ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 111
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Не могат да откажат освобождаване, защото алергията към яйца е противопоказание точно за тази ваксина. Явно трябва да си припомнят и листовката и наредбата, ако въобще някога да ги знаели. Ако детето получи алергичен шок, кой ще е отговорен? Заяж се!

# 496
 Леле ...как съм ви изпуснала, записвам се да ви следя  Simple Smile

# 497
  • София
Не могат да откажат освобождаване, защото алергията към яйца е противопоказание точно за тази ваксина. Явно трябва да си припомнят и листовката и наредбата, ако въобще някога да ги знаели. Ако детето получи алергичен шок, кой ще е отговорен? Заяж се!

Заяждах се, ходих и в регионалната епидемиология, пращат ме при доц. Маринова, която се оказа, че не приема алрегичните тестове за реални, защото показвали неверни неща.
И така, може да ме освободи само жената, която е член на комисията и преценява субективно, че детето ми не би трябвало вече да има проблем, защото било голямо. И пак в епидемиологията, където казаха някои думи по адрес на нея, но нищо не можели да направят - комисията трябвало да се произнесе. А без нея в никакъв случай нямало да го пуснат и на детска градина.

Остава да откажем ваксината с подпис, но - и това не ми е решение, щом няма да може да ходи на детска. Това ни е проблема - защо да сме задължени да поставяме ваксина, за да иде на детска, след като ще може да ходи на училище след 1-2 г. макар и без ваксина - там вече нямат основание да го спрат?
затова търся лекар спешно, понеже знам, че има такъв вариант, сега го приеха изненадващо, а се знае каква е ситуацията с детските в София, да не изпускаме възможността.

# 498
  • София
Така и никой не може да ми обясни защо да може без коклюшна ваксина да се ходи на детска, но без Морбили - да не може???: такива били наредбите.

И в епидемиологията ми казват: не я правете, има риск, но на детска не можем да ви пуснем, а Маринова: направете я, това е важна ваксина, по-важно е да я направи, разбира се след като 1 месец е здрав (без ОВИ) и после да се наблюдава още 2 седмици, и преди, и след това един месец да пие противоалергични....
Като оставим настрана колко време може едно дете да изкара без ОВИ, явно и тя вижда проблем, но... не знам, явно преценява, че рискът си струва.
И така, търсим лекар, нямам време и нерви точно сега да се занимавам с промяна на системата, а и най-много да ни освободят, вместо да я откажа и 'сбогом детска'.

# 499
  • Варна
Потресена съм!

# 500
Аз бих те посъветвала да ходиш от ЛЛ на ЛЛ и да питаш директно. Дано все се намери някой с ума си.

# 501
Така и никой не може да ми обясни защо да може без коклюшна ваксина да се ходи на детска, но без Морбили - да не може???: такива били наредбите.

И в епидемиологията ми казват: не я правете, има риск, но на детска не можем да ви пуснем, а Маринова: направете я, това е важна ваксина, по-важно е да я направи, разбира се след като 1 месец е здрав (без ОВИ) и после да се наблюдава още 2 седмици, и преди, и след това един месец да пие противоалергични....
Като оставим настрана колко време може едно дете да изкара без ОВИ, явно и тя вижда проблем, но... не знам, явно преценява, че рискът си струва.
И така, търсим лекар, нямам време и нерви точно сега да се занимавам с промяна на системата, а и най-много да ни освободят, вместо да я откажа и 'сбогом детска'.
А как е корупцията по детските градини?

# 502
Не е сьвсем по темата,но е интересно.

Новият адвокат на пациентите в Австрия,г-жа Сигрид Пилц ще изисква при информирано сьгласие при медицински процедури лекарите да подписват,че действат в своя полза,а не в полза на пациентите.
Дебатите за тази нейна "наглост" вече започнаха.
http://wien.orf.at/news/stories/2536858/
http://www.heute.at/lifestyle/gesundheit/art23696,727745

# 503
Поредната книга

Наистина си струва!!!
Споделете мнение след прочитане...

# 504
И аз!
Толкова много безумия да причиниш на едно дете, за да не остане ненабодено!

А как е корупцията по детските градини?
Един телевизор или нови пердета/щори за прозорците, пари под масата...
Дават ти избор, не е като да нямаш...  Joy  Joy  Joy

Току що чух по ТВ, че ще протестират срещу наредбата, която не позволява родителите да погребат или кремират мъртвородените си бебета. Най - после! Това е брутално, както в момента се процедира - хвърляне на боклука като отпадък.
Ако се промени наредбата и закона, мисля че няма да могат да се крадат от персонала така лесно бебета и би трябвало да станат по - внимателни екипите.

Само да не се рамрънкат хората, че така ги устройва повече, защото пари за погребение няма.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 22:21 от Марица

# 505

Току що чух по ТВ, че ще протестират срещу наредбата, която не позволява родителите да погребат или кремират мъртвородените си бебета. Най - после! Това е брутално, както в момента се процедира - хвърляне на боклука като отпадък.
Ако се промени наредбата и закона, мисля че няма да могат да се крадат от персонала така лесно бебета и би трябвало да станат по - внимателни екипите.

Ами време е.
Неотдавна се сбъсках с тази тема и  сериозно ме накара да се замисля по въпроса

# 506
  • София и там където не се пуши
Браво, най-после. То не е само за краденето, това според мен от години го няма, но емоционално е по-добре за един родител поне прахта да разпръсне някъде.

# 507
Не предполагах,че такова нещо се случва в демократична държава! Shocked
Потресен съм!

# 508
Не предполагах,че такова нещо се случва в демократична държава! Shocked
Потресен съм!
Тази държава е много далече от демокрацията.  Whistling ooooh!

# 509
Можеш да запишеш детето с бележка за ваксините, които има. Даваш я така и си траеш. Ако мед.сестрата забележи ще и кажеш, че до фактическото започване септември-октомври ще сте я сложили. Дъщеря ми има всички ваксини по календар, но бяха забравили да и впишат МПР в бележката за градина. Забелязаха пропуска чак на края на първата учебна година и ме викнаха за нова бележка.
А може ли да минеш на комисия в друг град? Проверявах за моето дете и се оказа, че технически е възможно и разрешено.

Общи условия

Активация на акаунт