. Аз ходих при него - момичетата тук ми го препоръчаха.
Преглед + ехография на щитовидната е общо 60 лв при него.
По мое мнение, каквото ти каже той не би следвало да подлежи на съмнение. Но винаги можеш да потърсиш и други специалисти за мнение.  bouquet

# 614
И като отида сега при друг лекар и му покажа ехото, да му кажа ли, че са ми казали, че съм за операция?! В заключението на ехото пише нискорискови хиперпластични нодули, най- големия долния полюс на десния дял до около 1.14 см, каквото и да значи това

Общи условия

Активация на акаунт