Как се справяте с често боледуващите деца на ясла/градина

• 62 086
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • на последния етаж
И ние сме със сополи - беше на гости при баба си и дядо си за уикенда и се върна със сополи и няколко пъпки от комари (майка ми забравила да я маже). Мажа я със салицилов спирт, ще я заведем и следобед до педиатъра, но все пак - нещо подходящо и ефикасно против ухапвания от насекоми?

# 346
Little wingels, специално аз никога не бих правила догадки за здравето, още повече, че не съм лекар. Не съм искала и предният ми пост да се приеме като такава.

Лита, преди ухапването - Аутан гел. След това мажа само с крем Бочко. Друго не знам  Embarassed

# 347
  • София
ФЕНИСТИЛ ГЕЛ,прилагам при ухапване от насекоми.

# 348
фенистил гел го има в списъка на Чери, предполагам е добър лек!

# 349
фенистил гел го има в списъка на Чери, предполагам е добър лек!

Успокоява сърбежите от ухапване от комари или други гадини. Изобщо се предписва при сърбящи уртики от различно естество+херпесите при варицела.
Дават го при изгаряния и т.н.

Салицилов спирт не бих ползвала за туширане на уртики от комари. Той силно суши и може да докара проблем, защото детската кожа е все още много тънка и нежна.

# 350
  • на последния етаж
Салицилов спирт не бих ползвала за туширане на уртики от комари. Той силно суши и може да докара проблем, защото детската кожа е все още много тънка и нежна.[/b]
Не знаех - използвам го по съвет на педиатъра от миналото лято, когато пак ни бяха сполетели същите неволи. Ще си взема Фенистил гел, чух по радиото и реклама на Дермодрин (бил подходящ за лица над 2 години).

# 351
  • София
Благодаря ви, момичета!  Hug

Кати не е вдигала повторно температура. Вчера за пръв път вдигна, и до момента не е повторила. Проблемът по-скоро е в това, че малката от 15 май е кажи-речи постоянно сополива и с кашлица. На два пъти се оправяше за по 3-4 дни и пак наново. Съответно е изпила 3 вида сироп за кашлица плюс още толкова вида капки за нос, последните от които антибиотични. С една дума вече близо месец е зациклила, а оздравяване няма. Затова докторката ни реши, че е дошъл моментът да я почерпи с антибиотик, както тя се изрази. Колкото и да ми е неприятно, този път мисля, че имаше право. Забравих да напиша, че като екстра й е зачервено и гърлото. Всъщност лекарката ни каза, че гърлото й е "сочно", каквото и да значи това.  Grinning

Сега остава и да цъфнем с варицела другата седмица, когато Кати отново тръгне на градина.  Crazy

Бързо оздравяване на всички болни в момента дечица!  Praynig  Hug

# 352
Лита, аз не съм лекар, но зная, че салициловият спирт е със силно подсушаващо действие, освен антисептичното. В тийнейджърските ми години го ползвах (но 2%), за да туширам някоя неприятна пъпка по лицето. На дете не бих мазала.

Ани, защо АБ за Кати Confused?
Моето дете се разкашля през нощта, дано да не е нищо!
Като ви чета излиза, че вирусите, причиняващи респираторни проблеми изобщо не са отминали Twisted Evil. А така на всички са ни писнали!

Редактирам се, че сме писали заедно. Бързо оправяне на Кати и да пропуснете варицелата, че идва моренце!

# 353
  • София
Бързо оправяне на Кати и да пропуснете варицелата, че идва моренце![/b]
До моренцето имаме време - чак последните 10 дни на август.   Peace
Имаме достатъчно време и за варицела.  Laughing

# 354
  • на последния етаж
Благодаря за съветите, Sourcherry!  Hug
Никога не е късно да научиш нещо.  Embarassed Ще й взема някакво гелче следобед.

# 355
Лита, моля Simple Smile.

Ани, проблемът на варицелата са белезите, които остават. И че поне месец не бива да се излагат на слънце. Предвид това, че е с дълъг инкубационен период, не се знае в кой момент ще се изпъпчи детето.
Но пък наистина дотогава има много време, та ако е писано сега да я кара.

# 356
  • София
Ооох, Чери - не се сетих за инкубационния период.  Crazy

А ако ми обясните как цял месец през лятото да не излагам детето на слънце, ще съм ви изключително благодарна!  Laughing Колкото и да се пазим, все ще има слънце.

# 357
Пресните белези от варицела трябва да се пазят от директни слънчеви лъчи поне месец след обелването на херпесите. Как се постига - не знам.
Обикновено дават до 21 дни след контакта възможно разболяване. С педиатъра ни говорих преди време - тя твърди, че допуска до 25 дни от контакта възможно разболяване и е по-логично.
Аз обаче предлагам да ни пропусне вкупом всички Laughing, идват морета, ваканции, разтуха.

# 358
  • София
Оф тая варицела ...
Предната неделя, на 3-ти, бяхме на РД. В петък майката на рожденика ми казва, че са болни - голямото с гърло и Т, малкото - с гърло, Т и обриви. За малкото лекарката казала, че обривите са от инфекцията и дала АБ, не било варицела. Детето цялото се изринало в събота, мамата спряла АБ и мисли, че все пак е варицела. Но пък голямото уж било ок...
Та сега ще чакам инфо, дали все пак сме били в контакт с варицела  Crossing Arms

# 359
Спасова, 2 дни преди проявата на обрива, болните са заразни, преди това не.
От неделя до петък са много дни, със сигурност децата ти не са заразени.

Общи условия

Активация на акаунт