Trilogy: Fifty Shades a.k.a Master of the Universe - Тема 1

• 38 372
  • 243
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Първата книга на български е доста хубаво преведена, класи над 50-те .. аз я изчетох и на английски и на български и сега излиза скоро книга Н2 от поредицата и пак бих си я взела на български.. Simple Smile
Тя е написана значително по-добре, абсолютно нищо не дразни. Авторката все пак е утвърденo име. Фифти е си е зле, но пък е забавен и пристрастяващ.

# 226
  • Ямбол
Tемата се напълни с коментари за това, как книгата не се харесва, но въпреки това:

- ако може (все пак) някой да осигури на тези, които я намират за слаба, линкове с трите части и то на български език, защото, видите ли, с парите за книга, която иначе не им допада, могат да си купят друга (да не се сърдим после, че издателските къщи са в такова трагично състояние, което не им пречи да продават книгите на почти европейски цени);

- има и такива, които не я харесват, но въпреки това (незнайно защо) искат някой наготово да им разкаже, какво се случва до края.

Няма нужда да лицемерничим, че четем само Декар и Блез Паскал, а подобен род "летература" е под нивото ни и все пак, да пишем тук, че и да искаме да разберем, какво се случва в иначе пошлите книги...
Изобщо, въртим се в кръга на собствените си илюзии, подобно на повтарящите се реплики до тук, които показват, че дори един  друг не се четем.

В тази тема не съм се включвала, точно, защото не ми хареса книгата, чела съм само първата. Обаче цитираният пост ме провокира да отговоря. Чела съм само първата и нямам никакво желание и не съм любопитна за останалите две. Сигурна съм, че същите простотии ще ги има и там. Не съм карала никого да ми я разказва, не желая. Черната Златка сигурно щеше да напише по-добра книга от тази меко казано боза и безвкусица.
Блез Паскал отдавна не ми попадал, не ми се е налагало. Но него бих го потърсила по работа, не помня да е писал художествена литература.
Чета всякакви книги, но такова невежество и толкова плитко скалъпено четиво досега не ми е попадало. По принцип се държа настрана от фен-изцепки, но за тази не знаех, че е такава и се подлъгах по големия шум. Е, благодаря! Никога повече! Съжалявам, че не ми достига лексиката да се изразя образно, но едно нещо като плюс не мога да открия. И не заради темата, която се засяга, а заради слабата литературна стойност, ако има изобщо такава.

Хубаво, нямам против никого, който я е харесал. Не съм казала и не мисля нищо за тези, които четат такава литература. Така също и не смятам за редно да ме наричат лицемер, защото аз не я харесвам.
пффф...

# 227
Аз пък си мисля , че не си много допрочела цитирания пост.  Той не се отнася до тези като теб , които са прелистили първата книга, не им е харесала , и са я оставили.  Че това е съвсем нормално -  не на всеки да му харесва .

Отнася се към тези , които хем идват изрично  да ни обясняват как първата книга им се струва плитко скалъпена простотия и боза ( в което мнение само по себе си няма лошо все пак ) , хем тук ни молят -  ако може да им я покажем тази боза къде да я доизчетат цялата до края , ама безплатно , ама че и на български.  Ама между другото , е пълна боза де.  Или уж сюжета е най-голямата простотия ,която някога съм чувала ,  но все пак ако може доразкажете ми го  до края  Flutter
Никой не е казал , че ако не ти а харесала , значи лъжеш и си лицемерна , къде пък се припозна и ти и подскочи , не знам  Whistling

# 228
  • Ямбол
Аз много добре знам къде и как подскачам.
Какво лошо има в това някой да е любопитен и равно ли е на лицемер?
Или някой го е яд, че си е дал парите?
И 2 лева не струват тези книги и добре, че не съм ги купувала.
Нормално е, като сте дали линкове да се подвеждат хората и да питат.

# 229

В тази тема не съм се включвала, точно, защото не ми хареса книгата, чела съм само първата. Обаче цитираният пост ме провокира да отговоря. Чела съм само първата и нямам никакво желание и не съм любопитна за останалите две. Сигурна съм, че същите простотии ще ги има и там. Не съм карала никого да ми я разказва, не желая. Черната Златка сигурно щеше да напише по-добра книга от тази меко казано боза и безвкусица.
Блез Паскал отдавна не ми попадал, не ми се е налагало. Но него бих го потърсила по работа, не помня да е писал художествена литература.
Чета всякакви книги, но такова невежество и толкова плитко скалъпено четиво досега не ми е попадало. По принцип се държа настрана от фен-изцепки, но за тази не знаех, че е такава и се подлъгах по големия шум. Е, благодаря! Никога повече! Съжалявам, че не ми достига лексиката да се изразя образно, но едно нещо като плюс не мога да открия. И не заради темата, която се засяга, а заради слабата литературна стойност, ако има изобщо такава.

Хубаво, нямам против никого, който я е харесал. Не съм казала и не мисля нищо за тези, които четат такава литература. Така също и не смятам за редно да ме наричат лицемер, защото аз не я харесвам.
пффф...

По-леко, Лиляна, няма нужда да приемаш нещата толкова лично: аз самата не съм вложила толкова емоции, колкото откривам, че са провокирани у теб.
Интересно е, как в темата има много отзиви на хора, които, според мен, излишно влагат толкова подозрителен плам в отричане на нещо, за което е достатъчно само да обърнат страницата и да забравят, след като няма никакво значение за тях.
Палечка много добре е разбрала, какво имам предвид.
Лиляна, нищо лично (отново), но си личи, че не си чела Паскал. Той е многостранен талант (както вероятно знаеш, уви, умрял твърде рано), но няма да споменавам най-популярната му автобиографична "Мисли". Той е писал и литература, която за времето си е спадала към жанра "епистоларен роман" - дори е преведен и на български език - "Писма до един провинциал".
И без да се срамувам, аз си признавам, че съм чела всичко на Паскал, не всичко на Декар, трите части на "Фифти"-то, че и двете части от трилогията на Силвия Дей Simple Smile
Не се притеснявай за това, дали ме е жал за дадени пари: аз купувам дигитални книги онлайн и го правя напълно съзнателно, а сайтът, от където го правя, има прекрасна политика да възстановява пари в определни случаи, от която се възползвах дори и днес.
Не ме вълнува, как ще бъдат изтълкувани моите читателски навици (не пристрастия) и обръщам страниците, защото за мен е много по-важно да се изправя пред едно литературно събитие, ако ще да е обявено за проява на лош вкус, отколкото да си затворя очите пред това, което се случва сега на литературния пазар. Без да забравям, разбира се, миналото  Wink

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 19:39 от Tsugumi

# 230
  • Ямбол
Благодаря за информацията за Блез Паскал, признавам, че го познавах само като математик.

# 231
  • Варна
Прехвърлям се тук от темата за "Здрач", че там наспамих сериозно.  EmbarassedПризнавам си, цялата тема изчетох и ми беше изключително интересна. Особено коментарите на Хедра, отдавна не бях попадала на толкова задълбочени и интелигентно написани постове.  bouquet

Чета в момента книгата, снощи свърших първата част, и съм тотално запленена, за мен най-важна е емоцията, липсата/наличието на стил и умения за писане никога не са играли определяща роля при избора ми на книги.

# 232
Започнах я и аз снощи, доста скептично - признавам, но не усетих кога минаха 3 часа в четене. Взех си я на английски и ако трябва да съм честна, първите няколко страници ми се сториха написани като от гимназистка - твърде елементарно. Но с всяка следваща страница, историята ме повличаше и се улавях, че чета с усмивка. Със сигурност ще прочета и трите книги.   Peace

# 233
Аз също съм запленена. За мен това си е като чиклит. Книга за тинейджъри. Не съм и много далеч от тези години Simple Smile Прочетох 500 страници за 4 дни Simple Smile ето толкова съм запленена.

Мила Куинс искала да участва като госпожица Стийл Simple Smile

# 234
Аз също съм запленена. За мен това си е като чиклит. Книга за тинейджъри. Не съм и много далеч от тези години Simple Smile Прочетох 500 страници за 4 дни Simple Smile ето толкова съм запленена.

Мила Куинс искала да участва като госпожица Стийл Simple Smile
Аз съм със смесени чувства. Книгата ми се струва леко глупава и отначало се учуди колко е елементарна, но наистина запленява. Аз я изчетох за 24 часа, но нямах друго за правене. Ще ми се да бях оригинал, а не превод, но с това разполагам.

# 235
  • Варна
Втората част не е толкова запленяваща като първата (лесно успявам да се откъсна, а съвсем не беше така, докато четях Fifty Shades of Grey), но пак е интересна.

# 236
Аз толкова се запалих по първата, че зачетох края на третата, защото в момента нямам втората.
За втората се досещам без да съм я чела какъв ще е края, голямата любов ще преобрази лошото момче предполагам?

# 237
  • София
Прочетох я за две вечери. Не е най-доброто, което съм чела, но ми хареса. Може би най-вече заради сладникавата любовна история, защото съм романтична душица Simple Smile Добре, че беше колежката ми да си я купи, да ми я покаже, за да поискам да я прочета Grinning Наистина е бедна откъм изразни средства, но авторката явно толкова си може. Ще прочета и другите две, защото искам да видя развръзката. И дано изберат Хенри за ролята, защото е страхотен.

# 238
За три дни прочетох трити части а след седмица ги препрочитах.Харесвами че е някакси лека за четене и романтичната среда.И поне веднъж и моя мъж да ме пита дали съм яла нещо днес. Laughing Heart Eyes

# 239
А можете ли да обясните защо харесваме книгата?
Задавали ли сте си въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт