Операция на щитовидната жлеза-6

• 83 038
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
смехоранка видя ли 4е не е страшно успешно възтановяване

# 586
  • София
Момичета, след като ви махнаха превръзката от раната мазахте ли я с нещо за по-бързо заздравяване?

# 587
Смехорана,
имам стотици въпроси Simple Smile
при Пандев с безкръвна ли беше? Колко ти струваше?
Имаш ли деца?
Питам те понеже на мен ми предствои инвитро и в мен нахлуват хиляди върпоси отностно тази операция....

# 588
Смехорана,
След като ми падна коричката от раната и малко се поуспокои мястото започнах да мажа с мас и невен.Домашно приготвено(знаеш какво е вложено вътре),действа добре на всички видове кожа,дори чувствителна и алергична като моята.Успокоява и подхранва.При много от момичетата препоръчаният контратубекс предизвиква алергична реакция.
Как се чувстваш?

# 589
  • София
М Е А,
добре се чувствам. Вчера ходих пак на превръзка в ИСУЛ и да си дам в работата болничния и малко се уморих, ама дали е от пътуването не знам. Иначе раната малко ме дърпа, което е нормално. В неделя я махам превръзка и тогава ще я видя колко е голяма. Доц. Пандев каза, че е 30 мм. На 25.09 съм на контролен преглед при доц. Пандев в Дойче Клиник и тогава ще ме съветва повече. За сега няма да пия нищо.
Мога с ръка на сърцето да кажа, че доц. Пандев е уникален човек!

# 590
Не си ли ''лепена"?
Умората-нормално е,операцията е с пълна упойка,организма дълго време ще се възстановява от стреса.Нужно е време,за да може тялото да се освободи от всички медикаменти.Сама ще разбереш колко дълго ще продължи връщането на нормалната сетивност на мястото на операцията.То обаче се усеща само при допир.Не случайно се ползват 6 месеца болнични(май толкова бяха?)
Почивай повече и скоро ще си във форма:)
 Hug

# 591
  • София
Вероятно съм "лепена" /не се сетих да питам .../. В неделя ще се видя, малко ме е страх да си погледна раната.

# 592
Под душа,с повече вода лепенката ще падне.Раната не е приятна гледка,но пък облекчението,че кожата диша е несравнимо:)

# 593
  • София
Мислех да я сецна като Пандев, ама ще се пожаля  Joy

# 594
В опитни ръце сецането си е избавление,в нашите обаче.... nono
Оспамих темата,нека момичетата ме извинят Embarassed

# 595
Нищо не сте оспамили, аз ви чета с интерес. Laughing
Вярвам, че ще постигна ремисия и ще избегна операция за някой друг месец, ама вече не се знае тялото ми к'во ще измисли за по-нататък Laughing
Както знаете, харесала съм си Пандев. Каза ми да се следя до Нова Година, или до януари, февруари и ако няма ефект терапията и се реша на операция да му се обадя.
Та чета и се старая да попивам всичко. Макар сигурно след време да се забравя, то поне остава в темата и може да разгледа човек назад.

# 596
смехорана като си махнеш превръзката ще имаш оток които спада бавно а за мазане си вземи sodermix това е наи доброто малко е скъпо но си заслужава

# 597
Привет на всички. Искам да питам трябва ли да се притеснявам от това че осезаемо ме боли възелечето, просто го усещам като някакъв дразнител и някак си го усещам че го има. Преди не беше така. и още нещо, имам някакви непрекъснати панически нощни атаки, струва ми се че нещо ми става на главата и полудявам. Дали има нещо общо със жлезата или си ми е "от главата" не знам , но вече не се търпи. Непрекъснато съм с главоболие. Доц. Пандев каза да отида декември на преглед, но май ще отида по-скоро. Кажете две думи за това да ми олекне. Целувам ви.  bouquet

# 598
Смехоранка,аз мазах със СОДЕРМИКС.Около 20 лв.е но стига за дълго време.

# 599
Привет на всички. Искам да питам трябва ли да се притеснявам от това че осезаемо ме боли възелечето, просто го усещам като някакъв дразнител и някак си го усещам че го има. Преди не беше така. и още нещо, имам някакви непрекъснати панически нощни атаки, струва ми се че нещо ми става на главата и полудявам. Дали има нещо общо със жлезата или си ми е "от главата" не знам , но вече не се търпи. Непрекъснато съм с главоболие. Доц. Пандев каза да отида декември на преглед, но май ще отида по-скоро. Кажете две думи за това да ми олекне. Целувам ви.  bouquet
Като боцкане ли го усещаш и леко подуто?

Аз съм писала тук, че при мен имаше съмнения за възли, но се оказа, че нямам. Жлезата е двустранно увеличена, като завъртя наляво и надясно глава се напипва като топчета. Изпитвала съм болки на места в жлезата, като ги усещам с боцкания, и при преглъщане ми е едно такова подуто. Обикновено са по 3-4 дена и после преминават. Когато ги има ми е едно задушливо и чувствам тежест в гърдите.
Като се чувствам така, сядам по турски, затварям очи, започвам да вдишвам и издишвам, докато се отпусна и имам чувството, а и го виждам, че подуванията в жлезата ми спадат и тежестта в гърдите изчезва.
Като се нервирам за нещо, ако се претоваря или съм под напрежения през деня, направо ми се подува жлезата и започва да ме души.

Мисля че всичко е на хормонално ниво, а не заради възли. Simple Smile

За паническите атаки, не мога да си обясня, какво е чувството. По-точно как се чувстваш и какво изпитваш. Ако е нещо като нервност, приповдигнатост и трудно успокоение, макар да няма причина - то и аз на моменти съм така. Особено сега като като застудя навън.

Общи условия

Активация на акаунт