Операция на щитовидната жлеза-6

• 81 953
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
И моята операция мина.  Имам само един външен конец. Всички други са вътрешни. Купих си ги тъй като не ги покрива здравната каса. На 4 ден ми нахнаха външния конец.
 Всичко мина идеално - казаха ми че операцията е била сложна тъй като жлезата ми е била с много възли. Раздвижих се още на другия ден. Епикризата ще ми я дадат по късно.
Но имам върпоси към вас.
1. След операцията имали ли сте някакво подуване- аз днес 6-и ден след операцията имам леко подуване на 1 см над разреза?
2. Правихте ли си кръвни изледвания веднага след операцията? На мен ми казаха чак на 15 ден да си направя?
Благодаря ви  Hug Hug Hug Hug
да има оток след операцията тои ще спадне лека по лека аз пък исзледванията ги правих 4ак след месец ще слушаш лекарите каквото ти кажат Grinning

# 706
pipi81  Hug
а аз не издържах и се чух с доктора. Било лимфно подуване и ако не спадне да ида на преглед. Ако се наложи ще го цепнат  Crazy

# 707
Befana,добре дошла!
Подуване има,спада бавно и постепенно.Не се плаши,не е необичайно.
Кръвни изследвания правих месец и половина след операцията,защото тсх бавно влиза в норма.Явно похватите на лекарите са различни,защото след втората операция с премахната жлеза не пих л-тирокс близо месец,а след третата започнах да го приемам още в болницата.При теб,ако не е махната цялата жлеза има голяма вероятност изобщо да не се налага приема на хормон.
Лек и спокоен ден Hug

# 708
М Е А  Hug
не ми е махната жлезата на 100 %. Но доктора ми каза е било по негови думи "страшна работа"
махнали са от десния, левия лоб и от средата - за средата пък никъде не прочетох тук.
И сега съм захванала да ви чета от началото. Почвам да се плаша нещо. До вчера нищо не чувствах особено. Днес това подуване ме изплаши, изнервих се и ми се реве цял ден. Сега малко се е поразнесло. Обаче усещам страшна скованост- не мога да си изпъна врата, при гълтане и допир е болезнено Sick Усещам и задух от днес.
направо се побърквам. Доктора каза ако не се е разнесло и утре да ида да ме види. Не мога да се успокоя
Меа и Пипи благодаря ви още веднъж че се включихте

# 709
  • при моите деца .....
Befana, моята е премахната почти изцяло - оставена ми е част от дъгичката.....
Започнах с еутирокс 25, след 20 дни направих изследване, при прегледа на 30 ден ми увеличиха на 50 и така постепенно на 100.
Плавно се повишава дозата, до установяване на необходимото ниво....

# 710
Боби а какво чуства след операцията - имаше ли таково подуване? Как се справи?

# 711
  • при моите деца .....
Нямам спомен да съм имала подуване, започнах да се мажа с Контрактубекс, но получих алергична реакция и го спрях, имам малък белег, но моята операция беше голяма....
Отдадох се на натоварено ежедневие.... така се справям с проблемите  Laughing Шегувам се, но от работа и грижи по детето не съм обръщала много внимание

# 712
Befana,оперирана си.Сетивността на тъканите се възвръща,за това започваш да усещаш всичко това.Имах оток,зачервяване,придърпване,задух и едно такова упорито подкашляне,което отшумя след време.Гърлото ме дразнеше известно време(това от тръбата за интубация) и имаше моменти,в които така ме придърпваше все едно съм съшита накъсо.Ръцете ми бяха изтръпнали първите 24 часа след операцията(обясниха ми,че това е от ''разпнатата''позиция по време на интервенцията-5,30 часа)
Не се тревожи,ще отминат тези неразположения.Това не е влошаване,а начало на възстановяване Simple Smile
Hug Hug

# 713
  • при моите деца .....
Сега си спомних, че може би 10 дни след операцията се "пазех" - обръщах цяло тяло, не въртях само глава.... бях скована.... да не направя нещо.... дори се усещах скована от постоянно напрежение....
Гърлото ми дразнеше само първия ден след операцията....
Майка ми - дълго време - може би около половин година шепнеше..... лекарят каза, че няма засегнати гласни струни, явно е подсъзнателно, сега си говори нормално....
Спомените ми са поизбледнели, защото мина доста време... а обикновено забравяме лошите преживявания.
Befana, всичко ще е ОК!

# 714
Befana споко,и аз съм оперирана мин. сряда и съм подута лекаря ми каза че е нормално,също така бях и скована все едно ми е счупен  врата но мисля че страха голям бъз, и съвсем вчера малко се поотпуснах а да не говоря че май днес ще си умия и косата   bath (много съм смела)  Laughing Така че поотпусни се и може би ще се чувстваш по добре  Hug МЕА,Благодаря за подкрепата е вчера не се сдържах и винце ударих и за твое здраве пих  cheers

# 715
* Боби *  Hug
М Е А  Hug
благодаря ви момичета Hug Hug Hug
berinda е аз вчера се престраших и си измих косата  Wink
а иначе се къпя от деня в който мойех да ставам, а на 3-я ден пийнах винце -хихихии
Вече се е поразнесло подутото. Дано да изчезне тотално и безкрайно  Joy

Благодаря ви още веднъж   bouquet  bouquet  bouquet

# 716
Момичета Hug

# 717
Здравейте.
Преди десет дни ми направиха операция на щитовидната жлеза в МБАЛ "Каспела"-Пловдив, д-р Росен Димов. Отстраниха ми по-голямата част, като ми оставиха малко от единия дял.
Проблема ми е хиперфункция на жлезата, която е установена преди година и досега бях на тирозол.
Искам да ви споделя колко леко мина операцията и колко съм доволна от хирурга - д-р Димов и болницата.
Още същия ден, след като излязох от упойката, станах и се движех нормално. Нямах и продължавам да нямам никакви оплаквания от стягане, болки във врата, схванатост, дърпане, подуване, зачервяване и други подобни за каквито чета в темата.
Бях изписана на следващия ден след операцията.
Вчера си махнах превръзката и бях приятно изненадана колко е мъничък белега-просто, като една чертичка, много фино направено, дълъг около 5 см., а аз очаквах да видя нещо по-сериозно. Според мен белега няма да се забелязва, като заздравее напълно.
Нямам никакви конци, имах щипки, които бяха махнати на следващия ден след операцията.
Условията в болницата са чудесни, всичко е много чисто и обстановката е приятна.
Забравих да спомена, че операцията мина по здравна каса и платих само 100 лв. при постъпването си за престоя и изследванията, които ми направиха там - кардиолог, снимка на бели дробове и кръвни изследвания.
Чувствам се много добре, операцията мина леко и препоръчвам д-р Димов и Каспела.
Сега чакам да мине още малко време, за да си направя изследвания на хормоните, за да се види как ще работи тази част от жлезата, която остана. Надявам се да нямам нужда от л-тироксин, но май шанса е малък според моята ендокриноложка.
Успех на всички, на които им предстои подобна интервенция, а на тези, които вече са минали по този път бързо възстановяване.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 14:42 от Пинчо

# 718
Пинчо,поздравления!!!!!

# 719
бефана и аз като теб когато си свалих превръзката на седмия ден и като видях 4е ми е подуто такъв рев му ударих и моми4етата в този форум ме успокоиха обясниха ми 4е това е нормално и ще мине и лека по лека ми мина

Общи условия

Активация на акаунт