ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 109
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Не го четох цялото, но ми се видя интересно - ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ И ОТКАЗ ОТ МЕДИЦИНСКА НАМЕСА   Peace

# 511
Здравейте, аз също съм потресена как може един ЛЛ да обяснява колко били вредни всички пакетирани храни тип сладолед,зайо байо ит тнт. и в същото време да препоръчва поставянето на ваксината Пренавар 13 на дете, което вече има три приема на Синфлорикс.Съгласна съм за храните,но бих ги давала пред една доза ваксинка, която на всичко отгоре струва около 140 лв.А съм и потресена от невежеството на въпросната майка ,която отказа сладолед с доводите колко бил вреден и в същото време ми обяснява как чинно ваксинира детето си освен с всички задължителни ваксини, също така и с ваксината за хепатит А и сега се колебаела за тази, но и била малко скъпа.
Аз пък давам на моето дете сладолед и зрънчо, за сметка на ваксините.
Не обвинявам никого за това как отглежда детето си просто си се чудя и си размишлявам на глас.Естествено след като тя се опита да ме убеди в ползата от ваксините и вредата от сладоледа,аз не пропуснах да и кажа за вредата от тях.

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 23:07 от Аnuca

# 512
И аз съм от тези със сладоледа и зрънчото  Mr. Green

Току-що прочетох един коментар, който ме учуди:
Цитат
Тук например социалните помощи за деца са обвързани с това дали са редовно ваксинирани… Даваш бележка от личния лекар в социалните служби по местоживеене, ако ще получаваш „детски“… Също така, когато детето ти кандидатства след 7-ми клас, не можеш да го запишеш /или най-малкото е проблемно/ в новото училище без бележка за редовно сложени ваксини от раждането му до момента… Т.е всички стъпки, които предприемаш по отношение на едно дете и неговото бъдеще тази държава по един или друг начини е обвързала с ваксинациите му… Те са задължителни, в противен случай имаш проблеми…, както и самото дете, които касаят вече други сфери на живот, не здравословни… За какво иде реч, нормално ли е това?!

Това за след 7-ми клас вярно ли е???

# 513

Цитат
Тук например социалните помощи за деца са обвързани с това дали са редовно ваксинирани… Даваш бележка от личния лекар в социалните служби по местоживеене, ако ще получаваш „детски“… Също така, когато детето ти кандидатства след 7-ми клас, не можеш да го запишеш /или най-малкото е проблемно/ в новото училище без бележка за редовно сложени ваксини от раждането му до момента… Т.е всички стъпки, които предприемаш по отношение на едно дете и неговото бъдеще тази държава по един или друг начини е обвързала с ваксинациите му… Те са задължителни, в противен случай имаш проблеми…, както и самото дете, които касаят вече други сфери на живот, не здравословни… За какво иде реч, нормално ли е това?!

Това за след 7-ми клас вярно ли е???

За къде се отнася това с проблема с училище и т.н? България? Или някъде другаде?

# 514
Поне при нас нямаше никакъв проблем след 7 клас и никой , нищичко не ни е искал като документ с ваксини , картон , здравна карта и подобни .

Да споделя - онзи ден на малкото му съзирам кърлеж на кръста - малък , вероятно още нимфа , все още плосък , току-що забил се  - съответно панически го изстрелвам с таткото при ЛЛ , тя го маха и казва : " Ми вие сте за тетанус сега , но майка му нали е по информираното съгласие ... " . И дотам .

Все още не мога да си обясня , откъде идва и как е наложена подобна практика ? Ухапване или ужилване  от оса , пчела , щръклица , дори бълха е също толкова дълбоко както от кърлеж - защо не се практикува масовото поставяне на токсоид в тези случаи ? А , убождането на дебел трън ,например , е не по-малко плашещо . И , ако в рамките на едно лято човек бъде ухапан от кърлеж 3-4 пъти през месец , тогава 3-4 ваксини ли ще му поставят ?

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 08:28 от nice

# 515
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
nice понеже и аз вчера намерих един, не се беше забил, та попитах в немската тема за борлеоза и къде да го изледвам - и писаха, че си слагат тетанус  Shocked

а защо да не сложат 3-4 ваксини на месец , все пак концерните трябва да излезнат на плюс  Mr. Green

# 516
nice понеже и аз вчера намерих един, не се беше забил, та попитах в немската тема за борлеоза и къде да го изледвам - и писаха, че си слагат тетанус  Shocked

а защо да не сложат 3-4 ваксини на месец , все пак концерните трябва да излезнат на плюс  Mr. Green

Борелиозата - известни са над 36 вида спирохети от рода Borellia- се разпространява не само от кърлежи , но и от бълхи и дрешни въшки . Тогава бият ли си токсоид за защита , се питам !?

# 517
А какво се прави, ако кърлежа е стоял 2-3 дни в тялото на човек? Нужна ли е ваксина или не?

# 518
Само, ако си седяла някъде без кислород, но не виждам как ще оцелееш без такъв Wink

# 519
........

За къде се отнася това с проблема с училище и т.н? България? Или някъде другаде?

Бг

# 520
...Да споделя - онзи ден на малкото му съзирам кърлеж на кръста - малък , вероятно още нимфа , все още плосък , току-що забил се  - съответно панически го изстрелвам с таткото при ЛЛ , тя го маха и казва : " Ми вие сте за тетанус сега , но майка му нали е по информираното съгласие ... " . И дотам .

Все още не мога да си обясня , откъде идва и как е наложена подобна практика ? Ухапване или ужилване  от оса , пчела , щръклица , дори бълха е също толкова дълбоко както от кърлеж - защо не се практикува масовото поставяне на токсоид в тези случаи ? А , убождането на дебел трън ,например , е не по-малко плашещо . И , ако в рамките на едно лято човек бъде ухапан от кърлеж 3-4 пъти през месец , тогава 3-4 ваксини ли ще му поставят ?

Преди малко се върнахме от Пирогов - заради кърлеж в рамото на малкия. Избута го с марля д-рът (скара ни се,м че това не било негова работа - явно ни бяха пратили от рецепцията в хирургия, а на падиатъра, а ание толкова ошашкани бяхме, че чак като си тръгнахме осъзнахме какво е искал да каже) и каза само да следим 10-15 дни да няма разболяване евентуално. Ваксина не спомена хич. Ама и за възможно изслкедване на кърлежа не спомена, а аз чак като се върнах вкъщи се сетих, че бих го направила, ако не е безбожно скъпо де. Ох, здравата съм изплашена Sad Отивам да му преглеждам главичката, че четох, в окосмените части се завирали много. А в алтернативната козметика скоро се писа за методи против тия гадини...
Найс, стискам палци всичко да е ок. Вие взехте ли го за изследване? Някой знае ли срещу каква сума и дали го правят в лабораториите?

# 521
Докато сме на тема кърлежи, преди години много се смях на тези разкази:

Пусни, гадино!

Операция "Кърлеж" - продължението

Laughing

# 522
мръсно - от страна на д-ра в пирогов, да не ми даде инфо, че мога да изследвам кърлежа, а не сега да водя детето да го травмирам по лаборатории, пък и да си губя времето...
Четох коментар след втората статия как в Центъра по заразни и паразитни направили пълна "епикриза" на кърлежа, вкл. и за цялост, а тоя нашият изобщо не знам какво е направил #2gunfire Ще се побъркам Sad

# 523
Здравейте!
Педито ме навива да слагам вакдина срещу хепатит А на малките ,какви са ви отзивите ,струва ли си тормоза.Аз не си спомням да съм ваксинирана ама пък ако има епидемия .....
Поздрави

# 524

Току що чух по ТВ, че ще протестират срещу наредбата, която не позволява родителите да погребат или кремират мъртвородените си бебета. Най - после! Това е брутално, както в момента се процедира - хвърляне на боклука като отпадък.
Ако се промени наредбата и закона, мисля че няма да могат да се крадат от персонала така лесно бебета и би трябвало да станат по - внимателни екипите.

Ами време е.
Неотдавна се сбъсках с тази тема и  сериозно ме накара да се замисля по въпроса
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/06/13/1844971_za_otnetoto_pr … rebesh_deteto_si/

Общи условия

Активация на акаунт