Лондон - 3

• 72 047
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Wolwedans
Здравейте! Чак сега открих тази тема за съжаление. На 3.07. пътуваме със сина ми за Линдон. Той за 10 дни, аз за 2 месеца. Три дни се боря с моя бага(неговия е ясен)-махам, слагам и не знам какво да си взема предвид разликата в климата.А ще бъда доста време все пак. Искам в багажа ми на връщане да има място за покупки. Някой по-вещ би ли ме посъветвал за минимум и функционални дрехи и обувки главно.Има ли смисъл да нося летни рокли,потници...,какво яке би би свършило работа? трябва ли ми пуловер някакъв,какви обувки ако вали? За 2 месеца няма как да не вали.
Много ще съм благодарна на мнение!
Върнахме се преди 3-4 дни от Лондон, единственото което мога да то кажа за времето е, че не можеш да го предвидиш, дори и прогнозите да гледаш. Първите 3 дни валя и духа, студено, мрачно, температурите бяха м/у 10-17 градуса, след това се постопли, но пак си преваляваше по малко- ситен дъжд за кратко. Последния ден прогнозите бяха за целодневен дъжд даже с гръмотевици, а като на пече едно слънце, стана 28-29 градуса, едно облаче няма на небето, изпукахме от жега, а се бяхме понесли с едни якета... Но дори да е топло, не става чак като в БГ. Можеш да минеш и без потници, но без яке и затворени обувки- в никакъв случай! Като имам повече време ще разказвам подробно. Лондон ми хареса много, даже май повече от Париж. За 7-8 дни успяхме да видим много неща, но буквално се счупихме от разходки, по цял ден на крак! С Лондон паса спестихме наистина много пари, влизахме почти навсякъде... но за всичко по-късно... Hug

# 451
  • Варна
Някой може ли да ми даде линк към транспортната схема на летище Хийтроу, мисля ,че съм виждала някъде такава, но не мога сега да я намеря . Интересува ме как се стига от Терминал 4 до Терминал 1 и 3 ?

# 452
Сребърна паричка, стига се с Heathrow Express.
Ето го линка: http://www.heathrowairport.com/heathrow-airport-guide/travel-bet … n-terminals#table

# 453
  • Варна
Aia', благодаря ще разгледам линка   bouquet

Това какво означава  Terminals 4 and 5 are served by free trains and buses. ? Тези автобусчета безплатни ли са ?

# 454
да побутна темата..никй ли не се е върнал скоро за да разкаже?

# 455
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз заминавам след няколко дни за Лондон, част от посещението ми ще съвпадне с Олимпийските игри. За първи път си позволявам да не правя предварително планове и маршрути ден по ден, т.к ще бъда с мой приятел, англичанин и някакси от само себе си съм оставила на него плановете, ще ми бъде местен гид  Grinning И като че ли този път съм с нагласата за безцелни разходки из града, а не за музеи и забележителности. Но ...ще видим какво ще се получи накрая.

# 456
Аз съм в Лондон от2 седмици. Обиколихме колкото можахме забележителности и атракции. Сега останах сама за известно време и нямам ясна представа как да си запълвам времето . Писна ми от шопинг центрове и Оксфорд стрийт и подобни.
Може ли някой с повече Лондонски опит да ми каже интересни места за пазаруване различни от стандартните. Също и за разходка вечер.

# 457
Аз съм в Лондон от2 седмици. Обиколихме колкото можахме забележителности и атракции. Сега останах сама за известно време и нямам ясна представа как да си запълвам времето . Писна ми от шопинг центрове и Оксфорд стрийт и подобни.
Може ли някой с повече Лондонски опит да ми каже интересни места за пазаруване различни от стандартните. Също и за разходка вечер.
Оо, само мога да кажа, блазе ти!

# 458
  • Отвъд алеята зад шкафа
Можете ли да ме посъветвате как да стигна най-лесно от Хийтроу до спирка Гринуич с метро според тази карта - http://www.tfl.gov.uk/assets/downloads/standard-tube-map.pdf

Аз гледах и ми се вижда най-лесно с метро от Хийтроу до Acton Town, оттам зелена линия District до Tower
Hill и после DLR до Гринуич. Става ли така?

Или от Хийтроу със синя линия до спирка Green Park, оттам прехвърляне на сива Jubilee линия до Canary Wharf и оттам прехвърляне на  DLR до Гринуич?

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 21:37 от gadamer

# 459
  • UK
gadamer, според мен е все едно-около час и половина, просто погледни на Хийтроу в метрото дали някоя от тези линии няма временно забавяне или неизправност-пишат ги на едни табла с маркер.
Говори се,е по време на олимпиадата ще е ад в метрото ама да видим.

# 460
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, вероятно ще е лудница в Лондон по това време. А ако ви кажа, че случайно посещението ми съвпада с олимпиадата  Joy При запазването на билетите преди 3 месеца приятелят ми англичанин не проверил кога са олимпийските игри и купихме билети точно по тяхното време. Не стига, че ще има милиони туристи в повече от друг път, но и цените на нощувките са умножени по 3!!! Но....кога пък друг път ще бъда на олимпийски игри  hahaha Затова решихме да скипнем няколко дни в Лондон и ще се прехвърлим към Оксфорд и Бат.

# 461
Аз гледах и ми се вижда най-лесно с метро от Хийтроу до Acton Town, оттам зелена линия District до Tower Hill и после DLR до Гринуич. Става ли така?[/b]

Само имай предвид, че на Tower Hill като слезеш от метрото трябва да излезеш от метростанцията и да вървиш около 5минути до спирката на DLR Peace

# 462
Здравейте! Има ли някой запознат със Ойстер визитор картите? Днес попътувах доста и мислех, че като стигнеш 8.40 не те чарджи повече. За моя изненада от 17. и нещо,които имах сутринта, сега са ми останали 2,40. Гледах си хисторито и навсякъде съм си чарджена. Някой има ли идея защо след като съм стигнала лимита продължават да ми вземат пари. Направо съжалих, че снощи си заредих  20 паунда, а те ме ограбиха!

# 463
sasi6, за да те таксува коректно, трябва да докосваш картата на всяко влизане и излизане от метрото или влака, дори когато машинките са отворени или пък ако няма такива (от тези, които трябва да се отворят, за да минеш) пак се чекваш на другите, които са поставени специално за Ойстер картите.

# 464
Докосвала съм я. Нали казах, че си гледах хисторито. Навсякъде съм отчетена. Максимума не е ли 8.40?

Общи условия

Активация на акаунт