Домашна машина за сладолед

  • 148 500
  • 365
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 42
Явно фризера ти е по слаб от моя защото аз днес пробвах по почти същата рецепта, но с кокосова захар и 300гр. мляко само жълтъци 4 бр -  стана само са 15 мин. Започва да се дига и да иска да прелива . Тектсурата е страхотна - кремообразен сладолед , този път прибавих суш. смокини и лешници

# 196
  • Мнения: 416
Ползвам един хладилник с камера на място, където имам работа, че у нас не работи фризера.Той е с камера и изобщо нямам представа колко охлажда.Предишният път стана за около 30мин.Ще потърся такава захар, за да пробвам с нея.Като цяло става много хубав сладолед.Човек си избира продуктите, не е скъп и е доста вкусен.

# 197
  • София
  • Мнения: 3 336
Като ви чета, в големи колебания ме хвърляте за машина от Лидл  Blush

# 198
  • Мнения: 20 031
Този последният сладолед от снимките изглежда страхотно.
А за агавето последно да кажа, че няма нищо фатално да се яде от време на време. Кофти е, когато се замени цялата захар с фруктоза и се консумира в големи количества.
Фрешовете може да са излишни при стриктно здравословно хранене. При масовата диета обаче считам, че са по-скоро полезни особено зимата. А също и в рамките на соколечение, но там се правят и зеленчуково сокове повече.

# 199
  • Мнения: 456
Здравейте, преди малко пристигна и моята машина за сладолед. В темата прегледах сано първия няколко страници и последната, но не виждам рецепти. Ако има друга тема, в която споделяте рецепти може ли линк към нея. Иначе в книжката има рецепти, но се чудя какво точно е single cream I double cream? Това сметаната за разбиване ли е? Иначе машината ми е тази
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00GO6M0N4?psc=1&utm_source … _campaign=Private
Моля за някоя проверена рецепта, защото ми се иска по възможност да се получи сладоледа от първия път. Хубава вечер на всички.

# 200
  • Мнения: 20 031
При вас чува ли се размразена вода/течност, когато разклатите машината след като е работила известно време, примерно половин час? Възможно ли е за толкова кратко време да размразява течността вътре?
Имам чувството, че моята лидълска машина не е наред. Предните ми опити не стягаха достатъчно, но все си мислех, че причината е в това, че машината не е стояла достатъчно дълго във фризера. Сега ме нямаше седмица и контейнерът беше все във фризера, а след 50мин сместта пак не е стегнала достатъчно.

# 201
  • Мнения: 42
При вас чува ли се размразена вода/течност, когато разклатите машината след като е работила известно време, примерно половин час? Възможно ли е за толкова кратко време да размразява течността вътре?
Имам чувството, че моята лидълска машина не е наред. Предните ми опити не стягаха достатъчно, но все си мислех, че причината е в това, че машината не е стояла достатъчно дълго във фризера. Сега ме нямаше седмица и контейнерът беше все във фризера, а след 50мин сместта пак не е стегнала достатъчно.


При моята се чува течност едва 4 часа след като съм направила сладоледа. Изчаквам толкова за да мога спокойно да я измия и я слагам обратно във фризера 24 часа на -20 гр. Да не би фризера да не ти е достатъчно минусов? Моя е нов хладилник и има дисплей на който се виждат градусите.

# 202
  • Мнения: 42
Здравейте, преди малко пристигна и моята машина за сладолед. В темата прегледах сано първия няколко страници и последната, но не виждам рецепти. Ако има друга тема, в която споделяте рецепти може ли линк към нея. Иначе в книжката има рецепти, но се чудя какво точно е single cream I double cream? Това сметаната за разбиване ли е? Иначе машината ми е тази
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00GO6M0N4?psc=1&utm_source … _campaign=Private
Моля за някоя проверена рецепта, защото ми се иска по възможност да се получи сладоледа от първия път. Хубава вечер на всички.
200 -300 мл мляко с 2- 3 жълтъка (може и повече), захар на вкус прави се сладкарски крем но без да завира

Накрая  се прибавя вече много  добре охладения крем, към 200 мл. течна сметана разбита

3 суп л. какао - за шоколадовия (разтворени в още горещия крем) .
За ваниловия - мускалче ванилия сушени плодове , дом сладко от плодове, натрошен шоколад , ядки - или каквото  ти харесва, които се слагат накрая когато сладоледа е готов преди да се сложи във фризера

Пускаш машината(купата стояла във фризера 24 часа на -20 гр) и бързичко изливаш сместта

Тук са рецептите
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398053;topicrefid=20

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 10:32 от elenaregulus

# 203
  • Мнения: 20 031
Фризерът беше нагласен на минус 17. Сега намалих на -20 и ще видя как е. Малината спокойно мога да я измия след 40-50мин работа. Не замръзва никаква вода по нея.
Твоята машина лидълска ли беше?

# 204
  • Мнения: 42
Фризерът беше нагласен на минус 17. Сега намалих на -20 и ще видя как е. Малината спокойно мога да я измия след 40-50мин работа. Не замръзва никаква вода по нея.
Твоята машина лидълска ли беше?


Да лидълска, има гаранция можеш да я занесеш в Лидл и да обясниш. Според мен нещо не и е наред купата

# 205
  • Мнения: 13 428
Фризерът беше нагласен на минус 17. Сега намалих на -20 и ще видя как е. Малината спокойно мога да я измия след 40-50мин работа. Не замръзва никаква вода по нея.
Твоята машина лидълска ли беше?

Пробвай да подържиш 2 часа сместта в хладилника преди да започнеш да бъркаш сместта в машината.

Имаш ли възможност да сложиш самата машина в хладилника докато работи? /кабела излиза само до контакта/

# 206
  • Мнения: 42
Ето я и моята Страчателла гарнирана с котешки езичета, които приготвих от останалите белтъци



# 207
  • Мнения: 4
Здравейте! Искам да си купя, но не разбрах точно какво прави машината за сладолед. Ако ще слагам купата във фризера, това означава, че машината само бърка? Какъв е смисъла тогава от машината? Не може ли с миксера да се бърка. Моля, обяснете ми, че нещо не схващам.

# 208
  • Мнения: 42
Здравейте! Искам да си купя, но не разбрах точно какво прави машината за сладолед. Ако ще слагам купата във фризера, това означава, че машината само бърка? Какъв е смисъла тогава от машината? Не може ли с миксера да се бърка. Моля, обяснете ми, че нещо не схващам.

Машината не само върти ,а и замразява. Купата преседява 24 часа във фризера, в нея има специална течност и след това като върти сместа (която предварително си приготвила с миксера) го замразява постепенно и така става сладолед без кристали. След това го дозамразяваш още малко във фризера.

# 209
  • Мнения: 2 954
дъждец, и сместа трябва да стои 4 часа в хладилник предварително, преди да я пуснеш в машината, може би знаеш, но да кажа.

направих страхотен сладолед от 200гр сметана на лидл 30%, 200мл кондензирано мляко, ванилия, 2 сурови пъдпъдъчи яйца, нарязани плодове и натрошени бисквити Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт