(Био) зеленчукова градина 16

• 68 642
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
  Тук е описанието на нашата поливна система

http://dox.bg/files/dw?a=8dd9f8355b

# 631
felicity, как ги опази?

# 632
Нали нямате нищо против да надничам в темата като за начало?

# 633
 Тук е описанието на нашата поливна система

http://dox.bg/files/dw?a=8dd9f8355b

От мен едно "ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ"   bouquet , от мъжа ми не съвсем... Wink

# 634
Странни животни сме ние хората-все искаме да преправяме Божиите творения по наше усмотрение.Краставиците да са еднакви по размер,дините да са кубични,жените-с еднакви,перфектни бюстове,устни и носове.Мъжкото достойнство...да сложим в калъп/и то огромен/ Embarassed
Къде отива индивидуалността,красотата на различното?Всичко трябва да ни е удобно само на нас.Да можем да транспортираме повече дини в един камион на стотици километри,за да се наложим над местния пазар и да смажем местните производители.И същевременно да изгаряме гориво в пъти по-скъпо от стоката,изхвърляйки въглероден диоксид колкото малко село...
Стелт,не са към теб насочени тези ми мисли  Hug.
Ей,така от дъжда ми е криво...
И от това,че моето малко момиченце днес за последен път прекрачи училищния праг...Уж съм горда от хубавата млада жена,която изпратих сутринта,от бележника пълен отгоре до долу с шестици и грамотите за училищни активности,които ми донесе по обяд.От това,че после се спречкахме,защото не позволих да пътуват в това мокро време с новоизлюпена шофьорка.От това,че преди малко тя ми се обади с думите"Мамо,права беше,прости ми".А аз се разревах като магаре пожелавайки и незабравимо и безоблачно празнуване...

# 635
  • Русе
  Вили,  по вода да върви на твоето прекрасно момиченце.  Hug И аз щях да се разрева със сигурност.Но те нашите тревоги ги пазят.  Hug

# 636
Ех, колко е хубаво да си на 18, че и на 20! Hug
Всичките ни трепети тепърва и предстоят, Вили, да е жива, здрава и щастлива! Grinning

Авосетт, и на теб от сърце ти желая здраве и щастие!

# 637
Странни животни сме ние хората-все искаме да преправяме Божиите творения по наше усмотрение.Краставиците да са еднакви по размер,дините да са кубични,жените-с еднакви,перфектни бюстове,устни и носове.Мъжкото достойнство...да сложим в калъп/и то огромен/ Embarassed
Къде отива индивидуалността,красотата на различното?Всичко трябва да ни е удобно само на нас.Да можем да транспортираме повече дини в един камион на стотици километри,за да се наложим над местния пазар и да смажем местните производители.

Говориш така, щото твоите краставици се изкривиха и не можеш да покриеш стандарта...  Whistling   Моите ще ги правя във формата на сърп и чук и ще изнасям за Русия...  Mr. Green

Не се сърдете на дъжда - я как хубаво чуруликат някакви животни отвън...  Laughing

# 638
Благодаря ви, Hug
Явно с възрастта хубавите поводи предизвикват размисли и малко тъга  Confused
Стелт,според последните политически настроения ще можеш и за Европа да изнасяш  Laughing

# 639
  • Варна-София
...Но те нашите тревоги ги пазят.  Hug ...

Това ще го запомня. Кратко и точно, като девиз.   bouquet

Успях да изкрънкам едно ходене до вилата след работа. Хем черешки, хем да видя какво става. Котката много е нещастна, трима мъжкаря я обикалят, а тя ми се крие в краката и ме спъва. Всички са млади - на година-година и половина и сега откриват живота.

Прибирам на етапи зеления лук от балучките, навивам на масури в свежо фолио и във фризера. Много си падам по зелен лук - за баници, манджи. Чесънът - също. За ципура на скара, пълнена със зелен чесън.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 15:12 от amica1

# 640
  • на брега на Дунава
Страхотни сте.Едва смогвам да ви изчета , а за снимките да не говорим...Красота.В къщи боядисваме ,чистим ,местим ,че внучето ще си дойде от Германия на 29.май /стана на 4 месеца/.
В градината тичах като самоходен трактор тази събота и неделя за да свърша всичко,защото не бяхме ходили две седмици и сега няма да ходим, а чак за 24.май.Всичко ми е поникнало и си расте самичко и без да се оплаква от моето нехайство.На всичко отгоре бяхме с приятели и както си му е реда салатки ,барбекю...  chef Joy Joy
Тази година салатите ми са върха и толкова са много.Раздавах де на когото сваря.По препоръка на Ана Иванова сях айсберг и стана чудесна салата , ама много  Hug много... Мъжът ми ме хвали даже !?
Вили ,не е страшно . И аз така ...с дъщерята , но сега пък вече си имам и внук и е направо чудесно усещането.
В неделя валя такъв дъжд ,на пресекулки .Порой , хубаво време -тичам и ровя в градината , порой - обратно под сайванта до барбекюто.
Авосет ,чудесна градина.  newsm10 Аз от бързане забравих да снимам.
A m b e r  къде е тази пещера newsm78 Не мога да я позная.

# 641
...Е,няма-как ще попитам.Вили е виновна,обаче.Усмихна се вече,нали? Hug
Ще повдигна темата със Забравените спомени,да знаеш.И ние бяхме като тях-жоржетени рокли,пелеринки,кокчета и ужасните бежови костюми на момчетата.С алаброс-Орлин Горанов.
И споровете пред "Валентина".
Пораснали деца и Родители,в които се првърнахме без да усетим Laughing.
....Питанка.За квадратните любеници.Гледах видео в ютуб.
Завръзът пускат в тухла четворка и чакат.
Добре,де.Ми как го вадят? Thinking
Той е заклещен,нали?
Амико,ако граховото растение надминава средата на бедрото вече не е пешак нали?
Майко,ако съм посяла увивен....на 25 квадрата. Joy
МХ,колко радост пренасяш в утрото ми.Баба такава,задъхана от щастие! Hug

# 642
  • Русе

A m b e r  къде е тази пещера newsm78 Не мога да я позная.

МХ, ще ни дойдеш на гости в Писанец и ще ти я покажа.  Grinning

# 643
  • на брега на Дунава
stelt77 Градината ти е като на картинка . PeaceНа какво разстояние ти е пипера? Аз май го засадих доста нагъсто  newsm78 Имам желание най-после да отгледам пипер като хората .Чета всичко за него .Разсада ми е дребничък ,но силен и здрав.Ама мястото ми е малко и се изкушавам да садя доста нагъсто.По силна съм в производството на разсади.Там съм цар.После ги оплесквам нещата  Embarassed
A m b e r  Готово , но нека минат церемониите по посрещането на първородния внук, че и с буквичката на баба  #2gunfire
Това ми цъфна в офиса  :   http://prikachi.com/images/437/4768437s.jpg

# 644
МХ,на хубаво е според баба ми.
Тя го отглеждаше,наричаше го восъчно цвете-аз все се каня да потърся истинското му име.Според наблюденията ми го има на много места,но малко хора знаят,че всъщност е цъфтящо.Явно иска специфични условия,за да разцъфти и от там бабиното предсказание за хубавини в къщата  Laughing
Аз поддържам традицията-ето го миналата година http://wili66.snimka.bg/flowers/izobilie.513486.23711589.Сега е напъпило и очаквам на 25,за бала на дъщерята да разцъфти  Mr. Green
Та и при теб ще е свързано с хубави емоции-посрещането на родна земя на внучето.Всички имаме нужда от нишани за добро  Hug
Вес, Hug-точно жоржетени бяха и морето ни беше до колене...

Общи условия

Активация на акаунт