Trilogy: Fifty Shades a.k.a Master of the Universe - Тема 1

• 38 401
  • 243
  •   1
Отговори
# 210
Tемата се напълни с коментари за това, как книгата не се харесва, но въпреки това:

- ако може (все пак) някой да осигури на тези, които я намират за слаба, линкове с трите части и то на български език, защото, видите ли, с парите за книга, която иначе не им допада, могат да си купят друга (да не се сърдим после, че издателските къщи са в такова трагично състояние, което не им пречи да продават книгите на почти европейски цени);

- има и такива, които не я харесват, но въпреки това (незнайно защо) искат някой наготово да им разкаже, какво се случва до края.

Няма нужда да лицемерничим, че четем само Декар и Блез Паскал, а подобен род "летература" е под нивото ни и все пак, да пишем тук, че и да искаме да разберем, какво се случва в иначе пошлите книги...
Изобщо, въртим се в кръга на собствените си илюзии, подобно на повтарящите се реплики до тук, които показват, че дори един  друг не се четем.

# 211
  • Разпиляна във въображението
Tsugumi, т.е. искаш да сложим линк към книгите на български?

# 212
Не бе , коментара и е иронизиращ , че има хора които се правят на ощипани.

# 213
Готина си е трилогията - провокативна, секси и още, и още... Peace

Относно екранизацията.... за ролята на Крисчън се спряга Раян Гослинг, а за Ана - Ан Хатауей, Кристен Стюърт или Лили Колинс.

Честно казано нито една от тях не ми вдъхва доверие.  Rolling Eyes И на Раян не съм особено голяма фенка( да не кажа - никаква), но допускам, че може и да ме изненада приятно.

# 214
Оооо нее , само не Гослинг  ooooh!  Хич не ми се вписва.

# 215
  • Варна
Само Гослинг и Роб са сигурни, че отпадат  Wink
Продължавам да викам за Хенри Кавил!!!

# 216
Някой може ли да ми даде линк на трите книгите на бг . Линка към фен превода на първата страница ми дава грешка .

# 217
Някой може ли да ми даде линк на трите книгите на бг . Линка към фен превода на първата страница ми дава грешка .

Няма ги в интернет на бг.

# 218
  • Разпиляна във въображението

Моля да четете постовете.

# 219

Ох, тази тема става абсолютно куриозна!  Laughing
Почти във всяка подобна тема се повтарят въпроси, но тук всеки 3-ти пост е посветен на един и същи въпрос, на който е било отговорено еднозначно повече от 10 пъти само на последните 5 страници...

# 220
  • Пловдив
Ами предлагам темата да започва с огромни червени букви, че трилогията я няма онлайн на БГ. Или пък дори и в заглавието да се съдържа, знам ли...

# 221
Мисля , че първият пост не може да се променя сега , но заглавието може.  Предлагам да го добавим някак , че наистина е страшно досадно  ooooh!

# 222
По късно прочетох и останалите постове. Наистина е хубаво да промените първия пост по някакъв начин, защото иначе е подвеждащо.

И за да не бъде поредния безполезен пост
На този линк самата преводачка .. излива оправданията си за качествения превод,
http://virginblack-regrets.blogspot.com/2012/07/50.html

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 19:25 от wantmenow

# 223
  • Варна
Crossfire 1&2 на Sylvia Day са абсолютно в стила на Фифти. Изключваме БДСМ елементите. Изчетох двете книги за 2 дена, приятно четиво. Стилово много по-добре написано, но като цяло е същото като структура.
Първата книга я има на български "Открита пред теб". За превода не мога да коментирам, аз си изчетох на английски.
Наистина е куриозна тема, тема за "тъпи" книги, които всички искат да изчетат безплатно ако може и на български. И после да минат и да плювнат тук Whistling

# 224
Първата книга на български е доста хубаво преведена, класи над 50-те .. аз я изчетох и на английски и на български и сега излиза скоро книга Н2 от поредицата и пак бих си я взела на български.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт