Любители на котки тема 60

• 42 432
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Цитат
да, и при хората има стерилизация, един от методите на контрацепция. Мъжете се подлагат по-често, т.като е по-лесна интервенция. Но имам и познати с вързани тръби след като приключиха с децата.

При женските котки не става дума за връзване на тръби, а за премахване изцяло на всички женски органи. Такава операция на жена се прави само при крайно наложителна медицинска нужда, а за котките се казва "рутинна". При мъжките поне е малко по-лесно.
Но да кажеш "РЕжи без капка жал" .... думи нямам. Не мога да си представя да го причиня на което и да е същество, какво остава за котката, която обичам. Как е възможно да обичаш някого и да не изстрадаш всяка негова болка.... И сте се нарекли "любители на котки"...

# 466
Снежа 33,като гледам Рижко как се разхожда по парапета и изтръпнах.Ние сме на 5 етаж,терасата ни е на едни решетки,отделно нямаме преграда с съседите.Изобщо не я пускам навън ConfusedМного ме е страх,че ако види някоя птичка и ще литне след нея.Ако пия кафе навън,я вземам и я държа,дори когато съм там не я пускам да се разходи,че е много бърза Laughingи за секунди ще побегне.Преди в другия апартамент,където бяхме,една вечер имахме гости и тя уж беше до нас,незнайно как се е шмугнала на терасата.Имаше прозорец с перваз от ламарина на около метър от терасата.Както си стоях и изведнъж я гледам от външната страна,казвам ви сърцето ми се обърна,перваза едно че ламаринен,друго тесен.Мъжа ми тогава както много не я обичаше,изхвърча като стрела навън.Оттогава при отворена врата очите ми са на 6.Сега мислим да купим врата с мрежа за терасата,иначе не можем да я оставим отворена.

# 467
Summer Smile моля те  Stop и без назидателният тон може да си изразиш мнението по въпроса.
"И сме се били нарекли ..." ooooh! , ми да представи си - нарекли сме се , айде нЕма нужда точно на нас да ни набиваш канчето дали и колко видиш ли обичаме животните си.

# 468
  • Бургас
Снежа 33,като гледам Рижко как се разхожда по парапета и изтръпнах.Ние сме на 5 етаж,терасата ни е на едни решетки,отделно нямаме преграда с съседите.Изобщо не я пускам навън ConfusedМного ме е страх,че ако види някоя птичка и ще литне след нея.Ако пия кафе навън,я вземам и я държа,дори когато съм там не я пускам да се разходи,че е много бърза Laughingи за секунди ще побегне.Преди в другия апартамент,където бяхме,една вечер имахме гости и тя уж беше до нас,незнайно как се е шмугнала на терасата.Имаше прозорец с перваз от ламарина на около метър от терасата.Както си стоях и изведнъж я гледам от външната страна,казвам ви сърцето ми се обърна,перваза едно че ламаринен,друго тесен.Мъжа ми тогава както много не я обичаше,изхвърча като стрела навън.Оттогава при отворена врата очите ми са на 6.Сега мислим да купим врата с мрежа за терасата,иначе не можем да я оставим отворена.
Нашата история е същата- без мен на терасата не я пускам че- веднъж ей така хукна по покрива и понеже ми е глуха милата и няма как да я извикаш- скъси ми живота, че и тя ми е малко будаличка  Crazy като хукне да гони гларуси и гълъби, все забравя за прозорците, и имам чувството че някой път ще счупи прозореца да се блъска в него,  Banghead

# 469
Цитат
да, и при хората има стерилизация, един от методите на контрацепция. Мъжете се подлагат по-често, т.като е по-лесна интервенция. Но имам и познати с вързани тръби след като приключиха с децата.

При женските котки не става дума за връзване на тръби, а за премахване изцяло на всички женски органи. Такава операция на жена се прави само при крайно наложителна медицинска нужда, а за котките се казва "рутинна". При мъжките поне е малко по-лесно.
Но да кажеш "РЕжи без капка жал" .... думи нямам. Не мога да си представя да го причиня на което и да е същество, какво остава за котката, която обичам. Как е възможно да обичаш някого и да не изстрадаш всяка негова болка.... И сте се нарекли "любители на котки"...

Напълно наясно съм за какво става въпрос.  Confused Точно за това се кастрират котките, заради хормоналните промени и последващи заболявания. Преди често са прибягвали до стерилизация.
Дай си определението за - любител на котки . Защото тук всички момичета обичат котките си.

Таня, аз си бях дала почивка, че много ми идваше по едно време.  Wink

# 470
Котьо Тръмп, благодаря ти, оправихме се вече напълно. Най-инетресното е, че маца като чели оцени всичките тия грижи и е станала една любвеобилна и само ходи след мене като малко кученце и се вре да я галкам - много интересно.  Grinning Иначе вие как сте, вече всичко е тип топ, нали?  Simple Smile

ekita, прекалено си крайна в изказванията си. Тук никой не е тръгнал да ти се кара, просто хората се опитаха да ти обяснат, че и двете страни на медала си имат плюсове и минуси, като дългогодишния опит показва, че кастрацията определено не е нещо лошо и нехуманно, особено за животни, които са затворени в апаратаменти. Но ми е малко смешно и детинско сравнението ти с хората.  Peace

А относно високото и котките онзи ден по Дискавъри гледах за един писанчо на 12 години, който беше паднал от 22 етаж на някъв блок в Ню Йорк...оправил се за 1 седмица и дори нямал счупвания!  Crazy

# 471
[quoteДай си определението за - любител на котки . Защото тук всички момичета обичат котките си.
][/quote]
И да дам определение, ще са думи, хвърлени на вятъра. Любов е да обичаш някого такъв, какъвто е, да го приемаш и разбираш, а не да го осакатяваш заради собствения си интерес.
Спирам дотук. Не се опитвам да променям нечии възгледи, но се надявам, че някой бъдещ собственик на котка може да прочете и да размисли.

# 472
Аз също много се страхувам, но установих, че колкото повече го пазя, толкова повече се изхитря и което е най- лошото се стрелка и тича с все сила. Ако се е качил и му викнеш или се приближиш се стресва и вероятността да падне е много по- голяма.
Трябваше още в началото, когато надничаше през долните пречки да не му разрешавам, но стреса беше много голям и не забелязах кога свикна толкова бързо. Качва се на всякъде, прескача дори в съседите. По парапета ходи само на нашата тераса. Тук терасите са общи и е около 15 метра дълга. Остъкляване на този етап е немислимо.
Рижко много добре разбира когато му се карам и когато е виновен. Така, че не зная и какво да правя. Страхувам се, да се приближа когато е излязъл на терасата, да не се стресне. Само на сина ми разрешава да го сваля от парапета.

# 473
Нямаш ли врата/комарник на терасата? Стабилно затворена, добра мрежа с метална нишка и при всяко доближаване на вратата, казваш - Не- и/или пляскаш силно. Според мен можеш да го отучиш.

# 474
  • In a surreal moment!
Снеже, знам ги тези блокове. преди години прият. сем-во живееха там. Имат огромни тераси двустайните апартаменти , че и дълбоки, Такова чудо наистина не съм виждала на друго място. терасите като площ са повече от хола и спалнята. Но...парапетите са ужасно тънък панел и като вали дъжд или има конденз от мъгла са мокри  и хлъзгави. Знам, защото пушех тогава и все ми се искаше да се облегна с ръце, пък се мокрех. Няма да ти чета конско , ти си преценяваш, но може поне да изолираш част от терасата и там само да има достъп, иначе не ми се мисли.... И кучета имаше преди около блоковете , сега не знам как е, не съм ходила по този край от 12-тина години.

пп. По отново и отново възубждащите се стари спорове ЗА или ПРОТИВ кастрацията само ще вметна - и аз мислех, че е противоприродно и аз заплождах булонката си насила и продавах кученца всяка година И ГОРЧИВО СЪЖАЛЯВАМ за незнанието си, за простотията си и т.н. Искрено благодаря на Дидитка, на Таня, на Мис Нели и на всички останали, че обяснявайки, предлагайки материали  за четенеме издигнаха на едно по -високо стъпало на разбиране и отношение към домашните любимци. Да, винаги ще има хора като мен , които сега не знаят, спорят , но рано или късно, ако имат желание ще проумеят...надявам се! Много погрешно е да се сравнява човек и животно и техните нужди, там е разковничето, сменете си погледа към нещата и тогава ще разберете!

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 12:49 от ИКСИ

# 475
Нямам възможност / не разполагам със средства/.
Искам да се опитам да си възстановим нашия дом, а положението е такова, че... Не знам...
Определено на Рижко и сина ми тук им харесва повече защото е по- просторно. Иначе гледката от нашата гарсониера е по- хубава и сме на по- хубаво място.
http://snezhana63.snimka.bg/daily/izgled-ot-moyat-prozorec.518942.19698845
Рижко там нямаше възможност да се качва на парапета, а на перваза е направо смъртоносно.
Не зная кога ще може да се приберем, а и започвам да се съмнявам, че само аз искам да се върнем.

Права си ИКСИ, затова тези моите харесват терасата. Такива тераси наистина няма. Ако тези тераси се остъклят и укрепят, то ...

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 12:57 от Снежа63

# 476
Снежа63, според мен недей да се тревожиш чак толкова. Котките имат перфектно чувство за равновесие и не е чак толкова лесно да падне. Друго, което се сещам да ти предложа и което може да се постигне с малко средства е да закачите някаква мрежа или плат от външната страна. Примерно от единия и другия край на застопороите или заварите някакъв железен прът или дървен и на него да опънете мрежата или плата - на принципа на външните простори, ако си виждала във сградите по центъра. Така поне и да падне ще падне върху мрежата. Simple Smile Не знам до колко е приложимо, честно казано, но ми звучи като добра идея Simple Smile

И да ви питам още нещо - има ли хора, които са гледали котенце заедно с новородено бебе и имали ли сте си проблеми от съвместното съжителство? Знам, че пак е тема дето е идеална за спор, за това ме интересува мнението на тези, които са гледали коте и бебе Simple Smile

# 477
Цитат

Нека и аз взема отношение по този въпрос.
Имате ли идея какво значи котака ви да е разгонен по половин година? Постоянното мяукане, чудене какво да захапе, въобразявайки си може би, че е женска котка и да я "изклеца"? То не са дрехи, завивки, домашни пантофи и прочее. Хайде, това го преживявам. Въпреки, че от време на време ми писва, ама викам си човещинка! 6 години е така! Но единственото нещо, което трудно се издържа е постоянното маркиране. По този повод множество пъти сме имали скандали с мъжа ми. Предстои ни, дай Боже, да имаме деца. Изборът ми е кастриран и немаркиращ котак или котак на улицата. Сърце нямам да го махна. Нито на улицата, нито да го дам на някой.
Това е моето решение! Пък си ме имайте за безсърдечна колкото си искате!

# 478
С риск да зачекна съвсем друга тема, но защо изобщо ние хората превръщаме едни свободни и прекрасно справящи се със свободата си същества в затворници ?
 Да, разбира се, Сънчи-Пънчи, един вече възрастен котарак едва ли би оцелял навън, от друга страна трудно се издържа в къщи... не остава голям избор. Затова е добре е човек да прецени всички + и - преди да си вземе коте.

# 479
Плюсове и минуси съм теглила, теглила... Откакто се помня винаги съм живяла с животни. Каквито се сетиш! Това не е първото ми коте. НО това е първото коте, маркиращо и разгонващо се по този начин. Характера въобще няма да го зачеквам. Но аз го обичам въпреки това!
Какъв е смисъла да продължава да живее така? Искащ да утоли нагоните си, а да не може? Или трябва да го пусна навън да "начеше" някоя улична котка? И после какво? Е хубаво, той удовлетворен за кратко. А котетата, които евентуално ще се родят? Против съм безразборното "опрашване" да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт