Мама песничка запява, ДЕКЕМВРИйче със усмивка я дарява!

• 32 212
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Нищо притеснително,аз ще съм доволна на такива резултати.Даже не мисля,че хемоглобина му е особено нисък.Това новите стойности ли са?

# 616
Не, не отидохме за нови, защото когато отидох да взема тези, имаше една докторка, която каза, че нищо притеснително няма с хемоглобина. Прегледа го - видя очите му /дръпна долния клепач. Каза че детето е ок. Лаборантката така си го хареса, че искаше да си го вземе  Mr. Green

# 617
MuJIuHka  много добре щом и доктор е потвърдил моите непрофесионални мисли.

# 618
mimentzeto, sharky82 Навита съм за среща по хладините утре (петък) сутрин. Мименце, видях ти поста чак сега, така че днешното излизане го пропуснахме.

# 619
  • София
Гоелми жеги - голямо чудо. Хич не го обичам това лято  Sick

WBC 6.2
Lymph 4.3
Mid 0.5
Gran 1.4
Lymph% 68.7 %
Mid% 8.1%
Gran% 23.2%
HGB 97g/L
RBC 4.12
HCT 0.305 L/L
MCV 74.2
MCH 23.5
MCHC 318
RDW-CV 13.9
RDW-SD 31.1
PLT 387
MPV 8.6
PDW 14.6
PCT 0.332 %

Това са резултатите на Йоан от ПКК. Някои може ли да ми каже дали има нещо притеснително, че на педи никакво доверие нямам.

Може да е добра идея просто да потърсиш второ мнение от лекар, на когото имаш доверие. Отклоненията от нормите, ако ги има, може да имат своята причина, която ние не сме компетентни да преценим. Освен това се случва референтните стойности за различните лаборатории да са различни и в този смисъл едва ли някой би се ангажирал да коментира "на сляпо".

# 620
  • София
И на мишканчето му взимаха кръв и урина вчера. Хемоглобинът е 109, което е под референтите стойности, но на лекар сме на 26-ти и ще изчакам да чуя какво ще ни кажат. Иначе таткото направи онлайн проучване, в много страни не взимали кръв до годинка, било нормално да е по-нисък хемоглобина. С кръвта и урината беше шоу, мъчихме се да се изпишкаме над 1 час буквално, после с кръвта беше страшна работа. Накрая след цялото приключение и след разходката, както си беше в леглото, драпал с пръсти по мрежичката на кошарката и раничката се отворила. Влизам аз след пет минути и го виждам да лежи по корем, а пред него цялото легло в пръски и петна кръв. Какво ли не ми мина през главата, докато се сетя, че е от пръста... ooooh!

# 621
Здравейте, момичета!

За свойта половин годинка
ви черпи Николинка
от тортата на мама
и си пожелава
да расте голяма,
да е много здрава!

# 622
Честита половин годинка на малката Николинка! Да е жива  и здрава и все така засмяна  Laughing

mimentzeto, sharky82 Навита съм за среща по хладините утре (петък) сутрин. Мименце, видях ти поста чак сега, така че днешното излизане го пропуснахме.

И аз съм съгласна за ранното излизане  - рано в смисъл след 8.30 че ние ставаме около 7.30 и  да се приготвим ... Само кажете къде да се чакаме и  в колко часа ако искате пишете на ЛС.

Зелено човече напълно съм съгласна с теб, че събитията на Ла Лече Лига са едно от местата за обмяна на опит, но невинаги се провеждат на удобни места. А да се пътува с градски транспорт из София си е едно голямо приключение  Simple Smile

# 623
Честита половин годинка на Ники. Да е жива и здрава.  Hug  Heart Eyes

# 624
Да и жива и здрава малката красавица, Ники!  Hug
Няма с какво да се похвалим ние. Утре съм на дерматолог да видим съдбата на една голяма бенка, която постоянно закачам в последно време и ми е притеснено. Доста задачки наизкчаха тези дни, но ще ги бутаме една по една и с повечко спокойствие надявам се. Хубава вечер на всички! Heart Eyes

# 625
  • София
Айде още една снимка на прекрасната госпожица Ники,която е станала на половин годинка!Теди,да ви е жива и здрава и да расте много усмихнато дете!
Люби,точно днес видях едно детенце с доста голяма червена бенка на ръчичката.Незнам дали и вашата е такава,но точно жената се оплакваше,че все я закача като облича детето.И коланите на количката също я притеснявали.Успех на вашия преглед.

# 626
Честита 6-та месечинка на Николина! Да е все така усмихната, както на снимките и да покорява с очарованието си!

# 627
Марса, ще се консултирам за моя бенка. Имам я от дете, все си е такава по-голяма, тъмно кафява и изпъкнала, но последната година започнах да я закачам с бельото. И реших, че е време да направя нещо, чаках да родя, но вече всеки ден я закачам и много го мисля. Според личната няма проблем да се махне, ама като знам как се филмирам, по-добре лекар да ме успокои.  Simple Smile

# 628
  • София
*Teddy*, честита прекрасна малка рожденичка, голяма да порасне и да радва мама. Чудесно стихче и много хубава торта Simple Smile

# 629
Благодаря ви, момичета! Малката все още ми е болничка, големи премеждия имахме. Само с няколко думи ще разкажа, че иначе ще пиша поне още час. Много ще ви спестя и няма да успея да опиша всичко, ама колкото - толкова. След като ни прегледа в петък, педиатърката ни излизаше в отпуск, при това извън страната. И заради това в понеделник се наложи да ходя при заместващата я, която ни попита защо сме нямали антибиотик и защо не сме в болницата, след като сме в това състояние. А аз в неделя бях при друга педиатърка, при която целта не беше да ни прегледа, а да даде акъл как да давам лекарствата на детето, щото ги повръща и плюе. И тя каза, че нещата не са страшни. Та сещате се как се Shocked , като в понеделник ми казаха, че сме за болница. Изписа ни АБ и каза да идем пак във вторник по обяд да види дали има промяна и ако не - да дава направлението за хоспитализация. Като се прибрахме си поговорихме с ММ и решихме да не чакаме другия ден, щото достатъчно бяхме притеснение да не стане някоя беля. Само че вече беше късно и трябваше да си взема направлението от един спешен център, на който сме абонати и в който майка ми познава всички лекари. Отидохме там и попаднахме пак на педиатър (според мама - много добър), който много внимателно изслуша къде сме ходили, какво са ни казали, какви лечения са ни назначавали, след което и той я прегледа и ни посъветва да не ходим в болницата, първо защото не сме за там и второ защото вероятно ще си лепнем и някоя вътреболнична инфекция. Прати ни да идем при други 2 педиатърки (при едната, де, те просто работели заедно и нямало значение коя ще ни види), които да ни правят инхалации. Да, ама освен инхалациите ни се назначи ново лечение с още повече лекарства, отколкото пиехме, в т.ч. и втори АБ през устата. Теглих им една майна и не промених нищо в лечението на детето към онзи момент, освен добавянето на инхалациите. Ми малката светна още след първата. Днес направихме четвърта и ни казаха "стига" до понеделник, когато сме на контрола. Само ми изписа още 1 сироп, ама нямам намерение да го давам. Четох му листовката одеве - противопоказен за деца под 2г. А на мен онзи ден същата лекарка ми се разбуча, че единия ни сироп с много уговорки можел да се даде на 1г., а ние сме го били пиели на 6м. ... Не знам как да коментирам, по-добре да замълча май. Важното е, че дребната видимо се подобрява. Дано и без инхалациите в следващите дни нещата да продължат и скоро да ми е здравичка! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт