139 Американски дами тъкмят ваканции (да вадят Европата от кризата)

• 41 324
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
След раждането на сина ми бях категорична, че следващото ще е секцио, но като ги гледах как се влачеха полуживи и скимтящи от болка родилите секцио, пък аз си припках по коридора се разубедих. За болката си има епидурална упойка, каквато ми сложиха на мен, но за жалост болките пак си ги усещах макар и по-кратки. Мдаааа в БГ са много внимателни и почти никога не обезболяват напълно, НО бих казала, че дори с окситоцина не се умира от болка, колкото и да ти е нисък прага!
Мен честно казано в износването, раждането и възпитанието на децата най ме плаши пубертетът.....

# 646
След раждането на сина ми бях категорична, че следващото ще е секцио, но като ги гледах как се влачеха полуживи и скимтящи от болка родилите секцио, пък аз си припках по коридора се разубедих...

Mr. Green Бре, аз си припках със секциото доста по-живо от нормално родилите около мен, дотам, че 2 седмици след операцията си отворих шевовете (само да ви дам представа какво означава моето "енергично"). Генерализация кое е по-добро от това не мога да извадя. От 2-рото секцио се възстанових в пъти по-бързо отколкото от първото - какъв според вас е извода (един и същ опериращ и 2-та пъти)!?!

Лека и хубава бременност на Грозното Пате, пък коя патка какво казала си мисля, че трябва да ви е последна грижа в живота  Mr. Green Mr. Green Mr. Green най-важното е бебето да е искано! След това биохимията се постарава да го заобичаме, каквото и да се роди Wink

Анет, кой от двата рода носи този скини ген?

# 647
Изводът е само един Агент, че си в страхотна форма. И това, всеки, който те е виждал може да го потвърди. Simple Smile

# 648
Здравейте,

с оглед пътуване в края на Юли до Ню Йорк имам някоко въпроса в темата - NYC. Ще съм ви много благодарен, ако можете да ми дадете малко напътствия там.

Мерси!

# 649
От 2-рото секцио се възстанових в пъти по-бързо отколкото от първото - какъв според вас е извода

Същият като Атти.
И двата пъти раждах вагинално, естествено и активно. 36 часа след второто раждане бях на 4часова дълга разходка с новороденото из града. Възстанових се като с магическа пръчка. Не знам защо и как. Очаквах да е по-зле от първото предвид напредналата възраст.
Други родилки не съм виждала. В единична стая бях и двата пъти. Не знам кой как е припкал, но това въобще не е показателно и общовалидно. Секциото е сериозна коремна операция и възстановяването от нея принципно е по-дълго отколкото при вагинално раждане и зависи от много фактори.

Бубка, факт - секциота са правени "за кеф" и/или удобство - било то на лекари или на родилки.
А най-лесно се манипулират нераждали бременни.

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 15:54 от Solley.

# 650
Знам 3 случая тук на секцио изцяло по желание на родилката и без мед.показания (WV, WV i CA)-2 пъти за да "не я боли майката", 3тия за определена дата (9-9-9  Laughing).В Бг знам че е рутинна практика.
*
Единственото спасения е информираност и пак информираност. Това не значи само четене,ами и говорене,и 2 и 3то мнение и ясно съзнание че пациентът е основна част от лечебния процес и решения. Това,бтв, според мен, важи за всичко-за образование,за бюджетиране и пр. Трябва да се научим да слушаме критично и да си носим последствията от изборите,все нови умения за поне моето поколение,което беше гледано в строга система на авторитарност.
*
Мерси за скини Стеф мненията. Яде сега мед с лъжица и дотам са ми стигнали майчинските теразния..

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 16:11 от anette1104

# 651
  • WA, USA
Нямам намерение да се включвам в обсъждане на раждане и системата тук. Който иска и търси начини ги намира да се информира.

Ugly_duckling, ето малко информация за лекари, които ми бяха препоръчани от местна дула и от домашна акушерка от Фили.

Dr. Ron Hoffman at Abington Hospital
Dr. Michelle Salvatore at Cooper (female)
Dr. Scott Bailey at Lankenau
The faculty practice at Jefferson Hospital
Dr. Daphne Goldberg
The midwives at Pennsy but lately they have gotten stricter and stricter with transfers and rules about VBACs.

Знам че се притесняваш за болката и искаш епидурал, но те моля да се запознаеш добре с рисковете от упойките и тогава да прецениш. Също имаш много време за мислене и срещи, не се срами да смениш провайдъра си, ако не отговаря на очакванията ти.

Ето няколко линка:

http://knittedinthewomb.com/wp/?p=693

http://www.childbirthconnection.org/article.asp?ClickedLink=247& … 10158&area=27

http://www.thebirthsurvey.com/

# 652
Ugly duckling, честита и лека бременност.
Ти се познаваш най-добре и прецени кой вариант е най-подходящ за теб. Теории и мнения 1001, но най-важното е ти да си спокойна, тогава и бебето ще е спокойно. Хорър сторис и от двете страни колкото иска човек, съгласна съм с Анет критично мислене и обмисли поне два варианта, нали знаеш успелите хора винаги имат и план Б. Simple Smile

# 653
Уффф, с тия ваши секциота и пр...

Плюс няк'ва идиотска тема от Клюкарника за една, дет гаджето й искал само орален секс...

Плюс потготовката ми за натурализация...

И снощи сънувах как съм в някаква болница, направили са ми секцио. Ама докторът иска да ме зашие с игла, стерелизирана в неговата собствена сперма. Казвам ви, ако не беше се намесил навреме Барак Обама, съвсем го бях закъсала Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 654
олеее Фейо,не ти е лесно, душа Mr. Green   Натурализацията е песен и няма зор,не я мисли

# 655
 Брей, какви интересни сънища! И Обама даже.
Имах един сън с Джерард Бътлар, но няма да ви го разкажа.

За раждането ще се въздържа, само ще кажа, че когато пътувам първо гугалвам болниците околовръз.

Анет, на мен ми се струва нормално 18 кг. за 6 годишен младеж. А и Стефан си е енергичен и умен момък.

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 18:42 от so what?

# 656
И снощи сънувах как съм в някаква болница, направили са ми секцио. Ама докторът иска да ме зашие с игла, стерелизирана в неговата собствена сперма. Казвам ви, ако не беше се намесил навреме Барак Обама, съвсем го бях закъсала Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Joy

Докато сте на вълна сънища да споделя, че все забравям. В самото начало на бременността сънувах, че чета в някакъв американски форум и там засичам не кой да е, ами Агентката, забележете- бременна с трето  Mr. Green Mr. Green Mr. Green !
А пък миналата седмица сънувах, че Цонето е родила момченце и ми е отмъкнала едно от имената, които обмислям  Joy , да се надяваме, че няма да ми трябва момчешко име, че го закъсах след тази кражба  Joy .

# 657
Записвам си пророческите сънища на Клер, много възможни ми изглеждат.  Laughing

Фея, не разбрах как се е намесил Обама - спермата ли сменихте?

# 658
Не, Яна Simple Smile Обама ми беше дошъл на посещение, облечен в джинси и тениска. И, понеже ми е пръв приятел, аз споделих с него как докторът ме е оставил да си крепя с ръка коремния разрез, защото отказвам са бъда шита със спермена игла. Та Обама отиде да се разбере с шефа на болницата, който на свой ред пък не разпозна г-н Президента заради лежерното облекло. Един дружески настроен сикрет сървис реп обясни кой кой е и ми беше назначен хирург, който да ме зашие с игла, стерилизирана в спирт.

Хепи енд Simple Smile

# 659
  • Boston, MA
Абсолютно съм съгласна за критичното мислене. Само че не съм съгласна с частта, в която интернетните логореи на празноглави селебритис се предпочитат пред предупрежденията на лекарите, които това учат и практикуват с десетилетия. Защото хората и на тази смешка (Business of Being Born) информираност казват. Точно колкото М. Мур е документалист.

Вчера бях особено афектирана заради случай на дете, мозъчно увредено за цял живот след раждане у дома. Просто няма причина в днешно време, в тази страна, това да се случва.
Днес обаче ме възрадва новината за ново бебе, което се е появило рано тази сутрин (Агент, ти ги снима). Та така. 

Атти - много добра идея, с уговорката, че предишната ми болница не беше представителна за средностатистическа, а в детската имаме само високорискови раждания, та процент не мога да кажа. Но много добре знам колко Медикеър плаща са раждане вс секцио и ще ви покажа, ще изровя следобед.

Фея,  hahaha.

Общи условия

Активация на акаунт