"Закуската изяж сам...

• 43 517
  • 812
  •   1
Отговори
# 765
Това е сред нещата, които категорично отказвам да практикувам - печенето. Ама ще поблея по морето, ако не друго, благодаря!  Hug Може да се отдам на следобедни закуски, имат чудни сладко-солени тестени нещица власите.

# 766
така, така, закусвате ли си, закусвате  Mr. Green

До довечера само на пържоли  Mr. Green

yes, yes, yes  Crazy Crazy Crazy
кой ще сготви  Laughing

# 767
Ама ти по влашко ли отиваш? Там ще те гощават с мамалига  Simple Smile. Туй съм го яла там - дунавски сом с някакви маринати (доста вкусно) и мамалига за гарнитура. Екстра!
А за печенето - аз пека само тялото. Една шапка с огромна периферия и 50 фактор под нея. Но останалото пека, че е полезно в малки дози.  Peace

Аз ще ги сготвя пържолките слънчева*. Имам и пресен спанак, който леко ще го парна в малко масълце и ще го туря да прави компания на мръвките. Като ме мързи да готвя мятам пържолите на скарата и всичко е ок.

# 768
Мамалигата е чудна към зелеви сарми, ужасно вкусно е. Още повече, че техните сарми са основно кайма и ориз само за плътност. Тихо, че зимата и киселото зеле са далееееч... Със заквасена сметана също върви мамалига. Ето, застърга ми корема.  Crossing Arms

# 769
  • София
Мамалигата качамак ли беше? това не ми е вкусно, не знам защо. Много хора го обичат, аз поне пет пъти съм се напъвала да го опитам - малко на храна за прасета ми мяза Confused

# 770
Аз пък обичам качамак.....нищо, че наистина прилича на това, което забъркват на прасетата. Ама тая тема прекалено кулинарна е станала  Rolling Eyes В смисъл и не само за сутрешни менюта

# 771
  • n/a
Много хубав качамак съм яла в Трявна. Не трябваше да ви поглеждам тук, че ... доходи ми се пак там,
а нямам никаква възможност.

# 772
Никога не би ми хрумнало да съчетая мамалигата със сарми (ще го опитам зимно време). Виж със заквасена сметана от сега съм сигурна, че ще върви много.
За протокола: днес сандвич с ръжен хляб и пуешка шунка, чаша цвик и обичайните витамини и добавки. Зелен чай със черешов цвят за аромат.

Денят е хубав, приятно хладно е навън!

Before I die I am gonna live some (1957) (днешната ми мислА)  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=DexQFwHvhJE&feature=related

# 773
едното куче ми изяде шунката, та минах само с вареното яйце и сиренето, покрай кафето.

какво е това цвик?

искам сарми с мамалига Laughing. обаче ако я карам така, до лятото ще минавам трудно през вратата Twisted Evil

# 774
  • Sofia
Цвик е остатъка от бледо жълта вода след подсирване и  водата която избива в/у истинското кисело мляко.Много е полезен!Не знам дали цвик и суроватка е едно и също... А от качамак не се пълнее,дори е диетичен...но  ако е с много масло и пръжки е друг въпрос...

# 775
Да, аз като си правя извара ми остава цвик, който го разбивам с малко кисело мляко и е страхотна напитка за лятото. За полезността пък да не говорим.
Какви са ти кучетата, слънчева? Може и снимки  Simple Smile

# 776
и аз ще си цвикна такова нещо  Twisted Evil

може би трябваше да кажа, кучеподобни  Crazy, не са добермани или огромни песове  Twisted Evil

цък на номер 1
цък на номер 2

# 777
Мамини златни душички. Много готини  Simple Smile....зеленоочко/а ме грабна от пръв поглед  Simple Smile

А цвик си направи - лекува панкреас и черен дроб и разни други. Като препиеш, сутринта тушиш със цвика и си пей сърце.

# 778
тя си черноочка , живинката, ама аз съм калпав фотограф Laughing

Hug препиване първо, после цвик - споразумяхме се Laughing

# 779
  • Варна
Може да се отдам на следобедни закуски, имат чудни сладко-солени тестени нещица власите.

О! Къде това, къде, къде? Балчик, Шабла , Дуранкулак? Обожавам Дуранкулак. Ако имаше работа (че си трябват закуски!), щях да живея в Балчик! На Север, по на Север!

Общи условия

Активация на акаунт