139 Американски дами тъкмят ваканции (да вадят Европата от кризата)

• 41 342
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
ugly_duckling, честито   bouquet
можеш да разгледаш об-гин, които са в нетуърк-а на твоята застрахователна компания. След това звънни на всички, които са ти наблизо и ги попитай с коя болница са афилиейтнати и се спри на тази, която ти върши работа. Ако времето ти е кът и искаш да ходиш на преглед по удобни часове, се запиши в лекарска практика с няколко гинеколога. Недостатъкът е, че не знаеш при кого ще се паднеш да раждаш (ти ще се запознаеш с всички в течение на бременността). Можеш и да ходиш при самосиндикален гинеколог, тогава всичко е по-персонално, но по-неудобно с часовете и евентуално планиране на раждането.
лека бременност   bouquet

# 616
Това последното ми даде кураж, Фея. Жените край мен се надпреварват да ми обясняват колко е тежко раждането и колко боли; как "все по-зле ще става"; как няма да се наспивам години наред, как като проходи ставало още по-тежко, после тантруми, после характери.... Представям си Апокалипсис, успях дори за малко да се зачудя защо го правя (образно казано, разбира се). Разбирам, че искат да ме подготвят и да си излеят опита връз мен, но понякога ми идва множко и не остава време да enjoy-вам бременността от кахъри и нерви какво предстои. Никой не знае какво бебе ще имам и как ще бъде!

И нещо любопитно - нераждалите ми колежки ( 40+) възкликнаха по следните начини като научила за бебето:

"Oh, I feel sorry for you! It must be so hard to be living with this creature inside of you that's sucking your energy.. almost like a tumor!"  Shocked Shocked

или

"Babies are scary, my mom had 6 and I always felt like she suffered too much for delivering something that looks like an alien".

Нямам подходящи думи или емотикони, които да употребя. А рядко оставам без думи...

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 03:38 от Ева на сцена

# 617
Ева,дай пълен и тотален игнор.Здраво дете е блесинг от тук до другото небе и обратно,дадено ни е много малко време да им се радваме и да се учим от тях,хич не позволявай тъмни мисли да ти замъгляват картината.Не е лесно,има всякакви перипетии и изненади,но само от вас си зависи как ще ги посрещате.

# 618
  • Чикаго / София
Ugly duckling  честита бременност! Лека и безпроблемна да е! Със съвет не мога да помогна, много съм далеч като местожителство, а и не съм бременяла и раждала тук.

Ще кажа и на теб: раждането нито боли толкова, нито е толкова страшно, колкото го показват по филмите. Дишай спокойно. И питай. Всяка от нас с радост ще помогне.
Бре боли си то..

И аз така казвам - боли си, ама е болка, която пожелавам на всеки да може да изпита. Веднага след първото раждане се заричах, че това е - оставам с едно дете, а пък само 11 месеца по-късно бях бременна с второто, съвсем планирано Simple Smile

Анет, че какво му е на килограмите на Стефан. Добре си е детето, нали е здрав и подвижен, не му трябват повече кг. А и като чета с какво се храни, направо му завиждам за менюто, хич не му трябва и друго. Лъчезара ще стане на 7г. след 2 месеца и в момента тежи 18кг.  Тази седмица са я мерили в Бг.  Но пък аз на нея й се чудя къде отива тази храна - тя яде като ламя. Вчера баща й ми разправяше, че ги водил в Борисовата градина и тя сама била изяла две порции цаца, 1 сладолед и дояла хотдозите на сестра си и братовчед си. Аз не мога да го изям това количество, но пък на нея храната в България много й харесва. Имам чувството че е с право черво това дете. Пу, пу дано така си и остане де. И бабите й ми надуха главата, че била много слаба, било ги страх да я пипнат, да не й счупят някое ребро и пр. щуротии.  Аз пък им казах, че ако ми ги върнат и двете качили повече от 1-2 кг. за тези 3 месеца, догодина няма да им ги пращам.

Ева, аз съм доста изумена, че някой може да го каже това нещо,особено жена. Да не кажа, че чак ми е трудно за вярване. Ама хора всякакви, какво да ги правиш, освен пълно игнориране, друго не се сещам.

# 619
Искам и аз на Стефан проблемите да имам. Какви манджи щях да си забъркам...  Grinning

# 620
  • Чикаго / София
Пуснах това клипче във фейсбук, ама понеже някои от вас ги нямам, като абонати, който иска и има време да заповяда да го изгледа. Документален филм по случай 10 годишнината на Бг училището на децата тук. 27мин. е приятно филмче:

http://www.youtube.com/watch?v=JqMdyKCTeHE

# 621
"Боженце", Ева! Нима наистина има жени, които ти казват подобни неща?!

За мен това са несретници, които са били лишени от най-градивната част на съществуванието си. И понеже така и не са успяли да приемат участта си, се опитват да се оправдаят в собствените си очи и в тези на околните.

Що се отнася до това дали раждането боли... Аз не съм отричала - болка има. Ама изобщо не е такава, че да трябва да бъде опищян орталъка, както драматизират по филмите. Разбира се, всеки човек си има праг на болката. Но пък съм готова да се обзаложа, че много жени преувеличават, защото искат да се изкарат героини, защото търсят съчувствие или защото мъжете им оприличават родилния процес на "тапа от шампанско".

Позволявам си да кажа всичко това само в този подфорум, защото малко или повече се знаем и няма да приемете нещата лично. Другаде биха ме разпнали.

Анет, не му се шашкай на момчето. Те и слоновете са само на трева и плодове, а я ги виж к'ви са 'убавки. Бабите са от поколението, което е измервало всичко в петилетни планове. Аз съм на принципа, че не отглеждам прасета. Щом детето е здраво и енергично, кво ти пука?!

# 622
Искам и аз на Стефан проблемите да имам. Какви манджи щях да си забъркам...  Grinning

И ти ако можеш да се оплачеш...  ooooh!

Ева, аз сега имам две извънземни, ама преди точно десет години и аз ги плещех такива като колежките ти. Е, айде, на глас май не съм ги казвала, ама точно така разсъждавах по въпроса. (Демек, от незнание е, не от лошотия.)

Идвам специално да изкажа едно професионално мнение - За бога, лейдис, ако ви дойде мерак да учите чужди езици, не си давайте парите за "Розета". Все бях виждала безумия в тази област, но това направо ми скри шапката. Няма картинка тука, която да предаде размерите на възмущението ми.

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 07:26 от ianajar

# 623
  • usa
пфффф, раждане! ако можеше да ги раждам всеки ден без да се увеличава бройката в къщи, щях да го правя... още един глас за това, че раждането хич не е страшно. е, понаболява, не е без хич, но три ги родих без епидурална и хич нищо ми няма, определено имам в житейския си опита значително по-силни болки. що се отнася за последиците от раждането, няма нищо страшно в извънземните, аз поне им се радвам, пък са и обещали да ми купят жълто ламбургини като забогатеят, определено смятам, че си струва недоспиването  Wink...

анет, удивлявам се да прочета, че точно ти се притесняваш за тегло на здраво дете, честно...аз бих дала половин час от живота си да чуя някой да ми иска круши, броколи и лимон. е, лимон ми поискаха преди месец или два, ама само веднъж, после не повториха...

# 624
анет, удивлявам се да прочета, че точно ти се притесняваш за тегло на здраво дете, честно...
нали?и аз си се чудя..години (понеже той е 17 кила от близо 3 години) игнорирах,но баща му ми заобяснява как му напипвал черния дроб като го гушкал и как не му растяли органите newsm78 на лимон и аспержи..според майка ми се напикава нощем (факт,к педс подминават до 10г.възраст)защото нямал мускули мехурни от недояждане и пр..яде всичко,но много премерено и предпочита калорийно негативна храна,определено не мож' погълна  на Иркина Лъчи количествата..спира на средата на хапката и е дън..изоках си,мерси че ме слушате..

# 625
Благодаря на всички!  bouquet
Днес ще се заема със задачата да си намеря обгун.
А мога ли да попитам - вие кога казахте на работа за предстоящите промени?
Аз се чудя - моята компания преминава през промени сега и аз се притеснявам дали няма да ме подминат за повишение или нова роля ако знаят. От друга страна шефовете ми са жени с деца и винаги са ме подкрепяли професионално- не искам да си помислят, че съм крила и да "им разваля плановете". Допълнително трябва да разговарям с тях относно майчинство..може би като чуем сърдечен ритъм, за да сме сигурни?
Вие как постъпихте?

# 626
А мога ли да попитам - вие кога казахте на работа за предстоящите промени?
След трети месец. Само че аз не съм от повръщащите и никой не можеше да разбере предварително.

# 627
Да се включа преди да сте изписали и тази тема и преди да са ме под пукали тук.....

ugly_duckling честита и безпроблемна бременност ти желая!

Анет, и аз се зачудих, че точно ти се безпокоиш Simple Smile и да ти кажа изумена съм от организация, сгъване на на дрехи и хранене на дечинята...мммда, нито едно не изглежда слаботелесно, златни са  Heart Eyes

Ева, аз също чух изречения от сорта- бляк, бременна си... ох, ще повърна...
Игнор е истината и както  е казала Анет- здраво детенце е блесинг. Няма нищо страшно в недоспиването, тентрумите и тн. Като се събудиш сутрин и като видиш беззъбата усмивка да ти гука... А, прохождането... няма такъв кеф  Heart Eyes

Фея,  Peace Heart Eyes

'айде, на нивата сега Wink

П.С. Фея, много се смях на "войната"  Laughing

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 23:43 от vanhorne

# 628
  • WA, USA
Аз казжам от началото защото не ми пука дали ще ме уволнят, а за повишение не мога да се класирам. Освен това имам опит със спонтанни аборти и за мен беше хубаво, че шефовете ми знаеха защо се налага да канселирам 100 човека тази седмица и да си стоя в къщи като нищо ми няма на пръв поглед.

Колкото до лекари във Фили ще ти пратя списък на такива, които са про VBAC, което ги слага в графа про естествено раждане. Ако нямаш такива интереси ми кажи да не ги търся. Аз болница не бих търсила по близост, а по статистиката им за естествени vs. секцио раждания, дула изполване и прочие подобни. Но това е моя опит и лични перипетии. Болката от ражданията ми я забравих отдавна, ама още имам болка от секциотата, така че това е моя приоритет при избор на място и провайдър.

# 629
баща му ми заобяснява как му напипвал черния дроб като го гушкал и как не му растяли органите newsm78 на лимон и аспержи..според майка ми се напикава нощем (факт,к педс подминават до 10г.възраст)защото нямал мускули мехурни от недояждане и пр.
Абе май с мъжа си трябва са поговориш, за да остави джигера на дИтето на мира Wink

А как разбра половинкият ти, че на сина ви не му растат органите? С мъжа ти сме завършили едно у-ще, а то не дава медицинска квалификация Wink При цялото ми уважение, истина е, дето казват "да не ти се случва това, дето родителите ти го мислят".

Само за пример ще ти кажа, че имам познати българи с такова момче. Слаб, жилав, яде като врабче и не се спира. Предпочита зеленчуци. Месо не можеш го накара да хапне, освен ако не е кайма или креМвирш. Ама е здраво и право дете, интелигентно и окумуш.

Общи условия

Активация на акаунт