Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 108

• 41 757
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
  • София
За червеното коланче настояваше М в първа серия - Ще те внеса с бялата рокля и червеното коланче в къщата и няма да излезем цял месец - нещо подобно беше.
Керим обаче я обича заради самата нея. Не смятам че ще иска червено коланче, но мисля че по един или друг начин ще стане въпрос за него - вероятно Мукадес ще се изцепи нещо и ще развали празника.

аз когато бях булка имах червена панделка на бельото  завързана , но не защото бях девствена( даже бях малко бременна вече )  , а против уруки  Mr. Green
нали съм млада невеста та кои к'во ми кажеше спазвах традициите  hahaha

# 166
  • София
Hrissi_sz, благодаря за съвета. Ще се опитам да мисля по-оптимистично.

Интересно ми е - какво ще измисли Мукадес за да шпионира в първата брачна нощ.

# 167
# 168
mamaris,за Фахретин си права и аз се чувствам малко като водена за носа от сценаристите.Трудно се прощава такова нещо.Всъщност и Керим трудно му прости,де.По-скоро нелогичното е,този мъж,който е изоставил детето си да се окаже такъв прекрасен баща и човек...
Иначе за другото,честно да ти кажа,дори не искам да се замислям как бих постъпила! Confused
Хриси,да,  Hug ! Laughing

Фантазия,тази приказка и в мен е будила много размисли по темата!Много точно сравнение!Всъщност в повечето приказки има подобни противоречия...

Както и приказката за Малечко-Палечко - за да бъдет спасени  седемте му братя, се наложи великанът да тегли ножа на дъщерите си... Изобщо - сърдим се на анимационните филми, че били брутални и с насили, но и приказките от време оно са същите. А сме го смятали за напълно нормално децата на лошия да умрат, за да се спасят братята на добрия. Не е в темата, но ми дойде на ум и исках да го споделя.
си б

# 169
  • В Града на липите
Цитат
Интересно ми е - какво ще измисли Мукадес за да шпионира в първата брачна нощ.

Лично аз се надявам, да минем само с тъпите й коментари и съвети.

# 170
  • София

Водеща и гостенка в кулинарно турско предаване  Laughing :
Скрит текст:

# 171
Чудно ми е колко време ще издържи Мукадес,докато измисли за какво да се обади на младоженците на сутринта след сватбата Mr. Green

# 172
Според турския печат на всеки четири часа в страната се извършва изнасилване или се прави опит за това.

Дали след този филм статистиката ще се промени?

# 173
Нещо,което ме накара да се усмихна широко!
Скрит текст:

Детелинко
благодаря ти  Hug вкара страхотно настроение  в темата с това клипче .

# 174
  • София
[Както и приказката за Малечко-Палечко - за да бъдет спасени  седемте му братя, се наложи великанът да тегли ножа на дъщерите си... Изобщо - сърдим се на анимационните филми, че били брутални и с насили, но и приказките от време оно са същите. А сме го смятали за напълно нормално децата на лошия да умрат, за да се спасят братята на добрия. Не е в темата, но ми дойде на ум и исках да го споделя.
си б
Много съм мислила по въпроса и в началото спестявах лошите моменти и си изменях приказките.Синът ми беше получил някакъв стрес от приказката за Снежанка.Но после реших,че всъщност приказките показват на децата разликата между  доброто и злото,защото света е точно такъв...

Извинявам се за спама! Hug

# 175
Според турския печат на всеки четири часа в страната се извършва изнасилване или се прави опит за това.

Едва ли-щом още се смята,и то от начетени люде,че олеклото е причина за сексуално насилие,скоро не виждам кой знае какъв обрат в мисленето.Професора ще се извини за изказването си,но какво му пречи да продължи да си мисли по същия начин Mr. Green

Вени,и на мен ми е усмихнато още от клипа Laughing

# 176

Руснаците казват - Мечтать не вредно!  Peace

P.S.
Veni_Koleva , какво точно има в подписа ти?  Thinking

# 177
  • Пловдив
Maраба  HugДнес сте на вълна коланчета, а  Laughing Аз пък забелязах, че напоследък тези коланчета по-скоро ги ползват като моден аксесоар, отколкото като символ  Peace Туба като се ожени миналото лято и беше с черно коланче  #Crazy #Crazy В първият момент всички бяхме  Shocked, но после видяхме в списанията,  че това било последният писък на модата за сезона  Laughing  Вярно, че тук символиката е по-силна в предвид сюжета, та най-вероятно няма да има никакви коланчета  Peace

ПП Между другото, песента, която си пееше Ф в Бодрум, пред огледалото, мисля, че е традиционна песен , която пеят на сватбите  newsm78 Има едно клипче с Мурат Й от филма Буря, там я пеят двамата на сватбата си . Ванче, или някое от другите момичета , ако може да го намерите  Praynig На мен не ми се получи, от сутринта ровичкам за него  ooooh!

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 12 нови отговора.
Ваааай, тя сигурно темата вече е друга  Laughing

# 178
  • В Града на липите
За съжаление, клипчетата ви ще ги гледам довечера. Тук нещо ми саботират счетоводната програма.

Ето ви един чалъм за разведряване на обедната почивка, да си го усвоявате със сандвича.

"Чалъмите на една умна и красива дама”
от Мукадеса-Пуетеса Кетенджи

Глава девета

Скрит текст:
Чалъм 9 - Кумовата срама и ползата от нея.

Ако сте лишени от срам като мен, е добре да усвоите един похват, който е известен сред широките маси като „кумова срама”, „мижи да те лъжем” и други подобни.
Срамът е едно болезнено състояние на ума и душата, което съм чувала, че било предизвикано от липса на самочувствие. А ние тук дето сме се събрали да се обучаваме, не бива да страдаме от тази липса. Самочувствието трябва да присъства у вас откак си отворите сутрин очите, та докато ги затворите вечер. Обикновено съм чувала, че човек изпитва срам, като се изложи. Аз като се изложа вместо да изпитвам срам, се излагам още повече, че да замаскирам първото излагане. Получава се – обикновето ме гледат облещено и въртят очи.
Сега ще ви дам примери, от моят богат опит на употреба на въпросния похват.
Една вечер, когато надничах през ключалката на банята, да огледам енището, за да преценя Фатмагюл дали не се е минала, като я принудих да го вземе за мъж и аблата ме хвана. Доста конфузна ситуация се получи и от кумова срама започнах да обирам трохи. От тогава и до сега, доста трохи съм обрала, долу горе, колкото  за два кекса и три тави баница.
Имах една кунфузна ситуация с бившия ми Салих. Той успя да ме убеди, че още изпитва чувства към мен и аз се подведох. Лошото е, че всички разбраха и стана голям панаир. После от кумова срама трябваше да се върна. То там не беше само кумовата срама имаше и два три шамара, ама периодът е много болезнен за деликатната ми чувствителност и не искам да навлизам в подробности. Ще ме разберете. Особено тези, които са изневерявали. Хич не е лесна работа. Мен два пъти ме подведе въпросния и двата пъти все се налагаше да се прибирам с подвита опашка и да инсцинирам кумова срама.
Въобще, много често ми се налага да използвам този похват. Наскоро мъжа ми Рахмито, ми подари един папагал за празника на влюбените. Идеше ми да му го думна в главата и да му го навра в устата, ама от кумова срама се наложи да се зарадвам така сякаш съм получила чисто нов мерцедес със 25 годишен шофьор с мустаци.
И на Мустафа отговорих от кумова срама, че то не е редно да ми пише седмици наред и аз само да чета. Викам си, чакай да му драсна два три реда, да му отворя очите, че много заблудено това момче. Дано се освести, че не ми се занимава да му пиша втори път. Както знаете, не обичам да се повтарям.
Ама не всеки път ми се получава и на мен. Например от няколко седмици се опитвам от кумова срама да излъжа енището и Фатмагюл, че ми харесва новата им къща ама не мога. Ей, как ли не го суках и въртях тоз език в устата си и не можах да се насиля да излъжа. Ми то това къща ли е? Баща му цял палат с два етажа само за нас искаше да му купи, той уйдиса на акъла на жена си и си взеха една мухлясала кучешка колиба с три дъски вместо веранда. Овесили две саксии и пет дрънкулки против уроки, то все едно някой ще я хареса до толкоз, че да я урочаса. Ми то аз като вляза в някоя стая и въздух не ми стига. Пък за двора, какво да ви кажа. Змиярник с бурени до кръста.  
Фатмагюл да я похваля, често го използва тоз похват. Все се черви и пипа за бузите, голяма срамежливка се извъди. Не спира да ме имитра.
И съм сигурна, че само от кумова срама не спи още при Керим. Нали я виждам как го гледа. Все едно е тава с баклава. Още малко ще я потрая да го мъчи това момче и ще забравя и кума и срама. Откога съм му дигнала мерника.
Стига с толкоз примери, че продължа ли да изреждам, тая глава ще стане около 326 страници.
Та значи, препоръчвам ви да използвате този похват, за да не решат хората, че сте съвсем типигьоз, демек дебелокож и коравосърдечен. Казват, че срама красял човека, тъй че украсете се и вие.
Обикновено когато имитирате срам, трябва да приклепате с мигли, да прехапете виновно долната си джука, и да се почешете по ухото. Добре е и да пуснете малко цвят на бузите, но това вече е за професионалисти. Начинаещите може да използват помощни средства като едно малко шише ракия, мастика или коняк/зависи от предпочитанието/, което ще ви зачерви бузите. Дръжте си го до лука и списъка с преструвките.
От мен толкоз и да знаете – репетиция му е майката. Кумовата срама се усвоява лесно, но гледайте да не изпиете цялото шише, че тогава вече навлизаме в друг чалъм – алкохола, като средство за привличане на вниманието.
А в случая ние не целим привличане, а отвличане на въпросното внимание!

П.п. За койту гу интирисУвъ, ридактуръ гу сминИх. Не ми утгувори нъ пухутливити Учаквъния и избягъ. Сига пак съ ми турили унъз жинЪ с мустацИти и идвам я изтрайвЪм.  

# 179

Общи условия

Активация на акаунт