CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 20

• 62 299
  • 796
  •   1
Отговори
# 420
  • Germany
Аз пък го разбирам обратното.Няма да могат да те разиграват,защото не си напълно зависим от тях.

И аз така го разбирам... Това е много любим похват на БГ работодателите. Ако може служителят да е на квартира, да няма помощ от никъде, та да им работи без да гъкне при всякакви условия и да си скъсва г..а от работа за едни 100лв от горе... Не коректно, малоумно и дискриминационно е.

# 421
Според мен ако получаваш финансова помощ си малко по несериозен в работата си. Когато рачиташ сам на себе си и знаеш че парите от труда ти са единственият ти приход, някак си се мобилизираш и бачкаш здраво. Иначе ако има от де да капе ще ти е през кривия макарон за работата. Малко грубо казано, но горе долу е така.

Абсолютно точно. От опит казвам--който има финансов гръб, хич не се напъва, когато става дума за продажби--няма значение какви. Когато разчиташ на себе си, за да се издържаш, или да издържаш семейство, даваш цялата си енергия.

Според мен това е толкова подвеждащ въпрос, че те могат да си го тълкуват както им дойде и според ситуацията. Какво значение има имам ли чужда финансова помощ или не. Имам и какво, това не означава, че няма да се боря за работата или да работя усърдно и качествено. Или нямам, но това не ми пречи да не си давам зор и да си дремя на компютъра, ровейки в сайтове, които са ми инетресни. Според  мен това не може да е въпрос, който да натежи в полза на един или друг кандидат. Ама аз още не съм започнала с пускането на СВ, какво ли ме очаква  ooooh!

# 422
Аз си написах СВ-то, дано става нещо от него  ooooh! дадох го на една позната да го види, ако някой друг занимаващ се с това има желание да го погледне и да каже ако има грешки, няма да се разсърдя.

Сега имам проблем списането  на мотивационното писмо. Така блокирах, че не мога да го започна. Но пък ми изникнаха и въпроси, защото четох 1000 неща за тия писма и съвсем се обърках. Ще пускам СВ към фирма, с която съм работила, т.е. познавам донякъде работата им и дейността като цяло. Знам името на ЧР, към която да се обърна по име в писмото. Обаче, пращам го на фирмения мейл, знам че търсят хора, но не зная позициите и няма как да ги разбера. А навсякъде пише да се напише за каква длъжност/позиция кадидатстваш  newsm78 и да се спомене от къде си разбрал, ми те си имат в сайта раздел "Кариери" и от там. Уф ще се гътна скоро.

# 423
A вие за какви позиции сте подходяща?

# 424
A вие за какви позиции сте подходяща?

Хм, сега как да обясня. Фирмата е търговска (но не е производител), уф, нещо като прекупвач или посредник. Част са от една голяма структура (подобна на холдинг) и са основен доставчик на фирмите от структурата. Старата фирма, в която работех е голям техен клиент. Те ни бяха основен доставчик на материали и суровини. Пряко съм работила с тях, защото бях ръководител отдел материално-техническо снабдяване. Т.е. работата ми беше същата като тяхната. Имат 3-4 отдела, в които спокойно мога да работя даже и без специално обучение, а само с обяснение. Мисля, че има само 2 отдела, в които не мога да се "втъкна" - IT и един, който е за ГХМС, ама това докато ви го напиша ще стане утре -  с две думи имат цехче за хидравлични маркучи, но и с това бих могла да се справя. Станах официални вносители на една Беларуска фирма за техника, може би това е отдела, в който също ще видя трудности. С остналото ще се справя. Заниамавала съм се 7 г. в тази сфера и няма нещо, което да ме спре, изплаши или накара да се откажа.

# 425
Според мен ако получаваш финансова помощ си малко по несериозен в работата си. Когато рачиташ сам на себе си и знаеш че парите от труда ти са единственият ти приход, някак си се мобилизираш и бачкаш здраво. Иначе ако има от де да капе ще ти е през кривия макарон за работата. Малко грубо казано, но горе долу е така.

Това според мен не е никак вярно и малко дискриминативно. Когато започнах първата си работа, заплатата ми не ми стигаше и за половин месец. Родителите ми ме издържаха. Но имах възможност да трупам много ценен опит и работех като луда. По 10 часа в офиса минимум и винаги си тръгвах с по нещо за вкъщи. Редовно работех и в събота, независимо че работното време си беше от понеделник до петък.

В резултат на това, в последствие успях да се продам повече от добре и да си махна от шията камъка наречен "вися на врата на мама и тати". За мен това, че получавах финансова помощ, беше най-големия стимул да работя много по-усърдно.

Нещо се нервирах на една обява. http://www.jobs.bg/f1436646
Гледайте на какъв въпрос от въпросника попаднах:

7. ПОЛУЧАВАТЕ ЛИ ФИНАНСОВА ПОМОЩ ИЛИ РАЗЧИТАТЕ
САМО НА СЕБЕ СИ?*

Какъв му е правилния отговор ако въобще има такъв?

За мен този въпрос е до голяма степен уместен, предвид заплатата която предлагат. Много хора казват, че заплатата ги устройва, само и само за да ги вземат на работа, а веднага щом подпишат постоянен договор, започват да мрънкат. Да не говорим, че при работа с пари, финансовите проблеми са стимул за злоупотреби.

Правилният отговор е честния отговор - ти или получамаш, или не получаваш. Или просто не отговаряш. Имаш право и на това - да откажеш да дадеш подобна информация.

# 426
  • Перник
Да се похваля - повишиха ми заплатата - с ок. 100 лв. Най-после вчера си получихме заповедите за назначаване.
Обаче това не ме спира да си търся нова работа, просто съм уморена от преструктуриране, слухове, неизвестност и еднообразната рутина, в която навлизат нещата след поредното разместване.  Tired

# 427
Добре де, аз например получавам доход от наем, тогава как да отговаря на въпроса за финансовата помощ? И това,че имам страничен доход, прави ли ме по-малко мотивирана да работя и да си гледам съвестно работата? Защото аз просто искам да работя, независимо от всичко друго. Имам приятелка, която е собственик на семеен хотел и дава три магазина под наем. Въпреки това работи за 300-400 лв. като общински служител. Тази й заплата за нейните стандарти буквално са й джобните пари за деня, но жената си ходи съвестно на работа. Трябва ли да си съвсем изпаднал, за да се хванеш със зъби нокти за работата си, и да си перфектен, понеже иначе загиваш, това ли критерият за лоялност?

# 428
Ами сигурно зависи от човека,но ако аз изкарвам по 3-5 хиляди от друго място, няма да си мръдна пръста да ходя на работа. Ще си седя кротко у нас, даже няма изобщо да ми липсва работата.

И аз да се похваля--и моята я повишиха с около 100 лева,не е зле. Исках повече,ама....кво да се прави--толкоз.

# 429
ОСИГУРОВКИТЕ СЕ ПОЕМАТ ИЗЦЯЛО ОТ ФИРМАТА.
ОСИГУРЕН ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК.

Това си е за инспекцията по труда.Къде спят, как да започнат хората да се осигуряват на реални заплати.
Ама щом  и платен годишен отпуск е осигурен .......нямам думи каква привилегия ooooh!

# 430
  • Перник
Добре де, аз например получавам доход от наем, тогава как да отговаря на въпроса за финансовата помощ? И това,че имам страничен доход, прави ли ме по-малко мотивирана да работя и да си гледам съвестно работата? Защото аз просто искам да работя, независимо от всичко друго. Имам приятелка, която е собственик на семеен хотел и дава три магазина под наем. Въпреки това работи за 300-400 лв. като общински служител. Тази й заплата за нейните стандарти буквално са й джобните пари за деня, но жената си ходи съвестно на работа. Трябва ли да си съвсем изпаднал, за да се хванеш със зъби нокти за работата си, и да си перфектен, понеже иначе загиваш, това ли критерият за лоялност?

Много хора се чудят на такива хора, но всъщност работейки за 300-400 лв. приятелката ти, aniese си спестява осигуровки, т.е. осигурява се, или по-точно осигуряват я на тази сума, а останалите източници на доходи дали се водят наистина на нейно име? В определени случаи не е много законно...

# 431
В някой фирми си е привилегия. В тази, в която аз работя те осигуряват на по малка заплата, а другото на ръка. Когато излязох болничен и после по майчинство не са ми давали останалите пари на ръка, както би било редно. Иначе ни се втълпяваше как нарочно така пестели, че да имаме ние по - големи заплати. Отделно при 20 дни годишна отпуска, ти се разрешават 15, а другите ако искаш се водят неплатена. Плюс това нямаш право да си ги пускаш на веднъж, а на части. Обаче естествено те карат да се разписваш на документ написан и принтиран от счетоводството, че си ползвал 20 дни отпуска и то на веднъж на дати измислени от тях.
Явно да си осигуряван на реална заплата и да имаш 20 дни ПГО си е привилегия.

Забравих да напиша и принуждаването веднъж годишно да си пускаш фиктивно неплатена отпуска един месец, пак с цел спрестяване на осигуровки.

А финансова помощ за мен и моите разбирания е да имаш някой или нещо, което да те издържа и да работиш за удоволствие или просто ей така да си запълваш времето. Това са моите разбирания. Аз дори и да имах допълнителни стабилни доходи не бих останала в нас да си клатя краката. Обичам да имам контакт с хора и да съм постоянно в движение. Нещо, което само с ходене по кафета с приятели не ми е достатъчно.

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 15:07 от agnesana

# 432

Много хора се чудят на такива хора, но всъщност работейки за 300-400 лв. приятелката ти, aniese си спестява осигуровки, т.е. осигурява се, или по-точно осигуряват я на тази сума, а останалите източници на доходи дали се водят наистина на нейно име? В определени случаи не е много законно...

И защо, Светла, направихте веднага този извод? Доходите от трудово правоотношение са едно. Доходът от наем се декларира в годишната данъчна декларация. Защо преценихте, че жената не декларира допълнителните си доходи по надлежния ред?

Аз например, независимо с какви средства разполагам, не мога да стоя без да работя. Побърквам се. Имам нужда да работя. Така че, и по 10 000 лева на месец да ми идват от някъде, пак ще работя. Просто тогава ще мога и аз да си позволя да работя за 300-400 лева, а дори и без заплащане, нещо в полза на другите. Ще се промени търсенето ми на работа. Но няма да се промени желанието ми да работя.

А държавен служител = измамник е ужасно грубо клише.

# 433
ОСИГУРОВКИТЕ СЕ ПОЕМАТ ИЗЦЯЛО ОТ ФИРМАТА.
ОСИГУРЕН ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК.

Това си е за инспекцията по труда.Къде спят, как да започнат хората да се осигуряват на реални заплати.
Ама щом  и платен годишен отпуск е осигурен .......нямам думи каква привилегия ooooh!

Не разбирам кое е за инспекцията по труда? Това че осигуровките се поемат изцяло от фирмата ли? Не знам от коя обява е това, но има браншове, в които е важно коректността да се напише, защото там неспазването на КТ е масово.

# 434
  • Перник

И защо, Светла, направихте веднага този извод? Доходите от трудово правоотношение са едно. Доходът от наем се декларира в годишната данъчна декларация. Защо преценихте, че жената не декларира допълнителните си доходи по надлежния ред?

Аз например, независимо с какви средства разполагам, не мога да стоя без да работя. Побърквам се. Имам нужда да работя. Така че, и по 10 000 лева на месец да ми идват от някъде, пак ще работя. Просто тогава ще мога и аз да си позволя да работя за 300-400 лева, а дори и без заплащане, нещо в полза на другите. Ще се промени търсенето ми на работа. Но няма да се промени желанието ми да работя.

А държавен служител = измамник е ужасно грубо клише.

Не твърдя, че е така. Беше просто предположение. Още повече, аз също съм държавен служител  Peace
И, да, аз също бих работила, дори и да спечеля джакпота от тотото. Бездействието ме уморява повече от работата.

Общи условия

Активация на акаунт