Турска кухня *5*

  • 521 376
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 635
  • Мнения: 1 934
Не мога да си спомня как се казваха кюфтетата от тиквички? Не мога и да намеря рецептата на първа страница.

Ако някой се сеща, нека ми прати линк  Simple Smile

# 1 636
  • Sofia
  • Мнения: 29 057
Много харесвам турско кафе в джезве направено в горещ пясък. Има съвсем друг аромат и вкус.
Има ли начин да си го направя в домашни условия,напр.в метален съд с пясък и на котлона? Какъв пясък трябва да сложа?

# 1 637
  • Мнения: 2 201
Не мога да си спомня как се казваха кюфтетата от тиквички? Не мога и да намеря рецептата на първа страница.

Ако някой се сеща, нека ми прати линк  Simple Smile
Mucver, мюджвер?
Аз скоро ги правих на фурна вместо пържени:
на фурна


Тук има и за пържени http://www.24kitchen.bg/recipe/mjudzver

Някой дали знае как се приготвя една много вкусна млечна разядка със сусам? Хапвах я  в Турция и много искам да си я напряв. Имаше мляко, сусам и не знам какво друго.. Не знам сусама пече ли се, суров ли е...

Може да е цедено кисело мляко с тахан и след това добавен сусам. Печен сусам дава повече аромат...

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 11:29 от СМ

# 1 638
  • Мнения: 1 934
СМ, много ти благодаря  bouquet

Точно това търсех и точно на фурна исках  Grinning

# 1 639
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 350
Ето една рецепта за кюфтета от тиквички,може и печени да сенаправят: настъргани тиквички. Поръсват се със сол и се оставят поне час. Едно яйце (аз слагам  вместо яйце ,или варен картоф, или ленено семе,понеже избягвам яйца);лук,магданоз, черен пипер, суха мая една лъжичка. Изцеждат се  добре тиквичките, омесва се с останалите съставки,добавя се малко брашно и се оставят за около час покрити с кърпа. Ако пека,добавям олио,ако пържа гребната смес с лъжицата.

Някой дали знае как се приготвя една много вкусна млечна разядка със сусам? Хапвах я  в Турция и много искам да си я напряв. Имаше мляко, сусам и не знам какво друго.. Не знам сусама пече ли се, суров ли е...

Може да е разновидност на Хумус
Необходими продукти:

    400 гр.нахут (пресен или консервиран)
    1 скилидка чесън
    1/2 ч.ч. кисело мляко
    1 с.л. вода
    сол и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне:

    Първо пасирайте накиснатия от предната вечер нахут или консервирания, заедно с чесъна
    Добавете киселото мляко, водата, лимоновия сок
    По желание можете да добавите черен пипер на вкус , сусам или щипка куркума за привличащ погледите цвят
о, ще пробвам непременно Hug

# 1 640
  • Мнения: 727
Малко смях...Днес слушам 3 баби софиянки си приказват :
  - Ще купуваме ли нещо ?
  - Не , всичко съм купила ...Имаме вино , яйца и суджук . ще правя яйца със суджук , страхотен турски деликатес . Взех рецептата от интернет .

 newsm78 какво ли са яли нашите прабаби

# 1 641
  • София
  • Мнения: 12 670
Омлет със суджук.  Peace

# 1 642
  • Русе
  • Мнения: 8 807
Малко смях...Днес слушам 3 баби софиянки си приказват :
  - Ще купуваме ли нещо ?
  - Не , всичко съм купила ...Имаме вино , яйца и суджук . ще правя яйца със суджук , страхотен турски деликатес . Взех рецептата от интернет .

 newsm78 какво ли са яли нашите прабаби
Суджука се режи на колелца и се запържва хубаво, после се чукват яйцата, оставят се така, без бъркане, до желаното състояние на жълтъка.

# 1 643
  • Мнения: 316
Това е една от най-разпространените  им храни сутрин. Обикновено турците не остават жълтъка да се втвърди, за да могат да си топят залъците в него.

# 1 644
  • Мнения: 47 352
Момичета, пуснете нова тема. Според Правилата на форума теми от този тип се приключват след като достигнат 50 стр. и се пуска следващата Peace

# 1 645
  • София
  • Мнения: 10 825
Момичета, пуснете нова тема. Според Правилата на форума теми от този тип се приключват след като достигнат 50 стр. и се пуска следващата Peace
Защо? Това не е отчетна тема

# 1 646
  • Мнения: 47 352
Не е, но е тема с продължение, 5 част в случая.
Цитат на: Mamma
С оглед уеднаквяване максималния брой на страниците на отчетните теми и темите с продължение, вече всички подобни теми ще се заключват след 50 стр.

Моля, не превишавайте 50-та страница!
Дори и да не е пусната нова, ако старата тема е превишила 50 стр., то тя ще бъде заключена.

Благодаря!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427724

# 1 647
  • София
  • Мнения: 377
Здравейте! По време на почивката ми в Анталия ядох сладкиш, който чух да наричат "сусамли", прилича на сиропиран кафяв кекс, с отчетлив сусамов вкус. Някакви идеи за рецепта?

# 1 648
  • Мнения: 3 743
Здравейте! По време на почивката ми в Анталия ядох сладкиш, който чух да наричат "сусамли", прилича на сиропиран кафяв кекс, с отчетлив сусамов вкус. Някакви идеи за рецепта?

Да не е било нещо такова, само че май не е сиропиран  Thinking: http://www.hayatcafetarifleri.com/2011/10/tahinli-susamli-tepsi-keki-tarifi.html

# 1 649
  • София
  • Мнения: 377
Като вид кекс да, но беше кафяв на цвят, сусама не се виждаше на поръхността, и определено беше сиропиран, но не както баклавата, а сиропиран сладкиш като риването.

Общи условия

Активация на акаунт