Любители на котки тема 60

• 42 432
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
 А пък разни улични на тяхната възраст са доста по-едрички. 

Няма как да видиш улични на тази възраст. Мисля, че майките ги извеждат навън след като навършат месец, дори 40 дни. Преди това ги крият. Затова ти изглеждат по-големички. Дай да видим някои нови снимчици.  Praynig 

# 421
Нашето Чандрамуки и то напоследък не иска да яде гранули Rolling Eyes От бебе не искаше да помирише друго, освен гранули. И сега купата му е пълна, той не я помирисва и се дере гладен като вълк. Започна да яде месо, което ме хвърли в оркестъра Rolling Eyes Сега сме на консерви риба тон, удря по две и пита за още. Яде и мерлуза онзи ден, снощи беше на пилешки шишчета. Гранулите така си стоят недокоснати. Явно ще се храним с човешка храна вече, което ще ми създаде известни затруднения, ама само да яде, че е измършавял. А как се скубе, направо цели топки козина намирам. Иначе е послушен като агънце.

# 422
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 tanch, сигурна ли си че говориш за Пумба? newsm78 Някой да не ти е подменил котарака тайничко? hahaha КупИ му витаминчета на душицата! Hug

# 423
  • София и Морето от време на време
Tanch, я какви чудеса вършела кастрацията с огнедишащите котки  hahaha Joy

# 424
Същият, същият ПуНДа, ама малко по- друг Laughing На дзверо даже му избеляха черните петна на ноздрите и моя се шегува, че станало така, понеже вече нямал топки да мята огън hahaha Цял ден е проснат на леглото и спи като пор, не знам как не се схваща. Има си едно одеяло и където му го сложиш, той е там и спи. Обаче взе да става досаден с неговото галене. Не че имам нещо против, само да не е в 5 сутринта. Тогава явно изпитва остра нужда от галене и докато не те вдигне, няма отърване. След 5 мин. вече е нагален и ляга а спи, а теб кучета те яли Laughing
Какво представляват витамините и как се дават?

# 425
Аз съм давала на моя звяр на Beaphar витаминчета, във формата на сърчица с таурин,биотин ии още някакви неща. Може би си внушавам, но май му се поувеличи апетита. Иначе дуго влияние май не му оказаха.
За козинката има такива с бирена мая.

# 426
  • София
Много се радвам за Пумба! Наистина кастрацията върши чудеса!  Laughing

Витамините обикновено са овкусени и котките ги хапват с удоволствие. Въпреки това вземи някакви, които се дават по 1 на ден. Преди 2 години в темата бяха препоръчани някакви, които се даваха 3-5 пъти на ден и тъй като тогава бяхме с 2 котарака, купих цяла опаковка от 100 хапчета. И двамата ги отказаха, а да се дава насила нещо по 5 пъти на ден е кошмарно. Остана неизползвана цялата опаковка (без 3-4 хапчета). Още ме е яд, че тогава хората ни препоръчаха някакви други, които хем бяха дребни, хем силни. Веднъж на ден все някак може да се замаскира в храна. Тук ги продават в зоомагазините. Не знам при вас как е.

# 427
Витамини аз още не съм пробвала да давам и не знам моите диванета дали ще си ги хапват. За малцовата паста бях чела,че котките я харесват, купих им, Сони си я хапва с кеф, а Бекс бяга от нея като дявол от тамян  Laughing

# 428
  • In a surreal moment!
tanch Значи кротна се момчето - браво! Сподели , моля те, дали спря и да маркира така ужасно. Ще е добре да сглобим и тази част от пъзела. То знаем , че кастрацията облагородява, ама вие бяхте много тежък случай, ще ви даваме за пример на новите отчаяни влизащи в темата.

Професорке - Аз на шега се изцепих , че Писан е среднист и той вечерта ме опроверга тотално....Хвана прилеп!!! Дойде и ми го показа, направо ми го тресна в краката... Уух, то целувки, то радост...много горда майка ме направи туй дебеланчи мойто!
Питаш за Стеун - нищо интересно няма покрай него, освен , че в момента и той е заподозрян в миниране на кухнята..ако ме разбираш... Чудя се от двамата кой е по-голям дрисльо - тормозника или тормозения. Пояснявам, че Писанчо много му се нерви и го гони и хадка на поразия.

# 429
Това за "освирепяването" от сурово месо е мит. Няма освирепяване.
Права е Дидитка. Ни кучета, ни котки освирепяват, като ядат сурово месо и кокали. Риск от зараза има при хората. Както каза и Делфина, хищниците, особено тези със склонност към мърша, както са кучетата, са в състояние да се справят без проблем дори с леко вмирисано месо.

На котките пробвах да давам сурови пилешки шийки, воденички, дробчета и сърчица, ама нещо не стана. Точно обратно на кучето, котките подбутваха суровото месо (макар и прясно) и предпочетоха гранулите. И понеже гранулите са високо качествени, оставих суровото месо само за бобтейла.

Ма много сладък тоз господин, дето е пристрастен към торби Simple Smile

ИКСИ, прилеп?! Малееее...

# 430
  • на брега на морето
Фея, не давай пилешки шийки нито сурови, нито сварени. Спомням си за нещастен случай с котка.

# 431
Не давам на котките, Котьо, не давам. Още по-малко пък сварени шийки. Котките са на гранули от Blue Buffalo и Before Grain. Само кучето е на изцяло сурова диета.

# 432
  • София
tanch, бях чела за вредните храни за котките и рибата тон е една от тях.
Ето статията:  http://www.park4pets.com/resource.php?id=133&ln=EN

# 433
  • София
Моля, посъвейтвайте ме ако сте се сблъсквали с подобен "проблем". От известно време ближе мебелите, парапета, притеснявам се. Мислех си да не би да е някаква липса на витамини или минерали, но пък много странен начин да си ги набавя. От 2 месечна е само на RC, според различните нужди. Сега сме на RC за кастрирана женска котка. Давам и понякога и варено месо-пиле или телешко. Може би се притеснявам неоснователно, но ще ме разберете.

# 434
  • София
Шели така ближе всякакви найлонови пликчета от малка.Нямам обяснение какво я кара да ги облизва, но всеки път като види пликче и го прави много старателно.След това ако е празно влиза вътре и го разкъсва. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт