Гука и се смее вече февруарското човече - тема 2

• 34 419
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Утре ще захраня Анита с картоф  Simple Smile
Започна ли да проявява интерес към храната?  feeding

Да  Simple Smile   Тя е с месец по-голяма от твоя бебок, има време да ти дръпне лъжицата  Wink

# 646
  • София
Аз пък съм съм доволна от бебешките продукти на Нестле (Алете и Гербер също са техни марки)  Peace АМ ни е НАН (на Нестле), като ни свърши оризовата каша на Милупа (междудругото има разлика м/у добавена кристална захар и естествено съдържащите се захари - някой я беше коментирал точно нея преди вр.), съм приготвила ориз с царевица на Нестле.

# 647
И аз ще дам след оризовата на Хип ориз с царевица на Нестле. Тази грис на Милупа много ми харесва, но съдържа и тапиока, та искам да минем междинно само през царевицата първо.

# 648
  • София
Алекса избра ли си мебели? Какви отзиви получи на тези "Виденов"? Много ми харесаха и на мен, обаче както става по принцип да сме предубедени към качеството на ниската цена, не знам какво да мисля.

Чета ви за захранването и си мисля:
Като бяхме накрая на бременността всички казваха: почивай си, че после ще е тежко. По-добре вътре, отколкото вън.
Е,да, ама не. Много се радвам, че е вън, а не вътре и че си върнах моето си тяло. Много ми тежеше всичките месеци, макар че нямах никакви проблеми.
Сега всички казват: по-добре от цица, отколкото да се занимаваш с пюрета, каши и т.н.
Може да ви се стори противно от устата на една майка, обаче взе да ми тежи кърменето. Гърдите ме болят, много са чувствителни, дори вече и от подплънките. Тежи си ми, искам си и гърдите. Докато има кърма ще кърмя, само споделям мисли. Нямам търпение да започне да заменяме хранения и да се отбиваме.

Извинявам се за спама, но на кого дръг да кажа какво мисля, ако не тук  Blush

# 649
vanesska,напълното те разбирам за кърменето!И аз очаквам 19 август,когато Георги ще започне 7 си месец и ще се захраним!Мисля постепенно да го отбия,но от друга страна,ако е голяма мъка със зъбите,ще го кърмя!Много ги успокоява сукането при зъбоникненето!
Алекса,защо не вземеш и малката на морето,щом ти е толкова тежко без нея?
Като ви чета,как оставяте бебоците на бабин дом и искренно ви завиждам!Мога само да си мечтая да ги оставя някъде и да забегна с мъжо за морето за 3-4 дни Mr. Green

# 650
Здравейте.Май отдавна не съм писала тук Embarassed
Ана-Мария тази седмица ще навърши 5м Simple Smile Още е само на кърма.Преди няколко дни започнах да давам по малко вода.Май и хареса.Само дето не ще от шише,а с лъжичка.То няма лошо,но другата седмица през уикенда сме на концерт (Guns N Roses,yeaaaah! newsm44),та не знам как да я оставя за вечерта да яде кърма от шише  newsm78.Ще видим де.
За захранване мисля към края на месеца да почнем.Оризова кашичка,зеленчукови пюренца после и т.н.Бебка си е ящна,та дано да нямаме проблеми.Ще купувам готови каши и пюрета.На Виктор преди 6г му ги правех аз,ама сега нито време,нито нерви,да не говорим че нямам вяра на продуктите от пазара.Не мисля да драматизирам много с това захранване,както-така.
За морето се чудя дали да идем началото на септември.Иначе мъжете ще си ходят без мен и бебе.Мен най-много ме напряга дългия път.

# 651
Здравейте.Май отдавна не съм писала тук Embarassed
Ана-Мария тази седмица ще навърши 5м Simple Smile Още е само на кърма.Преди няколко дни започнах да давам по малко вода.Май и хареса.Само дето не ще от шише,а с лъжичка.То няма лошо,но другата седмица през уикенда сме на концерт (Guns N Roses,yeaaaah! newsm44),та не знам как да я оставя за вечерта да яде кърма от шише  newsm78.Ще видим де.
За захранване мисля към края на месеца да почнем.Оризова кашичка,зеленчукови пюренца после и т.н.Бебка си е ящна,та дано да нямаме проблеми.Ще купувам готови каши и пюрета.На Виктор преди 6г му ги правех аз,ама сега нито време,нито нерви,да не говорим че нямам вяра на продуктите от пазара.Не мисля да драматизирам много с това захранване,както-така.
За морето се чудя дали да идем началото на септември.Иначе мъжете ще си ходят без мен и бебе.Мен най-много ме напряга дългия път.

Аз съм предлагала вода и кърма с чашка и се приема много добре, само че навън няма как да предлагам вода по този начин и е на шише с биберон. Може да пробваш за да си спокойна, че няма да има рев и сълзи.  baby_neutral
Охх ние сме до морето а още не сме ходили, всъшност само веднъж си топнахме краката. Ами то пълно с народ.  ooooh! Хич не ми се нрави така, ще видим на есен може да отразим и някой друг плаж, а пък и в тези адски жеги направо не ми се показва на слънце.  Blush
Весело и незабравимо изкарване на концерта.  dazzler1

# 652
Мерси,dobinko.Имаш предвид чашка с твърд накрайник или обикновена?
Може би ще пробвам някой вариант предварително,та да се подготвим.
На нас ни растат усилено зъби Rolling Eyes Скоро сигурно ще се покаже някой Simple Smile

# 653
Мерси,dobinko.Имаш предвид чашка с твърд накрайник или обикновена?
Може би ще пробвам някой вариант предварително,та да се подготвим.
На нас ни растат усилено зъби Rolling Eyes Скоро сигурно ще се покаже някой Simple Smile

Ами съвсем обикновена пласмасова чашка с достатъчно широко гърло за да е удобно на бебето да пие. Аз контролирам количеството и колко лакомо ще пие. То няма как да си държи чашката. Иначе по натам, като порасне ще има тази възможност.

# 654
Анита хич не е очарована от картофа  Laughing

Относно кърменето ... и аз чакам да направи годинка и отбивам. Не, че се оправдавам, но е трудно кърмаче. Така ми се пада, като преди години говорех, че кърменето е лесна работа. Лесна да, но ако е като Бобо - хранене на 4-5 часа, нощна пауза от 9 до 6 - всичко това изградено от самия него, аз правила не съм определяла. Анита е другата крайност все яде по-малко, дърпа се, разсейва се, реве, нощем по минимум 4 пъти  Crazy Но няма как, никъде не пише, че е лесно да си майка  Mr. Green

Рони, последния зъб на баткото изби на 3 години ... имай в предвид , че гледаш момче този път ... по-бавно се развиват  hahaha

Аз също правя опити да пие малката от нормална чаша. С баткото изпуснах момента и пи от чаша с накрайник до 2 години и нещо.... същата глупост направих и с храненето , още иска мама да го храни .... та с Анита тези грешки ще ги поправя. Малката сама се храни сега и в интерес на истината си нацелва устата  #Crazy

# 655
Shada как върви това захранване водено от бебето? Мен ме е страх от задавяне. А баткото как го захранва, с пюрета ли?  Аз още се чудя...  ooooh! За кърменето и аз максимум искам годинка да кърмя, наистина може да тежи това кърмене, напълно разбирам, ние в началото имахме доста премеждия и така до скоро, но за щастие всичко е зад гърба ни, за сега де... Mr. Green

# 656
dobinko, лека промяна в плана  Laughing Сварих картоф на пара, гледах го, въртях го, хвана ме шубе и го пасирах  Crazy Та за сега се захранваме с пюре. Май ще е нещо смесено Thinking След няколко дни ще се пробвам да й дам тиквичка, ако ми издържат нервите. На думи било лесно, но на дела се оказа трудно  Rolling Eyes
Баткото е захранван с пюрета.

Наскоро говорих с позната, която практикуваше захранване водено от бебето. Та тя каза, че единствения минус бил цапаницата, която бебето прави. Не се било задавяло с храна, само веднъж с вода  newsm78 Та така. Аз се чудя друго - струва ми се , че по този начин бебето няма начин да яде задоволителни количества храна, за да може да го отбия. За това по-скоро ще му давам парчета, за да го подтиквам към развитие, отколкото към наяждане и м/увременно ще давам пюрета Thinking

# 657
dobinko, лека промяна в плана  Laughing Сварих картоф на пара, гледах го, въртях го, хвана ме шубе и го пасирах  Crazy

hahaha Ох разсмя ме. Тъй тъй на приказки лесно, ама иначе доста време отнема от начало и цапаницата е голяма, нерви трябва да имаш. Следях една друга тема и там майките споделяха как върви при тях това захранване водено от бебето/май името си е точно на място/ та има периоди дори и на по-късен етап когато бебето отказва да яде, играе с храната, мъчат го зъби. И аз от гледна точка на това, че искам да не протакам кърменето май ще ги поомеша методите. Ама то какво си мисля аз и какво ще стане е друг въпрос.  hahaha Надявам се да не се обърка диването и когато да трябва да дъвче да гълта ама ще го видим.  Mr. Green Хайде Бон Кураж и споделяй как се справяте.  Peace

# 658
Добро утро ! Аз съм от "страхливите" карам захранването с пюрета и давам вода с биберон. Мисля да поизчакам за нормална чаша , тъй като дребчо едва ли ще се справи на този етап. Витамин Д давате ли все още ? Педиатъра ми каза да го спра , като почнат да ми се напичат крачетата , е почнаха ама дупчицата на фонтинелата си стои, по малка е , но я има Naughty.

# 659
Аз захраних Тео на 4м. със зеленчуково пюре, първо с картофче,после морков и тн...Сега вече съм заместила още 1 хранене с каша. Тъй като вече доста проявява интерес към всичко наоколо от скоро му давам парченца морковче,картовче и той умело се сеща че са за папане,правя нещо смесено като хранене водено от бебето ама не разчитам на него,че едва ли ще се нахрани скоро Simple SmileSimple Smile Simple Smile Същото прави и като му оставя лъжицата , много сладко си я бута в устата / по-скоро да си чеше зъбките с нея де/ Какво мислите за плодовите каши на Ганчев? Притеснява ме че има гултен и захар в тях.... , а са многоо вкусни Sad Ние сме "малко" злояди и все не ни е вървяло хапването, сега тепърва увеличихме млякото на 200мл ,гледам каквото му се услади да давам...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт