Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 106

• 52 515
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • В Града на Липите
Цитат
Клипът беше чудесно направен и фокусираше точно върху чувствата, които обземат човек, когато осъзнае кошмара, в който е попаднал. Сърцето ти гори, дишаш плитко и забързано, всичко ти е изкривено, земята се надига към лицето ти, изпадаш в някакво безвремие. Искаш това да е сън и подтикнат от кошмара да се събудиш в уюта и безопасността на леглото си. Молиш се да не си разбрал правилно, молиш се да получиш знак свисше, че всичко ще бъде наред. Вероятно е до човек и темперамент колко дълго ще продължи това състояние (Не е шок. Опеделено двете състояния са много различни). Керим дълго търсеше начин да спре кошмара, в който осъзна, че се намира. Влизането в морето за него не беше за отрезвяване, а за потушаване на пожара в гърдите. Опит да измие спомена, да остави водата да отмие кошмара и да върне поне малко от предишното спокойствие и равновесие

Мушмулке мнението ти напълно припокрива моето  Peace

# 301
di...va права си затова,че не се забравя,а и мисля ,че не трябва да се забравя.Но когато простиш някому една такава фатална грешка,болката намалява или поне онази част,която е обвързана с негативните чувства към човека направил този грях.

# 302
Да ви пусна един трейлър за разведряване, че пак ни забравиха.

Трейлър-мрейлър 1/еп.72 или 73, не знам къде ще го вместят. Напоследък все режат сцени, пренаписват сценарии. Въобще, пълна лудница настана преди финала. И Едже и тя се покри някъде днес.  ooooh!

Скрит текст:
Керим е издебнал куриера и поредното писмо на Мустафа е в ръцете му. Той се тръшва на един стол в Ресторанта на Розата и го отваря:
„Фатмагюл, любов моя – чете той, - не мога да ти опиша, колко съм обнадежден. Точно се бях отчаял и реших да спра да ти пиша, когато получих писмо от Мукадес. В началото много се разтроих, но после като се успокоих се зарадвах. Спомних си, колко те ненавижда снаха ти и не иска да си щастлива и когато прочетох писмото й за втори път вече го разтълкувах правилно. Разбрах, че не ми отговаряш, защото се страхуваш от Керим. Искали да те оженят още веднъж за него. Любима моя, сърцето ми кърви за теб, като си представя, колко усилия ще са ти нужни да облечеш бяла рокля. И то след като знаеш, че си опетнена завинаги. Разбрах и другата причина да не ми отговаряш. Мукадес от завист и злоба е крила писмата ми и те не са стигали до теб. Тя си мисли, че ще спра да пиша, но аз не мисля да го правя. Моля те, следи за куриера. Ще ти пиша всеки ден, любов моя, и когато всичкото мастило на света свърши, ще продължа да ти пиша с кръвта си. Твоят първи и единствен любим, Мустафа.
п.п. И в никакъв случай не позволявай на Керим да те докосва. От писмото на Мукадес подразбрах, че не му позволяваш, продължавай все така. Целувки.”
В следващият момент се разнася невероятно силен вик:
- Мукадесссс ханъъъъм – вследсвие силните вибрации абажура над главата на въпросната се сгромолясва върху нея и й спестява удушаването.

Joy Joy Joy

# 303
  • София
Мушмулке, абсолютно съм съгласна с теб - спомнете си как тичаше, как се спъваше, как залиташе - абсолютно осъзнаване на кошмара, в който е участвал! Потапянето във водата беше желание да избяга, да се отърси,  да се измие ако може от случилото се.

# 304
  • София
Хриси,за първи път твой трейлър мрейлър леко ме натъжи. Мустафа сигурно се чувства по подобен начин. Не го обичам, но го съжалявам,защото си е жертва. Може би  споменаването на бялата рокля от неговите уста малко ме натъжи,а и ти си го описала някак чувствено.

Зориничка,благодаря за отговора .И аз  го харесвам /особено очите му/.  Hug

# 305
Това е писмо до Слави Трифанов с молба да покани Енгин в шоуто. Сега го видях. Какво мислите по въпроса?

Здравейте г-н Трифонов,
Пишем ви от името на българската фен група на Engin Akyurek (Engin Akyurek Bulgarian Fans).
 Първо искаме да ви поздравим,вас и целия екип на „Шоуто на Слави”,за успеха на шоуто и затова,че толкова години ни поднасяте радост и приятни емоции.Хубаво е,в днешните трудни времена,когато вечерите ни завършват разтоварващо в компанията на шоуто-благодарим ви,че ви има!
Обръщаме се към вас,с надеждата,че бихте могли да ни помогнете относно едно наше желание.Екипът на фен страницата,както и всички български почитатели ,сме запленени от един голям талант-Енгин Акюрек! Живота ни се промени мигновено след като започнахме да гледаме сериала „Каква е Вината на Фатмагюл”. Може би ще си кажете -„Ето я поредната група фенки които са полудели и си мислят че нещата стават така лесно”. С най- голямо уважение Ви споделям, че това не е така. Доста турски сериали се изгледаха в България, но сравнения с този сериал не мислим да правим, защото той е единствен и неповторим. Комплименти за целия екип, комплименти за актьорите, и най -вече комплименти за г-н Акюрек. Със своята перфектна игра, той успя да ни завладее по начин,необясним дори и за самите нас. Чудехме се,мислихме, коментирахме, че това е невъзможно,но накрая стигнахме до извода, че това е самата истина. Факт е че г-н Акюрек е невероятен талант, факт е че той е умопомрачително красив, факт , че той е играе толкова въздействащ образ(а и може ни това е причината да сме толкова пленени), факт е, че очите му говорят и ние го разбираме дори и нищо да не казва, факт е че всяка вечер пред екрана изпитваме неописуемо вълнение при появата на неговия герой, факт е, че г-н Акюрек навлезе тъй внезапно в нашия живот, и за кратък миг се превърна в част от него и нашето ежедневие.
От самото начало на създаването на страницата във Facebook „Engin Akyurek Bulgarian Fans” в нас се породи желанието да организираме среща с г-н Акюрек.В днешно време, на всички е известно, че живота не е лек, изпълнен е с трудности и препятствия и са много малко нещата, които могат да те зарадват и направят щастлив.С цялото си съзнание казваме,че сериала и най-вече страхотната игра на г-н Акюрек,ни направиха наистина щастливи и промениха доста неща от начина ни на живот в положителен аспект.Но сами много трудно,да не кажа почти невъзможно,бихме могли да постигнем това!Обърнахме се за помощ и до г-жа Владимирова,репортер на БТВ,която в началото ни представи сериала,дали би могла да ни помогне с някаква инфомация или съвет.В момента пишем и до г-жа Дурак,(мениджъра на Енгин Акюрек)с надеждата,че може би ще откликне на молбата ни за среща. Дори имаме готовност да се съберем и да отидем до Истанбул,до някоя от снимачните площадки,но не всеки от нас има тази възможност! В този ред на мисли,благородно завиждаме на всички фенове от Турция,които са го в срещнали именно там и са споделили преживяното,подкрепено със снимков материал.
Мечтите са тези,които ни правят щастливи -някои са осъществими- други не,а дали нашата мечта е от осъществимите -оставяме на Вас да решите.Но е факт,че Енгин Акюрек е истински.Истинско е и нашето желание да се срещнем с него,да му поднесем цялото си уважение, респект и не на последно място да го поздравим,за това че го има.
Накрая, завършвайки писмото си,искаме да Ви благодарим за отделеното време .Ако има и най – малката възможност това наше желание да бъде осъществено, моля Ви не ни лишавайте от нея. Все пак феновете са тези,които допринасят за развитието на актьорите. Феновете са тези, които ги подкрепят и ги обичат и мисля, че именно тези фенове заслужават да бъдат поне за час близо до любимия си актьор.

Това е писмото, което преди време изпратихме до официалния Ви сайт. Надяваме се на отговор, независимо дали ще бъде положителен или отрицателен.

С уважение: българските фенове на Енгин Акюрек

# 306
  • Пловдив

Нова снимка...Fatmagül'ün Suçu Ne? 72.Bölüm Set Fotoğrafları:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.342455522485702.82871.1 … 366962&type=1

# 307
  • В Града на Липите
Дани  Hug, съжалявам, че съм те натъжила.
И мен понякога ми е жал за Мустафа, както казах само, защото не иска и не знае, как да бъде щастлив. Спомни си серията в която я отвлече и как се държа и ще ти мине малко. При мен помага.

# 308
  • Бургас
Момичета ,тези които са гледали Облака,не ви ли направи впечатление че там гласът на Енгин е по-различен отколкото в КВФ.Не че не е същият но и силата и интонацията звученето на едни и същи думи е различно.В Облака е такъв наперен наблягащ на ррр и малко хриптящ,а във КВФ е изпълнен с нежност и успокоение.Дори и да не разбирам турски/което в момента е мой голям минус/,мога да слушам гласът му безкрай ,особено Мустафа Булут.Като гледах първа серия в първите минути,когато тъкмо се пробуждаше,ама хич не ми хареса ,ни визия ,ни държание абе нищо.Викам си тоя филм няма да го бъде ама нали съм тъпа и упорита,викам ще гледам.Този човек е жив наркотик,колкото повече го гледаш ,толкова повече искаш,няма насита  Wink

# 309
Аз честно да си кажа в началото не харесах толкова Керим.Дори ме дразнеше,че непрекъснато твърдеше,че не я е изнасилил,защото той не можеше да бъде сигурен на този етап.Той нямаше спомен.Той само предполагаше,че не го е направил,защото при нормални обстоятелства не би го направил.Как можеше обаче да е сигурен какво въздействие може да са имали дрогата в съчетание с алкохола,още повече,че ги взимаше за първи път.Това се изясни за него на по-късен етап.И този добър Керим дето не може да допусне,че може да я е изнасилил,всъщност има голяма вина.Той участваше в играта,той беше свидетел,той не направи нищо за да предотврати тези събития и не на последно място и той като другите я остави там припаднала,наранена,омърсена в нощта сама.На другата сутрин я намери Мерием.Съжалявам,че ви припомням тези моменти,но това са фактите.Този Керим като герой аз не харесвах.Като визия не съм си мислела ,че е грозен,но не и ,че е върхът на сладоледа.Едва след това започна магията и то първо с играта му и след това с развитието на героя.
Сега и аз съм склонна да си затворя очите и да му търся оправдания,но истината е,че няма оправдание за подобна грешка,въпросът е „а какво оттам нататък”.И той тук се справи.
Dimony

Така както то си го казала е много справедливо. Но не е нужно да му търсим оправдания.

Керим има огромна вина, съизмерима с вината на другите.
Лично аз чакам медицинските заключения.
Но да допуснем , че се окаже, че и той я е изнасилил САМО ДА ДОПУСНЕМ
според мен не става нито повече нито по-малко виновен.

Това, което е важно е какво направи след това и как той осъжда сам себе.
Мисля, че това е основната тема на героят КЕРИМ.
В последната серия видяхме как Керим не може да забрави, а това звучи като диагноза.
Много тъжно.

# 310
daizy_g, харесва ми идеята Енгин да дойде в България и да гледам негово интервю, но точно при Слави не ми се иска. Слави отдавна не кани гостите си, за да ги чуе, а за да си задава въпроси и да си отговаря на тях.

# 311
Мушмулке, абсолютно съм съгласна с теб - спомнете си как тичаше, как се спъваше, как залиташе - абсолютно осъзнаване на кошмара, в който е участвал! Потапянето във водата беше желание да избяга, да се отърси,  да се измие ако може от случилото се.
Ако сценаристите са чели някои от твърденията на Бахайската религия,че водата има памет и затова е свещенна,влизането му в морето може да е намек за надеждата му водата да отмие кошмара и попие спомените му за онази нощ и целия ужас .И все пак за мен той се втурна да търси тялото и във водата.

# 312
# 313
Нитка Hug
За писмото до Слави Трифонов,просто не ми е ясно какво очакват фенките на Енгин Акюрек да получат от една покана към него в това шоу.Слави говори винаги повече от гостите си,времето за интервюто ще се изпълни на 2/3 с репликите на водещия и накрая всички ще чуят само едни травиални благодарности от Енгин,че толкова много хора в България го обичат и на тръгване ще благодари.Не ми звучи много задоволително.Ако искат да научат наистина нещо повече,шоуто трябва да е друго.Това е мое лично мнение,защото досега винаги така се е случвало,чакам да гледам,защото ме интересува госта и накрая гостът не може да вземе думата от Слави.

# 314
daizy_g, харесва ми идеята Енгин да дойде в България и да гледам негово интервю, но точно при Слави не ми се иска. Слави отдавна не кани гостите си, за да ги чуе, а за да си задава въпроси и да си отговаря на тях.

За Слави си абсолютно права, винаги прекъсва гостите си. Но повечето чужди звезди му гостуват на него и до него са пратили писмото.

Имаше коментари, че фенките на Енгин нямало да се съберат в студиото на Слави и трябвало да се снима на стадион.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт