(Био) зеленчукова градина 16

• 69 147
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Охоо, Лозева Hug
Добре дошла! Пловдивски ли са ти семената Laughing
Куркума,
никога не е рано за Наздраве, с тез зелени салатки. Бяха ми поизмръзнали къдравките, но се напериха точно навреме. С три яйца, само репичките ми са от пазара. И зехтина. Някой да си произвежда зехтин?

Wink Пирдопски са Laughing

# 106
  • Варна-София
Ани, честит рожден ден! Да те обичат и да ти помагат всички. Да са винаги пълни кошниците с плодове и зеленчуци.
 newsm68 newsm51 newsm68

# 107
Ани честит рожден ден! Бъди здрава, много обичана и много щастлива! Желая ти пълна градина със зеленчуци.
  Моите чушки и домати са от една седмица насадени в градината. Издържаха доста силни ветрове, но изглеждат чудесно. Потъмнели са от слънцето, чак лилавеят стеблата и някои са цъфнали.Тази седмица ще слагам и патладжана и камбите. Градината ми е пълна и трябва да започвам да загърлям картофите.

Мерси  bouquet

# 108

Никлен, за копривата виж тук на 14-та страница долу. http://www.euranek.com/alter-agro/pdf/unit8_en.pdf
Не се вари.

Мерси Амика   bouquet

# 109
Добър вечер!
за микоризата ми беше много интересно   bouquet
правих къден разсад на чери домати днес-за след средата на юни
кога и как се сеята домати за зимен парник?
при нас средно дневните Tº зимата са много добри,
Nov: 13,7ºC
 Dez: 10,8ºC
Jan: 9,8ºC
 Fev: 10,9ºC
 Mar: 13,4ºC

но валежите са обикновено много /ако не броим тази сушава ,ама съвсем сушава зима  Rolling Eyes/,както и вятърът е проблем
мисля да пробвам да сея пъпеши тази година -някакви насоки да дадете  Praynig

# 110
Бел, закахърих се с твоя разсад. В какви точно кофички си ги пикирала? Пробити ли са, тоест предвиди ли свободно отцеждане? Да не са загнили корените от задържана вода? Доматеният пикиран разсад даже не трябва да се полива всеки ден.  

Кофички от кисело мляко. Пробити са с по 3 дупки всяка. Поливам 1-2 пъти седмично. Мисля си, че може да загиват от утайката от кафе - сложих им по една чаена лъжичка месец след като ги пикирах.

Поздрави на всички по случай днешния Ден на Земята   bouquet

# 111
Ех,как ме размечта Lozeva!
Нейде по голяма Земя хората садят цитрусови дървета.
Събудиш се,отвориш прозореца и вдъхнеш-цвят на лимони и портокали....
Обичам нашата Земя.Всеки ден!
Питанка-какви са къдравите растения в градината ти,Lozeva?
Забелязах,че почвата е чакълеста.Ти,специално ли засаждаш чесъна в улейчета?
Мамагемелар,за кои пъпеши питаш оранжевите или зелените?
Бела Дона,не е от утайката.Поне аз така мисля.Растението,възбудено от слънцето изхвърля стъбло,което недоразвитото коренче не може да изхрани.Помниш ли,Анн пишеше да задържаме растежа в определен момент с по-тъмно,по-хладно място...
Аз не разбрах коя Ани имаше рожден ден вчера?
Бъди щастлива Ани! Hug
ПС.Само за протокола на Дедо Дедов допълвам,че в Прерията маслините са мисия невъзможна.
Обаче,в Юга на Америка отглеждаме толкова много бадеми,че ги пием на мляко!Кажи,Титинко...
А глухарчетата на вино!
Где е живял и пиел радостите на детството си Рей Бредбъри-в Илинойс. dancing

# 112
Веселчето тук портокали и лимони под път и над път...и наистина как ухаеее...
Комшиите ми носят по една торба всяка семица и от 2 те Wink
Надявам се догодина и аз да имам лимони...казаха ми като се затопли да го набия дръвчето(наказване)с пръчка....така щяло да даде много  плод  newsm78
А къдравото може би визираш сянката на доматите Laughing тук така слагат клонки от дъб  докато се захванат доматите...за сянка за завет....
За чесъна аз си бучкам скилидките Thinking има ли друг начин?
Прогнозите тук много ме притесняват...другата седмица го дават още по студено...10º..4º ooooh!
Дано  не окажат влияние на градинката Rolling Eyes

# 113
Кога стана 22 април, хич не се усетих...
Другата седмица имам рожден ден и ще ми идват гости на село, като нищо ще ги впрегна да ми сеят картофите, че все не ми остава време за тях.
Ябълката така хубаво ми е цъфнала.
Горните две дръвчета имат съвсем малко цвят, ама дано поне да има колкото да видя сорта.
Аз имам много за разказване, тея дни ще си пиша в блога и ще сложа много снимки, ама дотогава:

Какво ми е на крушата? В хоби фермер мернах нещо за някакво гниене по крушите....
1 , 2 , 3 , 4
Тати ми подари 5 корена домати от неговите, та вече имам даже вързали :
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/prolet%202012/IMG_7207.jpg
И като стана дума за него, ето ви и малко красота от двора на баща ми :
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/prolet%202012/IMG_7138.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/prolet%202012/IMG_7133.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/prolet%202012/IMG_7142.jpg
Има и праскови по края, та почти е по темата  Laughing .

Аз ще имам сериозни затруднения с поливането, та с тати ще мислим разни врътки от останали му маркучи и стари помпи. В събота ЦЯЛ ден работи помпата и едвам полях. Когато стигна до горния край на градината и долу вече изсъхнало. А то сега е празно, представям си като се напълни...
Иначе съседа си нагласи на него да му е удобно с тръбите, моите тръби и аз не можах да си направя връзката даже до морковите (а имам още 50м нагоре) .
Ще изчакам да мине тая седмица,че ще ми отвива и завива доматите докато ме няма, а после отивам и си взимам тръбите, то ми омръзна "като сме роднини" и всичко да ми ползват.
Миналата седмица си бях забравила ключовете за село, ама спокойно, оказа се,че съседа имал, да можел да си вземе нещо, ако му потрябва  Laughing .

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 19:27 от avocett

# 114
Здравейте и от мен ,днес е първият ден на  закаляване на моят разсад  черита/дано не настинат Laughing/,и комшията ги обгрижи да не се маносват.......изобщо голямо суетене около тях Joy А сега по сериозно сях преди две седмици семена на салвия,мента и босилек мястото където ги посях е малко по сенчесто/след 14ч.не напича/ и още нищо не е изникнало Cry Да храня ли надежда ,или да тичам за семена Rolling Eyes?

# 115
  • Варна-София
Днес сложих навън първите домати, онези Рила, за които ме зарази вашия ентусиазъм. Посях ги на 1 март и са много хубави. От същите семена садих на 15 март и не ми хващат много-много окото. Обаче първите вече си имат колци и са привързани към тях. Снимки - утре.

Авосет, имаш си кой да ти гризка и кой да ти завива листата на крушата. Аз се глася да мине цъфтежа и ще пръскам с пепеляна вода, за да не са им вкусни на зверчетата листата на овошките и плодовете. Отрови няма да ползвам.

# 116
Благодаря за пожеланията, трогнахте ме Hug
Едва сега влизам, уморих се като куче.

# 117
Набучихме доматитО.  Hug

50 корена - Рила, Наслада, някакви салатни (явно рила и наслада не са салатни  Joy Joy) и някакви, които ще ги пазим като очите си.

Да съм ви казвала, че обожавам домати?  Heart Eyes

# 118
Аз боцнах днес един домат навън, за проба. По разните му календари дават 25ти като ден за садене, пресаждане. Та ако този пробния оцелее 3 дена и 3 нощи без допълнителни грижи - ще извадя всичките.

А я кажете, с краставиците какво? Те са толкова големи вече, пънат се да цъфтят?
Чушките - ясно, те ще почакат, те и по-бавно се развиват.

Дърветата се разлистват усилено, а мъж ми не желае да практикува професията си без заплащане у дома.  Sad Трябва да окастри 5 дървета, вярно - огромни са, на някои трябва да се махнат клони, на други да се скъси цялата корона, но нали го може? Е, не ще, все си намира повод да отложи, а сянката настъпва...

# 119
  • Вече на светло в София
А я кажете, с краставиците какво? Те са толкова големи вече, пънат се да цъфтят?
Чушките - ясно, те ще почакат, те и по-бавно се развиват.
Да не не плаша, ама са прераснали. От горчив опит миналата година на такива краставици и тиквички, тази ги сях преди 3 дни. Още не са поникнали. Лани като ги сложих такива големи, оцеля само 1брб Сях после на място. Тази година сложих за опит под бутилка по няколко корена. Ще видя как ще е . Със сигурност разбрах, че :
1- ако са на място са по-устойчиви и вървят по-добре
2- ако са в кофички не бива да са големи. Само с двойка или най-много четворка листа

Общи условия

Активация на акаунт