Операция на щитовидната жлеза-6

• 81 916
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
здравей M Е А !Благодаря ти че ми отговори толкова бързо!В ендокринологията ме преглежда доктор Бойка Милчева а ме изпрати за операция при доктор Пунчев но никъде не намирам някакви отзиви за него.
А доцент Пандев ми препоръча маркера но да го направя чак ноември а до тогава вече ще съм изпуснала датата за операция и трябва всичко пак отново да преживея а да си призная оказа се че съм толкова слаба психически че тези дни щях да полудея а побърках и семейството си.
Благодаря за пожеланието !Успех и на теб и на всички които са тук с някакъв проблем!
според мен направи си изследването и след това се оперираи няма смисъл да чакаш колкото по рано го махнеш този възл толкова по добре мога да дам тел на доктор начев от ендокринологията и тои да те види на ехограф тази милчева и мен ме е гледала но не е добра на мен ми беше казала че имам възел а аз нямах

# 691
  • София
d2mitra, и моя съвет е да слушаш доц.Пандев какво ти казва. И аз като МЕА не искам да звуча като негов рекламен агент, но той е страхотен, мога да го твърдя вече 1 месец след операцията си при него.
Пандев няма да те извика да те оперира, ако не си за операция. А ако си решила да се оперираш в Ендокринологията, то ще ти дадат друга дата, това не е проблем. Simple Smile

# 692
d2mitra, и моя съвет е да слушаш доц.Пандев какво ти казва. И аз като МЕА не искам да звуча като негов рекламен агент, но той е страхотен, мога да го твърдя вече 1 месец след операцията си при него.
Пандев няма да те извика да те оперира, ако не си за операция. А ако си решила да се оперираш в Ендокринологията, то ще ти дадат друга дата, това не е проблем. Simple Smile
Peace Подкрепям.

Тук на 100% последният доктор, който ме лекува, твърди че имам 33мм неактивен възел (сцинтиграфа показа, че няма активен такъв) . Доцент Пандев твърди, че не е възел, а поствъзлеста структура. Отложи ми операцията за сега. Принципно трябва да се направи, но както каза той, имам време да опитам с хапчета, ако не стане ще ме оперира.

# 693
здравейте и благодаря на всички ви за бързите отзиви!Току що се връщам от консултация с доктор Милчева държи че съм готова в понеделник за операция .По принцип ft3 когато откриха възела беше завишен за тези в ендокринологията но на границата за доцент Пандев и Милчева ми изписа метизол за 20 дни днес си направих нови изследвания ft3  3.35 т.е.в норма ft4  9.1под норма tsh 0.052  той е подтиснат и те пак държат да се оперирам но май ще ви послушам и ще се ориентирам към доцент Пандев нещо вътрешното ми аз ми казва че в ендокринологията бързат да ми вземат парите за избор на екип.

# 694
здравейте и благодаря на всички ви за бързите отзиви!Току що се връщам от консултация с доктор Милчева държи че съм готова в понеделник за операция .По принцип ft3 когато откриха възела беше завишен за тези в ендокринологията но на границата за доцент Пандев и Милчева ми изписа метизол за 20 дни днес си направих нови изследвания ft3  3.35 т.е.в норма ft4  9.1под норма tsh 0.052  той е подтиснат и те пак държат да се оперирам но май ще ви послушам и ще се ориентирам към доцент Пандев нещо вътрешното ми аз ми казва че в ендокринологията бързат да ми вземат парите за избор на екип.
И аз така мисля. Peace Виж се първо с Пандев и виж какво ще ти каже той. Ако той ти каже операция - довери му се.

# 695
така и ще направя пак ще ида при него !Само да ви питам мога ли да го открия в Дойче клиник или вече е само в ИСУЛ ?Безкрайни благодарности на всички вас !

# 696
На регистратурата на Дойче клиник ще ти запишат час за Пандев.В случай,че няма свободни часове настоявай да оставиш телефонен номер за обратна връзка(това в случай че има отказал се пациент)

# 697
Благодаря ти М Е А още в понеделник съм там той ми каза чак ноември да отида така че дано успея да си запиша час. Simple Smile

# 698
Здравейте момичета, бях писала скоро в темата, сега да довърша. Щит. жлеза на мъжа ми не е изчезнала съвсем , а е много, много стопена и почти не работела. Първоначално пиеше Еутирокс 125 всеки ден, след изследванията, които чакахме, трябва да пие по още едно , допълнително хапче Еутирокс 125 на седмица. Това е. Добре, че изчетох какво сте писали, че малко се бях притеснила. Благодаря Ви.

# 699
Ето ме и мен след операцията още в петък ме изписаха ма то голяма ужасия беше ставането и лягането от леглото днес вече съм самостоятелна и сядам да ви пиша.Така всичките ми страхове са били основателни беше ужасно събуждане от упойката,сега се оказа че са ми махнали десният лоб защото кистата ми била дълбока.Утре ще ходя да ми махат лепенките и да ме погледнат че като гледам покрай лепенките съм яко зачервена и ми смъди и сърби едно такова никво Rolling Eyes Знам че нито съм първата нито последната но колкото е елементарна толкова и е гадничка цялата офанзива.Но ето пък било е надълбоко моята киста и е имало нужда от  операция,защото след отварянето се е установило това а само знаеха че е големичка и бяха казали само кистата ще махнем но..уви Сега ми и да ви питам това зачервяване нормално ли е и кога да си взема мазило за раната?

# 700
Ехе, аз докато вляза да ти пожелая успех и ти вече си оперирана. Hug
Важното е, че всичко е минало. Все пак си е операция, няма как да се чувстваш прекрасно след нея. Hug
Момичетата ще ти отговорят на въпросите. Аз само влязах да те поздрава и да ти пожелая бързо възстановяване и по-скоро да се похвалиш, че се чувстваш добре. Hug

(Забравих да те питам: В коя болница се оперира и при кой доктор?)

# 701
berinda,добре дошла!
Възстановяването зависи от организъм и нагласа.Ще се справиш,най-трудното е зад гърба ти.
Раната-един месец след операцията раната ми беше червена и оточна,три месеца след това мястото е чувствително,сърби и поопъва от време на време,особено сутрин.Не са необичайни неща.
За кремовете-в началото бебешки крем с невен на ''Веледа'',а след това домашно приготвено мазило от мас и невен.Това след като ми падна коричката от раната.Нямам доверие на много рекламирани мазила като контратубекс напр.
Пиши как е минал прегледа утре:)
Спокойна нощ Hug

# 702
Здравейте!Благодаря за  топлото посрещане и добре съм Ви заварила.Днес махнах превръзката останаха ми 3 мини лепенчици които ще останат до 8-ят ден след операцията което значи до четвъртък и няма да мога и да се къпя ми казах все още Confused Оказа се че съм алергична към лепенките и затова имам отток и зачервяване,Нищо да не съм мажела че може да набира което при по пълните дами било често срещано.И сега съм намотана с един шал само и страх голем сеа да не се отвори нещо  ooooh! знам ли ... Та аз съм си от Русе и тук се оперирах в пластична хирургия при д-р Георгиев от който съм доволна а и персонала е перфектен,колкото и странно да звучи в днешно време.Това е за сега инфото от мен.Да Ви питам и нещо след операцията нещо по специално ядете ли пиете ли,от какво най вече се пазите сега?Аз да си кажа и пуших до сега а след операцията не ми понася сега дима въобще а как ми се пийва едно винце  Embarassed

# 703
berinda,нищо не може да се отвори:)Махни и шала и остави кожата да диша.
Винцето освен,че няма да навреди и ще те изкефи:)Виж цигарите.....
Нищо специално не се прави от тук нататък.Просто се диша по-спокойно,защото операцията е зад гърба ти и кистата просто я няма.
 Hug

# 704
И моята операция мина.  Имам само един външен конец. Всички други са вътрешни. Купих си ги тъй като не ги покрива здравната каса. На 4 ден ми нахнаха външния конец.
 Всичко мина идеално - казаха ми че операцията е била сложна тъй като жлезата ми е била с много възли. Раздвижих се още на другия ден. Епикризата ще ми я дадат по късно.
Но имам върпоси към вас.
1. След операцията имали ли сте някакво подуване- аз днес 6-и ден след операцията имам леко подуване на 1 см над разреза?
2. Правихте ли си кръвни изледвания веднага след операцията? На мен ми казаха чак на 15 ден да си направя?
Благодаря ви  Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт