139 Американски дами тъкмят ваканции (да вадят Европата от кризата)

• 41 331
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Сипитуми - пращай моля! Ние сме в сентър сити така, че мога и до други болници да стигна, но къде им е статистиката постната? Аз намерих някаква от 2008 не съм сигурна дали е най-новата. Интересното е, че болница, за която съм чувала лоши неща за раждане ( по случайност) има най- ниското съотношение. Какво се счита за добро като цяло?

# 631
А как разбра половинкият ти, че на сина ви не му растат органите? С мъжа ти сме завършили едно у-ще, а то не дава медицинска квалификация Wink

а,баш хубава приказка,ей сега ще му предам да си гледа жиците и цифрите и да не дудне, мерси Grinning  Нали знаете колко малко му трябва на човек да се пищиса,аз бая време не чувах,но сега като ме емнаха на 2 гласа..бата мата..
*
казах в 20та седмица със дете 3, в 16та с 1 и 2,но на работа не драйфах ; според моят опит истината с болниците и статистиките е много мъглява,в общи линии се молиш да няма усложнения

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 20:27 от anette1104

# 632
  • Boston, MA
... Какво се счита за добро като цяло?

За добро аз считам живо и здраво бебе.

Раждането е един ден в живота на детето. Виж, отглеждането... ооох.

# 633
Хаха, аз си спомням на една сватба, казвам им, че съм бременна и 5 мадами се втренчват с един съжалителен поглед в мен и ми казват в хор "оооо съжалявам" Grinning На мен, обаче си ми беше смешно Simple Smile Аз пък така и не знам какво е контракция, раждането ми беше супер странно и ми сложиха рано рано упойка, та ....виж напъните да, но в корема специално нищо не усетих.
Аз дете не исках, навих се ей така от немай къде, че наближавах 30-те, сега се чудя как съм живяла без Боби Simple Smile има и леко досадни периоди, но те минават супер бързо. А каква радост е първото зъбче  Joy почти щях да се разплача от кеф, пък то някакъв си зъб Simple Smile)))))))

# 634
Какво се счита за добро като цяло?

Много странен въпрос  Rolling Eyes, на който няма как да получиш еднозначен отговор. "Добро като цяло" е да отговаря на твоите нужди и изисквания, до които си стигнала, след като си направила своя информиран избор . За някой това може да е да получи безпроблемно секцио по желание, а за друг може да е да роди активно и без медикаменти и интервенции. Сама разбираш, че това са двата крайни варианта, тоест "доброто като цяло" е различно за всеки.
Бих те посъветвала да попиташ тук http://community.babycenter.com/groups/a229015/south_east_pennsy … philadelphia_area , би могла да получиш доста по-конкретни отговори, това е локален форум за Филаделфия  Peace .

Ева, направо ужасни реакции, аз не знам как бих реагирала на такова нещо...

Анет, и според мен не бива да се притесняваш  Hug

За добро аз считам живо и здраво бебе.

Аз явно съм бая капризна. Живо и здраво бебе е абсолютно необходимо, но не и достатъчно условие за мен. Раждането може да е 1 ден ( или 3 дни  Wink ) , но е събитие от изключителна важност в живота на жената.

# 635
  • Boston, MA
Така е, в днешно време сме разглезени откъм варианти за раждане, и основното нещо (безопасност) го оставяме на заден план. Дотолкова, че го забравяме напълно.

Раждането може да е изключително събитие за жената (имам и тук едно наум, ама айде, няма да казвам), но за детето още повече. Нека не забравяме и това.   

# 636
  • WA, USA
Хайде да не си скачаме за раждане, ясно е че всеки има различни виждания по въпроса. Дамата питаше какъв процент/съотношение на секцио-естествено се счита за добро, поне така я разбрах. 
Ugly_duckling, ще пиша довечера от къщи, защото на работа не ми се отварят няколко сайта от където можеш да видиш проценти и да се ориентираш към това, което те интересува. Да питаш в местен форум също е добра опция или направо да интервюираш няколко лекари/акушерки лично.
Надявам се да намериш твоя човек - намирам го за изключително важно за това как ще "се стекат обстоятелствата" около раждането ти. Но както си личи от постингите аз съм от онези, за които раждането не е само един ден от живота ми или пък този на децата ми.

# 637
Е, това последното беше напълно излишно, Бубка. Ама айде няма да коментирам  Stop . Разбира се, че не ми пука за детето, важното е на мен да ми е гот...мисля стана ясно още от предишния ми пост, но все пак да доизясня за неразбралите.
Как не те беше срам, не знам...

# 638
Мисля, че стана недоразумение. Аз питах какво съотношение се счита за ок. Предполагам, че всичко по малко от нашънъл аверидж е ок, но просто питах. Благодаря все пак - и аз се надявам разбира се всички в къщи да сме здрави и в добър дух след дай боже сполучлива бременност и раждане.

# 639
Чак пък да я е срам Бубка... и да скача... а, това, че безопасността се забравя и аз подкрепям, но отново сме колоритни и не разбирам защо трябва да се "срамуваме"

# 640
  • Boston, MA
Изобщо не ме е срам. Толкова повсеместно е станало виждането за "опциите" около раждането, само дето за бебето изобщо никъде не става дума. Бебетата преди всичко искат да се родят бързо, защото раждането е стрес за тях. Можете да си представите как е, като при всяка контракция си задържате въздуха. Страхотен кеф, нали?

Много повече секцио се прави, да. Има общо с по-напредналата възраст на раждане. Както и факта, че с много заболявания - били те генетични на бебето, били те майчини, дори и преди 50 години, смъртността е била малко по-различна.

Но с процента на секциото се спекулира много. Какво значение има колко секцио прави една болница, когато за твоето бебе то би било животоспасяващо? Ако мислите, че някой прави секцио за кеф, много се заблуждавате.

# 641
Много повече секцио се прави, да. Има общо с по-напредналата възраст на раждане. Както и факта, че с много заболявания - били те генетични на бебето, били те майчини, дори и преди 50 години, смъртността е била малко по-различна.

Четох скоро - има данни, че днешните жени раждат по-бавно, а критериите за секцио не са осъвременени.

Не се карайте. Както има жени, които идея си нямат какво могат и какво искат да се случи, когато раждат, така има и жени, които фетишизират раждането без намеса. Нито едното, нито другото е хубаво.

# 642
  • Чикаго / София

Не се карайте. Както има жени, които идея си нямат какво могат и какво искат да се случи, когато раждат, така има и жени, които фетишизират раждането без намеса. Нито едното, нито другото е хубаво.

И аз така мисля. Всеки трябва да се информира, кое е безопасно за него и бебето му и да вземе решение, без да застрашава както своя живот, така и живота на бебето. Залитането в която и да е крайност е опасно.

Не обичам когато някой прокламира секциото като върха на сладоледа при раждането без болка /уж/бързо и безопасно, нито когато някой разпалено обяснява, че от естественото раждане в домашни условия и без лекар по-лесно, естествено и безопасно за майката и бебето няма. Истината е някъде по средата, в съответствие с уникалността на всяко едно раждане и специфичните особености на майката и бебето.

За мен добра болница е тази, в която има повече живи и здрави родени бебета, независимо от начина. Peace

# 643
Мисля си че всичко е въпрос на късмет ( дали ще родиш леко или трудно, дали естественно или със секцио). Има случай при които никой не поема отговорността да се ражда естественно.
Аз например държах да раждам естестженно, имам хиляди операции и съм на 100% срещу интервенция. Да ама не- 2 щата, сума и лекари всеки ми отказа, трябваше да избирам между собствената си безопасност и живот + този на детето си, пред разбиранията си. Много труден избор. Без да прокламирам секциото, това ми беше най-леката операция, но знам че това си беше късмет.

Ugly duckling, честита и лека бременност, още е много рано да вземаш решение за или против един или друг метод. Просто се наслаждавай на бременноста си

# 644
Според мен при първо раждане нямаш много идея какво точно искаш и очакваш (или поне много рядко). Аз например мислех, че отивам в болницата, за да раждам и ако нещо се наложи те ще се намесят с тяхната апаратура и знание. Е, не се оказа точно така и това ме шокира. Не очаквах, че ще правят процедури, защото така трябва по протокол, а не защото така е добре за моето здраве и това на бебето ми. Също така очаквах нормални човешки отношения, напр. каквито очаквам в магазина, в ресторанта и т.н. - аз съм клиент и ми се обяснява, а аз взимам решения. И в това отношение се разочаровах.

С това не искам да кажа, че никъде не може да получиш нормално обслужване - и това не е така. Просто трябва да се търси, защото това се е превърнало в огромна индустрия и много неща влияят.

Бубка, ти може да ни кажеш какъв процент от доходите на една болница е от labor and delivery отделенията им и какъв е разликата в заплащането за секцио срещу нормално раждане. Мисля че на всички ни ще е полезно да сме информирани.

Общи условия

Активация на акаунт