Любители на котки тема 60

• 41 249
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Lei@, много сладки бебета! Върнах се назад във времето ,.
За котки, които кърмят, има специална храна - ние сме давали такава на Маца
За захранването на малките - от нашия опит - след 30-я ден с пауч, а после суха храна за бебета
Но може би има други правила - нека споделят момичетата

# 76
Честита 9-та месечинка на разбойника Галинчо    bouquet
Дидитка,много готини спящи пози  Grinning
Ето и моя данък във връзка с позите  Laughing
Много му хареса на Гарфилчо да спи в пералнята  Laughing

И новото-старо покрито местенце за игри и спане на сладкиша ни Laughing
http://elizabethmartin.snimka.bg/animals/garfild.665587.26985354.big#

# 77
Добре дошли Stanislava Peycheva и Жуже. Прекрасна ококорена мучункаааа  Heart Eyes

Офтопик: Не ми излизат снимките май, някой да знае защо?

1. с десен бутон - преглед на изображението.
2. пак с десен бутон - копиране адреса на изображението
3. поставяш в имг скобите, но това си го направила добре, грешката е в пропуска на стъпка 1
4. ако снимките са повече от 400/600, след като ги публикуваш натисни бутон редактирай. В адреса, след имг ще видиш, че са се появили числа - коригирай. Аз току що намалих снимките ти на 300/400

Мноооооого благодаря за указанията  Peace

Понеже виждам, че споделяте освен радостите и неволите си свързани с любимците, искам да поискам поредното мнение за нашия проблем, а той е пишкането. Жужа както разбирате е момИченце, но има отвратителния мъжки навик да подпиква и то не само, когато е разгонена. Пишка върху чергата във външния ни коридор, върху чанти, портмонета обувки и други неща, а напоследък дори върху абсорбатора. Планираме кастрация, но се страхувам, че тя няма да реши проблема. Някакви идеи поне за причината? Забравих да спомена, че освен пакостите си пишка и на определеното за тази работа място, което ме отървава от вината, че не съм я научила.

# 78
Божее,много са сладки поспаланковците!

# 79
Dидитка, с положителен знак е, ооо дааа продължавай  Grinning  Когато котката не иска повече ласки, тя се оттегля.

Stanislava Peycheva много сме изписвали в темите за пишкането извън тоалетна, ще обобщя набързо, помисли какви други фактори имате за да определиш кой е:
1.тоалетната не е по вкуса (не се чисти достатъчно често, не е на удобно място, не може да рови надълбоко, сместа не е по вкус)
2.Маркиране
3.Неволево - не може да контролира мехура си. Или заради физически проблем(най-често инфекция), или заради психическа травма.
Това са всички причини, които са ми известни на мен.

# 80
MissNellie, както казах, тя използва И тоалетната си освен останалите места. На тях пишка по едно петънце и да-  вероятно е някакво маркиране, но тя не го прави само докато е разгонена, а и през останалото време. Точно заради това се страхувам, че кастрацията няма да реши проблема и се опитвам да го реша по друга начин- изкоренявайки първопричината за това нещо.

# 81
Да, видях че си го споменала, но може да кажем да изполва тоалетната след като е изчистена, след това, когато вече е мръсна да не иска, случвало се е когато някой се оплаче че котето пиша на други места, или например тоалетната била на терасата, като е топло котето излиза, като е студено не му се ходи... Не съм в дома ти, не знам подробности, затова излагам така информацията, за да си прецениш ти по другите фактори.

# 82
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Изтощих се докато прочета всички постове и изгледам всички снимки Crazy, ама си заслужаваше! Напра`о се размазах от кеф! Grinning То не бяха пухове и пухчета, то не бяха постове /Делфина   bouquet/! От страх да не пропусна някой любимец няма да спомена никой, ама да знаете че няма такъв, дето ако ми падне в ръчичките да му се размине намачкването! smile3508

Сисо може да спи във всякакви пози, ама фотографката е по-заспала от него и затова няма много документация. Joy
Да ви припомня как спи в кафето ми , и една в кашонен стил .

# 83
Dидитка, с положителен знак е, ооо дааа продължавай  Grinning  Когато котката не иска повече ласки, тя се оттегля.
Хм, може и така да е. Аз питам защото имам противоречащи примери от предишен опит. На село имахме една Маца, която не обичаше много продължителното галене, и когато й минех границата, тя така ръфваше лекичко. Ако не спях галенето, ръфваше още веднъж по-силно и започваше да ръмжи, докато не спра. Не се оттегляше, предпочиташе да не си разваля кефа където се е настанила а вместо това да прогони мен. Дъщеря й също така правеше. Котката която гледахме тук преди Богданка пък беше мноооого гальовна, но конкретно не обичаше да я пипат по корема. Та когато без да искам ръката ми се плъзнеше по-надолу към корема, ми удряше един зъб, след което ако си преместех ръката оставаше в мен да я галя, но ако продължех по корема, пускаше и нокти и след няколко предупреждения ставаше сърдито и се оттегляше. Та затова не съм много наясно с това хапане, защото при тези котки определено изглеждаше като предупреждение да спра, и чак тук за пръв път прочетох че при някои е положителен знак. Може да е и индивидуално, знам ли.

# 84
О, ако има ясно изразена агресия, отговора е ясен  Laughing Става въпрос само за онова игриво захапване при галене, което не е съвсем ясно, защото хем хапе, хем изглежда доволно.

Хайде и от мен данък, с доста лошо качество - Мис Нели на работа  Laughing  Трудно е, но все някой трябва да го свърши...

# 85
Тежка работа, само си за оплакване  Laughing Давай още снимки ако имаш, толкова материал, трябва да се отрази  Wink На мен не ми отговориха от нашия приют, писах им миналата година. Май има прекалено много желаещи и се кандидатства дори и за доброволна позиция  Tired Но така е по-добре - иначе си представям как ще ми се къса сърцето и ще искам да си домъкна всички котки вкъщи!

# 86
  • Costa Rica
Хайде и от мен данък, с доста лошо качество - Мис Нели на работа  Laughing  Трудно е, но все някой трябва да го свърши...
Горката ти. И какви са дебелички, охраненки - мъка, мъка Mr. Green

Спящият в кафето котър е у-ни-ка-лен Hug

# 87
profesorkata_1 Котан в кафето си е супер добавка, но аз понеже съм наблюдателна снимката се допълва от шишето уиски на заден план и с малко въображение си представям как е купонясвал цяла нощ и заспал опитвайки се да се освести с кафенце  Joy Joy

MissNellie тези причини са отстранени отдавна след съвет от ветеринар, а и доста съм изчела... Както и да е, ще опитаме с кастрацията, че фалирах от пране на черги и килими всеки месец.

А колкото до ласките, и моята и на майка ми котката раздават шамари без нокти като първи сигнал, че не искат да ги галиш повече, а ако не спреш започват да хапят, като крайната фаза са ноктите и нахвърляне.

# 88
Здравейте,
Може ли да ми помогнете -
на котето ми му опада козинката на петна с неравна форма. Сърби я и непрекъснато дърпа и скубе и петната се разширяват. Лекувам я, но безуспешно. Може ли да ми препоръчате добър кожен лекар в София. Да не взима скъпо, но да не лекува с поглед, а да прави и изследвания. Живея в Люлин - може да е и по линията на метрото.

# 89
Здравейте, отново и от мен! Не съм писала отдавна, но последните седмици бяха натоварени. Прегледах последните постове от миналата тема и там се надига нещо като спор за естествената среда на котките. Аз също, откакто имаме Мароко, съм в такива дилеми - дали е щастлив с нас или предпочита свободата. Преди две седмици, на Великден, бяхме на вилата за няколко дни и взехме и котарака. Вилата е голяма и има огромен двор. Смятах, че и за него ще е добре да отиде на чист въздух, а и честно казано изпитвах чувство за вина, че го затваряме в един малък апартамент и го лишаваме от естествената му среда. Та какво стана...Половин час след като пристигнахме Мароко избяга...беше изплашен в началото, след това чу някакви птички и избяга. Търсихме го страшно много. Много ми беше мъчно, направо не можех да си представя какво ще правя без него и само с носталгия гледах паничките му...Това стана в петъка (разпети петък). Мислех си, че ако там в селото ще е по-щастлив, значи аз съм ок с това. На следващия ден, буквално 10 минути преди Великден (на дълга събота), обаче Мароко се върна при нас. Нямаше го над 30 часа, а къщата му беше непозната (беше стоял в нея няма и 30 минути). Ние обаче бяхаме там и постоянно го викахме. Слагахме му и храна. За мен това беше отговор - Мароко си избра да бъде с нас. Естествено осъзнавам, че и гладът има роля, но все пак той идвайки веднага се гушна в нас и беше подминал паничките. След това цяла нощ мъркаше и се галеше.

Общи условия

Активация на акаунт