ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 214
  • 734
  •   2
Отговори
# 405
Марица, съгласна съм с всяка твоя дума.  Confused
Разбирам и Araxna.
Аз също си "седя" главно вкъщи, но някак не мога да си представя на този етап да хоумскулвам заради езиците; не мога да си изработя някаква схмема в главата така да се каже; не че не ме блазни идеята.
Тук няма глоби заради непоставена ваксина, примерно. Но има други подмолни камъни. Подмятала съм неведнъж за системата в училище и как нежно мачкат...

# 406
Подмятала съм неведнъж за системата в училище и как нежно мачкат...
Така е, разликата е само в степента на мачкането. В Бг изобщо не е нежно, ами си е доста грубичко даже.

# 407
  • Варна
Така си е, в България е грубичко, но тук все още може да се мине метър за доста неща и дълго ще е така, но нямаме голям избор.
На мен хич не ми е розово пред очите, притесняват ме доста неща, но щом желание има, намира се и начин. Най-много ме е страх да не приемат закона за детето, независимо че е в противоречие с конституцията и конвенциата за детето. Затова уча право, за да мога един ден, ако трябва да защитя децата си. Защото закона няма да се промени. Защото българина няма съзнание за това какво значение имат човешките права, той казва че не иска детето му да е в детската градина с неваксинирани, той не се интересува от техните права.  И такива са твърде много. И това ще е оправданието да не се промени закона. Това че е незаконно, това че е дискриминация, това го знаят само заинтересованите и само някои юристи. Просто нямаме необходимата обществена подкрепа, няма как да се предизвика дискусия.

# 408
А аз пък виждам нещата с тоталното отричане на лекари и безсмислените, често увреждащи здравето профилактики, например рентгенова снимка за проверка на дали си болен от нещо!

Мисля се, че човек би бил с пъти по-здрав в момента, в който откаже имунопрофилактика. Как звучи само имунопрофилактика - от гръцки προφύλαξις - защитавам, предпазвам. Значи защитаваме се от нещо посредством ваксини ли?

Може много до говорим за защита или "защита" от ваксини, когато епидемии избухват в райони с висока степен на ваксинация. Трябва да осъзнаем абсурда на всички защитаващи ваксини - ваксинациите не предпазват от болестите, но помагат за по-леко им протичане  Joy

# 409
Така си е, в България е грубичко, но тук все още може да се мине метър за доста неща и дълго ще е така, но нямаме голям избор.
На мен хич не ми е розово пред очите, притесняват ме доста неща, но щом желание има, намира
Да, въпреки опък законите, ние сме в една от малкото цивилизовани държави, където може да си платиш за всичко при това дребни пари.

XVisible, тоталното отричане не помага на каузата. Само би отблъснало хора, които са в процес на осмисляне. Затова призовавам за по-умерено демонстриране на отношение. Щото така малко губим лице пред хората. А е важно да не изглеждаме лунатици. Навремето като трябваше да ваксинирам голямото си дете точно подобно отношение ме разубеди да се зачета по темата. След първите 3-4 поста си казах "какви са тези" и се доверих на педиатъра ни.

# 410
XVisible, тоталното отричане не помага на каузата. Само би отблъснало хора, които са в процес на осмисляне. Затова призовавам за по-умерено демонстриране на отношение. Щото така малко губим лице пред хората.
dobra, знам това и честно да ти кажа не съм намерил решение на проблема!

Става все по-очевидно, че лекарите нападат "антиваксерите". Все пак се уверявам, че те, дори при най-малката интервенция, вървят против здравето и щастието на хората.

Не искам да ги нападам, но това е просто ехо от тяхното към към мен...

# 411
  • Варна
Алекс, на тези лекари сме им обсъждали вече мотивите, а именно, че не могат с лека ръка да отрекат това на което са ги учили цял живот, за това се иска душевна сила, която не всеки има. Освен това са хора, обучавани пак по татово време на това, че лекарят е водещия в отношението лекар-пациент. Те не могат да се променят. Освен това са от специалности, които традиционно специализират опашкарите. Отличниците специализират хирургия, реанимация и някои по-специални специалности. По правило те са на по-различно мнение за ваксините, но си мълчат, защото няма да срещнат разбиране. А и самото обучение не ги стимулира да мислят. Медицинската наука е съставена от постулати, никой няма право да се отклонява. Мислещите стават черните овце, точно те в крайна сметка се залавят с холистична медицина. Останалите накрая се пропиват, дрогират и умират рано, най-вече защото виждат, че здравето на хората не се подобрява въпреки техните усилия. Желанието да помагат на хората се заменя с разочарование. Натискът на който са подложени ги кара да прегарят рано.
Знам, че имаш силно лични мотиви да отричаш медицината като цяло. Разбирам те напълно. Но има някои случаи, когато спасява животи. Преди няколко месеца лекарите спасиха моя в най-буквалния смисъл и не позволиха две деца да останат сирачета.

# 412
Да, в някои случаи медицината спасява живот, няма спор, но като цяло не харесвам грубите им методи на лечение, които след това оставят отражение до края на човешкия живот...
Гледните ни точки не се разминават, дори напротив - гледаме в една посока!

А това, което казваш за лекарите е тъжно Sad

# 413
А аз пък виждам нещата с тоталното отричане на лекари и безсмислените, често увреждащи здравето профилактики, например рентгенова снимка за проверка на дали си болен от нещо!

Голямата част от съврменната медицина и фармация е измама и бизнес на гърба на хората. Профилактичния рентген и ваксините за безумие, естествено. Но има някои неща, които няма нужда да се отричат. Ако имаш счупени крайници, хубаво е да има знаещ лекар да ти ги намести както трябва. Ако направиш перитонит хубаво е да има хирург да ти спаси живота. Има доста случаи в които медицината помага. Общо взето спешната медицина е много полезна. Въпросът е на интелигентност и осведоменост да знаеш кога да ходиш на лекар и кога не. И за жалост е и въпрос на късмет дали ще попаднеш на кретен или на професионалист.

# 414
Аз също не съм за тоталното отричане на медицината - разбира се, че тя има място в живота ни, но както вече съм казвал - не и така, не и по този начин!
Провокирам мнения по темата...

# 415
Напротив, това е доста по-умерено изказване. Wink

# 416
Скачам много нависоко, като искам да ви чуя мнението за медицината Wink
Дори и заявявайки нещо така гръмко (тоталното отричане)

Извинете, но някой ще оспори ли фактът, че това е просто бизнес и всеки работещ там ще направи каквото може, за да го задържи, дори развие!?

# 417
  • Варна
Не всеки лекар. В голяма част от болничната помощ лекарите нямат нужда от това, както и нямат пряка изгода. Честно казано едно време много мразех отделението да е пълно, луда ставаш и всичките си бяха наистина болни. Има обаче и части от нея, където всички трябва да мислим и да си отваряме очите (детските, вътрешните и много АГ-тези всички ги знаем, както и някои други). Но не е луд, който яде баницата...

# 418
Скачам много нависоко, като искам да ви чуя мнението за медицината Wink
Мнението ми е като последните от предишната страница.
Бизнес...всеки е способен в днешно време да направи всичко възможно да развие бизнес и да го задържи в името на здравето на хората; не са само традиционните лекари...защо се мисли, че само това съсловие е безскрупулно и джаста праста?! Не е до професия, а до човек. Още една дълга и тежка тема...

# 419
Абсолютно! Помня ехидната усмивка на зъболекаря през маската... На другият ден започнах да се скапвам Sad

Общи условия

Активация на акаунт