Въпроси към Класически хомеопати 21

• 56 742
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Благодаря! Наистина моментът беше важен за мен и се радвам, че преминахме през препятствията успешно. Вече съм убедена, че хомеопатията е правилният път.

# 526
  • София - Варна - Бургас
Относно жажда или липсата на жажда при висока Т. Реперториума - Главния справочник на всеки класически хомеопат, показва следното:

- Липса на жажда                   по време на висока Т. = 119 л-ва
   - Жажда за малко количества    -----  "  -------         =   19 л-ва
   -  Жажда за големи количества  -І---  "  --------        =     3 л-ва

И няма нужда винаги да се повтаря, че това е индивидуално

# 527
Относно жажда или липсата на жажда при висока Т. Реперториума - Главния справочник на всеки класически хомеопат, показва следното:

Александър, гледал си, но не на правилното място  Grinning

STOMACH - THIRST - fever - during - agg. (121 лекарства)

# 528
  • София - Варна - Бургас

Александър, гледал си, но не на правилното място  Grinning

STOMACH - THIRST - fever - during - agg. (121 лекарства)

Lavander 10Х! Да, тази рубрика е показателна, как иначе жадни лекарства, губят (или им намалява) жаждата при висока Т.
   Идеята ми в предишните постове беше да покажа, как жизнената сила е тази, която командва целия организъм, включително и инстинкти, като апетит и жажда и как трябва да четем и разбираме това което тя се опитва да ни каже.

# 529
Че ги командва - командва ги и е хубаво да не й пречим да прави това, което най добре умее да прави.

# 530
Моля изразявай ясно тогава идеите си, защото явно не само аз ги разбирам "неправилно" Peace

# 531
Моля изразявай ясно тогава идеите си, защото явно не само аз ги разбирам "неправилно" Peace
Мислех да си запуша устата, ама ми омръзна мамите да не знаят хомеопатията работи или не работи и как да бъдат полезни на децата си.
Та, има разлика между ясно изразяване и опит да излезеш сух от водата.

# 532
Мислех да си запуша устата, ама ми омръзна мамите да не знаят хомеопатията работи или не работи и как да бъдат полезни на децата си.
Та, има разлика между ясно изразяване и опит да излезеш сух от водата.
newsm10

# 533
Привет!   bouquet
Бихте ли ме насочили към добър хомеопат в Пловдив или Стара Загора? Благодаря предварително   bouquet

# 534
Здравейте , имам следния въпрос, от две години се лекуваме с хомеопатия и имахме лишеи по бузките на дупето, които се обостряха от време на време, дори с  ХЛ не се повлияха и сега изведнъж всички изчезнаха( без да сме пили нещо) ,но се появи един по голям лишей почти към кръста.Въпросът ми е това означава ли, че нещата са към излекуване или става въпрос за подтискане?

# 535
Здравейте , имам следния въпрос, от две години се лекуваме с хомеопатия и имахме лишеи по бузките на дупето, които се обостряха от време на време, дори с  ХЛ не се повлияха и сега изведнъж всички изчезнаха( без да сме пили нещо) ,но се появи един по голям лишей почти към кръста.Въпросът ми е това означава ли, че нещата са към излекуване или става въпрос за подтискане?
Предполагам, че е прекалено лаишки да се мисли за посоката-от долу, на горе, без да се отчитат и някакви други фактори, които хомеопатите си разбират.
Ако попиташ хомеопата си, след като от 2 години се лекувате, може да стане ясно какво е.

# 536
Здравейте!
Искам и аз да попитам нещо и се надявам някой да се включи с мнение.
Преди 12 дни дадох  конституционното л-во на детето определено от хомеопат,в потенция 1М еднократно.Каза че трябва да изчакаме поне 10 дни и да видим как ще се развиват нещата.
Това което обаче мен ме притеснява е,че детето от около седмица много се промени,ама много-стана много нервен,изпада в истерии за абсолютно всичко,стана агресивен реве,крещи,тръшка се за всичко и на всички Sad Няма апетит!!Естествено звъня всеки ден на хомеопатката и тя все ми казва че иска да изчакаме още 3-4 дни,че можело да е фаза през която минава,да не съм се притеснявала,че можело да е временна картина и т.н...Попитах ако л-вото не е точно определено и от това е така,не трябва ли да се смени с друго newsm78 тя каза да изчакаме.
Искам да попитам дали някой е изпадал в подобна ситуация и дали тази промяна се дължи на неправилно подбрано л-во,дали е фаза някаква от лечението и дали изобщо да чакам още дни или да потърся друг хомеопат да види детето( не че е много лесно да се намери).

# 537
здравейте,

преди седмица бях за първи при хомеопат- причината беше хашимото- за щитовидната жлеза, за да ми спре хормоните и ако може да ги замени с нещо.....

лекарката ми даде 2 хапчета , които да изпия за 1 ден и още 4 хапчета, по 1 през 10 дни....това е всичко, каза ми да продължавам да си пия хормоните и следващия път ще видим какво ще прави.....

Искам да ви попитам това ли е всъщност истинската хомеопатия, според мен тези малки сладни хапчета и то няколко на брой, нищо няма да направят....попитах я няма ли да нещо всеки ден да пия, но ми каза, че не е нужно....нали с хомеопатията стават бавно нещата а пък с тези 6 хапченца как ще станат изобщо не знам....

Според вас да продължа ли да ходя при тази хомеопатка или да търся друга.....също искам да ви попитам защо не ми даде рецепта какво ми дава да пия, все пак имам право да прочета какво ще пия....и защо ме накара да подпиша декларация, че съм съгласна с това лечение включително ми взеха и ЕГН ми, при условие, че рецепта насреща няма....т.е от нея следа да ме е лекувала няма, иначе от мен декларация има....

Ако може някой да ми разясни тези методи ще съм му благодарна

Поздрави

# 538
здравейте,

преди седмица бях за първи при хомеопат- причината беше хашимото- за щитовидната жлеза, за да ми спре хормоните и ако може да ги замени с нещо.....

лекарката ми даде 2 хапчета , които да изпия за 1 ден и още 4 хапчета, по 1 през 10 дни....това е всичко, каза ми да продължавам да си пия хормоните и следващия път ще видим какво ще прави.....

Искам да ви попитам това ли е всъщност истинската хомеопатия, според мен тези малки сладни хапчета и то няколко на брой, нищо няма да направят....попитах я няма ли да нещо всеки ден да пия, но ми каза, че не е нужно....нали с хомеопатията стават бавно нещата а пък с тези 6 хапченца как ще станат изобщо не знам....

Според вас да продължа ли да ходя при тази хомеопатка или да търся друга.....също искам да ви попитам защо не ми даде рецепта какво ми дава да пия, все пак имам право да прочета какво ще пия....и защо ме накара да подпиша декларация, че съм съгласна с това лечение включително ми взеха и ЕГН ми, при условие, че рецепта насреща няма....т.е от нея следа да ме е лекувала няма, иначе от мен декларация има....

Ако може някой да ми разясни тези методи ще съм му благодарна

Поздрави

Това, че ти имаш нужда да пиеш всеки ден лекарство е един въпрос. Наистина ако хомеопатията се прилага както трябва да се прилага - не е нужно да се наливаме с лекарства всеки ден. Няколко дози могат да свършат чудеса, защото хомеопатията не работи чрез натрупване на химическа субстанция; хомеопатията работи като стимулира жизнената сила. Лекарството не лекува, то е само стимул. Жизнената сила лекува. Така че след като е стимулирана правилно - тя възстановява здарвето.

От друга страна тази лекарка НЕ е хомеопат, защото е нарушила основен принцип в хомеопатията - дала ти е само гранули. Това е недопустимо. Или трябва да ти даде течно лекарство, или да ти даде инструкции как да разтваряш гранулите. Така правят истинските хомеопати. Това че е лекарка не я прави автоматично и хомеопат.

При всички положения за теб ще е добе да се информираш както е това хомеопатия, преди да започнеш да се лекуваш. Ако искаш резултати - първо се информирай, след това намери истински хомеопат.

# 539
Здравей те.Имам един въпрос към вас.Може ли да ми кажете дали с хомеопатия може да се пребори проблема с киста на опашата кост?В съседната тема намерих,че има такива примери,но маи не са за България.Ако има някои които се сблъскал с такъв проблем и имал подобрение моля да ми пише.И ако някои знае координати на хомеопат които се е сблъскал с такъв проблем.Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт