Отговори
# 480
Здравейте момичета. Нямам какво толкова да пиша, освен че не спирам да кашлям и то само сутрин и вечер, и нощем - през деня не. Утре вече ще се запиша за ЖК и какви изследвания да очаквам?
Хубав, слънчев ден.

# 481
Здравейте момичета. Нямам какво толкова да пиша, освен че не спирам да кашлям и то само сутрин и вечер, и нощем - през деня не. Утре вече ще се запиша за ЖК и какви изследвания да очаквам?
Хубав, слънчев ден.
Здравейте и от мен!
Първият път когато отидох и се записах на ЖК ми пуснаха кръв и урина и ми взеха материал за цитонамазка. Днес ще ходя за втори път и докторката ми беше казала че ще ми пусне ХИВ, Васерман и австралийски антиген, но по късно днес ще ви кажа какво е станало  Simple Smile

# 482
wera84 благодаря. Стана ми интересно за Сашко, казаха ли ти пола или е твоея интуиция  Heart Eyes

# 483
  • София
Добро утро на всички  Hug

Да ви споделя, че утре съм док и най-накрая ще ме записват на ЖК Simple Smile
Много се радвам, защото утре и за първи път таткото ще дойде с мен. Когато разбрах той беше вече командировка извън БГ и ще е там до края на август. Но днес си идва за няколко дни  smile3521 и утре заедно ще видим бебо Blush

Предполагам, че след като ме запишат вече "официално" на ЖК ще мога да взема бележка за работодателя и университета. Моля ако някой има представа какво представляват въпросните бележки да каже  newsm78

# 484
wera84 благодаря. Стана ми интересно за Сашко, казаха ли ти пола или е твоея интуиция  Heart Eyes
Grinning Още не знам пола, но таткото много иска момче и така го нарича сега - как е Сашко, какво прави Сашко.........После може да се окаже Сашка, ще видим.

# 485
Предполагам, че след като ме запишат вече "официално" на ЖК ще мога да взема бележка за работодателя и университета. Моля ако някой има представа какво представляват въпросните бележки да каже  newsm78
Съжалявам, но за първи път чувам за такава бележка. Ти как разбра за нея и защо трябва да я даваш на работодателя? newsm78

# 486
  • София
Съжалявам, но за първи път чувам за такава бележка. Ти как разбра за нея и защо трябва да я даваш на работодателя? newsm78

По принцип по трудова характеристика би трябвало да взимам и нощни смени. За да оправдая отказа си вече да работя нощем както и да правя овъртайм, трябва да представя документ от лекар до работодателя, който удостоверява, че в момента съм бременна.

Дори и да нямаш нужда от промяна в работния график заради бременността е хубаво да се занесе писмено уведомление, защото тогава именно работодателя се счита за известен и си защитена по закон като бременна. Не съм правист, но предпочитам да съм изрядна с документите за да ми е спокойно на главата. А и това естествено важи за работодатели с изрядна документация..

# 487
Yani_4ka много ти благодаря за информацията. Това не го знаех. Тъкмо днес съм на преглед и ако не забравя ще искам бележка от докторката.

# 488
Добро утро Hug.Утре сутрин съм на ФМ и после евентуално ще отида да дам кръвчица в МД за БХС.Стискайте палци всичко да е ОК.Ще ми мерят и шийката че на мен си ми е дерт.Доктора каза че за сега само ще я следим ,а евентуално след 15г.с ще говорим за серклажа.Аз лично ходя с панталон за бременни вече около 2 седмици и ми е доста комфортно.По принцип имам малко коремче,което обаче сега е коремище.Напълнях 5 кг още докато видя EFP,може би защото пиех и хормони,може и защото много пушех преди а сега спрях...не знам.Факт е обаче че от като се затопли няма начин да крия че съм бременна.Малко е странно защото не ми се иска да крия ,но пък от друга страна не искам  всички да знаят.Яничка какво работиш?Аз съм мед.сестра и по тази причина съм болнични от началото,живот и здраве така ще бъде докрай.

# 489
  • София
ShynyСтискам палци утре да чуеш по-хубави неща отколкото очакваш Simple Smile

Иначе, моята работа далеч не е толкова натоварваща колкото твоята. Работя в кол-център, като ръководител екип. Нощни смени не взимам откакто казах на мениджърката си, че съм бременна, но тя просто е страхотен човек и наистина се стреми да ми осигури една по-спокойна среда докато съм на работа. Бележката от ЖК е формалност, но трябва да се спазва. Единственото неприятно нещо на работата е, че на моменти е доста напрегнато и стресиращо. И тук идва момента да си споделя с какъв огромен кеф си разхождам коремчето newsm03. Не го крия а даже по-скоро предпочитам да го подчертавам. Вързала съм един червен конец и гордо си показвам състоянието  Grinning Grinning Grinning. Колектива с който работя е почти изцяло съставен от мъже и откакто се разнесе новината са доста внимателни  smile3503 Мога само да пожелая на работещите бременелки толкова добри колеги Praynig

Нещо много се отплеснах в описания и ще закъснея за работа. Лек ден на всички   Wink

# 490
Здравейте момичета аз вчера бях на БХС и ФМ, 1 час докторката мери разни неща. Каза че риста бил минимален и чакаме в сряда да станат резултатите от БХС, дано всичко да е наред. На всички момичета с прегледи тази седмица стискам палци за хубави резултати  Hug

# 491
Желая Ви прекрасен ден, мамчета! Хубави и радостни резултати от изследвания и прегледи. Излизам да по ритам топка с малчо, после ще се върна да Ви изчета.

# 492
Здравейте!
Вчера се записах на ЖК в Тина Киркова при д-р Стратиева. Тъй като там не работят със ЗК, си внесох сумата за абонамент. Съществува опция за разсрочено плащане на две  вноски - 250лв и 200лв, от която се възползвах. Пусна ми изследвания на кръвта и урината и ме вика пак в 16 г.с. Всичко приключи доста бързо, направи ми впечателние, че не ми поискаха здравния картон, а заради него се връщахме близо 30 км, защото го бях забравила. Оказа се, че най-важният документ в случая е личната ми карта. При вас как протече самото записване?

# 493
  • София
Здравейте и от мен,аз си ви чета тези дни,но не пиша,общо взето се чувствам добре,още сме в Лондон,утре летим за обратно,вече ми омръзна и досат се уморих,а и ми е много мъчно за малкия и нямам търпение утре да си го нагушкам!!!

Стискам палци за добри резултати днес от лекарите ви.И аз много искам да видя бебока,откато не ме кара да ми е лошо ми е странно  Simple Smile иначе и аз вече съм с коремче и хич и не мисля да го крия,но минах на клинчета и роклички,т.е. ще мина като си дойда,че тук още е студ и съм с дънки,които вече едва търпя  ooooh!

На всички хубав ден желая и много положителни емоции!!!

# 494
Ми да се похваля връщам се от консултация току що Grinning Бебчето е добре тежи според УЗ 135 гр дълги сме 13 см и отговаряме на 15 гс и 4 дни - с една седмица сме по едрички и пак според УЗ излиза терминът ми с една седмица по рано за 26.10, но да сме живи и здрави само, пък когато - тогава  Blush
И май няма да връзвам кордели тоя път, така каза док-а, но още не е 100% убеден. Между другото и моето вътрешно усещане с тази ми бременност е, че ще е момченце  stork-boy, но каквото дядо Божи е рекъл не ме бърка изобщо само да е живо и здраво!  Heart Eyes

Хубава седмица със само хубави новини ви желая!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт