Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 98-мa тема

• 188 798
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
# 526
Меган,  милинките ще ги сънувам със сигурност!
Пети, сачът е страшно примамлив! Кога ли ще вкарам в употреба и моят  Rolling Eyes
Роца, чудесни предложения! Честит празник на Роцев   bouquet

У нас за закуска имаше гофрети.

# 527
а рецепта ще има ли за тези апетитни гофрети? Че моите плочи  за гофрети още не съм ги пробвала   Blush

У нас сутринта имаше макарони за закуска (сирене и захар   Laughing)

а за обяд - Риба с къри по индийскиGrinning

# 528
Днес сладкиш - ябълков пай  Grinning

# 529
пеп40, рецептата е много стара и май е с форумски произход.

Гофрети

Продукти:
1 ч.ч. и 2 ч.л. брашно
3 ч.л. захар
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1/2 ч.ч меко масло
1 ванилия

Приготовление:
Включете гофретника да загрява. Отделете белтъците на яйцата от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта и маслото. Добавете млякото и ванилията. Разбийте отново. Сипете и брашното и разбъркайте, докато сместа не стане гладка и хомогенна.В друга купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към останалата смес.
Използвайте черпак, за да гребнете от тестото и да го изсипете върху добре загрятите плочи на гофретника.

# 530
Роца, взимам си рецептата за чийза, много обичам такива без печене  bouquet

Toрта с маскарпоне и ягоди за моя скъпа колежка. Змията е за шега  smile3521

# 531
  • Бургас
Добра вечер Hug
Ха-ха, Луча, много свежа торта Grinning
Роца, уникално красиво изглежда всичко!
Пак много красиво и много вкусно тук, страхотни сте   bouquet
У нас днес:
Кюфтетата от печени чушки, които си откраднах от блога на Пеп-чо Blush

Пеп-чо, голяма почерпка от мъж ми имаш   bouquet  Wine Glass. Той, ако има едно лесно, ще яде чушки бюрек всяка вечер. Да, ама ако има и кой да му се върже да ги прави  Mr. Green Откакто открих тия кюфтета в блога ти, мир и любов цари вкъщи - всяка седмица ги правя   bouquet
Кюфтенца от кайма със зелен лук и магданоз за дечурлигата + зелена салата, която не беше удостоена със снимка:

Крем-карамел:

Изложих се малко, стана на шупли, защото пльоснах млякото директно от хладилника. Като го позатопля предварително, нямам такъв проблем, но не остана, де Wink
И накрая  - прекрасния сладолед от авокадо, за който разпитвах Катерина, при мен с мед, какао и парченца черен шоколад:

Катерина, благодаря ти   bouquet Невероятен е!

# 532
Здравейте,
всички сте прекрасни кулинарки.Нямам думи да опиша възхищението си от вас.Не мога да споемна всички поименно,похвала за всички   bouquet
Ето  от мен някои снимки,които се насъбраха:

Домашно крема сирене,но стана като извара:

Соленки с козе сирене:

Реване с прясно мляко:

Картофена запеканка:

Мързелива палачинка:

Картофено-спаначени кюфтенца:

И пиле с картофки и спанак:

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 23:00 от Bo Bi

# 533
  • София
Записвам се да черпя идеи   chef Великолепни неща правите-евала  bouquet
Ще съм благодарна и някой ако постне някоя рецептичка  bowuu

# 534
  • ГОре на черешата...
Денерис, сигурно вече няма, но мога да си представя поне как си придърпвам една гофретка Crazy!
Иначе не бих отказала и порция Пеп-чови макарони за закуска примерно...
Луча, тортата съм сигурна колко е вкусно, но поздравления за идеята с ягодовата змия  bouquet!
Голди, сладоледът ме зашемети Peace. А иначе и моят крем карамел вчера не стигна до снимка по същата причина - унесох се да си оправям цветята, че с тези порои милите...и водата завряла - на шупли стана, ама си го изядохме.
Бо-би, всичко, което си показала ми харесва много! Запеканката е разкош! Да попитам за реването, че все се каня - рецептата за блата е като на обикновеното, само се сиропира с мляко ли Rolling Eyes?

Показвам си само кюфтенцата от вчера и изчезвам на работа /щом децата, и особено големия ми син, ги хапнаха с кеф, значи са сполучливи - йеееее, открих как да им пробутвам спанака Mr. Green!/
Спаначени кюфтета със сирене

# 535
Честит имен ден на всички именници! Да са ни живи и здрави!
У дома, моята 16-годишна именничка приготви тази

Кокосова торта с ягоди и ананас

# 536
  • Варна
Валенсия милинките ги правя по рецептата на мах мама за питка с кисело мляко...това е от 1/2 доза.
Късам топчета от тестото и слагам сиренце с намаслени ръце и ги редя в тавичката/да не са едно до друго/,втасват и отгоре ги поливам с разтопено масло,галета и няколко ципки сол за една минута в микровелето.С лъжичка ги заливам отгоре и пека в гореща фурна.Дроб сърмата си е обикновенна/имах предварително малко сварен бял,черен дроб и сърце-агнешки/,зелен лук,стърган морков,една пиперка,един домат и добавих една тиквичка,сол,чер пипер и гюзъм

Благодаря megansg  bouquet   Приготовлението е по същия начин, ще сравня рецептите  Wink 

# 537
  • ВАРНА
 Честито на всички празнуващи!И у дома имам именик,затова приготвих леко празнична закуска.
 Лешниково масло с ябълка

Пастет от пилешки дробчета със салвия и коняк

Брускети с Бри и сушени доматки в зехтин и босилек

Пъвото ми Брюле...доволно си поиграх с новата горелка

Мили момичета(и тук там момчета) вие сте вдъхновение и радост за душата!Да сте живи и здрави!

# 538
иланг-иланг  убийствено меню вадиш! Много съм впечатлена!

От мен Лепкав тофи пудинг - един типично английски сладкиш.

# 539
Прекрасни сте всички!  Hug Heart Eyes
Съжалявам, че не успявам да публикувам от дълго време нищо, но съм в непрекъснато движение.

Моето предложение за днес е солена баничка.

Честит имен ден на всички именници!   bouquet

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 00:46 от Isabell

Общи условия

Активация на акаунт