"Закуската изяж сам...

• 43 521
  • 812
  •   1
Отговори
# 690
  • n/a
В шкембе съм гасила махмурлук веднъж. Не се получи и не повторих. Не махмурлука, а шкембето.

Но като ви чета, като нищо ще излезе, че махмурлук откровен не съм имала, затова гладът ми е
непознат.  Mr. Green

# 691
..........
отивам да нахраня зайчетата ми с морковите от бъдещата мусака за утре, и несбъднала се поради промени в менюто.....
Що не им спретнеш една огрооомна Банска капама и три вида салати, и си готова?    Laughing
Кво ше се мОриш да правиш 5 вида манджи, салати, мръсни съдове.....?!

# 692
..........
отивам да нахраня зайчетата ми с морковите от бъдещата мусака за утре, и несбъднала се поради промени в менюто.....
Що не им спретнеш една огрооомна Банска капама и три вида салати, и си готова?    Laughing
Кво ше се мОриш да правиш 5 вида манджи, салати, мръсни съдове.....?!

е то зайчетата изядоха морковите и без друго  Laughing

капамата е добра идея, трябва да видя какво се слага  освен месо newsm78

салатите  съм ги намислила вече  Crazy .

ох, много ми дойде ядене и подправки за днес. утре пък ще ми прелива. ще ида да погледам любимия сериал - боже, ама тия японци какви страхотни сериали имали само Heart Eyes.

утре на закуска - или преди  Laughing, ще помисля за кратко върху смисъла на живота  Hug

# 693
В мусака моркови не слагам щото ме мързи и не ми харесва на вкус.

За канелата на пръчки - там където е линията на 22 тръгваш към Сливница като вървиш от ляво до сградите. Има будка за вестници, с дрехи и още някаква. Та срещу тях е магазинчето, бяло е.

# 694
  • Варна
слънчева*, амбициозна си ти, признах те - мусака и дробсърма наведнъж! Бррррр ...

Махмурлук лекувам със закуска с печен хляб. Към него може шкембе чорба, може рохки яйца и сирене, даже и английска закуска може. В изклчючителни случаи може и супа със зелева чорба/само зелева чорба, но това е брутално. Много е добра и диетичната зелева супа, но с много, много лимон. Силно кафе, душ, а после 2-3 часа сън.

Гадна закуска - всякакъв вид макарони + сирене или яйца и захар (т. нар. "на фурна")! А мляко с ориз е моят кошмар.
Канела обичам, зимата си слагам в кафето. И ванилия обичам, особено да мирише, когато се пече.

# 695
  • София
А истинска ванилия на шушулки, а не синтетична, къде има? Никога не съм пробвала Thinking Много ли е скъпа?
Канела на пръчки има И в големите магазини, при стритата, само че на пликчето си пише, че е на пръчки.

# 696
Мисля, че скоро мернах шушулки във Фантастико, но не погледнах цената. Три-четири шушулки в пакетче бяха.

# 697
  • Sofia
Хубавата шушулка е скъпа,но си заслужава...обикновено се предлага по една в колба и струва около 3-5лв.Аз си взех от Пикадили 2бр.в пликче,за 2,50лв.,но бяха поизсъхнали...но въпреки това имаше доста семенца,а използваните кори ги слагам в буркан със захар и много силно я ароматизират,след това ги варя в сироп за сладкиш или ги ползвам за овкусяване на чай...въобще намерих им доста приложение...

# 698
Ванилия на пръчки има и в Карфур, при сухите подправки. 

# 699
Обичам миризмата на ванилия. Напомня ми за Клайв Баркър.

# 700
  • Варна
Казвайте как се употребява тази ванилия, истинската - на шушулки. По същия начин ли?

Уффф, Мамасита, тоз' Баркър кое е сега? Добре, че Гугъл е на един клик, че то с теб си трябва. Grinning

# 701
  • гр. София
Обичам миризмата на ванилия. Напомня ми за Клайв Баркър.
А такаааа! Фенка!  Grinning

Пуцииии, къде си?!

# 702
  • София
Казвайте как се употребява тази ванилия, истинската - на шушулки. По същия начин ли?
Рудолф, този дето готви по 24китчън, я разделя на две по дължина, остъргва семенцата с върха на нож и остърганото слага в сладкиша. Обикновено кремовете си променят цвета, защото семенцата за почти черни, а и самите семенца се виждат. Той твърди, че не пречат и ароматът е много по-добър от синтетичната ванилия. Самата шушулка не съм го виждала да ползва за нещо, май се хвърля.
Ще си взема един път за проба, но 5 кинта само за ванилията за всеки сладкиш не бих давала Rolling Eyes

# 703
  • Варна
Благодаря, belinda! Ще пробвам, особено щом обещават още по-хубава миризма.

# 704
2 шушулки в Карфур са около 2 лв.
Аз, след като използвам семенцата, слагам остърганите шушулки в буркана със захар.Ароматизира я , а и после кафето ми ухае на ванилия.
Ето и вариант за домашна течна ванилия

http://www.kulinarno-joana.com/2010/08/vanilla-essence/

Общи условия

Активация на акаунт