ШОК! ЦИГАНИ СИ ПРАВЯТ ФОТОСЕСИЯ В БГ ГРОБИЩЕ, ПУСКАТ СНИМКИТЕ ВЪВ "ФЕЙСБУК"

• 16 885
  • 218
  •   1
Отговори
# 90
Judy [/b], проблемът е, че колкото и да се прилага закона докато лежат на кълката, че са малолетни пука им на тях нали са станали хит във Фейса и в пресата. Ама защо затвориах ТВУ-тата?

Какви малолетни? Аз за непълнолетни и пълнолетни прочетох.
Важно е законът да се прилага еднакво за всички непълнолетни и пълнолетни, независимо от кой етнос са.
Или е екзотично това схващане? Нищо, че е основен правен и социален принцип.

Един малолетен от нецигански произход открадна телефона на сина ми. Ми не носи отговорност, малолетен е. За циганите важи същото. Нещо различно ли има?

Какво да ми каже Андариел не разбрах?  Laughing
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

Имам чувството, че повечето националисти са си деца. Или непораснали възрастни.

# 91
  • Kопенхаген
Това си е просто проява на висша форма на простотия. Нищо повече.
Младежи, които са решили да са скандални, "разчупени", "над нещата".
Същото като онези, които се напиват и ходят да се бият.
Но дали ще са роми или българи - все тая.
Т.е. акцентът не би трябвало да е в думичката роми, а по-скоро в думичката простащина.
Да им потърсят отговорност, ако има въобще как аз подобно нещо, тъй като се вижда, че нито рушат, нито чупят, а само се снимат. Ако могат да потърсят на някого отговорност, че се е родил с малко акъл - ок, да го направят...
О зашо трябва да се спести на обществото че въпросните вандали са мангали. До кога това заравяне на главата в пясъка?
Абе много толерантност много чудо бе. Законите са за всички, ха познайте кой ги нарушава най много?
Аз, ти що не отием да си правим снимки на турските гробища, па макар и да не ломим?
Пийнали сме си искаме да ни е екстремно, хайде на гробищата. Ама нали вечното оправдание за такива, че били глупави и немислещи. До кога така ще ги оптавдавате?

# 92
Аз само не разбрах от къде стана ясно, че тези гробове са на етнически българи, а не на цигани например? Ми те може да са на всякакви хора. Как така три снимки на цигани в гробище, се превърнаха в "те ни мачкат, ний търпим". Не отричам, фотосесията е напълно безвкусна, но чак пък етническа пропаганда да се гради на нея....малко ми е в повече.

В крайна сметка, за мен нито една от тези снимки не нарушава закон. Те не трошат, не рушат. Снимали се пред стена некролози. Ако бяха добре облечени бели момченца - щеше да има препоръки към родителите им, да им издърпат ушите. Но понеже не са - хайде в затвора!

Ако беше фотосесия в списание с мацки по булчински рокли пак ли за затвор щяхме да говорим? А колко филми са снимани по гробищни паркове....но това е изкуство. Ако Уесли Снайпс стреля в гробищен парк е екшън за милиони, ако циганин си направи снимка в гробищен парк е анти-българска пропаганда.

# 93
  • София
зина, циганските са по-богати от българските. При тях е много важно на раждане, сватба и погребение да има богато, шарено, шумно и голямо, пък приживе може и бедно да я карат.

# 94
  • Kопенхаген
Judy, няма значение малолетни, непълнолетни и в двата случая закона ги гали с перце. Само исках да кажа, че нещата трябва да се представят в истинска светлина и нищо да не се спестява.

ZinaSt , малкото камъче обръщало каруцата.

# 95

зина, циганските са по-богати от българските. При тях е много важно на раждане, сватба и погребение да има богато, шарено, шумно и голямо, пък приживе може и бедно да я карат.

Не съм съгласна. Напълно нормалнни са си. Поне тези, които аз съм виждала. Много разбирам аз от снимките тоя камък от 500 или от 5 000 лева е.

# 96
Защо ги защитавате тия мангали, бе хора, те това искат и на тая кълка лежат. Само аз ли знам, че не са в ред. Оставете ги проявите на крайна идиотщина, не виждате ли какво правят всеки ден?

# 97
Чудесно е това:
Judy, няма значение малолетни, непълнолетни и в двата случая закона ги гали с перце. Само исках да кажа, че нещата трябва да се представят в истинска светлина и нищо да не се спестява.

