Въпроси към Класически хомеопати 21

• 56 813
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
# 226
  • тук и там
Моля да ми препоръчате класически хомеопат в Стара Загора-може на лични.Ходихме при хомеопат който се води класически,но ни изписа от монопрепаратите на Боарон и при това 14 препарата на ден-по една гранула от всеки сутрин и вечер.Вземахме ги половин година и наистина от тогава дъщеря ми не беше приемала АБ,но от около три месеца се върнахме в изходна позиция -пак е с бронхиолит  или бронхит през две седмици  и отново е на инхалации с вентолин,атровент и бромхексин почти през цялото време.

# 227
# 228
  • на брега на морето
Здравейте, момичета. Имам спешен въпрос: един кон е настъпил дъщеря ми по палеца на крака. Пръстът е подут, в момента е с превръзка с риванол, направена от ветеринаря. Детето се опасява да не му падне нокътя. Сещам се, че имам Арника 15СН. Знам, че тя се ползва при травми. Колко глобули и на какъв интервал от време може да пие, за да спасим нокътя (не че е задължително да падне, ама ми е много притеснено).

# 229
Гаранция няма за нокътя, но вероятността да се травмират и околните тъкани е голяма. Аз бих дала на момента директно глобулите, а после бих ги разтворила в чиста вода (ако нямам дестилирана) и бих повтаряла начесто - 10 - 15 мин. до отшумяване на болката.

Ако детето се е уплашило много, първо щях да дам Аконит. Peace Утре може да има други оплаквания. Давай Арника симптоматично веднага и търси читав хомеопат. Peace

# 230
Записвам се и аз. По-добре късно, отколкото никога Simple Smile

# 231
  • И аз не знам къде...
Моля да ми препоръчате класически хомеопат в Стара Загора-може на лични.Ходихме при хомеопат който се води класически,но ни изписа от монопрепаратите на Боарон и при това 14 препарата на ден-по една гранула от всеки сутрин и вечер.Вземахме ги половин година и наистина от тогава дъщеря ми не беше приемала АБ,но от около три месеца се върнахме в изходна позиция -пак е с бронхиолит  или бронхит през две седмици  и отново е на инхалации с вентолин,атровент и бромхексин почти през цялото време.

Кой е този класически хомеопат в Стара Загора?
Интересно ми е!

# 232
.

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 00:33 от Lacrimosa.

# 233
Здравейте,

Задавам въпроса си тук, тъй като хомеопата, който посещавам замина на почивка за седмица, а се колебая дали съм на прав път в преценката за точно хомеопатично л-во от тези, които имам Rolling Eyes

При мен се появи остро състояние - настинка от 2 дни.
Имам хрема с воднист секрет, запушен нос и усещам гъделичкане в носа, Умерено кихане. Thinking Лека тежина в максиларните и фронталните части, придружено с парене.
Пукане при преглъщане в ушите, сухота и лека дразгавост при преглъщане в гърлото, която предизвиква кашлене. Дишам с устата, чувствам се зле в топла стая. Имам леко повишена температура.
Цялото напрежение ми е в главата.
Крайниците ми са студени.

Приемам ШС 3 и 4.
Имам Цинабсин, но се колебая дали да приемам, тъй като е комбиниран.

Вчера май трябваше да приема Аконит, но се надявах, че ще успея да се свържа с хомеопата ooooh! Сега се колебая за Алиум цепа Thinking

Ако някой реши да отговори, въпреки че съм напълно наясно, че така не се прави предписание!!! - благодаря му предварително  bouquet

Ако не сте хомеопат смятате ли, че е добра идея вие да преценявате какво да пиете? И шуслерови соли няколко вида, не е ясно как и защо, и комбинирани препарати...? И хомеопатът ви като е на почивка да не би да няма телефон? Вие си знаете, но моето мнение е, че май не се лекувате хомеопатично.

# 234
  • Cyprus, Пловдив
Записвам се при вас, с надежда да ме насочи някой към читав хомеопат в Пловдив   bouquet

# 235
  • Пловдив
Lucky_luck, не малко мои познати посещават Юрукова. Като цяло все положителни мнения чувам за нея.
Ние ходим при Джокова. Нейният начин на работа е съвсем различен. Тя не дава схеми и рецепти а лично ти дава лекарство.
От няколко месеца я посещаваме, защото синът ми често страда от зачервено гърло, от там температура и кашлица. Признавам си, че до сега не съм имала търпението да го лекувам единствено чрез нейните капки. Високата температура ме плаши както и всичките усложнения които носи след себе си. За кашлицата да не говорим, толкова дълбока и влажна Tired
В този момент той отново е с червено гърло + кашлица и се надявам да го преборим чрез хомеопатията. Две вечери подред вдигна температура, но не висока, затова и устискваме положението.
Мога да ти пратя телефоните и на двете на лични.

# 236
Моето дете завчера и вчера беше с висока Т, ношем до 40 през деня до 38-39. Весела, игрива, но все ме търси и иска да съм до нея. Като заспи иска да суче по цяла нощ. Вода не пие, но пишка нормално, не яде, кара само на кърма. Леко обложен език, вчера и днес с разтройство.
Днес сутринта се изпоти и засега не е вдигала Т. Вече не е проблем да я оставя с баща и в стаята или да си играе сама.
Не се обадих на Хом, защото ми се струва, че няма ярко изразени симптоми. Не съм давала и правила нищо за сваляне на Т.

Споделям това, защото и аз се притеснявам от висока Т и ако мине 40 най-вероятно ще дам нещо, но повече се притеснявам, че давайки лекарства само удължавам неразположението на детето и му преча на естественото преборване на болестта. Не е толкова страшно да се вдигне Т, имайте вяра в естествените оздравителни сили на тялото!

# 237
Мира, аплодисменти!  bouquet Още повече, че детенцето ти е малко, а още от сега вървите по верния път.

miraluba, високата температура не носи никакви негативи, напротив. Наблюдава се за няколко неща при висока Т и толкова.

# 238
  • Пловдив
Lucky_luck, не малко мои познати посещават Юрукова. Като цяло все положителни мнения чувам за нея.
Ние ходим при Джокова. Нейният начин на работа е съвсем различен. Тя не дава схеми и рецепти а лично ти дава лекарство.
От няколко месеца я посещаваме, защото синът ми често страда от зачервено гърло, от там температура и кашлица. Признавам си, че до сега не съм имала търпението да го лекувам единствено чрез нейните капки. Високата температура ме плаши както и всичките усложнения които носи след себе си. За кашлицата да не говорим, толкова дълбока и влажна Tired
В този момент той отново е с червено гърло + кашлица и се надявам да го преборим чрез хомеопатията. Две вечери подред вдигна температура, но не висока, затова и устискваме положението.
Мога да ти пратя телефоните и на двете на лични.

Моля,те само не я пращай при Юрукова!Ти сама казваш,че подхода на вашата хом. е различен...Не се ли замисляш ЗАЩО,а???Юрукова не е Класически хомеопат,изпатила съм си от нея!Така,че не препоръчвам!По-добре е при вашата и за пореден път Ви приканвам-прочетете преди да се доверявате!Ето,дори и само това да прочетете ще Ви накара да се замислите при кой отивате и на кой поверявате децата си...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.180

# 239
  • Пловдив
Хайде не с лошото де!
Първо, чети по-бавно и ако трябва по два пъти!
Момичето пита а аз и споделям чуто и видяно.

Общи условия

Активация на акаунт