Операция от варикоцеле

• 3 206
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
На сина ми, който е на 12г., му предстои операция от варикоцеле. Някой знае ли колко време е болничният престой? А после дълго ли ще стои вкъщи? Операцията с епидурална или пълна упойка е? Кога спада отокът след операцията? Ще питаме и доктора, когато наближи операцията, но непрекъснато се сещам за разни въпроси и моля някой, който е минал по този път, да сподели. Благодаря ви предварително   bouquet

# 1
  • София
Ще напиша аз какво знам за операцията, но беше на 35г мъж, не на дете, сигурно има разлика.
Престоя в болница беше няколко часа, тръгна си на собствен ход, упойката беше местна.
Започнаха болки чак след 7-8 часа, които минаха до другия ден. Тогава се появи оток, който изчезна до 3-4 дни, през това време само по-тесни дрехи бяха проблем, иначе си се движеше без ограничения. Следващия месец някъде имаше по-скоро неудобство, опъваше му и приключиха нещата. Конците ги свалиха на 5 ден.

# 2
  • София
Благодаря много за отговора! Ще се радвам да пишат и майки на деца, сигурно има някаква разлика, но дано в болница да не лежи дълго  Praynig

# 3
  • Бургас
Мъжът ми лежа в болница около 4-5 дни.
Лека интервенция е, не се притеснявайте.

# 4
  • София
Благодаря! Сега синът ми започна да ми задава много въпроси и искам да го успокоя, но в същото време и да не му вдъхвам напразни надежди, че въобще няма да боли

# 5
  • Бургас
Болят леко шевовете няколко дни след операцията /на мъжа ми бяха ниско на корема, не знам дали практиката при всички случаи е такава/. Има обезболяващи за тази работа. Подутини и усложнения не е имало. Ходи известно време на превръзки и това е. Благодарение на тази операция, сега имаме син, така че е важна и е добре да се направи навреме.
Не е въобще без болка, но не е и нещо супер тежко и нетърпимо. Нека детето е спокойно.

# 6
  • София
И аз знам, че е добре сега да се направи. При него е 2-3 степен варикоцелето, а и навлиза в пубертета...Няма време за отлагане. На 22 май е операцията, а той до 15 юни е на училище. Дали ще може да се върне на училище или ще се наложи по-рано да свърши годината  newsm78 Но както и да е...да мине успешно

# 7
  • Бургас
Може да успее да хване края на учебната година, но може би не е зле и да говорите с който трябва, за да имате и втори вариант.
Успех, спокойствие и здраве ви желая!

# 8
  • София
Благодаря още веднъж!   bouquet И от двете ще имам нужда  Simple Smile

# 9
  • Бургас
lea, случайно ми попадна това: http://www.drmilenkatzarov.com/variocele.html
Може да ви е от полза.

# 10
  • София
Благодаря ти Мон...   bouquet Във форума за Здравни заведения и специалисти попитах за мнения за д-р Момчилов - детски уролог, към когото засега сме се насочили, но никой не ми е отговорил. Нека, ако тук има някой с лични впечатления от него като хирург, да ми пише.

Общи условия

Активация на акаунт