А коя е "истинската светлина"?
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
Онези, със заглавието върху фотоса, били неграмотни. Но тук четящи има, дето и не четат.
Кой тук е защитил някой от въпросните младежи за обсъжданата проява?
Това, че към нея не всеки нашироко пришива етнически подбуди, понеже основания затова си няма, не е причина да се пишат неверни неща.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:19 от Judy

# 98
Защо ги защитавате тия мангали, бе хора, те това искат и на тая кълка лежат. Само аз ли знам, че не са в ред. Оставете ги проявите на крайна идиотщина, не виждате ли какво правят всеки ден?

Разкажи ми, моля.

# 99
О зашо трябва да се спести на обществото че въпросните вандали са мангали. До кога това заравяне на главата в пясъка?
Абе много толерантност много чудо бе. Законите са за всички, ха познайте кой ги нарушава най много?
Аз, ти що не отием да си правим снимки на турските гробища, па макар и да не ломим?
Пийнали сме си искаме да ни е екстремно, хайде на гробищата. Ама нали вечното оправдание за такива, че били глупави и немислещи. До кога така ще ги оптавдавате?

Нима, ако бяха българи, снимките щяха да са супер-сладки?
Същата работа... Простотия до шия. А срещу простотия и лиспа на сиво вещество наказан до сега не съм видяла.
При положение, че нито чупят, нито рушат нещо, за какво да ги накажат? Да им понижат поведението ли?
Колко българчета се напиват като казаци и после ходят да бият, пребиват, карат пили и подобни? (Последно помня случая, при който на Великден пиян български тийн премаза няколко деца с кола. Интересно дали лежи в затвора с присъда за убийство?) Тях не наказват, за едни снимки ще обръщаме света.
Просто ми звучи като поредното - "скачаме, ама за няма нищо, пък за сериозните неща е по-удобно да си траем"...
А какво правят мангалите всеки ден, то е ясно. Ама както няма наказан българин, така няма наказан ром...

# 100
Judy, ти не рабра ли? Ако не си от обвинението, си от защитата...Такива дето мислят, че изобщо няма основание за дело, не се допускат, докато не се освестят и не прогледнат в бяло. Амин!

# 101
  • Kопенхаген
Чудесно е това:

А коя е "истинската светлина"?
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
Онези, със заглавието върху фотоса, били неграмотни. Но тук четящи има, дето и не четат.
Кой тук е защитил някой от въпросните младежи за обсъжданата проява?
Това, че към нея не всеки нашироко пришива етнически подбуди, понеже основания затова си няма, не е причишна да се пишат неверни неща.
Спомене ли се името на да ден етнос веднага ти се пришива етническа нетърпимост.
И да сменя думата ,,оправдание,, щото се разбира дословно, с думата ,, толерантност,, към така наречената им глупава и неграмотна постъпка

# 102
  Добре де, как разбрахте, че тез циганета имат етнически подбуди да се изографисат на кадро на гробищата, пред некролозите? Какво цели етническото им послание, разтълкувайте ми го, може да се засегна, например...
  Пак гледах - няколко диванета се кезят на паметника на някой си Сталин - бог да го прости - в потайна доба. В село Звъничево, на майната си.
  Какво е етническото тук, как трябва да защитим етническата си идентичност? Наистина не разбирам. А пък някой спомена и "турски гробища" - явно съвсем го стиска чепикът - това пък какво общо има?

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:12 от Iris04

# 103
  • Kопенхаген
Nekomusume, не знам от коя страница следиш темата, но никъде в мненията си не твърдя, че трябва да се наказват само циганите и т.н. етноси. Закона трябва да е еднакъв за всички, това че някои се възползват от непълнолетието си е друг въпрос.
Още един път ще напиша, че е поругана паметта на мъртвите и никой няма право на това, а постъпката не е обичайна и нормална.

# 104
  • Kопенхаген
  Добре де, как разбрахте, че тез циганета имат етнически подбуди да се изографисат на кадро на гробищата, пред некролозите? Какво цели етническото им послание, разтълкувайте ми го, може да се засегна, например...
  Пак гледах - няколко диванета се кезят на паметника на някой си Сталин - бог да го прости - в потайна доба. В село Звъничево, на майната си.
  Какво е етническото тук, как трябва да защитим етничаската си идентичност? Наистина не разбирам. А пък някой спомена и "турски гробища" - явно съвсем го стиска чепикът - това пък какво общо има?
Iris04, не си в час с темата върни се пак да прочетеш за к'во иде реч  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт