Гука и се смее вече февруарското човече - тема 2

• 34 451
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Tamina и ние сме на тема захранване с картоф - домано производство, за сега сме на 4 ден и яде по 80-100гр от днес, моркова ще го включвам след 1 пълна седмица само на картофче, не знам дали и аз ще имам домашен или ще купувам пюре, та и мен ме интересува от кои марки са доволни мамите ....  newsm78 А другото което ми прави впчеатление във групата във фейса е че препоръчват да се смеси морков+картоф а не само морков ... та и аз съм в чуденка как да го бъде следващата седмица ....
След това също се чудя какво да почваме - плодови пюрета или каши .... иска ми се за плодоите да сме на 5мес и половина .... демек след месец, ама ще видя .....

# 631
Относно подсичането - мажа с правен крем на аптека Попова във Варна. Друго, което ми е допаднало е Бепантен.

Не знам вие как сте в жегите, ама на мен ми е много зле. Преди търпях много. Сега от кърменето ли, от друго ли, ама имам чувството, че ще изпукам

Shada, искам да те питам замразяваш ли тиквичка и ако да как. Че нали сега им е сезонът, пък ще захранвам по-нататък, а ми се иска да и дам.

Последна редакция: сб, 23 юни 2012, 17:19 от she_moto

# 632
  • София
И аз не търпя жегата. Мисля, че е от килограмите. Ако мога гола да стоя у нас - ще стоя. Всичко ми пречи по мен.
Иначе за пюретата - от всякъде чувам, че с Хип захранват. По-добре някоя мама с опит да каже.

# 633
Shada, искам да те питам замразяваш ли тиквичка и ако да как. Че нали сега им е сезонът, пък ще захранвам по-нататък, а ми се иска да и дам.

Беля ги, режа на кубчета /като за мусака/, слагам в пликчета и във фризера. Когато са на кубчета, можеш много лесно да "откъртиш" с нож, необходимото ти количество   Wink

Последна редакция: сб, 23 юни 2012, 22:55 от Shada

# 634
Момичета, аз вчера ходих на басейнче с мъжа ми и се разхладих, бяхме и на гости снощи и Валерия беше при баба си до днес сутринта. Починах си една вечер и се находих назад напред вчера, но като се прибрахме ми беше много странно... Само мислих за малката... Мислим август месец да ходим на море за 3-4 дни и майка ми да гледа малката и хем искам, апък като се замисля, незнам дали ще издържа без бебчето... Незнам вие така ли сте..

# 635
Shada, щом е добре да е обелена си мисля за кръгчета по-дебели, че нали ще и давам на парчета по BLW, а не на пюре. До колкото си спомням и семките беше добре да се махнат, но тъкмо да не заема много място. Мерси за уточнението

# 636
Shada, щом е добре да е обелена си мисля за кръгчета по-дебели, че нали ще и давам на парчета по BLW, а не на пюре. До колкото си спомням и семките беше добре да се махнат, но тъкмо да не заема много място. Мерси за уточнението
аз лично съм замръзявала тиквичка за нас си за зимата и да ти кажа честно я готвя само в замръзен вариант - на муска или в някаква манджа и те се разкашкаха и не стваха за нищо ... Така че според мене няма да стане номера с BLW със замръзена тиквичка, но все пак не съм пробвала да я варя само нея и да я видя в какво състояние ще е, може да пробваш с 1 тиквичка и да видиш как ще стане за да си по сигурна.
Аз също се интересувам от замръзяване и така нататък на зеленчуци и ще ми бъде интересно да прочета и други коментари по темата  Peace Сложила съм 5-6 пликчета коприва (домашна) за Ивето - като почнеме манджички дано да я яде и ще й ч готвя с голям кеф  baby_neutral

# 637

Аз пък си мисля за вариант да е изрязана по дължина с махнати семки и после ако се готви на пара не мисля че ще се разкапе, ама май наистина е по-добре да пробваш с една, поне да знаеш да не се хабиш!  Peace

# 638

Аз пък си мисля за вариант да е изрязана по дължина с махнати семки и после ако се готви на пара не мисля че ще се разкапе, ама май наистина е по-добре да пробваш с една, поне да знаеш да не се хабиш!  Peace

Да, това е идея, но не съм убедена, че ще стане. По-скоро семките да се махнат след сваряването  newsm78 Аз съм го правила с тиква и стои леко кашкава, въпреки че тиквата беше на големи триъгълни парчета.
Кубчетата тиквички ми стоят цели в супа, но вероятно защото плуват във вода... на сухо едва ли ще ги хване детето  Simple Smile

# 639
Наистина е много страно, когато малкото го няма в къщи и ние така го оставихме цяла нощ при баба му, ама едно ми беше тихо после е вярно че се наспах,,,ама ми липсваше пустото диване, дори и хленченето му...ама после като видях щастливите физиономии на бабата и дядото е няма как ...и те са хора, а рано или късно и ние ще станем баби и дядовци  Simple Smile

# 640
Ох и аз съм така, като оставя Тео на баба му и го мисля и ми липсва ама иначе си отспивам или разсейвам. Той пък се забавлява много и с баба си а тя така му се радва, че не искам да й отнемам това удоволствие.  Heart Eyes Иначе и мен ме морят много жегите, чак почна свят да ми се вие/отдавам го на горещините/уж пия доста течности/вода/ и хапвам /ако не забравя  Sick/ама... Няма угодия, след два месеца ще мрънкаме че застудява... Mr. Green

# 641
  • София
Ади не е спала без мене до една годинка, май и номер 2 ще е така... Тиквичка не съм замразявала, само на пюре с морков и картоф. Замразявам понякога патладжани, само че печени, иначе не става  Peace

# 642
Здравейте някой давал ли е  бананова каша дадоха ни мостри на NESTLE, но още не сам му давала друга храна освен АМ иначе сме 8.100 и 64,5см. на 4 месеца и 6 дена сме незнам дали тая кашичка ще е добре да му е първо ядене като захранване кажете мнения благодаря

# 643
Продуктите на Нестле са най-големия боклук, който може да дадеш на детето си! Поне на този етап му го спести, че след време все някоя услужлива баба ще му навре вафла или шоколад в устата   Crazy

Утре ще захраня Анита с картоф  Simple Smile

# 644
Утре ще захраня Анита с картоф  Simple Smile

Започна ли да проявява интерес към храната?  feeding
Наш Тео само зяпа с интерес и до там, ще изчакам още аз не е готов.  smile3504

Общи условия

Активация на акаунт