Неа Врасна - Гърция

• 196 645
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Хайде и аз да се запиша  smile3529
След много прочетено и вече пьлна каша и ние кьм тези местенца сме се запьтили...
Old Spot като полу местна можеш ли да ми кажеш ориентировьчно ако дойдем без резервация на 27.8 за 7нощувки дали ще мога да открия стая или студио за сем с 2деца?Оххх това с плажа много ме обьрка кой хубав кой лош....мажо няма да се навие да обикаляме с колата сьседните тай че на който идем на него.Под едьр пяськ да разбирам ли че е като на Харманите -Созопол или newsm78 там е и много стрьмен надявам се в Неа Врасна или околията да не е такьв.
http://www.greek-hotels.ltd.bg/index1.htm
Този саит дали е надежден за резервации по напред някой сьщо го беше приложил за една кьща?
Nelly Rдано да случите на хубаво време и ще чакам отзиви Laughing
И последно да питам 300-400е за 7дневен престой сама за храна дали ще ни стигнат имайки предвид че май ще залагаме на пазаруване от магазините особенно за вечеря че дребосяк на 2г не ми се гони по чуждите маси Joy само на него ще му купя пиорета и каши от София.
Ох стана малко дьлго но благодаря на всички отзоволи се.Весело и безгрижно лято  bouquet

# 106
katerinia, според мен няма да е проблем да намерите нещо на място за датите, за които питаш. Тогава напливът намалява, така че спокойно бихте могли да дойдете и без резервация.
За пясъка аз повече няма да говоря. Само за плажа ще ти кажа, че има лек наклон по посока на морето, но изобщо не бих го определила като стръмен Peace
За бюджета ми е трудно да ти отговоря. Ако наемете нещо за 40-50 евро на нощ, това прави 280-350 евро...може би е добре да предвидите малко повече от 100 за храна..но това е много субективно и не се ангажирай с думите ми  Peace Като се замисля - едно стаблно пазаруване в Лидъл прмерно може да ви е достатъчно за седмицата, така че 100 евро могат и да са достатъчни. Разбира се, вариант е и да си донесете някои основни неща от България.
П.п. Сега прочетох отново и ми се струва, че питаш дали споменатата сума ще в стигне само за храна - ако това е въпросът, отговорът е: да, със сигурност  Peace

# 107
  • Sofia
Мила много ти благодаря bowuu
Да общо взето само за харчене за храна ще са тези 300-400е спането и пьтя не го броя.На идване ще си оставя част от багажа в хотел в Сандански който ще посетя после след моренцето за добьр завьршек на почивката тай че и от там ще купим сигурно нещо като на мьжо биричката и цигарките.Ееее лек наклон е нормално да има.А доколкото се ориентирвам по написаното по алеята на брега може от Аспровалта да се стигне до Неа Врастна и до Паралия Врасноа и Ставрос newsm78 само с ходене пеша ако не си изтрещял от жега или....пак сьм се заблудила.  bouquet

# 108
Да, за алеята и ходенето пеш е така, само до Ставрос малко трудно се стига пеша. Не е невъзможно, но няма алея, а се минава през едни тръстки покрай едни казарми. Най-лесно е с колата дотам  Peace

# 109
  • Sofia
Момичета някой да има мнение за тук да е бил и да споделе отзив или разочарование  Mr. Green
http://www.facebook.com/vila.asprovalta

# 110
Привет и в тази гръцка тема  Hug
Ние май искаме да разнообразим Ситония, и се загледах в Олимпиада. Прегледах и старите теми, но не намерих почти никакво инфо за там. Някой може ли да препоръча студио, което е близо до плажа. Другото ми изискване е да е чисто  Grinning

# 111
Mur, то в Олимпиада почти всичко е близо до плажа, защото е малко самото населено място. Не съм отсядала там, само ходим за плаж/хапване и повечето сгради покрай плажа ми изглеждат ок. Мисля, че имат доста редовни гости - немци, англичани...така, че може би е добре да резервирате предварително, ако ще ходите през сезона. Peace

# 112
Old Sport, на теб се надявах да се включиш  Hug
Ние се върнахме от Ситония миналата седмица, така че ако ходим пак това лято, ще е чак септември. Милсиш ли, че можем да тръгнем без резервация? Детето тогава ще е на 1г.6м. и не ми се обикаля да търсим на място, но пък на Ситония сезона сега беше изкл'чително слаб.

# 113
Почивали сме преди 3 години в Олимпиада , много кокетно и тихо селце. Наистина всичко е близо до плажа , ние обаче ходехме с колата на едно страхотно плажче на 2-3 мин след селцето http://www.flickr.com/photos/36674744@N02/3896696676/in/set-72157622694671818 .

# 114
Apartements Asprovalta-това е страницата във Фейсбук, ние бяхме там за 3 дни и пак заминаваме другата седмица, останахме много доволни, дано съм помогнала за търсещите за Аспровалта вили и къщи, що се отнася до храната мисля, че и с 200-250 евро може да се напазарува за една седмица престой, но все пак зависи и от това какво обичате да си хапвате.Собственика на вилата ни даде и талони с 10 % отстъпка в една местна таверна, та едната вечер ходихме и там на узо и морски дарове, децата си тичаха в центъра около нас и беше страхотно,а като храна беше много вкусно приготвено всичко

# 115
Mur, мисля, че през септември ще намерите каквото искате без резервация и без да обикаляте много. Нашето дете миналата година, като ходихме през септември беше също на 1г и 6м и много се забавлява - има 1-2 детски площадки освен чудесния плаж  bouquet
madnez, снимките са страхотни! Peace

# 116
madnez, а къде бяхте отседнали? И аз четох за прекрасните плажове след селцето, но искам да имаме и един под ръка, че по 2 пъти на ден с детето не ми се пътува, пък било то и за 2-3 мин.

Old Sport, благодаря ти още веднъж  Hug Дръж ни в течение за сезона в този район Laughing

# 117
Mur, бяхме в една фамилна къща на последния етаж , но тогава  го резервираха кумувете на място, няма го в интернет . Като гледам няма много други възможности в нета http://www.greek-hotels.ltd.bg/12-Halkidiki-Olimpiada.htm http://www.feelgreece.com/bg/north/halkidiki/central-part/olympi … da/accommodations , като апартаменти Каргас са 1км преди Олимпиада.
Old Sport , благодаря 

# 118
  • Варна
След много прочетено и вече пьлна каша .....................
И последно да питам 300-400е за 7дневен престой сама за храна дали ще ни стигнат имайки предвид че май ще залагаме на пазаруване от магазините особенно за вечеря че дребосяк на 2г не ми се гони по чуждите маси,само на него ще му купя пиорета и каши от София.

Мисля че по ваши въпроси цитирах доста цени в другата тема.Много е важно за изхранването къде сте настанени и как заредени от тук. Може да се искара и с 20 Е/ден може и 100 да не стигнат.Ставали сме от масата със 60 Е сметка, и със 9.Глупаво е да не си носите от тук цигари,дървени въглища ,бира,водка,консервирани пюрета,репеленти-една и съща тубичка и спирала тук струваха точно толкова лева тук колкото евро.За веригите ЛИДЛ,КАРФУР,МАЗУТИС,АПБАВИТИНС,ЦИНЦАРИ и други важи същото-абсолютно едни и същи марки,грамажи,опаковки стоки струваха точно толкова лева колкото евро там.
Ако прочетеш внимателно отзивите на завърналите се, всички говорят колко е пусто там това лято и спокойно може да се пътува и без резервация.Ние 2 възрастни и дете на 4 г. спахме за 30   Е/ден със закуска!!!

# 119
peterky2002, тук специално за това време на годината не е пусто, за другите места не знам. Също и цените в Лидл на еднакви или сходни неща не са същите като у нас, а са по-високи (къде повече, къде по-малко). Не пушим, така че за цените на цигарите съм пас, но иначе не виждам проблем да си донесе някои неща човек от къщи, при положение, че така или иначе ще ги купува и пътува с кола (т.е. не е ограничен откъм багаж)  Peace
Цените в гръцките вериги супермаркети са твърде надути без продуктите да са нещо особено. Лично мнение!
По отношене на бебешките храни (в супермаркетите наоколо!) - само по няколко вида пюрета на Нестле и каши (със захар), и на които изобщо не разбираш какво е съдържанието (ако не говориш гръцки), затова за тези продукти съм твърдо ЗА да се носят от Бг, ако се налага ползването им.

Общи условия

Активация на акаунт