Операция на щитовидната жлеза-6

• 81 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • при моите деца .....
Gabinova, аз пия в момента еутирокс 125, до септември 2011 приемам еутирокс 100, но аз съм с отстранена щитовидна жлеза.
Не знам дали е наследствено...
Ето едно мнение на специалист
"Щитовидната жлеза е една от най-важните ендокринни жлези.
Заболяванията й са в пряка зависимост от поддържането на прецизен хормонален баланс. За съжаление през последните години тези заболявания се увеличават и се срещат вече и сред хора в по-млада възраст. Това се обяснява с влошената екологична среда, начина на хранене и живот и стреса."

# 676
Благодаря Ви доби_би и Мереленда, за насоките. А има ли някоия от Вас, която да приема по висока доза от еутирокс 125?  Вероятно другата седмица и аз ще си запиша час за преглед на жит. жлеза, и аз не се чувствам никак добре. Наследствено ли е заболяването? (майка ми е с хипер функция). Да ви кажа честно   стреса, в който живея в момента, вероятно си оказва влияние.
Аз съм с хиперфункция и не пия еутирокс, а тирозол.
Според ендокринолозите, които съм посещавала, автоимунните заболявания се срещат по-често при хора, в чиито семейства има болен от такова. Иначе никой не е застрахован. Стресът е ключов фактор, и не само той.
В моя род, аз и първа моя братовчедка сме болни. Назад в поколението няма данни, някой да има такова заболяване.
Доцент Пандев ми спомена, че е важно, щом в рода има болни, то другите да правят профилактични изследвания. Това, че има болен, не значи, че и при друг в рода ще се отключи заболяването. Фактори, както спомена той са начин на живот, стрес, напрежение, катастрофи, чести вирусни инфекции и т.н.
И все пак, ако майка, баща, баба и т.н. имат заболяване, хубаво е веднъж поне годишно да се проследява човек - контрола на хормони, ехографско изследване.
Също, доколкото прочетох в интернет, при нас, като ендемичен район - (Чернобил), доцентът се е опитал да докаже (не сам), че бумът на заболявания на щитовидната жлеза е именно поради аварията преди години. Май не е успял, не са приели докладите. Всъщност в нета има инфо, всеки може да прочете. Но е факт, че последните години, всеки 4-5-ти човек има някакви отклонения във функцията на щитовидната жлеза. Като гледам болните, които ме обкръжават, все мои набори са - между 30-40 годишни. Rolling Eyes

# 677
в моето семеиство няма болни от щитовидна жлеза но ето че и на мен се случи по скоро чернобил е виновен и начина по които живеем и стреса

# 678
В моето семейство също няма болни, аз съм първата, макар че съм от ендемичен район. Но имам приятели, в чието семейство 3 поколения са с операции.
Аз съм на 100мкг ел-тироксин, но още е рано да се каже окончателно, намествам хормоните, жлезата е почти цялата отстранена /субтотална резекция/.

# 679
berinda, стискам палци, успешна операция Hug

# 680
 Embarassed Hug Благодаря Ви за подкрепата!

# 681
  • гр.Гоце Делчев
berinda  и от мен едно силно палцестискане и чакаме отчет след операцията.Хей дружки къде се скрихте,особенно Гелика,не че и аз се включвам редовно  Laughing. Hug Hug Hug

# 682
ехооо здравеите вчера си изследвах тсх и беше доста ниско от 50 дни пия 100мк елтирокс и явно дозата ми е голяма днес ходих при начев и ми каза да пия един ден 100мк и един ден 75мк да знаете че начев преглежда маи само в вторник и петък в ендокринологията и няма вече ехограф поне така ми каза тои

# 683
Здравейте. Последно ходих и при доц Пандев. Каза, че не съм за операция. Но ми каза да си направя туморен маркер калцитонин. Забравих да попитам на гладно ли се прави това изследване и дали минава по здравна каса или е платено

# 684
anichi,няма значение дали е на гладно или не.Работи се само в четвъртък,струва 32 лв. и...не всички лаборатории го правят.Аз ходя в Бодимед.

# 685
здравейте момичета аз съм една от вас с проблем на щитовидната жлеза отидох да се проверя защото имах косопад а ми откриха възел в десния лоб на щитовидната жлеза .Объркана съм защото обиколих няколко различни лекари и все различни мнения МВР болница възел голям 3см от там отидох в ендокринологията в Майчин дом възелът бил още по голям 4см в клиника ЛОРА доктор Везенкова каза 2см и всички с мнение да се оперирам веднага дори в ендокринологията ми назначиха операцията за 15 т.е. в понеделник но за последно реших да се консултирам с доцент Пандев в ИСУЛ иииииии не съм била за операция да си направя туморен маркер калцитонин в бодимед  и ако всичко е наред след 6 месеца ехограф и чак тогава да се прецени дали съм за операция .Вече не знам на кого да вярвам нали ходим на лекар за да ни помагат а не да ни объркват ?Вие как мислите момичета на кого от всичките доктори да се доверя?

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 23:32 от d2mitra

# 686
Здравей,d2mitra:)
Труден въпрос задаваш и едва ли някой би ти дал категоричен отговор.Лекарите също не са единодушни както и образната диагностика.Търсенето на повече мнения понякога обърква,а не помага да се изясни ситуацията.
За МВР болница не съм чувала добри отзиви,за клиника Лора нямам впечатления,за Майчин дом и Пандев-да.Кой те преглежда в Майчин дом?
Направи си маркера,виж резултата и тогава реши дали си в състояние да чакаш 6 месеца или ще предпочетеш да се оперираш.Довери се на вътрешното си усещане и по отношение на лекаря,който ще избереш да те лекува.
Успех!!!

# 687
здравей M Е А !Благодаря ти че ми отговори толкова бързо!В ендокринологията ме преглежда доктор Бойка Милчева а ме изпрати за операция при доктор Пунчев но никъде не намирам някакви отзиви за него.
А доцент Пандев ми препоръча маркера но да го направя чак ноември а до тогава вече ще съм изпуснала датата за операция и трябва всичко пак отново да преживея а да си призная оказа се че съм толкова слаба психически че тези дни щях да полудея а побърках и семейството си.
Благодаря за пожеланието !Успех и на теб и на всички които са тук с някакъв проблем!

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 07:07 от d2mitra

# 688
d2mitra Ако резултатите са ти в норма послушай Пандев и не се оперирай сега. Един възел не е проблем.

# 689
Аз съм оперирана от д-р Пунчев в Майчин дом(2 пъти) и съжалявам,че късно се ориентирах към доц.Пандев.Различни школи и класи са и няма място за сравнение.Да не говорим за плюсовете при възстановяването,да не говорим,че 2,5 Пандев е ''чистил''гласова връзка от срастванията при предишната операция.Да не говорим,че ако е гледано както трябва нямаше да има втора операция,а след това и трета,за да се поправят пропуските на някой друг.Да не говорим,че средствата за въпросните операции са едни и същи,но предлаганото качество-различно.Не смеех да препоръчам доцента,защото връщайки се на предишните си постове звуча като негов рекламен агент.В същото време се изкушавах да ти го препоръчам,защото знам аз през какво минах докато намеря лекаря на когото да се доверя предвид сериозната си диагноза.Ако орган може да се съхрани се опитва до край.Това не са остри заболявания,които да не търпят наблюдение и отлагане във времето.При мен от първия преглед при него до операцията минаха 3 месеца,макар да се знаеше,че интервенцията е неизбежна.Докато си изясни пълната картина и не направи всички нужни изследвания не посегна към скалпела.Лесно е от вратата за краката-демек добре си ни дошла,лягай на операционната.
Довери се на Пандев,изчакването в случая ще донесе яснота,а не усложнения.
Успех!!!!

Общи условия

Активация на акаунт