Въпроси към Класически хомеопати 21

• 56 859
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Не искам да се заяждам, но може ли да ми кажете колко от класическите хомеопатите в София (нямам поглед за др. градове) дават хомеопатичните монопрепарати като течност. И защо това да е съществена причина да класифицираме лицето за недобър специалист.

# 211
Не искам да се заяждам, но може ли да ми кажете колко от класическите хомеопатите в София (нямам поглед за др. градове) дават хомеопатичните монопрепарати като течност. И защо това да е съществена причина да класифицираме лицето за недобър специалист.
Прочети първия пост на тази тема, той ще те препрати към Информативно за хомеопатията.

# 212
  • Добрич
А как точно изглежда генупекторалната поза на сън  Thinking

# 213
Беше ми интересно да прочета, че и в Д потенция е възможно да се докаже лекарство, приказвам аз на една приятелка като не ходи на хомеопат да не се занимава с ХЛ, ама не чува.

# 214
Прочети първия пост на тази тема, той ще те препрати към Информативно за хомеопатията.
Мечка Малинарка ви е упътила съвсем правилно. Няма нищо лошо да си купите гранули, но хомеопатът ви трябва да ви инструктира как да ги разтваряте. Сами по себе си гранулите не са лоши, ако се ползват правилно. Това е критерий за добра хомеопатична практика, защото който не знае, че хомеопатичните лекартсва не се приемат в суха форма, не е чел Органон. А който не е чел Органон, няма как да е хомеопат.

# 215
А как точно изглежда генупекторалната поза на сън  Thinking
На гърди и колена.

# 216
Беше ми интересно да прочета, че и в Д потенция е възможно да се докаже лекарство, приказвам аз на една приятелка като не ходи на хомеопат да не се занимава с ХЛ, ама не чува.
Лекарство може да се докаже във всяка потенция, а в потенция D е още по-лесно.

# 217
Мечка Малинарка ви е упътила съвсем правилно. Няма нищо лошо да си купите гранули, но хомеопатът ви трябва да ви инструктира как да ги разтваряте. Сами по себе си гранулите не са лоши, ако се ползват правилно. Това е критерий за добра хомеопатична практика, защото който не знае, че хомеопатичните лекартсва не се приемат в суха форма, не е чел Органон. А който не е чел Органон, няма как да е хомеопат.
В добавка отново за "пусти" гранули. Аз съм от Пазарджик. При нас течни лекарства няма. Няма и лекарства над 30СН. А и имаме само Боарон като фирма тук. Всичко, което се налага да приемаме, е разтвор на боаронски гранули. (Изключвам редките случаи, когато се налага по-висока потенция и поръчвам от Пловдив или София. Но дори тогава предпочитам да ми изпратят лекарството на гранули, заради по-лесното транспортиране, съхраняване и избягване на излишни сукусии при транспорта.) Та не просто няма нищо лошо в боаронските гранули, ами са си чисти хомеопатични лекарства, просто трябва да се приемат правилно предписани като разтвор, доза и т.н.

# 218
  • София
Няма нищо по-интересно за мен от това, да обсъждам лечението с хомеопата си, която е очарователна и много интересна жена. Но предпочитам да съм равностоен събеседник, който предварително се е информирал и задава адекватни въпроси. Peace

# 219
  • София
Няколко дни след прекаране варицела (много леко - дори не се наложи даване на ХЛ), голямото ми дете се оказа с огромна сливица, гъгнещ нос (без да може да издуха секрет). След консултация дадох ХЛ и детето видимо стана по-добре, но през нощта се събуди с плач от ухо (без температура), дадох пак ХЛ, но болката не утихна. Знам, че след варицела може да има неприятни услужнения и затова не рискувах и в крайна сметка отидохме в ИСУЛ. Прегледаха го и казаха, че има начално възпаление. Предписаха само Отипакс. Детето още на сутринта беше по-добре. Отипакс сложих само 2 пъти. На сутринта дадох пак ХЛ. Към момента детето е много добре - симптомите свързани със сливицата бавно изчезват.
Та ето го и питането ми, което разбира се ще обсъдя и с хомеопата (когото ми беше неудобно да търся в 1 през нощта) - има ли ХЛ, което би могло да помогне и за остра болка? Не питам за конкретно лекарство, а по-скоро ме интересува дали за в бъдеще не бих могла да избегна и Отипакса? Сега си мисля, че може би до проблемите с ухото се стигна, защото неглижирах задната хремата и късно започнах ХЛ.

# 220
  • София
Няколко дни след прекаране варицела (много леко - дори не се наложи даване на ХЛ), голямото ми дете се оказа с огромна сливица, гъгнещ нос (без да може да издуха секрет). След консултация дадох ХЛ и детето видимо стана по-добре, но през нощта се събуди с плач от ухо (без температура), дадох пак ХЛ, но болката не утихна. Знам, че след варицела може да има неприятни услужнения и затова не рискувах и в крайна сметка отидохме в ИСУЛ. Прегледаха го и казаха, че има начално възпаление. Предписаха само Отипакс. Детето още на сутринта беше по-добре. Отипакс сложих само 2 пъти. На сутринта дадох пак ХЛ. Към момента детето е много добре - симптомите свързани със сливицата бавно изчезват.
Та ето го и питането ми, което разбира се ще обсъдя и с хомеопата (когото ми беше неудобно да търся в 1 през нощта) - има ли ХЛ, което би могло да помогне и за остра болка? Не питам за конкретно лекарство, а по-скоро ме интересува дали за в бъдеще не бих могла да избегна и Отипакса? Сега си мисля, че може би до проблемите с ухото се стигна, защото неглижирах задната хремата и късно започнах ХЛ.

Със сигурност има. Ааз съм се обаждала и в 3ч през ноща и съм избегвала вентолини и пр. Така, че по-смело.

# 221
Много добре се повлиява остра болка в ухото от хомеопатия. От опит го казвам с децата.

# 222
Здравейте ,имам тинитус(шум в ушите),според някои лекари е с невритна генеза,други смятат ,че е идиопатичен.Опитах неклкократни лечение  с ортодоксални лекарствени форми,безрезултатни разбира се .Много ще Ви бъда благодарна,ако ме насочите към хомеопатичен продукт . Simple Smile   bouquet

# 223
Здравейте ,имам тинитус(шум в ушите),според някои лекари е с невритна генеза,други смятат ,че е идиопатичен.Опитах неклкократни лечение  с ортодоксални лекарствени форми,безрезултатни разбира се .Много ще Ви бъда благодарна,ако ме насочите към хомеопатичен продукт . Simple Smile   bouquet

Мисля, че тук можеш да получиш съвет за хомеопат, но никой няма да се наеме да ти препоръча хомеопатичен продукт.

# 224
Здравейте ,имам тинитус(шум в ушите),според някои лекари е с невритна генеза,други смятат ,че е идиопатичен.Опитах неклкократни лечение  с ортодоксални лекарствени форми,безрезултатни разбира се .Много ще Ви бъда благодарна,ако ме насочите към хомеопатичен продукт . Simple Smile   bouquet

Аз ще бъда по-директна.

След като сте обиколили няколко лекари и сте пробвали няколко лечения и не се е получило нищо, кое ви кара да мислите, че от 3 реда написани във форум, някой ще ви препоръча хомеопатично лекарство и ще има чудодеен резултат????  newsm78 Това е несериозно и най-вече е несериозно отношение от вас самата, към вас самата.

Хомеопатично лекарство се предписва ИНДИВИДУАЛНО, на всеки конкретен човек. Няма универсални схеми. Ако едно лекарство е помогнало не един човек не означава, че същото лекарство ще помогне на друг човек, дори той да има същите симптоми.

Не мога да ви разбера бе хора. Не мога!

ОК пробвате с едно, пробвате с друго - не става; чувате за хомеопатия и решавате да пробвате. Ами запознайте се малко с тая хомеопатия. Пишете хомеопатия в гугъл, прочетете нещо, ограмотете се. За вашето здраве става дума, все пак.

Ако сте решили да пробвате с хомеопатия - първо разберете какво е хомеопатия, после открийте ИСТИНСКИ хомеопат, а той ще ви прегледа и ще определи подходящото хомеопатично лекарство за вашия случай. Така се прави.

Общи условия

Активация на акаунт