Партитата тука се задават, МАЙ-четата на годинка стават! - Тема 17

• 48 888
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
бях се захванала да отговарям на всички 1 по 1 , но тогава щях да се повторя много пъти..

моля не ми слагайте думи в устата ! миля някой да цитира къде съм казала ,че е ЕДИНСТВЕН ПО РОДА СИ , или,че е по-добър ОТ ВСИЧКИ.. единственото,което казах е,че за много неща в развитието си беше от най-ранните и още нямаше много хора които да ги вълнува въпроса (което е факт) и за много сме сууупееррр назад и пак се разминаваме. не виждам защо всички се втурнаха да ми пишат,че тяхното дете е било преди моето и моето не е нищо особенно .. както и няколко пъти повторих ,че всяко дете е специално по свой начин...изобщо не подценявам което и да било дете и ПАК ДА КАЖА какъвто и да беше Давид , ако ще и най-бавно развиващия се пак щях да си го харесвам (1во дете ми е все пак) и не виждам защо да не мога ДА СЕ ПОХВАЛЯ за това ,което прави ако искам.. какво толкова лошо има? Радва ме като е 1ви в някои неща и казвам..защо не?

също и ми е тъпо ,че е много назад с други, но за тях никой не ми се сърди като пиша  Simple Smile

ето да кажа - и до сега не спи като хората , гигантски проблем, буди се по 6 пъти на вечер и е абсолютно неясно на докторите защо..не съм спала 11 месеца нито 1 нощ като нормален човек !!

има запек постоянно нищо не помага , само на лекарство ака и то веднъж на ден или на 2 дни. пълен ужас!

и с яденето е доста избирателен, почри нищо не харесва... и спокойно дете никога не е бил, все мърда, таркаля се, ходи на места не за него, пада, удря се хиляди пъти, тича, яде боклуци.. откакто стана на 2 месеца не съм седнала за секунда(ама буквално).. все съм му до задника..ако мръдна моментално става беля,и винаги е било така.

ужасно труден е за гледане, но от друга страна се развива бързо, учи бързо, прави всичко рано, това е неговият начин да ни радва.защо да не мога да говоря за това? и как това е обидно за всички останали??

та така.. хайде ще се помотая тук още няколко дни пък ако още се караме няма да пиша. ако вече 3ти път се провалят нещата то явно нямаме абсолютно никакъв общ език и няма смисъл да се пробвам отново  Simple Smile

# 301
Честит първи рожден ден на невероятната Алейнита! Да е жива и здрава , все така лъчезарна, безгрижна и щастлива! newsm59  bigdance2 newsm38 newsm18

Честит рожден ден и на Калоян и на Борис! Да са живи и здрави!

Марта мерси за поста

# 302
. Марте, как чаршафите бе? Shocked Shocked Shocked Много обичам да се сгуша в чистички чаршафи, но ще се гътна ако трябва да ги изгладя.
Обожавам да гладя чаршафииии!!! Heart Eyes Дай и твоите Оливър, ще ти ги колосам !  Crazy Mr. Green

и тук да честитя:

Да е жива и здрава, все така красива и добричка, прекрасната Алейна! Честит рожден ден!

ОООО, веднага! С теб ще направим чудесен тандем, аз ще готвя, ти ще гладиш.
Без майтап, аз съм втрещена. За да изгладя един чаршаф сигурно ще ми отнеме половин ден.

# 303
Нямаше да пиша повече по темата,но не понасям когато някои хора не знаят кога да спрат(да ме прощава Елджуфиса,но тук хората претендират да са високо интелигентни,така че "казвам ти дъще,сещай се снахо" Mr. Green)

Тъй като вчера аз повдигнах темата,смятам и да я приключа .... СЕГА(това е казано с интонацията и нетърпящ възражение тон на Ники Кънчев Mr. Green)

Честно казано нямах време да изчета докрай всичките ви коментари,упреци,защити,примери,обяснения,мъдрости и пр.,но ще кажа това,което аз имам да казвам и приключвам Naughty

Кой е специален или не,мен това не ме интересува ни най-малко,както имам любими момичета тук,така имам и любими деца(на любимите ми момичета Wink),това не означава,че другите не са ми интересни,близки,приятни,не им се радвам,не тъжа с тях когато имат проблем и т.н. В този ред на мисли някои хора да са чували за думата "емпатия" Mr. Green Не ми отговаряйте,знам кой и идея си няма какво означава това,преди да прехвърли тълковния речник Naughty

За мен всичко започна преди малко по-малко от година,когато точно на моя РД беше изпляскано следното нещо:

ето сега ще кажа нещо заради което сигурно няма да ме харесате   Smile ..ама наистина ли ви харесват всички бебета? винаги съм се изумявала когато някои от жените изпадат в екстаз пред всяко бебе и твърдят ,че всичките са хубави.. и сега като станах майка това не се промени. все още се изумявам. как ще са хубави всичките? и те са хора и между тях има и хубави и грозни и всякакви  Smile . сладки са да- защото са маки.. ама хубави са може би 20% от тях .

Не е нужно да визирам на кого са тези думи Peace Тогава ми стана много болно и в същото време се ядосах много Twisted Evil
Въздържах се....въздържах се и когато стана спорът във фейса за майчинството(или каквото и да беше),въздържах се и когато се завърна тук с абсолютно неподходящи думи,при условие,че знаеше колко хора са настроени срещу теб,въздържах се и заради много други неща,но както се казва "айде стига вече" Stop.Защо все ние трябва да правим компромиси с теб Naughty Ти имаш много сериозен проблем и той не се изразява в това,че не ти харесваме детето,че не се радваме за постиженията му или му завиждаме,а се изразява в това,че ти си циничен човек(предполагам,че това се дължи на множество комплекси),човек,който не си мери приказките,човек,който изплясква първото нещо,което му е на устата,без да се замисли ще обиди ли някой,ще нарани ли някой,човек,който мисли,че е нещо повече от другите(ТИ,не синът ти Naughty).Тук не сме на състезание,не сме в надпревара кой ще вземе 100 000 лева,тук сме за да бъдем едно цяло,да си помагаме,да се подкрепяме,да се уважаваме(ти това определено не го владееш),да се радваме и страдаме заедно по децата си Peace

Мога да ти изнеса докторат по темата,но сега ще писнеш,че това са лични нападки Stop Смятам,че на цялото си въздържание,бях длъжна да ти ги кажа тези неща Peace Не ти ги казвам за лошо(важно е да го разбереш) Peace

За мен няма значение дали ще пишеш в темата или не,изборът е твой,но спри да дразниш хората,защото взе да става досадно Naughty

П.П.И Марте ще ме прощаваш,но не е чак толкова млада,за да е простено такова поведение Naughty

П.П.П.Надявам се да ме разбреш какво се опитах да ти кажа с този си пост,а не пак да ми говориш,че ние сме наскочили срещу теб,защото детето ти било специално Mr. Green Crazy(това си беше чисто изместване на темата Whistling)

# 304
Хмм Simple Smile права е Буба ,че имам талант да настройвам хората срещу себе си (слава богу само в този форум) ....

съмнявам се  Naughty, а може пък да си заобиколена от лицемери, не се знае... Честно казано... опитах се да те разбера, но след последните постове, нещо не ми се получава Thinking
А пък щом е само в този форум... както казваш... продължи си да си пишеш в други форуми, например в израелски, там най-вероятно ще си попаднеш на хората, предполагам има такива, да се запознаеш с тамошни майки, да си организирате срещички, да запознаеш детето с други малчугани... пък то... завърна се и айде пак същата песен на нов глас...
Няма лошо в похвалването, всички ние го правим... забележи начина по който го правим и начина по който ТИ...

за буденето - приеми го... виж дали не му е топло (поне при нас това беше проблема  Peace)
Предполагам се познаваш с други майки от Тел Авив, питай ги и тях как са децата им, как ги обличат... поне ние с варненки постоянно сверяваме часовници освен тука във форума, а и като се срещаме на живо, хем и децата си играят, хем и ние сме доволни... Peace

Последна редакция: нд, 29 апр 2012, 18:10 от ГериСян

# 305
И така,да се върнем към доброто ми настроение и желание за постване Sunglasses

Нелкеее,нали знаеш,че човек понякога забравя хората,които най-много обича Wink Heart Eyes Hug
(дали успях да се извиня подобаващо Thinking)

Хоупова  Joy Hug

Нещо всички ви е прихванала музата в последно време,това покрай празниците на децата ли,покрай пролетното настроение ли,покрай нещо по-така ли Wink
СтиХОворението е чудесно Peace

Джиджи
,много сте смъкнали бре ooooh! Въпросът е,че апетитът се завръща,въпреки че сега ще се възстановят много по-трудно грамчетата заради голямата подвижност...абе да е жив и здрав юнакът Hug

За гладенето - гладя!Не мога да не гладя,хора,защото все пускам центрофугата на високи обороти и дрехите ми излизат на хармоника Mr. Green

Мариетке
,първо за ТМ - без коментар(обясни му някои неща все пак Mr. Green) Wink,и второ - не се напрягай излишно,просто няма смисъл Hug(ти(и Мартето) за да напишеш такива постове,явно доста са те подразнили Mr. Green)

Нандисима,допълнителни ваксини - нихт Naughty Аз тези едва преглъщам(абе само аз ли така спичам от тях Thinking) Mr. Green

Оливер,стискам палци нещата при вас да потръгнат Praynig Майка ми е била с две злояди и казва,че няма по-голям зор от това Peace Благодаря на Господ,че поне в това отношение ние сме добре Praynig

Душенце,кво става бе Hug Ейй,направо грейнах като те видях тук(или викаш то това изтърва ли се Wink)БТВ,много верни неща си казала,но както казах повече няма да се занимавам с глупости Stop
Ти за кво утрояване говориш бе,душе Joy Аз ако видя Борката 12 кила,ще се гръмна хахаха

Нелли,Марте,вие с мадамите не се утроявайте,плийЗ  Wink Много ясно,че никой нИ ще дИбела жена,ама Убав и добре сложен мъж всеки търси Laughing Нелли,ще започва ли тортоправенето,нищо не казваш за РД-то деее Hug Hug Hug

Ама верно ли никой не го знае това за утрояването на кг. на годинката newsm78 Ами чакайте да ви кажа и още нещо тогава - до годинката трябва да са порастнали с 25 см. над рождените си см. Wink(може и с 50 нали се сещате Mr. Green)

БТВ,вчера нали отидох на частната клиника и първата ми работа беше да изтупкам В. на кантарЯ Mr. Green Е,познайте - 10430 Shocked Кажете ми вие сега и отговор не искам как е възможно за 3 дни да се получи разлика от 300гр. Mr. Green Естествено,че единият от кантарите е бъгав,но кой Mr. Green
Щях да искам да го сложат на трети,но щеше да стане параноично и се отказах hahaha
Освен това ни измериха 77,5,което си  е с 2,5 см. повече от личната,но за вчерашното измерване мога да се подпиша,че е толкова,защото го видях с очите си Naughty
С две думи - в норма сме за всичко,а па сЯ кво ще правим на проблем има-няма 300 гр. и 3 санта Crazy

Геринце,и аз искам времето да спре,ама на някои от хубавите ми моменти - когато В. е спокоен,усмихнат,доволен Wink Леле,една година мина за отрицателно време,имаме само още една с тези малки душевадци(а някои от нас нямаха и толкова Tired)...времето лети ли лети....

Жу,не бъди отцепник Mr. Green Laughing

Аре да приключвам,че ако напиша още един пост и детето ми ще се откаже от мен чрез Държавен вестник Mr. Green

П.П.Гледам изписали 3-4 страници,викам сЯ има да коментирам,а то кво само пълнеж Mr. Green

Не съм забравила Mr. Green

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕКРАСНАТА АЛЕЙНИ!ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА,ВСЕ ТАКА СЛЪНЧЕВА И КРАСИВА И МНОГО,МНОГО ЩАСТЛИВА!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ДРУГИТЕ ДЕЧИЦА!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИП-ЧЕТО(на патерици)!ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ТАЗИ МАЛКА СЛЪНЧЕВА УСМИВКА!

# 306
Мариската се роди 51см, сега е 75 - мо'Е се вредим за сантовете, като с тегло няма как (пък и нИ щЪ)  Crossing Arms

Аз реших да се пробвам в тортоправенето. Измайсторих днес едно пробно торте  Сега се подвизава в хладилника, пък да видим довечера - ще правя ли аз торта на Мариса за РД или да не се занимавам с глупости и да оставя тази дейност на майсторите  chef!
Имам едно въпросче към Марта - нормално ли е зъби, избили по едно и също време да растат по различен начин  newsm78 Нали преди около месец Мариската направи едно страхотно озъбване: излязоха й 3 зъба, а след около седмица - още 3. Но всички растат ужасно неравномерно - два са вече големи, един горе-долу, четвъртия е на половина, а останалите 2 си седят просто така пробили (целите са се показали), но не растат  newsm78 Сигурно въпроса ми е ужасно глупав, но ме човърка от доста време  Confused и реших да го задам  Rolling Eyes
Луска, май не само единия от кантарите е бъгав, ами и за единия от д-рите може да важи същото!  Thinking Да нацелуваш В. от нас!  Hug
Май вече доста ме познаваш и знаеш, че за да се включа по този начин, трябва много да съм избесняла. То стисках зъби, стисках, ама венците ми посиняха вече!  Naughty
Оли и аз съм била злояда, но до един момент! Ееееех защо ли още не съм така  Whistling Whistling Whistling
Стискам ви палци!  Hug

# 307
  • До морето :)
Луси, нали знаеш, че на теб всичко ти е простено  Heart Eyes За утрояването на килограмите - аз пък си го знаех  smile3534 И че до 6м. трябва да са удвоени  Mr. Green За кантарите - в болницата, едни и същи деца, на един и същи кантар, в рамките на 2-3 дни качваха по 150-200гр.  newsm78

После ще пиша повече, че Елена ПАК ми е разбила клавиатурата

# 308
Ха, добър вечер,  Hug
Изгледах си филма, взех едно та реших да седна да попиша тук, а после и на тати писъмце  Heart Eyes
Ние имахме кофти следобед - кисел, мрънкащ, ревлив, угодия нямаше...  ooooh! та баба и внуче ги пратих на разходка в парка. Ама то въпреки, че баба има опит с две деца - не се сеща - че е мокър, накакан, гладен, топло му (цяла вечер откара само по боди и голи кълки) и отгоре на всичко това подсечено и червено дупе (до сега не съм имала чак такова) ooooh! Confused.... направо ги хвърлям тея пуфис, въпреки че имам за няколко дни още... само да си закупя либерото, че вчера чичката от където пазаря нямаше човека...

За кг-те, аз някъде май го бях чела това за утрояването, ама виж за см-те не съм... НИЕ СМЕ ОТМА.... роди се 53см, на 11месеца беше 77см, та надявам се на годинката поне см нагоре и сме точно.. +25см Mr. Green

Мариети, ако смяташ че ще се справиш с тортоправенето не се колебай и се мятай ... аз ще съм на готова, такава каквато поръчах не мога да направя Blush

Хайде,

# 309
Опала, добра вечер момичета....
Бреее, пак нямате изчитане... Ама таЗ тема, дето я нищим, вече не ми е интересна  smile3534 тъй, че давам "игнор" и продължавам нататък.

Днес бяхме на пикник....то докато отидем стана 124398175498 часа, о все пак отидохме. Та цял ден по тревата, ритане, бягане, ядене и така Simple Smile Максито много доволен. Обаче голяма жега настана днес, хем има лек ветрец. Не знам какво правите във вътрешността на страната (не го казвам с лошо) ама без морския бриз......Та Максимката много се поти завлията, особено докато пъктувахме в колата, препатка в тоя стол. Преобличах аз, сменях дрехи..... После пък като се скри слънцето захладня, пак от тоЗ морски бриз. Таз му текна сопола  Rolling Eyes То не е от днес, но сега се засили. От предното разболяване, явно беше останал заден секрет. В четвъртък като бяхме на консултация ми изписа Тантум протект - ползвали ли сте го? и Проспан сироп, че накашля като легне. Сиропа го взех, но за спрея се  чудех. Сега пръскам сребърна вода и риномер. Има ли смисъл и тоя тантум да вземам?

Та поради теЗ ми ти сополки, нещо преспиването беше трудно ( а е доста изморен) но още като ме види с аспиратора и риномера...... и РЕВ, неистов, все едно го коля всеки път. Спомням си и Джуфчето беше писала, че Дани бяга като я види.... Е, същата работа, ама Максито не може да избяга  Mr. Green (зеления!)

За гладенето- немога да кажа, че не обичам.... Но гладя само ако е измачкано и ризите на татито..... Ей, преди гладех мои ризи, негови, панталони, мои, негови........ и най-много мразя панталон с ръб  #2gunfire  ей, това е ад. Добре, че почна да ходи с дънки или такива панталони като дънки...... да не им правя ръб  Rolling Eyes
Най-много мразя аз да мия чинии. Херич, евала жено! Ти мЪ уби! Как ще обичаш да миеш чинии, БЕ?  #Shocked Аз още си рева за миялна.... пууу, несправедлив е тоЗ живот.

За кг не детето- искате не искате....... да не мислите, че зорлем съм карала да става Максито 12кг!!! Ама на, толкоЗ е! И не изглежда да е дебел- да , има бузи, ама иначе не е дебелак (не, че е моЙто, ама имаме и очевидци, че тежи, а не изглежда дебел Sunglasses! Та така, в четвъртък бе замерен- на 11м и 20 дена е 12кг и 81см! Евала на моЙто синче!

Друго какво имаше....... Прегръщам ви всичките..... Размазана съм, днес ме понапече слънцето. Седнах да попиша, да не би да се включи алармата ми, но явно е заспала дълбоко. Та и аз офейквам Simple Smile

П.П. Хоупи, на масата си имам разкошен ОГРОМЕН букет от люляк и все за теб и твоето хубаво име се сещам като го гледам.......... а как мирише, мммммммм!!!  Heart Eyes

# 310
Обожавам да гладя чаршафииии!!! Heart Eyes Дай и твоите Оливър, ще ти ги колосам !  Crazy Mr. Green
Чудех се какъв емотикон да сложа на това, Хоуп Simple Smile ама нищо не измислих подходящо Simple Smile Нареждам се на опашката за колосването  Joy

Луси, за кантарите - обикновено дават отклонение.
За ваксините - спичам се и аз, не бих сложила противохепатитната, дето Нандисима питаше.
Лече, в болницата не знам дали за родилното говориш.. но тогава качват по около 30 гр. на ден, това докъм 40-тия ден или втори месец някъде.. та е нормално.
Рая, за сучещо нощем бебе знам какво може да се пробва и евентуално да проработи.. не помня дали суче Давид още.. ако прецениш ми пиши на лични.
И друго се сетих да те питам, склонна ли си да пробваш с класическа хомеопатия и за запека и за неспането на Давид?
В тази връзка искам да попитам живУщите извън БГ, как стои въпроса с класическите хомеопати, тачат ли ги чужбинците, или си ходят масово на личните им лекари?
Оливер, за прясно мляко след годинка вместо АМ - може спокойно да се смени, стига да не е обезмаслено. Има доста инфо по темата в нета.. само в резюме - и големите фирми трябва да живеят от нещичко  Peace Иначе и киселото мляко е опция нелоша  Peace
За килограмите няма да се класира Митко, за см. май точно ще ги докара Simple Smile

Моля да ми отчетете дългият пост Mr. Green

# 311
  • София

Честит Рожден Ден на прекрасната Али!
Здраве и щастливи детски дни,изпълнени с весели игри,радостни вълнения и щури приключения!
Честито и на рожденниците и месечинковците от последните няколко дни!
Да са живи и здрави и да имат едно прекрасно детство!  bouquet

За утрояването на килограмите на годинката го знаех,за см.-не.Ние май няма да покрием тези изисквания.Никол се роди 50см. и 3,300,та значи след 5 дни трябва да сме 75см. и 9,900,което поне според мен няма начин да стане!
Тъй като мразя намачкани дрехи,гладя всичко нуждаещо се от това без оглед чие е то.
Боклуци Слава Богу не яде още.Няма достъп до тях,понеже си седи кротко в количката и не проявява желание да слиза от нея.
На море и тази година няма да се ходи...глася се за планина...дано нещо не ми обърка плановете. Praynig
Заспива м/у 20 и 21 часа,буди се 1 път през нощта и сутрин около 7 е кукуряк. ooooh!

По други теми не ми се пише...ще кажа само,че нищо не е само черно или само бяло...просто Рая е много егоцентрична,но пък за сметка на това-честна...а както е известно истината боли в повечето случаи....А и Давид наистина е едно от бързо развиващите се във физическо отношение дете.

# 312
Такааам. Сега да не затворите като видите дължината на поста. Да се отчета и аз навреме, че иначе ще взема да пропусна всички рождени дни.

Да започна със сладката кукла Алейнита, на която пожелавам да расте много много здрава, красива и щастлива!

Искам да честитя специално и на невероятната мишелинка Моника, както и на Вип-чето, Габи и Симонка, на които не успях през изминалите дни да честитя 1-ия незабравим рожден ден! Да са много здравички и да растат безгрижно!

Честит рожден ден (със закъснение) и на милата Жужи, на която пожелавам да е много щастлива с прекрасното си семейство и малката послушна кукличка Ели!

По темите
За мърлявите деца – ами аз също го оставям Ники да си лази навън по пода и да си разглежда на воля (честно казано навън малко майки виждам да оставят децата си така (освен Жени, която съм виждала до сега)) – е, естествено гледам да не рови в кофата за боклук, която му е любима (и вкъщи), както и да не лапа фасове, стъкла, сламки, бъркалки и т.н. дето друг си ги е завирал в устата. От пране на дрехи не ме е страх (тоест пералнята не я е).

За гладенето – не гладя мноого отдавна, откак Ники е на 2-3 месеца. Много ме мързи, седяха си в коша с дни и все чопках от там по някоя дреха, щото вече ми свършваха. И така накрая официално спрях. Първо спрях с панталоните и горните блузи, само бодитата дето се опират в тялото гладих, но накрая и тях спрях. Ако трябваше и да гладя (камоли и чаршафи, Хоуп, ти си луда), щях да съм умряла вече върху гладачната маса (или под нея).

А Лече ти ме уби с тва простиране, много се смях като си представях как ровиш из къщата за дрехи и буташ всичко у пералнята, че после с кефче да си ги тръскаш и простираш на воля. После събирането не е важно.

За пигментните петна по лицето (май лава питаше) – появиха ми се 2-3 се при първата бременност и до днес не са изчезнали. Бяха поизбледнели малко, но при втората бременност пак се откроиха. Сега уж пак поизбледняват, но се съмнявам да изчезнат някога. Не ми пука чак толкова за тях.

Бубе, стихотворението и на мен много ми хареса.

Рая, няма да се включвам с подробно мнение, защото се покрива с повечето момичета, но и на мен ми е направило впечатление, че в постовете си коментираш предимно себе си и своето дете.
Иначе относно Давид, активността му и лошия сън нощем – малко вероятно е да е това, но все пак, докторите изключиха ли диагнозата “хиперактивност” (понеже каза, че сте ходили по доктори) – ще ти пратя на лични 2 статии по темата.

За нас – 2 дни преди рождения ден Ники все още не е напълно здрав (Сатурновата дупчица май е по-големшка) – явно не се е доизлекувал въпреки АБ, който пи до миналата събота (може би не го пи достатъчно, 7 дни), защото 3 дни след прекратяването на АБ отново почна да не може да диша от сополи и кашлицата се засили. Това стана ей сега н петък преди почивните дни. Тоест както винаги когато наближат празници и повече от 2 почивни дни, аз съм на тръни и пред докторския кабинет. Викам си Я да отидем за всеки случай да ни види док, че после 4 почивни дни да не висим пак по дежурните. Док каза, че гърдите са чисти и гърлото е добре, ама знам ли.. Изписа от тея правените адреналиновите капки за нос и противоалергични капки. Вчера следобед обаче Ники вдигна Т и аз естествено пак в екшъна, викам си Е не, това вече на нищо не прилича, сигурно е рецидивирало и пак ще трябва АБ и то повече дни. И без това ме беше яд, че не продължих предишния АБ самоинициативно повече от 7 дни, за всеки случай. Звънях на док и той каза да изчакам, ако поддържа 2-3 дни Т, тогава ще мислим. Не сме давали Нурофени, до вечерта сам я свали и днес не е вдигал, ама вече не смея нищо да кажа. И това 2 дни преди РД. Лошото е че операцията ни предстои средата на май, а за нея трябва да е напълно здрав, иначе ще трябва да я отложим. Ще видим какво ще стане. В сряда имаме и планирана ваксина, ама като гледам май ще я отложим.
Ох, айде стига ми занимавах с това.

Луси, ма верно нещо кутсузлийско ни се нареди в последно време с тея болести.

За храненето (Мариетка, благодаря, че ни мислиш) – няма чак огромен напредък – има горе-долу апетит, но яде предимно сладките неща, (плюс попара) месо и зеленчуци не ще. Днес взех, че му направих най-просто бебешко пюре от картоф и морков с масло и АМ и той взе, че го изяде цялото и още искаше. За първи път от месец насам яде “солено” (всъщност да си призная сложих малко захар в пюрето). Явно кухнята му идва много нов и агресивен вкус (за мен е чудна) и не я харесва още, човекът си иска бебешко картофено пюре.

Между другото се разбрахме с двете баби да не подаряват на Ники подаръци сега (както и на Мартина за РД, който е след 2 месеца), а да обединят сили (разбирай финанси) и да ни подарят обзавеждане за детската стая. Та и с това се занимава акълът ми сега. Струва ми се доста сложно да го изберем, още повече, че децата в момента са на различна възраст. Но вече ми се ще Мартина да си има собствено легло в собствената стая, щото сега спи с баща си на спалнята (което вече не ми се струва редно), а аз с Ники в детската. Ако някой има съвети, идеи и т.н да сподели - мамите с две и повече деца (особено разнополови) какви са вашите намерения за сега и в бъдеще относно разпределението – имат ли си собствени стаи/кътове и по-конкретно как са  подредени стаите им в това отношение.

П.П. Аз докато напиша тоз ферман и вие сте написали сто поста (последните няколко сега ще прочета, та ще извините, ако не коментирам нещо важно).
П.П2. Ей че готино, това от новия Firefox ли е дето инсталирах днес или някакво обновление във форума да ми подчертава грешно изписаните думи (тоест вграден спел-чек)? Сега няма нужда да пускам Проверка правопис... само дето не е чувал за "мишелинка, кутсуз, кефче и гладачна маса"
 Mr. Green

# 313

Алейнита, ЧРД и тук слънчице  Heart Eyes  Hug

Едва сега се прибирам, та викам да се рзпиша, че днес не съм..

Симка, че Ники пак добре се храни! Аз едва ли не очаквах още на оризова каша да сте. Мисля, че добре напредвате, всичко ще бъде наред, вярвам и стискам палци! А каква операция?! Идея нямам за какво става дума  Rolling Eyes

Абе момичета, направо ме трогнахте като казвате всички, че сте харесали стихчето. Аз...не очаквах такъв отзвук!  Blush
Просто бях в настроение, съчетано едновременно с малко тъга по бързо отлитащото време, освен това ме провокира това, което сама казах по повод тукашните спорове, че имаме нужда от нещо позитивно и така се получи, спонтанно и непланирано Hug

Викам и аз да се изкажа за гладене и друго домакински ежедневности- не гладя и никога не съм гладила. Също така и не шия, не умея- копчета, мопчета- много съм зле.
Чинии- никога не съм мила на ръка  Embarassed
Малко съм глезла (някои биха ме нарекли лигла  Blush ), признавам, но пък и така са се подредили нещата в моя живот, че и не се е налгало да го правя.
Мъжът ми си глади сам в момента ако се наложи. Предполагам щеше да се налага да гладя ако работата му беше костюмарска и все някой трябва да го прави, щото няма как и на работа да ходи, пък и време за гладене да му остава + за семейството и за всичко останало  Crazy
Останалите неща ги вършат миялната, пералнята и сушилнята (как пък не измислиха и машина за готвене, егати. Че и лошото е, че веднъж дневно се пере, ама три пъти на ден се яде  Mr. Green  Crossing Arms )

Общо взето нямам любима домакинска работа, но всичко, което правя- справям се чудесно и няма оплаквания  bowuu

Мен вече започна да ме тресе треската по рождения ден на Ралфката  Blush Дано се получат нещата така както съм си представяла и планирала. Дано и времето е с нас, в неделя 6 май, когато ще се събираме на открито, го дават да е 24 градуса, ако остане така и не вали, ще бъде прекрасно! Дано!  Praynig

# 314
Мушииии, обожавам, обожавам, обожавам ЛЮЛЯК!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Моля те, наснимай го да го погледам!

Общи условия

Активация на акаунт